Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רמאים יש בכל מקום. לעזאזל, תפעיל קצת הגיון. גם זה לא תמיד פועל.

חוץ מזה, במסגרת ההכנה לנסיעה למד קצת על התרמיות המקומיות. ותהיה מוכן ליפול בפח. 

אחרי שניסו לתחמן אותי בקלגרי ברור לי שאין מקום בטוח. אולי הלסינקי.

תחמןן אחד שקשה להתחמק ממנו הוא מחירי המוניות. סבלתי מזה בהרבה ערים באירופה המערבית. דווקא בלטביה, ליטא, סרביה ובולגריה לא.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מסכים שככה נראית ישראל בעיניי התיירים. בישראל, כמו בהמון מקומות אחרים, יש נוכלים ותחמנים. עם קצת זהירות כנראה שלא תיפול בפח שלהם.

כמו שיש את הסרטון הזה יש הרבה סרטוני ביקורת חיוביים על אנשים ובלוגרים ומטיילים. ישראל היא בהחלט יעד תיירותי סביר ביחס למקומות אחרים בעולם ואינה יוצאת דופן מבחינה זו. 

אני מצליח לדמיין מעט מאוד מקומות שבו לא קיימים תחמנים, בין אם מוסדרים (יקרן תיירותי) או לא (נהג מונית שזיהה תייר ודפק לו מחיר). בסופו של יום עם קצת זהירות, ידע בשימוש באינטרנט וקניה במקומות מסודרים ולא רוכלים בשקל, אתה לא תהיה קרבן לכלום. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

בסרטון רואים שהמכונים נוכלים פונים בנימוס לקורבנות ומנסים להביא אותם לידי נתינת תרומה .

באירופה למשל הקורבנות ממש לא זוכים לקטע התיאטראלי כי הנוכלים מסמנים קורבן ומכייסים אותו על גדול, ללא תחושה וללא כאב.

יש המון שיטות עקיצה שהתרחשו בקירבתי בשהותי באירופה, כמו צועניה ששלפה והעיפה ארנק מחבר שלא הרגיש דבר בניגוד אלי, ארנק שנאסף על ידי הילדה שלה והוחזר. בקיצור, מבחינת גובה הסכום והקטע הוורבלי , אם נגזר עלינו , השיטה שבכותל לדעתי נותנת VFM הכי גבוה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

את המברך מהכותל יהיה כנראה קשה להאשים בפלילים. את האחרים אפשר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור אחד המלעיזים הראשיים של ישראל בפורום, אני יכול לומר שלתביעה יש הרבה ראיות מרשיעות, אבל הסרטון הזה הוא לא אחת מהן. ירושלים (ועוד האזור הזה שלה) היא לא 'ישראל' כמו שהרמבלאס בברצלונה (שהכייסים בה עדיין זוכרים בערגה את אשתו של ספריאל) הן לא 'ספרד' ומזרקת טרבי ברומא אינה 'איטליה'. תכנית הטלוויזיה שממנה הקטע לקוח אשכרה נקראת 'מלכודות תיירים' וזו לא בעיה למצוא כאלה בכל מקום בעולם, למיטב זכרוני הפרק הזה עוד היה חלש יחסית.

אם אנחנו רוצים לדבר באמת על איך ישראל נראית בעיני תיירים (וזה נושא חשוב) - אפשר להזכיר את השילוט הבעייתי ובעיות ה-UX של תחנת הרכבת בנתב"ג, את חוסר הנקיון במרחב הציבורי בגדול, את היעדר הסטנדרטים בבתי מלון כולל היקרים שבינם, את איך שנראים ומתנהגים משרדי השכרת הרכב של החברות הבינלאומיות, ועוד ועוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בברצלונה זה היה בפארק גואל, ושם דווקא נכשלו. אבל מישהו מהטיסה כוייס דווקא במקום שאמור להיות מאובטח במיוחד - שדה התעופה.

לגבי ישראל - יש החשודים הרגילים כמו נהגי מוניות והרוכלים בשווקים, ישנה הלבנטיניות, למשל נהגי מוניות השירות ביציאה מטרמינל 3, או החניה המגעילה שבה חניתי בת"א בשבוע שעבר. אבל זו כנראה חצר אחורית, כמו בכל מקום.

ודווקא לזכות - אני מתרשם שהרבה אתרי תיירות השתפרו פלאים. הניסיון שלי עם גנים לאומיים בשנה האחרונה הוא קפיצת מדרגה של הארגון שלהם, בהחלט לרמה אירופית. גם כמה מוזיאונים בהם ביקרתי היו מאורגנים היטב, גם אם קטנים יחסית למקבילים במדינות אחרות.

פורסם

מודה שלא נחשפתי לאף נוכלות מהסוג המופיע בתוכנית אבל כן הופתעתי. הייתי מצפה ממשרד התיירות לשלט כל מקום כזה באזהרות לתיירים מחנויות שמוכרות זיופים, רוכלים מסוכנים ו"רבנים" למיניהם. כשאני קורא על תייר שעשקו אותו במוניות זה מרתיח אותי כי אלה ה"חוויות"  שגם נשארות בזכרון. מה שכן, בישראל המחירים כל כך יקרים שאני לא מבין איזה תיירים באים לפה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 11 דקות, Michazzz כתב:

בישראל המחירים כל כך יקרים שאני לא מבין איזה תיירים באים לפה.

אתה שוכח שתיירים מגיעים גם ליפן (כמדומני המדינה הכי יקרה בעולם. ואם לא - אז מתברגת היטב בטופ), לניו-יורק וכו'.

פורסם (נערך)

תשמע, בשום מקום בעולם לא מסמנים חנויות של רמאים. או שמרשיעים ומענישים אותם, או שזה לא אפשרי. כשהגעתי ךסן פרנסיסקו קיבלתי כל מיני הסברים, אחד מהם היה שעל סוחר רשאי למכור את מרכולתו במחיר שידרוש, ועל הקונה להחליט האם העסקה מתאימה לו. אז למכור שבר של רעף ולהציג אותו כעתיקות (שדודות) ממצדה זו בהחלט הונאה, אבל השאלה היא עיצד לאכוף זאת.

תייר שנוסע חייב לקרוא על היעד שלו - מה טוב ומה רע, ולהבין מה הסיכונים. בדרך כלל אתרי ההדרכה מפרטים תרמיות נפוצות.

@Michazzzתיירים בוחרים יעדים מהרבה סיבות, המחיר הוא רק שיקול אחד. אחרת לא היתה תיירות בלונדון, פריז, קופנהגן או רייקיאוויק. ולישראל יש הרבה מאוד מה להציע לתייר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 4 דקות, guya72 כתב:

אתה שוכח שתיירים מגיעים גם ליפן (כמדומני המדינה הכי יקרה בעולם. ואם לא - אז מתברגת היטב בטופ), לניו-יורק וכו'.

לא מדויק. 

הסייפא נכונה, יוקר לא מונע תיירות כשיש תמורה. 

בדוגמה, טוקיו פי כמה וכמה יותר זולה מתל אביב במיוחד כתייר. 

מדיי יוקר מחייה אינם משקפים תיירות. מה שמשקף יוקר תיירות זה מחירי מלונות, אוכל, שכירת רכב וטיולים אטרקציות. 

ביוקר מחייה, תל אביב ראשונה בעולם. 

בתיירות, יפן בטוח יותר זולה מישראל. 

גם ניו יורק. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

פעמיים בחיים גנבו לי שעון ישירות מהיד.

פעם ראשונה ברכבת בברלין, הייתי בקרון, קמתי לעבור לקרון אחר. שקמתי היה לי שעון, שהגעתי לקרון ליד כבר לא היה. הרכבת הייתה צפופה יחסית.

פעם שנייה בתחנת אוטובוס/רכבות המרכזית בקופנהגן, הלכתי לתומי ככה בדרך לאוטובוס, לשניה היה לי שעון, אחרי שניה לא!.

שפו לגנבים באמת אין לי שמץ איך עשו עת זה.

מרוב עצבים על הפעם השניה, וזה שהייתי חייב שעון(לא היה לי נייד אז). הלכתי לדוכן שעוניים בתחנה, ביקשתי מהמוכרת את השעון הכי זול שיש, יצאתי עם שעון פלסטיק של קיטיקט.

מאז לא היו לי שעוניים יותר על היד.

• מצחיק 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Michazzz כתב:

בישראל המחירים כל כך יקרים שאני לא מבין איזה תיירים באים לפה

לאשתי יש דוד משוויץ, ממה שהתרשמתי בשבילו חופשה בישראל זה כמו יוון או בולגריה לישראלים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

, יצאתי עם שעון פלסטיק של קיטיקט.

מאז לא היו לי שעוניים יותר על היד.

גם אותו גנבו?

פעם אחת ניסו לכייס אותי במדרגות נעות עמוסות באחת מתחנוץ התחתחת של מינכן. קלטתי את זה בזמן ופשוט נשענתי בחוזקה על המעקה כשהיד של הכייסת ביני לבין המעקה תוך התעלמות מהניסיונות הנואשים שלה לשחרר את היד.

כשהגענו למעלה הסתובבתי אליה, חייכתי והמשכתי בדרכי. לא יודע למה אבל למרות החיוך היה לה פרצוף מיוסר ועצבני.

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כנראה שגם לכייסים יש גבול. אחרי שהסתיים הטיול, זרקתי אותו לפח.

השעון הראשון היה מתנה, והיה עם ערך רגשי, השני, פשוט היה שעון טוב.

אבל באמת שפו להם לא הרגשתי כלום.

לא חסר באירופה מעשי נוכלות במסווה של בקשת עזרה כספית, או המרות של מטבע.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...