Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אז ככה..

אני נוסע ממוצע של 3500 ק"מ בחודש, ומשלם דלק כ1000 ש"ח בחודש.

כרגע אני מחזיק הונדה סיוויק בשווי של כ50000 ש"ח.

האם משתלם לי לעבור לרכב חשמלי?

מסתכל בצורה כלכלית בלבד, לא מעניין אותי רכב חדש, ואם לא מצד הדלק לא הייתי קונה חדש, זאת אומרת, לא הייתי מוציא כ150 אלף בשביל רכב.

מה שאני מסתפק זה רק מצד כלכלי האם ישתלם לי או שלא כ"כ.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

יש לי אופציה להתקין עמדה בעבודה, אני עובד במשרד מגיע בבוקר ויוצא אחה"צ. ע"פ רוב אני לא יוצא עם הרכב באמצע העבודה.

בבית אין לי אופציה..

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

אם אתה מרוצה מהרכב הנוכחי שלך לטעמי כלכלית נטו לא משתלם להוסיף עכשיו 100K ש"ח בשביל לחסוך 650 ש"ח בחודש בערך לא כולל ירידת ערך גבוהה יותר.

פורסם (נערך)

זו סיויק היברידית? כי אם אתה באמת עושה סביב ה 1/22 אז לא הייתי נוגע כרגע, ברור שלא.

אם לא היברידית, אז אין מצב שאתה עושה צריכה כזאת מה שאומר שההוצאות דלק שלך הרבה יותר גבוהות מ 1000 ש"ח (יותר לכיוון ה 1400-1500 שזה אומר 1/15 בערך).

רכב חשמלי זה אחד האופציות אבל יש גם פתרונות יותר זולים לרכישה כמו היברידי\דיזל\גפ"מ. הייתי במצב שלך (אני נוסע בערך 27K שנתי) לפני כמעט שנה וברצינות שקלתי כאחת האופציות לשים בערך 80K, לקחת הלוואה על ההפרש ולקנות טסלה, אבל אז מצאתי מקסימה 2015 ב 56K אז ויתרתי (כמובן עם מערכת גז בעלות של עוד 8K אבל יחסית למכלול של איכות, מחיר ועלות הדלק, ויתרתי על טסלה...)

מצד שני... אם אתה שוקל לשדרג רכב בקרוב למשהו שעולה מעל 100K, ומתכוון בכל מקרה לקנות איזו משפחתית או ג'יפון בן 2-4 שנים, הייתי בטח הולך על חשמלית חדשה, בנסועה שלך אין בכלל ספק. הכל תלוי בכמה אתה מתכוון להשקיע על רכב, יש מחיר שכבר אפילו אם תעשה חישוב פשוט של עלות הלוואה + חשמל לעומת דלק, זה ייצא עדיף, בלי אפילו לדבר על זה שאתה מקבל רכב חדש לגמריי וחשמלי.

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • אהבתי 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לפני 11 שעות, llaavvii כתב:

אם אתה מרוצה מהרכב הנוכחי שלך לטעמי כלכלית נטו לא משתלם להוסיף עכשיו 100K ש"ח בשביל לחסוך 650 ש"ח בחודש בערך לא כולל ירידת ערך גבוהה יותר.

אולי אנסח את זה אחרת..

כרגע אני משלם על ההלואה של הרכב כ800 ש"ח בחודש.

דלק כ1000  1200 בחודש.

סה"כ רכב ודלק: 1800  2000 שח לפני תחזוקה וביטוח.

הלואה על רכב חשמלי יהיה כ 1600 בחודש.

מה עדיף?

(אני מתכוון ללכת על הגילי ולא על הטסלה שמכרת במחיר הזוי)

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

אם זה אותו כסף בחודש או פחות, ברור שעדיפה חשמלית חדשה :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

זה לא אותו כסף - עדיין הירידת ערך על רכב חדש גבוהה יותר,
והלוואות צריך להחזיר אז כאן הוא לקח הלוואה של נניח 40K וכאן הוא יקח הלוואה של 140K (אולי פרוסה על יותר שנים), אז הפער נשמר.
חסכון בדלק אכן ישנו.

פורסם
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

זה לא אותו כסף - עדיין הירידת ערך על רכב חדש גבוהה יותר,
והלוואות צריך להחזיר אז כאן הוא לקח הלוואה של נניח 40K וכאן הוא יקח הלוואה של 140K (אולי פרוסה על יותר שנים), אז הפער נשמר.
חסכון בדלק אכן ישנו.

למי אכפת ירידת ערך? :)

אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שיש ערך כלשהו לרכב במכירה. סיויק שעושה בשנה 42K לא תהיה שווה כלום עוד כמה שנים, וגם אם נניח את אותו כנ"ל לגבי רכב חשמלי זה עדיין יותר משתלם (כי אתה משלם פחות כל חודש על הרכב + הוצאות) וסביר שהוא אפילו יצליח למכור אותו אחרי נניח 5-6 שנים (כמה יהיה שווה רכב סיני חשמלי עוד 6 שנים עם 250K? לא יודע אבל מניח שלא 0)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

טוב נזרום איתך,
הסיוויק שווה היום 50K בעוד 3 שנים 15K הבחור ספג ירידת ערך של 35K
ג'ילי עולה היום 146K בעוד 3  שנים עם הקלומטרג' שלו הוא ימכור אותה נניח ב70K הבחור יספוג 76K ירידת ערך

גם במחיר אחזקה יותר זולה לחשמלית יהיה פער.

הכל כמובן ספקולציות אבל עדיין אני חושב שההפסד על רכב חדש גבוהה משמעותית מרכב ישן.

פורסם (נערך)

הנחה בסיסית: מי שקונה רכב חדש כדי להחזיק אותו 3 שנים אז או שזה בן אדם שלא אכפת לו לבזבז כסף כדי להנות מרכב חדש "תמיד", או שהוא אהבל.

כשבן אדם שנוסע 40K בשנה קונה רכב חדש בהלוואה, זה אמור להיות למשך כל תקופת ההלוואה וזו אמורה להיות נקודת הפתיחה לכל חישוב.

עכשיו אחרי שיישרנו קו בנושא הזה, בוא נניח שהלוואה ל 6.5-7 שנים תצא 2000 ש"ח לחודש על ג'ילי חדשה וללא שום סכום לפני או אחרי, אם הוא יחזיק את הרכב למשך כל תקופת ההלוואה (וכנראה שלהחזיק רכב שקנית יד ראשונה למשך 7 שנים זה לא אסון), איך הוא יפסיד לעומת להישאר עם הסיויק ולשלם 2000 ש"ח חודשי על דלק + הלוואה? מילא אם הסיויק הייתה ללא הלוואה הייתי אומר שאולי שווה, אבל זהו שלא. הקיצר לשלם 2000 ש"ח ולנסוע על חשמלית חדשה זה בטח יותר טוב מלנסוע על רכב בנזין בן 9-10 (ניחוש) 40K ק"מ בשנה.

כמובן שאם תסתכל רק ל 3 שנים קדימה, אז ברור שלא משתלם לקנות רכב חדש (ראה הנחה בסיסית).

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם
בתאריך 8.2.2022 בשעה 23:17, המהיר הזהיר כתב:

יש לי אופציה להתקין עמדה בעבודה, אני עובד במשרד מגיע בבוקר ויוצא אחה"צ. ע"פ רוב אני לא יוצא עם הרכב באמצע העבודה.

בבית אין לי אופציה..

אם זה ככה אז בהחלט משתלם. אתה חוסך אלף ש"ח בחודש על הדלק, חוסך הרבה כסף על טיפולים יקרים במוסך ומשלם רק 530 ש"ח אגרת רישוי.

עם הקילומטרז' שאתה עושה תצטרך להטעין בעבודה רק פעמיים-שלוש בשבוע.

שלא לדבר על זה שתקבל רכב מתקדם בהרבה מההונדה סיוויק וחווית הנהיגה ברכב חשמלי זה משהו שקל מאוד להתמכר לה.

• תוכן חדש...