Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

זהירות גדי, אתה נשמע כמו האמרה הרוסית ההיא: 'כולכם הומואים ואני דרטניאן'. אתה לא היחידי שמסוגל לחשיבה ביקורתית ושאר הקוראים והכותבים פה לא מטומטמים באופן אחיד ונשלטים ע"י המדיה.

אני למשל לא ניזון מהתקשורת הישראלית או האמריקאית, וראיתי גם את הגרסאות הארוכות יותר של הפגישה. אבל אני נשאר בדעה שמדובר באמבוש ובמניפולציה זולה, עד שאראה דיון דומה עם פוטין שבו קוטעים אותו באמצע משפט ואז נותנים לו מכות בטוסיק עם הטפות על איך ומתי צריך להגיד תודה, ומי בכלל יסתכל עליך יא מכוערת.

פורסם

אבל זה לא יהיה יחס הכוחות עם פוטין.

אם ראית את הגרסא הארוכה, אז ראית שלמרות העקיצות על הביגוד, טראמפ החמיא לו על זה, שטראמפ מנסה להציג את עצמו כמביא שלום. ושתכלס, עד שזלנסקי לא ענה לוואנס, הכול היה בסדר, בדיוק כצפוי מטראמפ.

אז איפה האמבוש, הוא פתח עליהם, ומאוד לא מפתיע, שהשניים האלה, ביחסי הכוחות שיש שם, התנפלו עליו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מבחינתי, האמבוש הוא בלרדת לרמה כזאת ולהתחיל לחנך אותו מול המצלמות - בדיוק כמו עם השגריר הטורקי ההוא. זה סוג הדיונים ומאבקי הכוחות שצריכים להתנהל מאחורי הקלעים ולא בפרהסיה, כמו שלא עושים שימוע לפני פיטורין מול כל החברה אלא בפורום מצומצם.

להגיד לוואנס שהוא לא ביקר באוקראינה זה ציון עובדה ולא עקיצה. כל הנרטיב המערבי הזה של האדם הלבן שיבוא ויפתור את הבעיות של הנייטיבס מבלי להבין אותן לעומק הוא בעייתי, בלשון המעטה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 דקות, Derish כתב:

האמבוש

אז זו לא המילה הנכונה, אף אחד לא ארב לו או טמן לו מלכודת. עם אנשים כמו טראמפ לא מציינים עובדות לא נעימות מול המדיה, בפרט האמריקאית. זה מוזר שבכלל צריך לציין את זה.

שוב, עם כל הערכה, הוא מייצג מדינה שלמה ובה מליוני אנשים. צריך להיות חכם ולא צודק. להיכנס לוויכוח קולני? מה זה עוזר?

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 50 דקות, Derish כתב:

זהירות גדי, אתה נשמע כמו האמרה הרוסית ההיא: 'כולכם הומואים ואני דרטניאן'. אתה לא היחידי שמסוגל לחשיבה ביקורתית ושאר הקוראים והכותבים פה לא מטומטמים באופן אחיד ונשלטים ע"י המדיה.

אני למשל לא ניזון מהתקשורת הישראלית או האמריקאית, וראיתי גם את הגרסאות הארוכות יותר של הפגישה. אבל אני נשאר בדעה שמדובר באמבוש ובמניפולציה זולה, עד שאראה דיון דומה עם פוטין שבו קוטעים אותו באמצע משפט ואז נותנים לו מכות בטוסיק עם הטפות על איך ומתי צריך להגיד תודה, ומי בכלל יסתכל עליך יא מכוערת.

כי זה לא היה אמבוש. הם לא באו בכוונה לתת לו בראש, ואני בכל מקרה חושב שזאת הייתה טעות מצידם לעשות את זה מול המצלמות, אבל זלנסקי שכח את מקומו.

ההתנהלות שלו, שלא לומר הזחיחות, הביאו את זה עליו. הפגישה לא התחילה בצעקות, להזכירך.

להגיד לואנס שהוא לא היה באוקראינה זה עובדה?   אז גם להגיד לזלנסקי שהוא ליצן, שהוא מפסיד, שאין לו אנשים, ורוב הדברים האחרים שאמרו לו זה גם עובדות.

לגבי פוטין - אתה חושב שאם פוטין יבוא לחרבן לטראמפ על הראש בבית הלבן, הוא לא יקבל את אותו היחס?

פוטין מבין איך לא לדבר עם טראמפ, בדיוק כמו שביבי מבין את זה. אין לזה קשר לצודק או לא צודק, או מי הצד הטוב ומי הצד הרע.

פורסם

בינתיים לגבי פוטין טראמפ בסך הכל האריך את התוקף של הסנקציות על רוסיה עוד לפני הפגישה עם זלנסקי. המטרה שלו היא פשוט לכופף את שני הצדדים להסכם, זה הכל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

בלרדת לרמה כזאת

דריש, זאת הרמה של טראמפ. זה ידוע, ראינו אותו מתנהל, שמענו אותו.

זלנסקי היה צריך להתכונן לזה.

אני באמת לא מבין, כולם יודעים איך טראמפ מדבר, איך הוא מתנהל, לא היה פה שום דבר שלא צפוי מטראמפ.

לפני שעה, Derish כתב:

להתנהל מאחורי הקלעים ולא בפרהסיה

זלנסקי היה צריך לחכות קצת לארוחה שלהם. הוא החליט שלא, צריך להעמיד עכשיו את וואנס וטראמפ במקום.

לפני שעה, Derish כתב:

עקיצה

עקיצה רשמתי על ביגוד.

וואנס לא ביקר, נו ו? יש לו גישה לכול המידע על המצב של אוקראינה אם הוא רוצה, הוא לא צריך להגיע לשם. 

לפני שעה, Derish כתב:

כל הנרטיב המערבי הזה של האדם הלבן שיבוא ויפתור את הבעיות של הנייטיבס מבלי להבין אותן לעומק הוא בעייתי, בלשון המעטה

אוי אל תתחיל עם הבולשיט. זלנסקי בא לבקש עזרה, זלנסקי מבקש עזרה מכול העולם המערבי. לקחת את זה לנרטיב של אדם לבן שכופה פתרון?

הוא זה שבא לבקש פתרון.

הרי בלי שהאדם הלבן המערבי יתמוך בו, זלנסקי היה או מוגלה למערב, או נופש בסיביר, ואוקראינה הייתה מצורפת לרוסיה.

Just now, RK כתב:

המטרה שלו היא פשוט לכופף את שני הצדדים להסכם, זה הכל.

הוא אומר את זה בפתוח בגרסא המלאה.

טראמפ רוצה הסכם שיזכרו אותו כטראמפ מביא השלום.

- By lifting money bags

פורסם

עוד אמריקאי עם אובססיה ל-legacy.

בינתיים כשזלנסקי טוען (ובצדק) שפוטין כבר הפר מספר דו-ספרתי של הסכמי הפסקת אש בינלאומיים ומבקש איזשהם guarantees, התשובה של טראמפ זה 'כן, אבל מילה של טראמפ זה מילה...' 

אחלה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

מגניב, אני חושב שבהחלט הדרך לקבל עזרה מטראמפ זה להצביע על זה שהוא טועה בשידור חי. 

- By lifting money bags

פורסם
לפני 21 דקות, Derish כתב:

בינתיים כשזלנסקי טוען (ובצדק) שפוטין כבר הפר מספר דו-ספרתי של הסכמי הפסקת אש בינלאומיים ומבקש איזשהם guarantees, התשובה של טראמפ זה 'כן, אבל מילה של טראמפ זה מילה...' 

אחלה. 

זלנסקי צודק (לא בציניות, באמת) בכל מילה שהוא אמר. הוא פשוט בחר בלצאת צודק על פני לצאת חכם.

למזלו, חוץ מפאדיחה בשידור חי לעיני כל העולם והרבה ממים, זה לא באמת שינה כלום. טראמפ ממשיך עם אותה המדיניות שהחליט עליה, ויעביר כסף וחימוש לאוקראינה (וישדוד לה את המחצבים בתמורה לכך) ויחריף סנקציות על רוסיה עד שיצא הסכם, שיהיה מחורבן לשני הצדדים.

ואז נשוב לדוש בזה כשפוטין יחזיר ציוד. יהיה מעניין.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, David32 כתב:

טראמפ רוצה הסכם שיזכרו אותו כטראמפ מביא השלום.

אני ממש לא חושב שהוא רוצה את זה או שזה מעניין אותו.

אם היה מעניין אותו מורשת או "שלום", הוא לא היה מציע טרנספר ל-2 מיליון עזתים אלא מדינה פלשתינית. כנ"ל לגבי ההתנהלות עם אוקראינה, כנ"ל לגבי "לריב" עם אירופה, ההצעה לקנות את גרינלנד ועוד ועוד.

אני גם רוצה לראות את הועדה שתתן לטראמפ פרס נובל, כמו שחלק מהמגיבים טוענים. כמות החרא שהם יחטפו...

טראמפ כן רוצה להיזכר ככזה שפותר בעיות, בבית ובחוץ, ובזה הוא טוב. "שלום" או פרס נובל לא מעניינים אותו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 30 דקות, gadik6 כתב:

אני ממש לא חושב שהוא רוצה את זה או שזה מעניין אותו.

תצפה ב 40 דקות הראשונות, הוא מדבר על זה שהוא רוצה להביא שלום ושהוא מביא שלום ואפילו מספר על מדינה שהוא מתערב בה כדי שלא תצא למלחמה.

אפשר להגיד שהוא שקרן, שהוא מגזים, מה לא. אבל אם הבן אדם חוזר על זה כול כך הרבה פעמים - מעניין אותו שיראו אותו ככה.

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, RK כתב:

(וישדוד לה את המחצבים בתמורה לכך)

לשדידת המחצבים יש גם מטרה אסטרטגית. זה מעביר לפוטין מסר - יש לנו אינטרס באוקראינה - משמעותי. אם תתחיל שוב, אתה פוגע בארה"ב ישירות.

כי לקחת את המינרלים הוא גם יכול היה בשו שו.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

לשדידת המחצבים יש גם מטרה אסטרטגית. זה מעביר לפוטין מסר - יש לנו אינטרס באוקראינה - משמעותי. אם תתחיל שוב, אתה פוגע בארה"ב ישירות.

כי לקחת את המינרלים הוא גם יכול היה בשו שו.

ומה מונע מפוטין להתקיף באוקראינה רק לא במקומות ש(דה פקטו) שייכים לארה"ב?

כמו שבסוריה אנחנו בחיים לא חשבנו לתקוף מוצבים רוסיים, אבל לא הייתה לנו שום בעיה לתקוף כל דבר אחר שם?

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אגב זה מה שהם עושים... יש מפעלים ביטחוניים מסויימים שבדרך פלא אף פעם לא נפגעים. 

אבל חלק גדול מהמחצבים המדוברים באיזורים שכבר כבושים.

בנוסף, פוטין ולברוב ציינו שלרוסיה יש יותר ושהם מוכנים לעבוד עם חברות אמריקאיות כדי לנצל את זה.

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

• תוכן חדש...