Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שואל עבור חבר שברשותו יונדאי קונה בת שנה. מפלס מי הקרור במיכל העודפים היה מעט מתחת לקו המינימום, וזה יציב כך מהרגע שקיבל את הרכב (כשנה). הוא נסע לאחרונה למוסך יונדאי וביקש שישלימו לו מעט מים וורודים והמכונאי הוסיף לו מי ברז, בערך כוס שזה כ 200cc.

הוא ידע רק בדיעבד שהוסף לו מי ברז ולא נוזל וורוד של יונדאי או מים מזוקקים או רכים, פשוט מים מהברז. במערכת הקירור יש כמעט 7 ליטר.

החבר עכשיו בלחץ אם ה 200 cc מי הברז שהוספו ייגרום נזק לרכב לטווח ארוך? האם כדאי לו להחליף עכשיו את כל 7 הליטר בנוזל קירור חדש ומקורי?

החבר שומר על הרכב בקנאות וממש בלחץ. הרכב עם כ 9500 ק"מ. 

מה המלצת הממומחים? להשאיר כמו שזה? האם יגרם נזק לטווח ארוך? האם הכמות שנוספה זניחה?

אני אמרתי לו שהכמות הקטנה לא תגרום נזק ושימשיך בחייו ללא צורך בדאגה. לא ייגרם שום נזק.

הוא לא סומך עליי ומודאג.

גם המוסכניק אמר לו לא לדאוג.

מה דעת הממוחים פה? הכל בסדר? או שילך ויחליף את כל נוזל הקירור בחדש?

אשמח לתובנות.

תודה 

פורסם

אני גם בספק שזה יעשה נזק משמעותי, אולי יאיץ את הבלאי ממש בקטנה.

אבל ממש לא לעניין שהמוסך מוסיף ככה מים מהברז - אני הייתי עושה על זה רעש ודורש מהמוסך פיצוי כלשהו אם היה עושה לי ככה, במיוחד טם זה רכב חדש.

פורסם
לפני כשעה, Sparrow420 כתב:

אבל ממש לא לעניין שהמוסך מוסיף ככה מים מהברז - אני הייתי עושה על זה רעש ודורש מהמוסך פיצוי כלשהו אם היה עושה לי ככה, במיוחד טם זה רכב חדש.

החבר שכתב את ההודעה בפורום בהחלט צריך לקבל פיצוי על הזמן שהשקיע בכתיבת ההודעה בפורום.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

איזה כייף לי :)

פורסם
בתאריך 26.12.2021 בשעה 09:09, meir_gi כתב:

אשמח לתובנות נוספות או הערות ממומחי הפורום.

תודה ושבוע טוב 

יש נוזלי קירור שנמכרים כתרכיז. 

אותם יש למהול במים באחוז שהוא בהתאם לטמפ' קיפאון שאתה רוצה להשיג. 

נגיד 70% תרכיז ו 30% מים יתנו עמידה בקיפאון עד מינוס 50 מעלות. 

50% תרכיז ו 50% מים יתנו עמידה בקיפאון עד מינוס 35 מעלות. 

30% תרכיז ו 70% מים יתנו עמידה בקיפאון עד מינוס 15 מעלות. 

בכל המקרים האלו עדיין הנוזל המדולל מספק את ההגנה הנדרש למערכת. 

פורסם

אני הייתי דואג למה הרכב שלי בן שנה ויש לו מעט פחות מהמינימום

וגם הייתי הולך לעשות טיפול שנתי ואז היו מחליפים את כל נוזל הקירור

פורסם
לפני 10 שעות, Sparrow420 כתב:

מסכים. לא יודע אם הייתי עושה על זה רעש, אבל זה בושה שאדם כזה קורא לעצמו "מכונאי".

לשים כוס מים מהברז גם סבתא שלי יודעת. כשאדם בא למוסך, הוא מצפה למינימום מקצועיות, וכנראה זה יותר מידי עבור אותו "מכונאי". 

• אהבתי 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 4 שעות, Buki כתב:

יש נוזלי קירור שנמכרים כתרכיז. 

אותם יש למהול במים

רק במים מזוקקים,

שימוש במי ברז

יגרום להצטברות אבנית

ולתוצאות הרסניות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, race driver כתב:

רק במים מזוקקים

היו על זה בשנים קודמות דיונים ארוכים וסוערים בפורום, המסקנה שלא חייבים מים מזוקקים אלא אם כן זה מצויין בפירוש על האריזה של התרכיז. 

אם לא מצויין, אפשר להשתמש במים רגילים, חומרים שיש בתרכיז ימנעו הצטברות אבנית. 

• אהבתי 1

פורסם

לא ידעתי,

מי אני שאכניס את ראשי בין תותחי הפורום.

אם הייתי מכניס את ראשי

הייתי טוען שחבל לקחת סיכון אולי החומרים האלו לא מספיק יעילים,

ובכמה שקלים של מים מזוקקים

אתה מונע הרס של כל הרדיאטורים וחשש להתחממות.

• תוכן חדש...