Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאיביזה לא תהיה בעם נסיעות ארוכות.

זה לא שמיועד לנסיעה עירונית.

פשוט בנסועה ארוכה אולי באמת שווה ליסינג בגלל הורדת כאב ראש מבחינת אמינות,ירידת ערך,דלק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה אתה מעדיף רכב קטן? העלויות בערך שוות לגבי צריכת הדלק בבין עירוני ברוב הרכבים. ושחיקה פחותה ברכב גדול.

בנוסף אם אתה מחשב עלויות הכי משתלם לך כנראה זה רכב 2013/14 דיזל ושהקילומטרז' הרב שאתה צובר לא יפגע בערך הרכב לעומת ליסינג שיעשקו אותך בסוף התקופה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, David2540 כתב:

למה אתה מעדיף רכב קטן? העלויות בערך שוות לגבי צריכת הדלק בבין עירוני ברוב הרכבים. ושחיקה פחותה ברכב גדול.

בנוסף אם אתה מחשב עלויות הכי משתלם לך כנראה זה רכב 2013/14 דיזל ושהקילומטרז' הרב שאתה צובר לא יפגע בערך הרכב לעומת ליסינג שיעשקו אותך בסוף התקופה

כי מדובר על רכב שני שב-99.99% מהזמן רק אני אנהג בו לבד. 

יש לנו כבר משפחתומטית 1.6, והיא כמובן לא הראשונה שהיתה במשפחה. אבא שלי כאמור טוען שכמעט אין הבדל בדלק לצורך העניין בין סובארו אימפרזה לבין מאזדה 2 (בהנחה ששתיהן שמורות) אבל איכשהו לא נשמע לי הגיוני שרכב משפחתי 1.6 יצרוך דלק כמו סופר מיני 1.2. מכיוון שהנסועה פה משמעותית זה שיקול חשוב מבחינתי. 

ההמלצה על דיזל נשמעת מעולה, אבל מהשנים שציינת אין הרבה, וגם מה שיש זה צרפתיות במצב לא משהו - אמינות היא שיקול חשוב עוד יותר והאפשרות הזאת בפועל נשמעת לי ריסקי מדי.  

עריכה אחרונה על ידי gilna3
פורסם (נערך)

פות"ש - מנסיון שלי (ב 3.5 שנים האחרונות נסועה של בערך 25K בשנה עם מנועים גדולים V6), צריכת דלק בינעירונית אינה לינארית ביחס לגודל המנוע. ככל הנראה בגלל שהמאמץ קטן יחסית כדי לשמור על מהירות, ההפרשים באים פחות לידי ביטוי ביחס לפקטורים אחרים שמשחקים תפקיד (חיכוך, משקל, התנגדות אויר וכו').

יש הגיון בכך שרכב משפחתי 1.6 אטמוספרי ממוצע יעשה בנסיעה על 100-110 צריכה לא כל כך רחוקה ממאזדה 2 למשל (השוואה טובה כי לשניהם מנועים אטמוספריים, אם אתה לוקח איביזה מנוע 1.0 אז תשווה לנניח אוקטביה מנוע 1.0 או 1.2).

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)
לפני שעה, yonisi כתב:

פות"ש - מנסיון שלי (ב 3.5 שנים האחרונות נסועה של בערך 25K בשנה עם מנועים גדולים V6), צריכת דלק בינעירונית אינה לינארית ביחס לגודל המנוע. ככל הנראה בגלל שהמאמץ קטן יחסית כדי לשמור על מהירות, ההפרשים באים פחות לידי ביטוי ביחס לפקטורים אחרים שמשחקים תפקיד (חיכוך, משקל, התנגדות אויר וכו').

יש הגיון בכך שרכב משפחתי 1.6 אטמוספרי ממוצע יעשה בנסיעה על 100-110 צריכה לא כל כך רחוקה ממאזדה 2 למשל (השוואה טובה כי לשניהם מנועים אטמוספריים, אם אתה לוקח איביזה מנוע 1.0 אז תשווה לנניח אוקטביה מנוע 1.0 או 1.2).

אין חכם כבעל ניסיון. 

לצורך ההשוואה, אני מבין שההבדל בצריכת הדלק בין אימפרזה 1.6 לבין מאזדה 2 1.5 הוא קטן (מה גם שמאזדה בכללי ידועה כלא ממש חסכונית בדלק). אבל ההתלבטות היא בין משפחתית 1.6 לבין למשל איביזה 1.0 טורבו. בוודאי שזו לא אותה קטגוריה, אבל מכיוון שמדובר על רכב שני אני מסתכל עליו במקרה הזה (לא לסקול אותי...) כמוצר שתפקידו להביא אותי לעבודה ובחזרה. ומכאן הדרישות העיקריות מבחינתי הן אמינות גבוהה וחיסכון בדלק.    

עריכה אחרונה על ידי gilna3
פורסם
לפני שעתיים, gilna3 כתב:

אבל איכשהו לא נשמע לי הגיוני שרכב משפחתי 1.6 יצרוך דלק כמו סופר מיני 1.2. 

ההיגיון שבזה הוא שבבין עירוני המנוע הקטן מתאמץ מאוד בעוד שהגדול משייט ונח.

פורסם

מנוע טורבו עם גיר 7 הילוכים לא מתאמץ יותר מ 1.6.

אבל ה1.2 יהיה חזק יותר מהאימפרזה או מנוע אטמוספרי דומה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לסכום הזה ולנסועה של 25-30 הייתי שוקל באמת לקחת מליסינג.

למכור רכב עם נסועה גדולה יהיה קשה, רכב חדש יתן שקט, בטיחות, מערכות בטיחות אקטיביות.

פורסם
לפני 6 שעות, gilna3 כתב:

האמת שהמצב ההזוי בשוק הביא אותי לחשיבה מחדש על ליסינג. המעסיק מציע ליסינג דרכו - העלויות כמובן עליי אבל אין פגיעה בהפרשות הסוציאליות. יש הנחת מעסיק לרכב חסכוני/היברידי (הטבת המס מתבטלת בינואר הקרוב). אני יודע שבדר"כ זה לא משתלם אבל לאור מחירי יד2 והקילומטראז' השנתי (מעל 25000) - האם זה יכול להיות כדאי? מעבר לחישוב השכר, מה מומלץ לבדוק בנוגע לליסינג מול רכב יד2? 

אני חושב שזו האפשרות המשתלמת ביותר... שקט נפשי בק"מ כזה שווה הרבה. יאריס היברידית תהיה זולה בליסינג בזכות הטבת 400 ש"ח בשווי המס לרכב היברידי

פורסם

תודה רבה על התגובות, למדתי הרבה!

נראה לי שאחכה לשבוע הבא, אז יתאפשר לבדוק בצורה מדויקת את עלויות הליסינג דרך המעסיק, ואוכל לדעת האם זה אכן משתלם ביחס לקניית רכב יד2.  

פורסם

בק"מ שנתי של 25000 ומצב השוק לא הייתי מתלבט ולוקח רכב ליסינג מהעבודה.

אפילו אם זה עולה 300 שקל יותר בחשבון על הנייר . השקט הנוחות והבטיחות שווים את זה

• תוכן חדש...