Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ערב טוב,

ברשותי קורולה 2007 המזגן לא מספיק מקרר בלילות המזגן מקרר טוב (לא מקפיא אבל מקרר) בצהריים בקושי מוציא קור , היום בצהריים בכלל אפילו נעים זה לא היה,

אציין שבנסיעה הוא מוציא קצת יותר קור אבל בעמידה ממש חלש ובצהריים בכלל לא מורגש קור בעמידה.

איך שזה נשמע המדחס נכנס לפעולה אבל לא מצליח לקרר שחם, 

א. אשמח לכיוונים מה הבעיה (כמובן שאלך לבדיקה אבל מעוניין לקבל ממכם המומחים חוות דעת ראשונית)

ב. למה בנסיעה המזגן מקרר יותר טוב

תודה רבה.

פורסם (נערך)

נשמע כמו המאוורר של המזגן.

(לא המפוח שמוציא אוויר לתא נוסעים, המאוורר של הרדיאטור/מחלף חום/איך שלא קוראים לזה)

וזה מקרר יותר טוב בנסיעה בגלל שבנסיעה אוויר עובר לבד על הרדיאטור, בעמידה צריך מאוורר בשביל זה

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
פורסם

אני לא בטוח אם זה "הגדול" אבל הוא בקדימה של הרכב(ב"גריל"), כן.

תנסה לחפש "toyota corolla condenser fan" או משהו בסגנון לראות אם זה מה שאתה מתכוון.

ובשביל לבדוק אם זה באמת זה תבדוק אם המאוורר מסתובב שאתה בעמידה והמזגן עובד

פורסם (נערך)

אולי חסר לך גז במערכת

כשאתה נוסע המדחס מסתובב יותר מהר ולכן מקרר יותר

תנסה לתת גז בעמידה ותראה אם תפוקת הקירור היא כמו בנסיעה

עריכה אחרונה על ידי יחיא
פורסם

עדכון: בדקתי את הוונטה היא עובדת מצויין

וכשאני נותן גז בעמידה באמת תפוקת הקירור עולה כמו בנסיעה.

ההיתי אצל איזה חשמלאי שטען שהלך מדחס האמת אני לא יודע כי בגדול המזגן לא עובד רק בצהריים של יום חם הוא מתקשה לקרר ובפרט בעמידה שלא  מורגש בכלל קור שחם מאוד בחוץ.

נראה לכם שזה מדחס?

הוא הציע מדחס מפירוק ב 900 שח כולל עבודה גז ואחריות

מדחס חדש ב1600 שח כולל עבודה וגז. 

מניח שהמדחס החדש הינו תחליפי כך שאולי הוא לא כ"כ שווה יותר מהמדחס מפירוק?

וסתם שאלה מדחס זה רכיב עם תוחלת חיים מסויימת, נניח אני מרכיב מפירוק יש מצב שהמדחס כבר בסוף דרכו, או שיתכן והוא ימשיך לעבוד למשך שנים?

תודה לעונים.

פורסם

זה לא מספיק, כי כנראה שהוא הראה לך שהלחצים נמוכים

ואם יהיה חסר גז אז גם הלחצים יהיו נמוכים וגם קירור 

המזגן יהיה חלש.

אני שואל שוב, האם בכלל נבדקה כמות הגז ע"י שאיבתו אל מכונת המיחזור 

ושקילת הגז?

בברכה  -  רפי לין

פורסם
לפני שעה, רפי לין כתב:

זה לא מספיק, כי כנראה שהוא הראה לך שהלחצים נמוכים

ואם יהיה חסר גז אז גם הלחצים יהיו נמוכים וגם קירור 

המזגן יהיה חלש.

אני שואל שוב, האם בכלל נבדקה כמות הגז ע"י שאיבתו אל מכונת המיחזור 

ושקילת הגז?

בברכה  -  רפי לין

לא נראה לי  כי הוא חיבר את הרכב למכונה בדיוק לדקה והראה לי שהלחצים לא תקינים.

לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

מאיפה אתה?

אזור קרית גת.

אשמח להמלצה על בעל מקצוע טוב באזור

פורסם

לפני החורף האחרון  המזגן אצלי לא קירר טוב , הלכתי הוספתי גז אצל סתם מוסכניק (שאני די סומך עליו) הוא הוסיף לי גז ואמר שכנראה המדחס לקראת סוף החיים שלו (באמת היה לו רעש חריג) אחרי שבועיים המדחס לא נכנס בכלל לפעולה , הלכתי אליו אמר לי  'בטוח המדחס הלך, תכין 1300 ש"ח נביא לך מפירוק עם אחריות' בדיוק הגיע החורף והזנחתי את זה. לפני כמה ימים כמעט עשיתי אצלו את העבודה אבל הוא לא מצא מפירוק במחיר שהוא אמר לי רק יותר יקר, מה שגרם לי ללכת לאיש מזגנים מקצועי, הוא עשה בדקת לחץ והופ.. יש חור בצינור אין גז ולכן המדחס לא עובד.. 400 ש"ח והסיפור מאחורי!

תאמת שאני הייתי בהלם מזה שפתאום יש לי מזגן בלי להחליף מדחס

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אז מזגן מקרר בנסיעה ולא בעמידה

יכול לנבוע ממחסור בגז עקב דליפה, כאשר חסר קצת גז ואתה בנסיעה אז המדחס דוחס יותר את מה שיש ומפיק ממנו תועלת שעם הזמן כמובן תלך ותרד ביחד עם כמות הגז

במידה וכמות הגז תקינה אז יכול להיות מדחס עייף שבעת נסיעה(טורים גבוהים) מצליח לדחוס ובעת טורים נמוכים פשוט לא מצליח לדחוס מספיק

אם המזגן עובד לסירוגין גם בעמידה(ללא הרמת טורים) והמשתנה היחידי זה החום באזור תא המנוע(נסיעה בין עירונית האזור יקבל יותר רוח ונסיעה עירונית פחות ולכן יתחמם יותר) אז יש מצב שסתום(לא זוכר את שמו המלא.. אם הוא נפתח המדחס יקרר ואם נשאר סגור אז לא..)

*הייתה לי תופעה כזאת בסיטרואן בזמנו, הוחלף השסתום ומזגן עבד לעונת קיץ אחת עד שקיץ הבא הייתה נזילה ביחידה פנימית שלוD:

תדאג רק שהמקום שמאבחן לך בדיוק את הבעיה, ישקול את הגז כמו שצריך ואם תצטרך להחליף מדחס אז עדיף במקום שידע לתת גם ייחס ל "receiver drier" במידת הצורך

*ברכב כזה ישן יש לשקול את כל האופציות כי כולן בגדר הסביר ועדיף לתקן במדוייק את מה שמקולקל ולהשאיר את מה שתקין אחרת תמצא את עצמך מבזבז הרבה כסף לחינם

*שקול לבצע נסיעה קצרה למקום אשר מתמחה במיזוג לרכב, יתרון של קריית גת זה שקל לצאת ממנה ולהגיע למקומות בארץ בזמן סביר:)

פורסם

אם לא תמצא מזגניסט רכב מקצועי באזורך, אז ה"קרוב" שאני מכיר

הנו "אבי אור מיזוג אויר לרכב" שברח' האזמל 11 א.ת ב' נס ציונה, 

טל' 08-9300749 או 054-4922336 וכמובן תאם מראש את בואך.

נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו.

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, ארי62 כתב:

מה שגרם לי ללכת לאיש מזגנים מקצועי, הוא עשה בדקת לחץ והופ.. יש חור בצינור אין גז ולכן המדחס לא עובד.. 400 ש"ח והסיפור מאחורי!

לא היית צריך להיות בהלם. הצעות מקבלים מכמה עסקים ולא מאחד.

אם לא מציינים כאן בד"כ שמות עסקים שליליים, אפשר לציין לפחות עסקים חיוביים.

• תוכן חדש...