Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני מתכנן להחליף פלגים לרכב:

פיג׳ו 206cc 

2000 סמק

רכשתי פלגים: ngk lfr5b

לפי הכלי שמודד את הפתח הצתה של הפלאג יצא לי 0.8 מ״מ

לפי הטבלה הנ״ל צריך להיות 0.9 ממ

האם להשאיר את הפתח כמו שהוא בא מהאריזה, או להרחיב את הפתח של הפלאג לפי הטבלה, ל0.9 ממ.

ואשמח אם מישהו יוכל לוודא שמה שרשום בטבלה באמת תואם את מה שהמנוע של הרכב שלי צריך.

מס שלדה: Vf32drfnf2w005707

8990F6B4-6FF9-4543-A82F-2907E00B4636.jpeg

פורסם

אתה מתכוון למרווח של האלקטרודה?

יש כלים ייעודיים להתאמת הgap במצת. הוא factory tuned ואם לא תשתמש בכלי רוב הסיכויים שלא תעשה את זה מדוייק ותגרום נזק למצת.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
לפני 5 שעות, roeibf כתב:

אתה מתכוון למרווח של האלקטרודה?

יש כלים ייעודיים להתאמת הgap במצת. הוא factory tuned ואם לא תשתמש בכלי רוב הסיכויים שלא תעשה את זה מדוייק ותגרום נזק למצת.

כן למרווח של האלקטרודה.

ויש לי gapping tool למצת.

השאלה אם יש צורך להשתמש בו.

בטבלה רשום שטני צריך מרווח של 0.9.

אבל כל המצתים שקיבלתי הם במרווח של 0.8.

כדאי להגדיל את המרווח של האלקטרודה ב0.1?

יש כלי ייעודי, וראיתי סרטונים לא נראה לי שתהיה לי בעיה.

פורסם

לפי היצרנים התאמת המרווח מביאה לצריכת דלק מיטבית.

לא תהיה לך בעיה, פשוט דחוף פנימה את העלה עד שהאלקטרודה מתרוממת לגובה הרצוי.

פורסם (נערך)

בהחלט כן. בימינו אין שום צורך לכוון את המירווח במידה ורכשת מצתים תחליפים המתאימים לרכבך לפי מק"ט מתאים.

אם המצת המקורי תוצרת בוש ואתה קונה מצת של דנסו שווה ערך לבוש אין שום צורך לבצע כיוון של המירווח.

בפעם אחרונה שהייתי צריך לכוון מירווח של מצת זה היה בשנת 1979 כאשר הייתה ברשותיי פיאט 127.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אם תפתח את המצת למרווח 0.9 מ״מ. מה השגת? צריכה של 0.0000000012 מ״ל דלק פחות? גם כך המחשב מנהל הכל ויודע להתאים את ההזרקה לצרכי המנוע. חבל על הנזק הפוטנציאלי לעומת החיסכון הצפוי.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם
לפני 46 דקות, roeibf כתב:

גם אם תפתח את המצת למרווח 0.9 מ״מ. מה השגת? צריכה של 0.0000000012 מ״ל דלק פחות? גם כך המחשב מנהל הכל ויודע להתאים את ההזרקה לצרכי המנוע. חבל על הנזק הפוטנציאלי לעומת החיסכון הצפוי.

האמת שלא חשבתי על צריכת הדלק, אלא על למנוע בעיות הצתה. 

אבל לפי מה שאני מבין מכם, לא אמורה בכלל להיות בעיה בהצתה. 

פורסם

פלאגים איכותיים הם האחרונים לגרום לבעיות הצתה. קוילים זולים או סיניים הם התחלת הבעיות בהצתה, אח״כ מודול הצתה. אם הקוילים שלך שלמים והמודול תקין אל תדאג לבעיות הצתה. 

תדאג לשמן מנוע איכותי, נוזל קירור איכותי ופילטר שמן מקורי. כמובן רצועות תקינות וטריות. הקפדה על מרווח טיפולים ע״פ דרישות היצרן, או במקרים אחרים הקדמת הטיפול במעט רק מאריכים את חיי המנוע.

מלא דלק ללא שום תוסף וסע לשלום.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם (נערך)

מצתים לא מיוצרים לפי המרווח של היצרן ואין שום קשר בין אם המצת מקורי או תחליפי וגם אין קשר לשנה.

לא יהיה מזה שום "נזק פוטנציאלי" (או בעיות בהצתה בשני המקרים).

עם זמן העבודה המרווח גדל ממילא.

המחשב לא יידע לפצות בין 0.8 ל 0.9.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

אל תגע במרווח אלקטרודה, הוא יגדל מעצמו תוך כדי חיי הפלאג במנוע, עצם זה שעכשיו הוא טיפה פחות מהנומינאלי יאריך את הזמן שהמרווח יהיה סביב הנקודה שהייצרן קבע.

יום טוב גם לך

פורסם

מעניין מאוד.

שאלה: האם אני צריך לכוון את מרווח האויר כאשר אני מתקין סט פלאגים חדש? תשובה: אולי. מק"ט של מצת מסויים עשוי להתאים למאות מנועים שונים מיצרנים שונים. מפעל NGK מכייל את מרווח האויר של כל מצת לערך ממוצע, אך ערך זה אינו בהכרח נכון עבור המנוע הספציפי שלך. מרווח אויר לא נכון עשוי לגרום לפיספוסי הצתה, אובדן הכח, ליכלוך המצת, עליה בצריכת דלק ובלאי מואץ למצת. תמיד מומלץ לבדוק את מרווח האויר אל מול מפרט היצרן של כלי הרכב.

פורסם
לפני 4 דקות, tribel כתב:

מעניין מאוד.

שים לב שבמקרה שקרה לי (בפוסט שציטטת) הפלאג הגיע ל0.2 ממ מרווח גדול יותר מהנקוב. ומדובר גם היה בפלאג אירידיום.

במקרה של פותח השרשור המרווח 0.1 ממ קטן יותר מהנקוב, וזה פלאג ניקל פשוט.

יחי ההבדל הקטן. 

אני במקרה של פות"ש לא הייתי נוגע, הפלאג ישרוף את עצמו לערך הנקוב תוך כדי עבודה.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...