Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד הרבה מול מחשב, משתמש בעכבר רגיל.

בזמן האחרון התחילו כאבים באצבע המקליקה. 

האם עכבר ארגונומי באמת שווה את הכסף? 

יש המלצה קונקרטית? 

תודה למומחים. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אופציה נוספת - track ball

ובהחלט שווה את הכסף (אני משתמש כבר שנים בזה שקשרתי אליו, ולאחרונה באח יקר יותר שלו אך לדעתי עדיף זה המקושר).

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם

טראקבול זו אופציה אחת

לי אישית לא עבדה.

מה שכן עבד זה עכבר ורטיקלי ופה הLogitech mx vertical היה הכי נח לי.

אחרי יום שלקח להתרגל - זה טבעי לגמרי.

יש גם את הanker הזול יותר שתכף ימליצו עליו שעולה שליש. מבחינת צורה הוא אחלה אבל:

1. הקליק שלו רועש

2. הוא טוחן סוללןת

3. הוא קל מדי (ומתהפך מנגיעות בטעות)

4. הגימור שלו נהייה גיפה בקלות

אבל כדי לראות אם זה מתאים - זו אופציה

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

החלופות שלי:

-השתמשתי בהרבה עכברים אנכיים ומתרגלים אליהם אבל לי אישית התנוחה של כף היד העבודה לאורך זמן, לא מספיק נוחה, יש עכבר שאני אנסה להזכר בדמו שיש לו גם תמיכה מיוחדת לגונן וגם אפשר לשנות זוית האנוכיות שלו מאופקי מלא לאנכי מלא והרבה זויות ביניים, לא השתמשתי בו באופן אישי הביקורות אמרו שאיכות ההרכבה בינונית אבל זה אופציה.

- ניחוח מאוס הישן של אפל (את החדש לא מכיר)- לוחצים עם כל כך היד ולא רק עם אצבע, הגלגלת שלו זה כדור לכל הכיוונים, אהבתי מאוד והשתמשתי תקופה לא קצרה,  אבל הגלגלת נוטה להתקלקל ולהתלכלך.

- מה היום הכי עובד לי? החלפתי את הלחצן הראשי בעכבר מהאצבע(שמאל) לצד ימין לאצבע הסמוכה, בהגדרות של וינדוס וזה דווקא טוב, אני ככה כבר חצי שנה לבנתיים טפו טפו...

פורסם

מאז הקורונה אני מבלה יותר מדי זמן במשרד (הביתי) ומעט מדי בשטח, לכן גם אצלי התפתחו כל מיני כאבים ותופעות לא נעימות בגפיים. נכון להיום יש לי טראקבול בן 15 (פעם ידעו לבנות דברים...), עכבר אנכי זול ועכבר אלחוטי רגיל, שלושתם מחוברים בו זמנית ואני עובר ביניהם ברגע שהכאבים מתחילים. לפעמים זה לוקח שעתיים, לפעמים שבוע, אבל זו השיטה היחידה שעובדת בשבילי. אף אחד מהם כשלעצמו לא נותן פתרון מלא.

בכל אופן, לפני שמשקיעים באחד הפתרונות האלטרנטיביים/ארגונומיים האלה, כדאי לעשות תקופת מבחן קצרה עם ציוד שקונים בזול ביד2.

פורסם

שמע בתור סטודנט לתוכנה שיושב על המחשב מהבוקר על הלילה אני מאוד מזדהה איתך.

חשבתי על כמה דברים שאולי יעזרו:

1. אני מנסה לא להיות באותו תנוחה הרבה זמן ולשחרר גם את הידיים - כל חצי שעה כזה אני מנער אותם ועושה מתיחות דינמיות.

2. העכבר שלי מתאים גם לשמאליים אז אני מנסה פעם ב להעביר אותו פשוט ליד השניה.

3. תקנה משטח עם תמיכה מג'ל בשביל לא חסום את התעלה הקרפלית.

4. לפעמים מופיעים לי כאבים בגיד של האצבע ויום אחרי זה בשורש כף היד, אני מתחיל לחשוב שהכאבים נמצאים במקום אחר וזה פשוט מקרין לאזורים אחרים ביד אבל אני לא רופא

פשוט זה מוצר לי כאבים שונים באותו אזור.

5. העיניים לא פחות חשובות, תקנה מסך 27 אינץ ותגדיל את הדף או את הפונט, אל תתן להם להתאמץ הרבה, גם אותם תזיז מדי פעם מהמסך.

6. כיסא טוב עם תמיכה לגב.

פורסם

אם אתה לא שמאלי, אשריך- יש שלל מוצרים שתוכל לקנות ושיקלו על החיים שלך. 

השנקל שלי:

1) לדעתי נקודת ההתחלה היא: לחפש ביוטיוב מידע לגבי ארגונומיית סביבת עבודה. 

2) נסה לראות אם אתה משתמש בעכבר בצורה לא נכונה. הם תוכננו לצורת שימוש מסויימת, ולפעמים שינוי צורת האחיזה משפיעה המון. 

3) כרית ג'ל מבחינתי זה חובה. הקנויות מתפרקות תוך חצי שנה, בניתי לעצמי אחת בזמנו- ומצאתי את החלק עם הג'ל לרכישה באיביי (או עלי? לא זוכר). הסוג הוא כמו זה שבקישור, אני מרוצה- לגבי עלות, נסה לחפש יותר לעומק.

4) עכבר TRACKBALL הוא מאד ארגונומי אבל ממש לא מתאים לכל אחד. מצריך התרגלות למשהו חדש ושונה לגמרי.

image.jpeg.9c302a3cf0d9c7acd615fc3b1f748162.jpeg

5) התאמת גובה משענות היד לשימוש עם העכבר.

6) יש בבתי המרקחת שלל עזרים לחבישה והפעלת לחץ על כף היד, הם לא נוחים במיוחד לשימוש אבל עוזרים לכאב. אני מדבר מניסיון עם כאבים בפרק יד ימין (שימוש מופרז במקלדת הנומרית, כל יום כל היום- מק"טים :lol:). כשכמות ההקלדות (ומהירותן) ירדה, הייתה הקלה לאורך זמן. היום בלי כאבים.

7) המשך ישיר של 2-אני מנחש שאתה משעין את היד בצורה לא נכונה, שגורמת לכף היד שלך להיות מתוחה- כנראה מחזיק את העכבר בזווית (לא 90 מעלות מול המסך), ומנחש שבזווית שמאלה (אם אתה ימני). זה גורם ליד להיות כל הזמן מתוחה וזה לדעתי מה שגורם לך לכאבים.

רפואה שלמה ומהירה.

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לי יש את האנקר במשרד, הוא כבר התיישן (אצלי מעל ל-5 שנים), מה שכתב ליביו ממצה לגביו.

הוא אוכל סוללות, הוא קליל ולפעמים נופל ממגע לא זהיר (מזיז יד על השולחן והעכבר מתהפך), אבל הוא פתר לי את הבעיות בתעלה הקרפלית.

חוץ ממנו יש לי עוד שניים של Speedlink, אחד דומה לאנקר, רק קצת מתקן את הבעיות של האנקר.

ויש לי Speedlink Sovos שהוא בכלל חוטי בעמדת עבודה בבית.

האמת, אני כרגע הכי אוהב להשתמש ב-Sovos.

אבל כל העכברים האנכיים לא נועדו לתקן בעיות עם האצבע המקליקה, אלא בעיקר בעיות בתעלה הקרפלית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...