Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תשלום מע"מ (בחו"ל) על מוצרים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ככל הידוע לי, אם אני מזמין מוצר בחו"ל, הוא יחוייב במע"מ רק במדינה בה אני נמצא (כלומר ישראל), וזה בהתאם לחוק (כלומר מתחת ל75 דולר אין תשלום מע"מ למשל).

מה שקרה הוא ששמתי לב שבאתר ממנו אני מזמין חלקים לרכב, המחיר בסוף דף ההזמנה מצויין כ'כולל מע"מ'. אך בעת קבלת החשבונית במייל (וגם בהיסטוריית ההזמנות באתר) - כתוב שהמחיר 'לא כולל מע"מ' כלומר, כביכול המע"מ ירד, אבל המחיר נשאר אותו דבר (אז המחיר של המוצר עלה בעצם...)

על מה ולמה אני משלם 20% יותר מהשווי האמיתי של המוצר? מישהו יודע להסביר לי אם אני הבנתי משהו לא נכון פה, או שאכן התבצע פה משהו מסריח ולא חוקי?

למי פונים ומה עושים?

מצרף את 2 החשבוניות, שימו לב ל'פער'.

WhatsApp Image 2021-07-20 at 20.19.03.jpeg

WhatsApp Image 2021-07-20 at 20.19.05.jpeg

פורסם

אני בספק אם יש פה מאנקי ביזנס, יותר בכיוון של פרשנות לא נכונה שלך. באתר שנמצא במדינה באיחוד/שוק אירופי משותף, ברגע שכתובת ההזמנה בישראל אתה לא משלם מע"מ מקומי וכמובן גם לא מע"מ ישראלי כי האתר לא אמור להכיר את החוק הישראלי ולהתחשב בו (החריג היחיד שאני מכיר כרגע זה אמאזון שיש לו הסכם עם רשויות המס). כך בכל הזמנה שהייתה לי עד היום. אם הכתובת שלך כן באיחוד/שוק משותף, האתר כן אמור לגבות ממך מע"מ. לדעתי תנסה להתחיל הזמנה פיקטיבית עבור אחד הפריטים לעיל כאילו אתה גר בצרפת, אני משוכנע שתראה את המע"מ מתווסף מייד.

חזיר דיזל

פורסם

חייב להגיד שמנסיוני זה לא אוטומטי (הפחתה של מע"מ מקומי). צריך לבדוק כל אתר לגופו. יש אתרים שמזהים שאתה נמצא מחוץ למדינה  ועושים ניכוי אוטומטי ויש כאלה שלא.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני תמיד עושה חישובים בנושא מאחר ולא כל מוכר יודע לנכות מע"מ מקומי ולא כל מוכר יודע לשלוח בזול לארץ.

לכן החישוב הוא מוצר כולל מע"מ לכתובת מקומית ומשם משלוח זול לארץ לעומת מוצר פטור ממע"מ + משלוח של המוכר ישירות לארץ.

מה שיוצא יותר זול אני בוחר.

בארה"ב המע"מ נגבה על פי היעד, לכן צריך להשתמש בכתובות באורגון, או פלורידה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...