Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקרון, דווקא יכול.

לצהל יש סמכות רישוי עצמאית, והוא אינו כפוף לרישיון האזרחי שלך.

תחשוב על זה ככה - אם זה באמת היה משפיע, אז חלק גדול מנהגי המילואים היו מבטלים את רשיון המשאית שלהם, וצהל היה נתקע בלי נהגי משאית במילואים...

פורסם

צה"ל תקוע בלי נהגי משאית במילואים.

עד כדי כך שהוא מגייס בחירום נהגי משאית אזרחיים (כולל כאלה שמעולם לא שירתו בצבא, ואם היו מבקשים להתגייס ייתכן שהיו בכלל מסורבים :brickwall: ).

ולפעמים, לפעמים, צה"ל גם נתקע בלי נהגי משאית בחירום, כי אותם נהגים שהוא אמור לגייס בחירום, מזדהים בכלל עם הצד השני לאותו חירום.

למשל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

זו בדיוק הסיבה שקיום רשיון ג' אזרחי מעניין לצבא את התחת. אני, למשל, עברתי במילואים הכשרה לנהוג בנ"נ בשלהי האלף הקודם למרות שאין ולא היה לי מעולם רשיון ג' באזרחות. אח"כ שלחו אותי לתעסוקה מבצעית בתור נהג. זה שגילחתי ג'יפ ביציאה מחניה לא עצר אותם.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם

המחסור בנהגי משאית בצבא הוא עתיק יומין. כשהייתי בחובה שלחו לי לנ.נ נהג בעל רישיון ג' שלא נהג על משאית מאז שקיבל את הרישיון. הבחור הזהיר את הקצין האחראי על כך, אבל קיבל פקודה לנהוג ברכב. בנסיעה הראשונה חיסל מנוע, אחרי שלא בדק שמן וכנראה התעלם מנוריות אזהרה (אם היו).

במילואים ביקשו מקמ"נ הגדוד לעזור בנהיגת משאית באופן חד פעמי, ואז שוב, ושוב, עד שבאותו מחזור פשוט הוריד את הדרגות ונהג כל היום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אגב לצה"ל סמכות רישוי עצמאית רק למספרים חומים, לא צהובים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמובן שזה מה שצריך להטריד את פות"ש - ויתר על הרשיון האזרחי, אבל ישלחו אותו לנהוג על איזה האמר או משהו כזה.

לא יודע מה המצב היום - בתקופה שלי הנהגים היו מהמקצועות המטורטרים ביותר במילואים, התחרו רק עם חובשים (ורופאים, אבל זו בכלל אופרה אחרת).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יותר מזה, למיטב ידיעתי כלים צה"ליים עם רשיון ג' ומספר צהוב הם עוד יחסית בסדר.

במחוזות הרשיון ג' עם המספר החום יש עדיין ריאו ושאר שרידי מלחה"ע ה-2.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 58 דקות, m3x7r3m3 כתב:

במחוזות הרשיון ג' עם המספר החום יש עדיין ריאו ושאר שרידי מלחה"ע ה-2.

הרכב חום, המספר שחור. בתעסוקה המבצעית בה שירתתי כנהג אחרי שהשבתתי נ"נ אביר נתנו לי לנהוג על נ"נ אורגינלי, עם תיבת הילוכים ידנית ללא סינכרוניזציה. באחת הנסיעות נשמע רעש חזק מכיוון הדיפרנציאל האחורי והרכב נתקע. באו אנשי התחזוקה ופשוט פרקו את גל ההנעה. המשכנו בנסיעה עם הנעה קדמית בלבד.

פורסם

הלוחית אכן פיזית בצבע שחור.

הכינוי הוא מספר חום (רכב ברישוי צה"לי), יש אחרים (רישוי אדום ברישוי משטרתי).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בעבר היו גם רכבים צבאיים עם לוחיות אדומות, עניין של הסכמי ההפרדה בגולן. לא יודע האם הדבר הזה עדיין קיים.

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

הלוחית אכן פיזית בצבע שחור.

הכינוי הוא מספר חום (רכב ברישוי צה"לי), יש אחרים (רישוי אדום ברישוי משטרתי).

לפי ההיגיון הזה הכינוי של רכב צבאי ברישוי אזרחי צריך להיות מספר לבן. בתקופה ששרתי בצה"ל קראו לרכב צבאי עם רישוי צבאי רכב חום ולרכב צבאי עם רישוי אזרחי רכב לבן. למה לסבך דברים פשוטים?

פורסם

זה שריד מהימים שרכבי הקצינים (דה שבו, כרמל/גלבוע, רנו 4, טנדר 404/504 וכו') היו לבנים (עם מספר צ' שחור), בעוד שרכבי העבודה היו חומים (למרות שעל פחיות הצבע היה כתוב "צהוב").

פורסם
לפני 13 שעות, eladts כתב:

לפי ההיגיון הזה הכינוי של רכב צבאי ברישוי אזרחי צריך להיות מספר לבן. בתקופה ששרתי בצה"ל קראו לרכב צבאי עם רישוי צבאי רכב חום ולרכב צבאי עם רישוי אזרחי רכב לבן. למה לסבך דברים פשוטים?

אתה לא יודע שבצבא ההיגיון נשאר בש"ג?

היום לדעתי אין יותר רכבים צבאיים ברישוי אזרחי, רק ליסינג.

וגם לפני כן (הקנגו הצבאיות לרס"נים נניח) הן כבר היו עם מספר צהוב רגיל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...