Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקבלן בדירה שלנו התקין כבלי cat6a בדירה, אבל לא שם את הקונקטורים. אז אני אעשה את זה לבד. ברשותכם יש לי כמה שאלות בקשר לזה.

1) האם יש סוגי קונקטורים שונים, סיכוך, בלי סיכוך, קונקטורים שונים שמתאימים ל catים שונים?

2) יש בחדרים בקיר שקעים לכבל רשת, אבל חךק מהדיירים טענו שמדובר בשקעים ל cat5 ולא ל cat6a. האם יש סוגי שקעים שונים ל catים שונים?

3) ישנן שתי שיטות חיבור של הגידים בקונקטור, אמריקאי ואירופאי, זה משנה במה משתמשים?

תודה,

פורסם (נערך)

החלפתי חלק מהחיווט בבית לפני שבוע. 

אני בספק האם הסיכוך משמעותי בתנאים ביתיים, אלא אם יש איזה מקור לא צפוי להפרעות אלקטרומגנטיות. וממילא עיקר ההפרעת נקלט בכבלים, ואת אלה הקבלן כבר השחיל ואני בספק אם תרצה להחליף אותם.

בחיבורי הקיר יש שני חלקים: יש שקע ויש מתאם למערכת השקעים (למשל Gewiss או Adaplast). השקעים (מוכרים כ-Keystone) יושבים בחור המלבני (כמעט ריבועי) במתאם.  אם יש לך כבלי Cat 6A קנה קיסטונים מתאימים, מדובר בפריט שעולה שקלים בודדים, אין מה לחסוך על זה. יתכן שהקבלן התקין כבר מתאמים עם קיסטונים מובנים בהם - אין כל קושי להחליף אותם. רק שים לב שכשאתה קונה את המתאמים הם יהיו מהסוג המתאים לקופסה בקיר. דרך אגב, מבחינה מיכאנית כל השקעים האלה הם במבנה המוכר כ-RJ45, ויקבלו תקעים מתקנים 5 עד 7.

התקן המקובל לחיבור הוא T568B, אבל גם אם תשתמש ב-A העסק יעבוד, מה שחשוב שבשני הקצוות תשתמש באותו תקן. הקיסטונים שקניתי לפני שבועיים בארכה מסומנים לפי T568B. עוד שני כלים שחשוב שיהיו לך הם לוחץ קרונה ובודק כבלי רשת (פריט שעולה איזה 10 ש"ח בעליאקספרס וקצת יותר בארץ). כמוכן תזקק לכבלי קישור קצרים כדי לגשר את הקיסטון לבודק כבלי הרשת. 

אםאתה משתמש מתקדם תוכל גם לבדוק את מהירות החיבור בכל קו באמצעות חיבור שני מחשבים, דרך נתב, עם איזה תוכנה שבודקת את מהירות התקשורת. אני לא יכול לברר לך כרגע באיזה תוכנה מדובר.

עריכה: עוד כלי שימושי להפליא הוא חושף הכבלים הקטן הזה. נרכש בנפרד או כחלק מערכה, למשל עם לוחץ ראשי (תקעי) RJ45.  

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה. אז יש קיסטונים שונים לcatים שונים?

במתאם אתה מתכוון לפלסטיק שיושב בתוך המסגרת של הקופסה שיש בקיר בחדר ושבתוכו שמים את השקע (הקיסטון)?

עוד שאלה, האם צריך סוויטץ', או שניתן פשוט לחבר את הכבלים מהחדרים ליציאות של הראוטר?

הכבל מהחדר לראוטר/סוויטץ' לא אמור להיות מוצלב?

פורסם

תלוי במבנה הרשת שלך. אם הנתב שלך יושב בארון התקשורת, ויש לך בנתב מספיק שקעי LAN בשביל החדרים לא תזקק לסויץ'. אם, כמו אצלי, הנתב נמצא באחד החדרים והרכזת במקום אחר תזקק בנוסף לסויץ'. אצלי היו במקור שני סויצ'ים (אחד לקומות התחתונות ואחד לעליונות), עכשיו משכתי עת כל הכבלים, חוץ מאחד, לארון מרכזי שבו יש סויץ' שמחובר מצד אחד לנתב ומצד שני לכל הכבלים, סה"כ 7 כבלים (שלכשעצמם מזינים 3 נקודות גישה אלחוטיות ומספר חיבורים ישירים למכשירים').

לנתבים סטנדרטיים לא יותר מ-4 יציאות LAN - נתבים עם יותר יציאות יקרים מאוד - ולכן, אם ברשת שלך יותר מ-4 קוים תזקק לסויץ'.     

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...