Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

מחפש רכב שני למשפחה, שנתון 2018+ נסיעות בעיקר בעיר - מתלבט בין 3 הרכבים הללו.

בהתחלה הייתי נעול על ספורטג, טוסון, אווטלנדר לאחר קצת מחקר הבנתי שיש עוד רכבים שפחות שמעתי אליהם וגם לא רעים כלל -

משלושת הדגמים שציינתי,

הפנים הכי מושך הינו של ה- 3008, מנוע דיזל להבנתי 120/130 כ"ס לדגם הבסיסי (האם יש הצעות לתת דגם? כל הדגמים מבלבלים אותי יש איזה 12 דגמים)
האקווינוקס מאוד מרווח, מנוע 1.5 170 כ"ס טורבו, מלא פיצ'רים (קאר פליי, מפתח חכם, התנעה ממרחק, בקרת אקלים ועוד) - (רק 3 דגמים, ציינת את הכי יקר LT)

פורד קוגה עדיין בתהליכי מחקר 🤣 אשמח להמלצות ולחוות דעת מהמומחים.

האקווינוקס מבחינת נראות חיצונית + ביצועי מנוע מאוד מושך לרכוש אותו, בפורום לא מצאתי כמעט כלל חוות דעת מה שמפחיד אותי מאוד.

מצד שני, ה- 3008 חוות דעת טובות, אך נתוני המנוע חלשים למדי?

אשמח לחוות דעת, והמלצות במידה ויש,

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Jester
פורסם

3008 כי אני משוחד עם עדיפות ל1.6 טורבו בנזין או דיזל 1.5 אם אתה נוסע המון (לדגם האקטיב מ2019 יש כבר מערכות בטיחות מקוריות או לפרימיום בשנתונים הקודמים), אבל בתכלס גם האקווינוקס אחלה רק קח בחשבון שיש לו מובילאיי ואין בלימה אוטונומית בשנתונים שנכנסים לך בתקציב.

מהקוגה תתרחק. תא נוסעים צפוף, מיושן, שתיין כבד ויש בעיה תכנונית במנוע שהאטם מתפרץ והולכים מנועים.

פורסם

@TZR84

יש מצב שאתה יודע להגיד לי מה התת דגם של הרכב המצוייד במנוע 1.6 טורבו וכמה כ״ס? אני רואה ביד2 את הרכבים האלו עם כמה אפשריות של כוחות סוס במנועים, 120, 130, 180 וכו, קצת מבולבל 😆

מנוע הדיזל 1.5 גם כן עם מצוייד בטורבו?

לגבי האקווינוקס - בשנתון 2019 עדיין לא קיים מוביילי ומערכת בלימה אוטונומית?! 

המון תודה שעשית לי סדר לגבי הקוגה, ירדתי מהעניין.

פורסם

ב 3008 עד סוף 2018 (איזור נובמבר בערך) - הדיזל הוא 1.6 עם 120 כ"ס. לאחר מכן 1.5 עם 130 כ"ס. לשניהם ביצועים דומים.
יש עוד דגם עם מנוע דיזל 2 ליטר אבל כרגע לא נתייחס אליו.

ה 1.6HDI עד כה מפגין אמינות עדיפה על ה 1.5 בטווח הארוך.

לבנזין יש 2 מנועים - 1.2T עם 3 צילינדרים (יש שירשור בפורום...)
1.6T ב-2 גרסאות: 165 כ"ס ולאחר מכן 180 כ"ס. שניהם חזקים בטח למי שמחפש לנסוע בעיקר בעיר.

דבר נוסף שהשתנה בין הדיזל 1.6 ל 1.5 וגם בין הבנזין 165 כ"ס ל 180 כ"ס הוא הגיר - 8 הילוכים במקום 6 (סה"כ מדובר במנועים מאוד חזקים כך שהתמורה של הגיר 8 הילוכים במקרים האלו רחוקה מלהיות תהומית. בוא נגיד שדווקא עניין הגיר רחוק מלהיות הדיל ברייקר שלך).

בדיזל אקטיב יש מערכות בטיחות מקורית מ 2018 (התראת שמירת מרחק, סטיה מנתיב, זהוי תמרורים וסיוע בבלימת חירום).
כמו כן יש גם KEYLESS, קארפליי\אנדרואיד אוטו ובקרת אקלים (השליטה על עוצמת האויר היא ידנית, אבל בקרת הטמפ' שייכת לבקרת אקלים).
בפרימיום יש מ 2017 יותר דברים לרבות בקרת שיוט אדפטיבית (אקטיב מ 2017 יהיה עם מובילאיי).

אני עם דיל 1.6HDI סוף 2018 אז אם יש לך שאלות נקודתיות שאני יודע את התשובה עליהן, אתה מוזמן לשאול.

איציק

• מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק די סיכם, רק מרחיב בקטנה.

רמת אבזור פרימיום הגיעה בכל השנתונים עם מערכות בטיחות מקוריות בלימה אוטונומית ותיקון סטייה מנתיב אקטיבי. (בינואר 2018 שודרגה המערכת לבלימה אוטונומית מ80 קמש" ל140 קמ"ש)

האקטיב רק בדיזל 130 מסוף 2018 ובבנזינים החל מ2019 (בלימה עד 80 קמש והתראת סטייה ללא תיקון).

אקטיב לפני כן יש מובילאיי.

לגבי האקווינוקס רק בשנתון 2020 והלאה יש מערכות בטיחות מקוריות, לפני זה מובילאיי בכל רמות האבזור.

פורסם

@איציק נ.

וואו, תכלס ענית לי על כל השאלות, ועשית סדר טוטאלי!

ראיתי שיש דגמים עם סאן-רוף (חשוב לאישה) האם זה מהדגם פרימיום ומעלה? זאת אומרת - GT, PREMIUM.

אני מתלבט מאוד בין הבנזין לדיזל, להבנתי הטיפולים לדיזל הם יקרים יותר מהבנזין?

וגם הסולר בתכלס יקר יותר היום ממה שהיה פעם, מה שאומר שאני לא כל כך מרוויח פה בקניית רכב שהינו דיזל? תקנו אותי אם אני טועה...

מבחינת אמינות, הדיזל אמין יותר מהבנזין או נהפוך הוא?

מה גרם לכם לקנות דיזל בסופו של דבר אם מותר לשאול? :)

@TZR84

אז בסופו של דבר לא משנה איזה דגם אבחר מ- 3008 כלל הדגמים מגיעים עם מערכות בטיחות מתקדמות מזו של ה- EQUINOX?

פורסם

אם תבחר בפרימיום יש חלון גג ומערכות בטיחות בכל השנתונים.

השיקול בין דיזל לבנזין צריך להיות בהתאם לכמות הנסועה 

• אהבתי 1

פורסם

מה יותר אמין, תלוי את מי שואלים.

לדעתי הדיזל יותר אמין ולמרות שאני לא נוסע הרבה בחרתי אותו.

לשניהם ביצועים טובים, הדיזל כמו דיזל חי נהדר בסלד נמוך עם שפע מומנט, הבנזין חי נהדר בסלד גבוה עם הספק גבוה יותר.

שניהם חזקים וגמישים בסלד נמוך (התנהלות עירונית), הדיזל קצת יותר חזק.

שני המנועים מזיזים את הרכב נהדר. הדיזל חסכוני יותר כמובן, בפער של עשרות אחוזים, תלוי נהג ומתווה נסיעה (כמו תמיד).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...