Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

בהתראה קצרה אנחנו מחפשים רכב שני, עבור נסיעות יומיות על הקו ראשל"צ-ירושלים.

דרישות: גיר אוטומט,

אמינות גבוהה ותחזוקה פשוטה,

תקציב עד 30K,

כמובן לא קופסאות גפרורים סטייל יונדאי i10.

בינתיים חשבתי על פורד פיאסטה משנתונים 2014-5 - מה אומרים על הרכב? האם יש רעיונות לרכבים נוספים שיכולים להתאים? 

פורסם

מאזדה 2, הבעיה שאף אחד לא רוצה למכור. הפיאסטה ממה שהבנתי יש והיו בעיות בגיר האוטומטי.

אפשרות נוספת סוזוקי סוויפט או קיה ריו האצ'בק אוטומט. רכבים מבוקשים ואין הרבה.

פורסם

מזדה 2 אופציה טובה ובין הזריזות בקטגוריה למרות שאין טורבו, כדאי לחפש ברמת אבזור דינמיק, היא לא רק מאובזרת יותר אלא גם בטיחותית יותר.

פיאסטב בגלל הביר הייתי מוריד מהרשימה.

יונדאי/קיה אופציות טובות אך פחות זריזות, לריו יש יתרון במרווח פנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 15 שעות, dorban5 כתב:
לפני 13 שעות, yulianx כתב:

מזדה 2 אופציה טובה ובין הזריזות בקטגוריה למרות שאין טורבו, כדאי לחפש ברמת אבזור דינמיק, היא לא רק מאובזרת יותר אלא גם בטיחותית יותר.

פיאסטב בגלל הביר הייתי מוריד מהרשימה.

יונדאי/קיה אופציות טובות אך פחות זריזות, לריו יש יתרון במרווח פנים.

מאזדה 2, הבעיה שאף אחד לא רוצה למכור. הפיאסטה ממה שהבנתי יש והיו בעיות בגיר האוטומטי.

אפשרות נוספת סוזוקי סוויפט או קיה ריו האצ'בק אוטומט. רכבים מבוקשים ואין הרבה.

תודה!

סוויפט/ריו לא חלשות מדי לנסיעות בין עירוניות לירושלים כל יום? 

אני לא מחפש רכב שיזנק בעליות אבל חושש שמנוע חלש מדי יישחק מהר מהנסיעות האלו. 

פורסם

לא תהיה בעיית סחיבה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

30K בשנה? לדעתי תחפש פלואנס דיזל.

עוד אופציה, רכב משפחתי\מנהלים מוסב לגפ"מ.

אני גם עושה נסועה שנתית דומה 80% בינעירונית ונסעתי בעבר על רכבים קטנים נסועה דומה (שברולט ספארק של 2013 ו 2016), לא שאני מפונק והסתדרתי טוב אפילו עם הספארק הידנית של 2013, אבל אין מה להשוות מבחינת נוחות, ישיבה על הכביש ופינוק בין רכב קטן (אפילו חדש\חדיש) לרכב מנהלים, אפילו ישן יותר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, yonisi כתב:

30K בשנה? לדעתי תחפש פלואנס דיזל.

עוד אופציה, רכב משפחתי\מנהלים מוסב לגפ"מ.

אני גם עושה נסועה שנתית דומה 80% בינעירונית ונסעתי בעבר על רכבים קטנים נסועה דומה (שברולט ספארק של 2013 ו 2016), לא שאני מפונק והסתדרתי טוב אפילו עם הספארק הידנית של 2013, אבל אין מה להשוות מבחינת נוחות, ישיבה על הכביש ופינוק בין רכב קטן (אפילו חדש\חדיש) לרכב מנהלים, אפילו ישן יותר.

אכן הכוונה היתה לתקציב של 30,000 ש"ח, אבל כמו שנכתב גם הקילומטראז' השנתי יוצא משהו באזור הזה. 

רכב גדול יותר בוודאי יותר נח אבל העלויות בהתאם. בשלב הזה אני מעדיף לצמצם אותן, מה גם שמדובר ברכב שני, ולכן מעדיף סופר-מיני או משהו בסגנון.

שאלת המשך: מכיוון שגם אם מרחיבים לדגמים שהציעו כאן, האפשרויות מאוד מצומצמות ואין כמעט רכבים זמינים - האם כדאי לחפש משומשות אצל סוחרים ומגרשי רכב? 

יש לי רתיעה מובנית מקניה במגרש, ועד עכשיו את כל הרכבים קנינו מאנשים פרטיים. 

עריכה אחרונה על ידי gilna3
פורסם (נערך)

תיבדוק בטלפון ותראה שרוב הרכבים ממגרש/סוחר ניפסלים גם בלי לגשת אליהם בכלל. אין היסטוריית טיפולים, לא עשו טיימינג בזמן, אין תעוד על כלום ועוד בעיות והסתרות. 

הם יכולים לעשות לך תרגיל שגם בבדיקה במכון לא יזהו. כך את זה בחשבון.

אם יש לך זמן לבדוק פרטים, סבלנות וידע אפשר לנסות לקחת מהם רכב אבל זה סיכון.

תבדוק בפייסבוק מרקט-פלייס לפעמים צצות מכוניות מפרטי שמורות.

עריכה אחרונה על ידי dorban5
פורסם

בק"מ גבוה והעדפה לרכב לא גדול אפשר למצוא C3 דיזל או קיה ריו דיזל. (עדיפות לריו לדעתי בגלל האמינות)

ככה גם תקבל חסכון בדלק והסחיבה בדיזל בעליות לירושלים הרבה יותר טובה.

פורסם

עדכון: המצב בשוק רכבי יד2 מזעזע הרבה יותר ממה שחשבתי. אפשר למלא ספר שלם בכמות הסיפורים ההזויים שיצא לי לשמוע בימים האחרונים מאנשים שבטוחים שהרכב שלהם מצדיק 5000-10000 ש"ח מעל המחירון. 

הרחבתי קצת את החיפוש שלי, התקציב עלה לאזור ה-50,000 שח, ויש לי כמה שאלות:

מאזדה 2 - אנשים שהחזיקו את הרכב שיבחו אותו מבחינת אמינות והוצאת אחזקה. לגבי צריכת דלק, הרוב אמרו שהיא בכלל לא משהו. יכול להיות משמעותי לאור הנסועה הצפויה (סדר גודל של 110 ק"מ ליום, 25000-30000 ק"מ שנתי). 

איביזה - יש כמה רכבים בודדים שלא עברו שינויים ושלא חרשו להם את הצורה. אבא שלי מתנגד בתוקף לגרסת 1.0 (נכנסה בסוף 2015) בטענה שזה לא מנוע שישרוד לאורך זמן עליות יומיות לירושלים. ברשת מצאתי דווקא תשבחות על המנוע. לעומת זאת הגיר נשמע כמו סוג של רולטה רוסית. 

הונדה ג'אז - גם פה יש כמה בודדות שמורות. נשמע שמדובר ברכב חסכוני יחסית בדלק, אמינות של הונדה. הבנתי שהוא לא בדיוק סוס מירוצים אבל זריזות פחות חשובה לי. האם הוא יכול להתאים או שיש קאצ' (מעבר למחירים המופקעים)?

האמת שהמצב ההזוי בשוק הביא אותי לחשיבה מחדש על ליסינג. המעסיק מציע ליסינג דרכו - העלויות כמובן עליי אבל אין פגיעה בהפרשות הסוציאליות. יש הנחת מעסיק לרכב חסכוני/היברידי (הטבת המס מתבטלת בינואר הקרוב). אני יודע שבדר"כ זה לא משתלם אבל לאור מחירי יד2 והקילומטראז' השנתי (מעל 25000) - האם זה יכול להיות כדאי? מעבר לחישוב השכר, מה מומלץ לבדוק בנוגע לליסינג מול רכב יד2? 

פורסם

לאיביזה מנוע 1.0 אך עם טורבו, וזה עושה את ההבדל, המנוע מספק ביצועים טובים מאוד ולמעשה היאמאחת הזריזו בקטגוריה.

הגיר אכן יכול להיות נקודת חולשה לאורך זמן מבחינת אמינות.
הגאז מרווחת יותר ותהיה אמינה יותר, חסכונית אך משמעותית פחות זריזה מהאיביזה.

פורסם

מאזדה 2 sky-active 2015/16 קצת יותר חסכונית מהרגילה, ותקבל יותר כח גם. רק שכמעט ואין.

אם הנסועה גבוהה מציע לך או מאזדה 2 או יאריס אוליי כמו שהציעו פה הקקטוס טורבו דיזל.

פורסם
לפני 16 דקות, yulianx כתב:

לאיביזה מנוע 1.0 אך עם טורבו, וזה עושה את ההבדל, המנוע מספק ביצועים טובים מאוד ולמעשה היאמאחת הזריזו בקטגוריה.

הגיר אכן יכול להיות נקודת חולשה לאורך זמן מבחינת אמינות.
הגאז מרווחת יותר ותהיה אמינה יותר, חסכונית אך משמעותית פחות זריזה מהאיביזה.

תודה על התשובה וסליחה שאני חוזר לשאלת האמינות. החשש הוא שהאיביזה תעלה מצוין את הדרך לירושלים אבל כשמדובר על נסיעה יומית זה ישחוק מהר את המנוע ויתחילו בעיות שונות ומשונות. רוב בעלי האיביזות שדיברתי איתם נוסעים בתוך העיר ולא גומאים מרחקים מדי יום ולכן קשה לי לדעת האם החשש הזה מוצדק או שרכב עם מנוע אמין יכול לעמוד יפה לאורך זמן בקילומטראז' שנתי של מעל 25000, גם אם מדובר על מנוע מוקטן עם טורבו. 

אבא שלי בכלל מנסה לשכנע אותי לקנות איזה משפחתומטית 1.6 יפנית (סטייל אימפרזה) בטענה שההבדלים בצריכת הדלק מול רכבים כמו מאזדה 2 היא זניחה.  

• תוכן חדש...