Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך יש דיפלומה בגיל 23 אם רק בגיל 21 מסיימים צבא? 

אני לא חושב שזה סיפורי סינדרלה. במציאות יש הזדמנויות, רק שהן לא מגיעות למי שיושב בבית כל היום ומגרבץ מול הטלויזיה. אז עדיף שילך וינסה להיות איש מכירות או כל כיוון אחר שמושך אותו מאשר להיות בעבודה שכבר עכשיו קשה לו להתמיד בה. אז אולי לא יגלה אותו לקוח עשיר ויקח אותו להיות מנכ"ל אצלו בחברה, אבל הוא ילמד ויתנסה וידע יותר טוב מה הוא רוצה לעשות בחיים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההזדמנות מתממשת רק אם מגיעים אליה עם כישורים נכונים ובשביל לפתח כישורים חייבים להבין היטב איזה סוג הזדמנויות אתה מחפש.
בגיל 23, אחרי שרות חובה מלא, בהחלט אפשר להיות עם מקצוע ביד או בשנה השניה לתואר ומשרת סטודנט בתחום.

פורסם
לפני 30 דקות, Boltik כתב:

@Transporter
מי שבונה את החיים שלו על סיפורי סינדרלה בסופו של דבר לא מגיע רחוק. ה-"ילד" כבר בן 23. בגילו ברוב העולם אנשים בני 23 נחשבים לבוגרים, עם דיפלומה או מקצוע ביד ותוכנית ברורה לחיים.

זה גם נכון, אבל לא לכל אחד יש את האישיות והכישורים המתאימים להיות איש מקצוע מדופלם. מה שחשוב, כמו שכתבו למעלה, זה להיות בעשייה.

אמר לי פעם איזה איש עסקים/משקיע מצליח (עם לא מעט כישלונות גם...): צריך להיות במקום הנכון, בזמן הנכון. מה המקום הנכון והזמן הנכון אתה יודע בדיעבד, אז מה שצריך להשתדל זה "להיות" כמה שיותר.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, Boltik כתב:

ההזדמנות מתממשת רק אם מגיעים אליה עם כישורים נכונים ובשביל לפתח כישורים חייבים להבין היטב איזה סוג הזדמנויות אתה מחפש.
בגיל 23, אחרי שרות חובה מלא, בהחלט אפשר להיות עם מקצוע ביד או בשנה השניה לתואר ומשרת סטודנט בתחום.

נכון שאפשר, רק שלא כל אחד יודע מה הוא רוצה להיות כשיהיה גדול גם בגיל 21 אחרי צבא. זה לוקח זמן, ובזמן הזה עדיף לעשות משהו עם עצמך.

פורסם

זה לא שעד גיל 23 הוא ישב בבית וגירבץ.

בכל עבודה מקבלים כישורים כלשהם וניסיון חיים. גם זה סוג של לימוד.

אם הוא רוצה להיות איש מכירות הדרך היחידה לגלות אם זה מתאים לאישיות שלו זה ללכת לראיונות ולהצליח למכור קודם כל את עצמו למעסיק (ומעסיקים יודעים להריח מי יכול להתאים ואת מי יש לפסול על הסף). אחר כך הוא יעבור חניכה קצרה במקום העבודה החדש ויקפוץ למים. רק אז הוא ידע אם הוא אוהב לשחות שם ואם הוא שוחה מספיק טוב או שכדאי שיחליף כיוון.

כשלמישהו אין אפילו כיוון אין מה לרוץ ללימודים ארוכים כי במקרה הטוב הוא יקלע בול למקצוע שמתאים ליו (בסבירות לא גבוהה), במקרה הפחות טוב אחרי שנה יפרוש ובמקרה הכי גרוע יסיים ויסבול כל חייו.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, falou כתב:

אבל לא לכל אחד יש את האישיות והכישורים המתאימים להיות איש מקצוע מדופלם.

לא בכל תחום עיסוק יש תעודות, אבל יש דרך להיות יותר מקצועי או פחות מקצועי, יותר טוב או פחות טוב.
הבעיה כאן לא בלימודים, אלא בחוסר ההחלטה של הפות''ש מה לעשות עם עצמו בחיים.
שאלה לפות''ש - בכמה סוכנויות רכב הייתה בשנה אחרונה? כמה שעות בילית שם? עם כמה סוכני מכירות דיברת?

לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

כשלמישהו אין אפילו כיוון אין מה לרוץ ללימודים ארוכים

לא צריך לימודים ארוכים. לא צריך להוציא אפילו שקל על הלימודים - יש המון חומר בכל תחום באינטרנט. צריך רק להשקיע שעה-שעתיים ביום וללמוד.

פורסם
לפני כשעה, Boltik כתב:

לא צריך לימודים ארוכים. לא צריך להוציא אפילו שקל על הלימודים - יש המון חומר בכל תחום באינטרנט. צריך רק להשקיע שעה-שעתיים ביום וללמוד.

קל להגיד,קשה מאוד לבצע.

לרוב האנשים אין מספיק משמעת עצמית לבנות סילבוס ולעמוד בו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעתיים, Boltik כתב:

הבעיה כאן לא בלימודים, אלא בחוסר ההחלטה של הפות''ש מה לעשות עם עצמו בחיים.

בגיל 23 זה בסדר גמור לא להיות סגור על עצמך ולנסות דברים שונים.

לפני שעתיים, Boltik כתב:

אתה מניח יכולות שאין לכל אחד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 שעות, Boltik כתב:

@Transporter
מי שבונה את החיים שלו על סיפורי סינדרלה בסופו של דבר לא מגיע רחוק. ה-"ילד" כבר בן 23. בגילו ברוב העולם אנשים בני 23 נחשבים לבוגרים, עם דיפלומה או מקצוע ביד ותוכנית ברורה לחיים.

גם מי שמחפש להוציא את האוויר והמוטיבציה לכל מי שסביבו לא מגיע רחוק.

23 זה ילד. רוב הצעירים בגיל הזה רק חוזרים מטיול של אחרי צבא ועובדים במלצרות או כל דבר אחר

בגיל 23 לא הייתה לי דיפלומה וגם היום אין לי

התחלתי את הדרך שלי והייתי מרוויח קצת יותר מ 8000 שקל בחודש על עבודה ששווה אולי פי 5 אם לא פי 10

לא באמת ידעתי מה אני רוצה לעשות, היה לי כיוון כללי וזרמתי, בטח לא חשבתי שאחרי 10 שנים אגור באחת השכונות הכי מפוארות בת"א וארשה לעצמי להתלבט בין ריינג רובר לאס קלאס.

אין טעם ללכת ללמוד משהו בכוח רק כדי להגיד למדתי

ואין טעם להשאר במקום עבודה בכוח ולהיות ממורמר ולפגוע במעסיק שלו

היו לי קבלנים שעבדו איתי רק כי צריכים להתפרנס, הם פגעו בעסק שלי ופגעו בעצמם.

לא יקרה כלום אם יבזבז שנה שנתיים בלדוק מה מתאים לו ומשם יתקדם בכל הכוח

פורסם

אני חושב שהבעיה היא ב-"עוזרים" ו-"תומכים" שנותנים לאותם ילדים בני 23 לגיטימציה לא להחליט, לא ללמוד משהו חדש בערב ביוטיוב (אפילו לא חייבים לדעת לקרא בשביל זה). גישה חפיפניקית של עבודה זמנית, שאם לא מצליחים אז לא נורא, לא תקדם אותו לשום מקום.
@Transporter, על אחד כמוך יש עשרות אלפים בתנאי מוצא דומים שלא הצליחו. האם יש טעם ללמוד מהניסיון שלך?

פורסם
לפני 31 דקות, Transporter כתב:

אין טעם ללכת ללמוד משהו בכוח רק כדי להגיד למדתי

ואין טעם להשאר במקום עבודה בכוח ולהיות ממורמר ולפגוע במעסיק שלו

אני לא מאמין שאני כותב את זה אבל אשכרה מסכים איתך.

לפני 1 דקה, Boltik כתב:

אני חושב שהבעיה היא ב-"עוזרים" ו-"תומכים" שנותנים לאותם ילדים בני 23 לגיטימציה לא להחליט, לא ללמוד משהו חדש בערב ביוטיוב (אפילו לא חייבים לדעת לקרא בשביל זה).

אם זה היה הילד שלך היית לוחץ שדילמד בכל מחיר גם משהו שהוא לא אוהב ולא מעניין אותו?

לפני 1 דקה, Boltik כתב:

גישה חפיפניקית של עבודה זמנית, שאם לא מצליחים אז לא נורא, לא תקדם אותו לשום מקום.

לא מסכים לפרשנות.

כנ שלי זה נראה זו גישה של אני אנסה עד שאמצא מה מתאים לי. בגיל 23 אפשר לעשות את זה וגם בגיל 25. בגיל 28 כבר הרבה פחות אבל עד אז כבר עברת מספיק תחומים כדי לבחור ולהתקבע.

לפני 1 דקה, Boltik כתב:

@Transporter, על אחד כמוך יש עשרות אלפים בתנאי מוצא דומים שלא הצליחו. האם יש טעם ללמוד מהניסיון שלך?

נכון שיש הרבה שלא הצליחו. אם לא היה מצליח היה עובד באותה עבודה שהתחיל ומביא הביתה בסביבות 10. לא כזה נורא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

איך יש דיפלומה בגיל 23 אם רק בגיל 21 מסיימים צבא? 

זה במדינות שבהן אין את הבזבוז 3 שנים מהחיים מגיל 18 עד 21 שנקרא "שירות חובה", והולכים ללימודים על תיכוניים או מצטרפים לשוק העבודה כבר בגיל 18-19.

אם התחלת ללמוד בגיל 18, אתה בכיף יכול כבר להיות עם דיפלומה עד גיל 23.

אבל עזוב, שירות צבאי זה כבר נושא לדיון נפרד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

אם זה היה הילד שלך היית לוחץ שדילמד בכל מחיר גם משהו שהוא לא אוהב ולא מעניין אותו?

הייתי לוחץ שיבחר כיוון שהוא כן אוהב ויתמקצע בו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, Boltik כתב:

אני חושב שהבעיה היא ב-"עוזרים" ו-"תומכים" שנותנים לאותם ילדים בני 23 לגיטימציה לא להחליט, לא ללמוד משהו חדש בערב ביוטיוב (אפילו לא חייבים לדעת לקרא בשביל זה). גישה חפיפניקית של עבודה זמנית, שאם לא מצליחים אז לא נורא, לא תקדם אותו לשום מקום.

לא לגיטימי לנסות כל מיני דברים עד שמצאת מה טוב לך? אם אתה לא יודע מה לעשות, אתה אמור להיתקע בעבודה הראשונה שהתגלגלת אליה? זה לא גישה חפיפניקית, אומרים לו תשקיע ותתאמץ בכל מקום שאתה נמצא. 

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

תה אמור להיתקע בעבודה הראשונה שהתגלגלת אליה?

אתה לא אמור להתגלגל, אתה אמור לקבל החלטות ולבחור. להגיד "להתגלגל" זה להוריד את האחריות מעצמך ולהפיל אותה על מישהו או משהו אחר.

• תוכן חדש...