Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

מחפש רכב חסכוני שיהיה לי לנסיעות מטירת כרמל לנתניה הלוך ושוב כל יום.

הדגש מבחינתי זה חיסכון ואמינות.

סכום השקעה 35000 פלוס מינוס.

חשבתי על רכבים כמו :

ספייס סטאר

טויוטה פריוס

טויוטה אוריס

טויוטה יאריס

אוקטביה

אולי יש עוד רכבים שאני לא מכיר או יודע ואשמח לשמוע מהחברים כאן.

פורסם

בספייס סטאר יש גיר בעייתי (JATCO J015) אמנם ספציפית בספייס לא שמעתי על בעיות איתו אבל בכל דגם רכב אחר שבו מותקן הגיר יש לא מעט תלונות (סוזוקי קרוסאובר, ניסאן ג'וק ואפילו שברולט ספארק בצטרפה לאחרונה למועדון). גם כן הרכב עם בידוד רעשים לא טוב, יציבות נמוכה ונטיה להתנדנד מה שלא כ"כ טוב בנסיעה בין עירונית.
פריוס - תהיה ישנה ויש סיכון לסוללה
אוריס - כנ"ל כמו הפריוס
יאריס - יכולה להיות אופציה
אוקטביה - רכב עם גיר דו מצמדי מתקדם ומנוע טורבו מתקדם דורש תחזוקה וצומת לב יתרה ויכול לעשות לפעמים בעיות ולגרור הוצאות.

מה שאני הייתי מציע זה לשנות כיוון לגמרי אתה הולך לנסוע הרבה לכן אתה צריך רכב חסכוני עם מנוע "סוס עבודה" בדיוק למשבצת הזאת נופלים רוב הרכבים עם מנועי דיזל וגירים ידניים.
בתקציב שלך אתה יכול למצוא 208 דיזל ידנית, רכב מודרני שקט ונוח הרבה יותר מהיאריס עם מנוע מאוד חסכוני ומאוד אמין (עם גיר ידני אין בעיות) אפשר לצפות לתקלות במערכת הADBLUE אבל אפשר לבטל אותה בעלות לא יקרה (עד 1000 שקל).
יש גם דאציה סנדרו דיזל ידנית 1.5 ופיגו 301 דיזל ידנית 1.6 - שמתי אותם באותו מקום בגלל שהם דיי דומים בהשווה ל208, פחות מודרניים שקטים ופחות בטיחותיים אך ללא מערכת ADBLUE בנוסף ה301 דיי מרווחת וגדולה.
C3 1.6 גם אופציה לא רעה רכב נוח אמין ומאוד פרקטי.

אם ידני לא בא בחשבון אפשר לבדוק C3 רובוטית, כן הנסיעה בגיר רובוטי חד מצמדי לא הכי כייפית ונעימה אבל אם נוסעים לרוב בין עירוני והרכב הולך להיות באותו הילוך זה לא כזה נורא ולדעתי זה בהחלט עדיף על להתעסק עם תיקונים של גיר דו מצמדי שיכולים לעלות מעל ל 10K כמו במקרה של רנו פלואנס או מגאן.

פורסם
לפני 10 שעות, Gavrik כתב:

אם ידני לא בא בחשבון אפשר לבדוק C3 רובוטית, כן הנסיעה בגיר רובוטי חד מצמדי לא הכי כייפית ונעימה אבל אם נוסעים לרוב בין עירוני והרכב הולך להיות באותו הילוך זה לא כזה נורא ולדעתי זה בהחלט עדיף על להתעסק עם תיקונים של גיר דו מצמדי שיכולים לעלות מעל ל 10K כמו במקרה של רנו פלואנס או מגאן.

לא יודע מאיפה המספרים האלו, אני מכיר מספרים הרבה יותר נמוכים (איזור ה-3500-4000₪).

גם ב-VAG וגם ברנו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
בתאריך 11.10.2018 בשעה 18:20, ba323f כתב:

הקלאץ עולה סביב ה7k ש"ח הוא מגיע עם מזלגות.

את הקלאץ לא ניתן לבדוק כשהוא מפורק אלא רק ע"י מחשב.

זה קלאץ מאוד מורכב ובנוי בצורה מסובכת.

יש לקחת בחשבון שאחרי פירוק הגיר תתגלה בעיה גם בגלגל התנופה קיים בו משכך ולרוב גם הוא יתגלה כשבור ופגום ועלותו עוד כ2.5k ש"ח.

זה מה שנוגע להחלפת קלאטצ', מחשב גיר גם יכולה להיות צרה כי מסתבר שלשתי רכבי רנו מאותו דגם ומאותה שנה יכולים להיות שתי מחשבי גיר שונים לגמרי ולא תואמים אחד לשני אחד יכול לעלות 3 אלף האחר 7 אלף.

בVAG הנושא הרבה יותר זול.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

אתה שם לב שמדובר על ציטוט מלפני 3 שנים+?

מאז המחירים גם ירדו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קודם כל תודה על התשובה המפורטת.

אני חייב רק אוטומט בשביל האישה שגם תשתמש ברכב..

סיטרואן מנסיון עבר שלילי שיש לי, פחות מעוניין.

השאלה אם יש אלטרנטיבות אחרות?

פורסם

יש אלטרנטיבות, לדעתי הן יהיו לא יותר אמינות ופחות טובות אבל אם הייתה לכם חוויה לא טובה עם סיטרואן אפשר להבין אתכם, יש להם לא מעט דגמי רכבים שיצאו לשוק במצב ממש לא בשל עם מחלות יקרות לתיקון שמיררו ללא מעט אנשים את החיים. (גיר הAL4, מנוע הEP6 עם שרשרת הטיימינג ושלל הבעיות, מנוע הEB2\פיורטק עם הרצועת טיימינג המתפוררת, אוריאה בדגמי הדיזל)

אתם יכולים לבדוק גם סוזוקי סוויפט 1.2 אוטומטית בתקציב שלכם. רכב אמין ויותר יציב, בטיחותי (וטוב) מספייסטאר

פורסם (נערך)

אם הוצע סוזוקי הייתי בודק SX4 (מדגמי ה-120 כ"ס). לא הכי חסכוני בדלק (אבל סביר לגמרי בשימוש בינעירוני), ואמין מאד.

דרך אגב - רכבת ישראל אינה פתרון סביר?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אתה מבקש מכונית שתהייה סוס עבודה ותהווה פיתרון תחבורה אמין לנסוע הלוך ושוב לעבודה. מניסיון טוב, מציע לך סוזוקי ספלאש, מהשנתון הכי מאוחר שיש, שזה 2015. עולה סביב 35 אל שקל. זו מכונית קטנה אך מרווחת, אם כי הבגאז' קטן - לנו שימש מכונית שנייה אז לא הפריע. יש אוטומט ויש גם ידני. 

יש לספלאש רק יתרונות: אמינה מאד, אחזקה סופר זולה, חסכונית, מזגן טוב, ומאד סחירה! יש אולי נוחות, מהודרות, מפנקות ומאובזרות ממנה, אבל לנו זה היה בסדר. ברגע שרציתי למכור, "העפתי" אותה בכמה ימים ובמחיר טוב. 

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אמנם ספלאש אמינה סחירה וחסכונית. אך מצד שני היא דיי גרועה בכל מה שנוגע לבידוד רעשים או נוחות נסיעה.
אם הולכים לנסוע הרבה בין עירוני הייתי חד משמעית מעדיף רכב מקטגוריה אחת מעל כמו הסוויפט.

• תוכן חדש...