Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון כיריים חשמליות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כיריים חשמליות של אלקטרולוקס (רגיל, לא אינדוקציה) ובזמן האחרון אחד מגופי החימום נדלק מתי שבא לו. הכפתור טאצ' תקין והנורת חיווי נדלקת אבל הגוף עצמו נשאר קר לפעמים. כיבוי והדלקה לפעמים עוזר. בזמן האחרון נראה שהמצב מחמיר והוא כמעט לא נדלק.

השאלה שלי היא האם כדאי להתעסק עם זה? יש לי ניסיון בתיקון מכשירי חשמל אבל בגלל אופי התקלה (פעם כן פעם לא) אני לא בטוח שיש לי סיכוי לתקן אותה.מה דעתכם? פתחתם פעם כיריים כאלה?

תודה

פורסם (נערך)

כיריים קרמיות (אני מניח שבזה מדובר) הן מאוד פשוטות. פרק, זהה את גוף החימום התקול. קנה חלק מתאים (גופי החימום הם ג'נריים ולא של יצרן המותג). בכיריים שולטס שהיו לי החלפתי ג'ח באחד שקניתי משומש באיביי ארה'ב (לא השגתי חדש בשום מקום. קוטר מיוחד.). המשיכו לפעול עוד 5 שנים עד שנשברה הזכוכית.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

סיבה מעולה לעבור לאינדוקציה, עולם אחר (מחכה ששלי יתקלקלו ותהיה גם לי סיבה להחליף :-P )

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב. אז פירקתי את הכיריים והגעתי אל הגוף חימום הסורר. זה גוף שעשוי משני גופים: פנימי וחיצוני. הפנימי תקין והחיצוני עושה בעיות.

מדדתי התנגדות- בחיצוני קיבלתי 33 אוהם ובפנימי 63 אוהם. נשמע לי תקין.

ניסיתי לבדוק את המתח בצמה אבל כנראה שקיצרתי שם משהו וקפץ לי הפיוז. אז השארתי את הגוף חימום בחוץ וסגרתי חזרה את הכיריים.

אני חושב לחבר להדקים 220v ולראות אם הוא נדלק. אם עדיין לא יידלק אז כנראה שהבעיה בגוף ואז אני אחפש גוף להחלפה. אבל אני לא בטוח שזו הבעיה..

פורסם (נערך)

הכיריים שתיקנתי היו ללא אלקטרוניקה (מפסקים מכאניים).

יש היום כיריים קרמיות במחירים ממש זולים. רכשתי זנוסי (תוצרת רומניה) בפחות מ-700 ש"ח. אחלה כיריים למרות שאשתי שונאת את מנגנון הטאצ' (ומנגנוני ההגנה מפני לחיצה לא רצונית). החליפו שולטס שנקנו 15 שנה קודם במחיר משולש.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

כפתורי המגע האלה הם מכה - טיפת מים ואתה מקבל חוסר תגובה וסימפוניה של צפצופים. אבל זו האופנה, אז צריך לחיות עם זה.

לפעמים צריך להוריד את הפיוז בארון החשמל כדי לאפס את המנגנון.

ועם כל זאת, אשתי הטכנופובית לא תוותר יותר על כיריים אינדוקציה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, yuvk כתב:

הכיריים שתיקנתי היו ללא אלקטרוניקה (מפסקים מכאניים).

יש היום כיריים קרמיות במחירים ממש זולים. רכשתי זנוסי (תוצרת רומניה) בפחות מ-700 ש"ח. אחלה כיריים למרות שאשתי שונאת את מנגנון הטאצ' (ומנגנוני ההגנה מפני לחיצה לא רצונית). החליפו שולטס שנקנו 15 שנה קודם במחיר משולש.

נכון. גם שלי אלקטרולוקס עלו 600 שח לפני כחמש שנים. כנראה שנעבור בקרוב לאינדוקציה. יש המלצות לדגם מסוים?

כניסיון אחרון אני מתכוון לחבר את ההזנות של שני גופי החימום כך שיידלקו יחד. נקווה שאין איזה רכיב שמגביל את הזרם לכל גוף בנפרד.

אם זה לא יעבוד כנראה שניפרד בקרוב מהכיריים

IMG_20220601_222036~2.jpg

IMG_20220601_211516.jpg

פורסם (נערך)

מאמין שיעבוד. תשקיע בחיבור איכותי - איזה פס נחושת מהודק עם בורג או קליפס חזק.  לא מאמין שיש שליטה על זרם, רק מיתוג און אופ.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

עובד! רק שברוב טיפשותי שברתי בדרך את הזכוכית... לא נראה לי שזה בעייתי מבחינה תפעולית. בעיקר קוסמטית.

נסחוב איתן עוד קצת ונעבור לאינדוקציה.

פורסם

יש אינדוקציה שלא דורש שקע תלת-פאזי?

אני גם עם קרמיות וחושב להחליף אבל בזמנו כל האינדוקציות היו עם שקע תלת פאזי ולהשחיל כבלים עד לשקע של הכיריים אצלי היה בלתי אפשרי.

פורסם

רק קח בחשבון שעם חיבור חד-פאזי תוכל כנראה להפעיל רק כירה אחת על עוצמה מלאה (או יותר על עוצמות נמוכות). זה יהיה מאכזב, אם כי עדיין זה לא פחות טוב מהקרמיות.

בחיבור תלת פאזי ניתן להפעיל שתי כירות בעוצמה מלאה.

הנה דוגמא להספקים של הכירות באחד מהכיריים אינדוקציה בלינק של איציק:

קדמי שמאלי: קוטר 21 ס"מ, 2300W (במצב כוח: 3700W)
אחורי שמאלי: קוטר 18 ס"מ, 1800W (במצב כוח: 2800W)
קדמי ימני: קוטר 14.5 ס"מ, 1400W (במצב כוח: 2500W)
אחורי ימני: קוטר 18 ס"מ, 1800W (במצב כוח: 2800W)

ההספק של שקע כח חד פאזי הוא רק 3700W. בחיבור תלת פאזי מגיעים כבר ל-6000W.

יש שם סוג אחד מעניין שיכול להתחבר לחד פאזי 32A. הבעיה שצריך להשחיל בשבילו חוט של 6 ממ"ר מה שכנראה בלתי אפשרי אצלך, אם לא הצליחו להשחיל תלת פאזי.

פורסם

תודה.

מתי אתה צריך הספקים כל כך גבוהים?  האם בסופו של דבר הכירה עובדת על מקסימום הספק?

בקרמי אני לא מרגיש חוסר בחום, רק יותר איטיות עד שהוא מגיע לחום המלא שלו.

• תוכן חדש...