Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהנחת ממוצע כללית, למכונית לאנשים מן הישוב, בלי לדייק, כללי אצבע...

באיזה טווח ק"מ או שנים נהוג להחליף חלקים מרכזיים?

כגון רצועת טיימינג, משאבת נוזל קירור, בולמי זעזועים, בלמים, קלאץ', ודברים משמעותיים נוספים שעולים בדעתכם.

פורסם

טיימינג בין 4 ל6 שנים או 100 אק"מ בערך, יש דברים שיש בלאי כגון ברקסים ציריות ותפוחי הגה ומשולשים נניח כל 5 שנים.

ברקסים ההחלפה יותר תכופה*

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

לגבי חלק מהחלקים זה תלוי נסועה וצורת נהיגה (למשל - צלחות ורפידות בלמים). לאחרים זו שאלה של זמן או נסועה (מה שמגיע קודם) - והם תלויי דגם, אתה צריך לבדוק בספר ההוראות של הרכב שברשותך.

חוץ מזה, לעתים הוראות תחזוקה משתנות במהלך חיי הרכב. היה לי רכב שההוראות המקוריות דיברו על טיפול כל חצי שנה וכשהיה בן 6 בערך המוסך עדכן אותי לעבור לטיפול שנתי. כמובן שההוראות יכולות להשתנות גם בכיוון ההפוך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, צפוי שתהיה שונות. אבל יהיה שימושי לדעת טווחים כלליים.

אולי אפילו לאסוף רשימה של המלצות לדגמים שונים, ואופי נסועה שונה (כגון עירוני לעומת בינעירוני).

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, elera כתב:

בהנחת ממוצע כללית, למכונית לאנשים מן הישוב, בלי לדייק, כללי אצבע...

באיזה טווח ק"מ או שנים נהוג להחליף חלקים מרכזיים?

כגון רצועת טיימינג, משאבת נוזל קירור, בולמי זעזועים, בלמים, קלאץ', ודברים משמעותיים נוספים שעולים בדעתכם.

לטיימינג, למשל, יש הנחיות יצרן שמשתנות משמעותית מדגם לדגם, ו"נהוג" להחליף משאבת נוזל קירור באותה הזדמנות על הדרך.

לגבי בולמים ספציפית יש כלל אצבע שבגדול אחרי סביב 120K הם די גמורים וכדאי להחליפם. לא רבים עושים זאת.

כל השאר: חלקי מתלים, בלמים, מצמד - לא יכולים להיות חוקי אצבע משום שהם מוחלפים לפי מצב. אחד גומר מצמד ב-50K ק"מ ושני ב-300K. כנ"ל לגבי השאר.

שורה תחתונה - אין הרבה טעם ברשימה כללית כפי שאתה מציע.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

רוב הבעיות באיזור ה-150אק"מ הרוב הולך שם ואז תראה שאנשים  מתפטרים מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי dorban5
פורסם

אנשים,אני יודע,אפילו הרבה מוסכים עוד לא הפנימו שתם עידן "מוסך כללי" למכוניות חדשות,לפחות אתם תפנימו שלרוב הדברים אין "כלל אצבע",יש הוראות יצרן !!!
הרבה זמין באינטרנט בחינם,בחדשים אם מישהו צריך עזרה,להרבה אנשים בקבוצה יש גישה לחומר טכני רמת יצרן,רפרנס.

• אהבתי 1
פורסם

בדיוק בשביל זה יש הוראות יצרן.

וזה לדוגמה להחלפת טיימינג, החלפת מצתים, שמנים ופילטרים.

משולש קדמי למשל, אתה תאלץ להחליף כאשר יש חופשים, סטייה בנהיגה וכו' - כלומר כשהוא מתקלקל.

מצמד ? מחליפים כשמחליק / אינו תקין / יש רכבים שיש רעידות (רובוטי) - תלוי מה התקלה.

alfa 156 2.5.

פורסם

הקטע העצוב "לאנשים מן הישוב" יקח עוד הרבה שנים,עם "שכר לימוד" גבוה להבין שמ- EURO5+ כל הרכיבים הקשורים לטיפול בזיהום אוויר זה חלק מרכזי של הרכב,שאלה של זמן מתי יזדקקו לטיפול/החלפה מאוד יקר או בכלל תקלה ברכיבים האלו יכול לגרום לנזק (לפעמים בלתי הפיך) לתפקוד יחידת הנעה,או פשוט הרכב לא יניע,במיוחד ברכבי יורו 6 

פורסם

יש חלקים פשוטים שבהם תהיה תדירות החלפה יחסית דומה בהרבה רכבים שונים ויש חלקים מורכבים שתדירות ההחלפה שלהם תלויה בטכנולוגיה של הגיר / מנוע ושם זה יכול מאוד להשתנות

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם

אין איזה אתר שמרכז את הנתונים בצורה נוחה לחיפוש וצפיה?

אני בטוח שכן יש כללי אצבע. אני מניח שלא תהיה החלפת רצועות טיימינג אחרי 5000 ק"מ או 6 חודשים, וגם לא אחרי 500,000 ק"מ או 10 שנים. יש התפלגות סטנדרטית, וכך יש גם טווח כללי.

פורסם

יש רצועת טיימינג שמוחלפות אחרי 200 או 250 אלף ו 10 שנים. אבל באמת אתה מבקש מידע שמשתנה מדגם לדגם. 

סתם בשביל ההמחשה אני רושם מפרט לקיה פיקנטו 1.2 נגיד מודל 2015, רכב סטנדרטי פשוט ונפוץ. 

טיימניג שרשרת - לא מחליפים. 

קלאץ לא מחליפים, גיר אוטומטי. 

טיפול כל 15 אלף ק"מ או שנה.

מצתים כל 60 אלף. 

ברקסים תלוי באיזור ובסגנון הנהיגה, ממוצע כל 30 אלף ק"מ קידמיים, כל 60-70 אלף אחוריים. 

צמיגים כל 3-5 שנים או כל 50 - 70 אלף ק"מ

בולמי זעזוים תלוי, יש מכוניות עם 200 אלף שלא החליפו בולמי זעזועים, אם כי רמת התפקוד שלהם יורדת. 

פורסם
לפני שעתיים, elera כתב:

אין איזה אתר שמרכז את הנתונים בצורה נוחה לחיפוש וצפיה?

אני בטוח שכן יש כללי אצבע. אני מניח שלא תהיה החלפת רצועות טיימינג אחרי 5000 ק"מ או 6 חודשים, וגם לא אחרי 500,000 ק"מ או 10 שנים. יש התפלגות סטנדרטית, וכך יש גם טווח כללי.

לא הבנת.

אין כלל אצבע.

הכל לפי הוראות יצרן.

החלפת טיימינג כל 60000 או 3 שנים זה מספיק כדי להראות שאין כלל אצבע. רק הוראות יצרן.

alfa 156 2.5.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כללי אצבע יש לדברים אוניברסליים כמו צמיגים, מצבר או מגבים. 
לחלקים שמחליפים בטיפול באופן יזום יש הוראות יצרן. אם הוראות היצרן של הרכב שלך אומרות להחליף רצועת טיימינג כל 75,000 ק"מ ואתה הולך לפי איזה ממוצע כללי שחישבת עם כל מיני סוגים של מכוניות ומחליף כל 125,000, אתה עלול למצוא את עצמך עם רצועה קרועה. אותו דבר עם החלפת שמן ומסננים.
אפשר לחשב מה הממוצע בין כל מיני סוגים של מכוניות מתי מחליפים דבריםמרכזיים אבל לתוצאה לא תהיה שום משמעות כמו שלטמפרטורה הממוצעת בין טורונטו לסידני אין שום משמעות למי שצריך לדעת מה ללבוש כדי לטייל בתל אביב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...