Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קונה די הרבה בעלי. לא דוקא הרבה כסף, אבל הרבה פריטים.

בזמן האחרון שמתי לב למספר מקרים שאני בזהירות יכול לסכם אותם כ"תופעה".

כרקע, עד היום היה לי יחסית בטחון מאוד גבוה בקנייה באתר. המוכרים, לרוב, היו אמינים, ובמקרים בודדים שלא, דיספיוט תמיד נפסק לזכותי.  אפילו זכורים לי מקרים 

שעקב רשלנות שלי נגמרה תקופת הדיספיוט, ולמרות זאת זכיתי להתיחסות, אמון והחזרים (או משלוח מוצר חדש) ממוכרים.

לאחרונה נתקלתי במספר מקרים (4 שאני זוכר) עם מאפיינים דומים - מוכרים ש"נעלמים" מייד אחרי הקנייה. נותנים מספר מעקב שמתברר כלא ואלידי. בחלק מהמקרים המחיר הוא גם נמוך באופן חריג.
אחד המוכרים באופן חריג שולח את המוצר מארה"ב (שמתי לב רק אחרי הקנייה).

אז מה צריך לעשות? לעקוב! 
בשניים מהמקרים לא עקבתי, ורק בדיעבד גיליתי שתמה תקופת הדיספיוט, ואין מוצר, ואין מוכר. דף המוצר ודף ה"חנות" נמחקים מעלי.
מכיוון שלמדתי שצריך לעקוב, עליתי על השניים הבאים.

ואז - מספר מעקב לא ואלידי? הודעה למוכר. לפעמים מדובר בטעות או במוכר ששינה צורת משלוח. אין תגובה? הודעה נוספת. אין תגובה? דיספיוט! לבקש החזר מלא של הכסף ולציין מספר מעקב
לא תקף וחוסר מענה של המוכר.

ברגע שפתחתם דיספיוט אתם מסודרים. המוכר לא מגיב לדיספיוט ואחרי מספר ימים אתם מזוכים. קצת מעצבן אבל ניחא.

אז שימו לב...

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם

אין סיבה כיום לרכוש באליאקספרס.

פעם היה ניתן למצוא שם מוצרים יותר זולים מאייבי ואמאזון. אבל היום בגלל שהם הכניסו את הפיטצר של "ואריאציות מוצרים וואריאציות משלוח" שלא מוצגות לך בדף החיפוש אתה לא יכול באמת לסנן מוצרים בסדר עולה מהזול ליקר כי אתה לא יודע מה המחיר האמיתי של המוצר שיוצג רק אחרי שתכנס לדף מוצר ותכניס את המוצר לעגלה.
עשרות בדיקות שעשיתי אייבי יצא יותר זול כמעט תמיד כי אפשר לסנן מוצרים לפי PRICE WITH SHIPING LOWEST FIRST.

ולנושא כן אליאקספרס נהיו ממש גרועים מבחינת שירות הלקוחות בתקופה האחרונה, יש להם קטע עם "משלוח מאוחד" שמשלבים כמה חבילות לתוך משלוח אחד וכבר קרה לי לא פעם שהיה חסר פריט או שתיים בתוך ה"משלוח המאוחד" שלהם אבל הם מסרבים להחזיר את הכסף כי מסומן אצלהם שקיבלת את המשלוח ולך תוכיח שאין לך אחות.
גם בנושא מוצרים תקולים הם לא ממש עוזרים.

• אהבתי 2
פורסם

אני התאכזבתי מאיביי, אחרי שמספר מוצרים לא הגיעו והדיספיוטים שלי נדחו כיוון שהיה מספר מעקב - אבל המעקב עצמו נעצר באיזו תחנה בדרך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, yuvk כתב:

אז מה צריך לעשות? לעקוב! 
בשניים מהמקרים לא עקבתי, ורק בדיעבד גיליתי שתמה תקופת הדיספיוט, ואין מוצר, ואין מוכר. דף המוצר ודף ה"חנות" נמחקים מעלי.
מכיוון שלמדתי שצריך לעקוב, עליתי על השניים הבאים.

ואז - מספר מעקב לא ואלידי? הודעה למוכר. לפעמים מדובר בטעות או במוכר ששינה צורת משלוח. אין תגובה? הודעה נוספת. אין תגובה? דיספיוט! לבקש החזר מלא של הכסף ולציין מספר מעקב
לא תקף וחוסר מענה של המוכר.

ברגע שפתחתם דיספיוט אתם מסודרים. המוכר לא מגיב לדיספיוט ואחרי מספר ימים אתם מזוכים. קצת מעצבן אבל ניחא.

יש מצב שהצלת לי עשרים דולר

תודה

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

כמה מכירות וכמה ביקורות היו לאותם מוכרים שנעלמו?

עד היום זה היה המדד שלי למוכר אמין, הכמות והביקורות. בנתיים זה מוכיח את עצמו

• אהבתי 6

יום טוב גם לך

פורסם

אני - חוץ ממקומות שאני צריך חיקויים (לאחרונה ממש מעט) הפסקתי עם עלי
גם פעם אחת שפתחתי דספיוט לא ראיתי החזר,
מוצרים לא נשלחים גם לאחר חודשיים ואז לך תזכור...

פורסם (נערך)

כן, קניתי מחנויות עם היסטוריה ופידבקים. אני אפילו מסתכל על פידבקים של ישראלים (יש סינון כזה, למי שלא מכיר).

אני כמעט לא קונה בעלי זיופי מותגים (אם כי הזיוף קסיו edifice הוא השעון הכי טוב שקניתי אי פעם, ופועל ללא דופי כבר מעל לעשור), רק רכיבי אלקטרוניקה, סלולר ומחשבים, האישה קונה ביגוד לה ולילדים, וכדומה. באופן כללי אני לא לוקח סיכונים גדולים, לא מבחינת אמינות המשלוח ולא מבחינת איכות.

מאז שיש את standard shipping המשלוחים מעלי הכי מהירים ואמינים שיש. וכמו שכתבתי, בכל דיספיוט שפתחתי, זכיתי.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 2
:turn-l:
פורסם

דברים זולים בדולרים בודדים - עלי
דברים בעשרות דולרים אני שם לב שאמזון אותו מחיר או טיפה יותר יקר ואז יש משלוח חינם ומהיר וקופון 10 אחוז מהאשראי.
עלי כבר הפסיק להיות אטרקטיבי כבעבר.

פורסם

חלק גדול מהמוצרים הפשוטים והשטויות שקונים בעלי ניתן לרכוש בארץ במחיר טיפה יותר יקר בחנויות כמו מקס סטוק או הסטוק.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 3 שעות, outnex כתב:

דברים זולים בדולרים בודדים - עלי
דברים בעשרות דולרים אני שם לב שאמזון אותו מחיר או טיפה יותר יקר ואז יש משלוח חינם ומהיר וקופון 10 אחוז מהאשראי.
עלי כבר הפסיק להיות אטרקטיבי כבעבר.

כנ"ל. פעם הייתי מזמין המון מעלי. היום אולי פעם בכמה חודשים. רק דברים באמת זולים. כל השאר אמזון.

פורסם

תלוי מה. יש מוצרים שאפשר למצוא רק בעלי.

זה בדרך כלל כבלים ומתאמים מוזרים למיניהם, הסינים מומחים בזה.

או חלקים ורכיבים מתכלים לכל מה שמיוצר בסין.

פעם חיפשתי צינור פליטה למזגן נייד, שיהיה יותר ארוך מה1.5 מטר הסטנדרטיים. בארץ - כמובן שאין בשום מקום. גם באמזון אין. רק אצל עלי היה.

או אוזניות ושעונים חכמים של שיומי. מה שבעלי עולה 300, אצל יבואן בארץ עולה 600.

אין שום בעיה לקנות מעלי, רק צריך לראות מי המוכר, ולא להתפתות למחיר נמוך מדי (וכן, גם עליי עבדו פעם או פעמיים).

אבל אצל מוכרים אמינים וותיקים (כמו xiaomi official store) - אין שום בעיה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

טוב אז אני מבטל את הבובת מין היא גם לא נראית משהו במילא 

פורסם

למה החליטו שזה עליאקספרס ולא אליאקספרס?

הזמנתי בכמה חודשים האחרונים לא מעט משלוחים של שטויות לבית חכם (מדי טמפרטורה WIFI, מדי טמפרטורה זיגבי, HUB זיגבי, חישני דלת, שקעים, תקעים, טוסטר משולשים) והכל הגיע ובמחירים טובים, נשים לב בהמשך.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, DrorZi כתב:

למה החליטו שזה עליאקספרס ולא אליאקספרס?

כי זה התחיל מעליבאבא (זה עם 40 השודדים), חברת האם של עליקספרס, זו זעוסקת בשיווק מוצרים בסיטונות, נושאת שם זה. ובערבית כובתים עלי ב-ע'.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 שעות, yuvk כתב:

נותנים מספר מעקב שמתברר כלא ואלידי. בחלק מהמקרים המחיר הוא גם נמוך באופן חריג.

אחד המוכרים באופן חריג שולח את המוצר מארה"ב (שמתי לב רק אחרי הקנייה).

אז מה צריך לעשות? לעקוב! 

אתה לא מתאר תופעה. כל מה שתיארת זאת התנהלות רשלנית מצדך. אפשר להבין גם למה - בכל זאת, דולרים בודדים, למי יש כוח...

שום דבר ממה שציינת לא קורה בחנויות עם מוניטין,

ומעולם לא נתקלתי בשילוב של מחיר חריג כלפי מטה וחנות עם מוניטין. סינון פשוט מאוד שכל אחד יכול לעשות.

אישית, כמות ההזמנות מעלי ירדה פלאים כי פשוט אט אט התמלאו לי כל הצרכים האמיתיים והמדומיינים :-)מזמין "פעם ב" לחידוש מלאי.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...