Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"Brake fluid level low" וכבל ABS? (פיג'ו 406)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברה, יש לי פיג'ו 406 (2 ליטר אוטמטית 2001)

רושם לי שהמפלס נוזל בלימה נמוך("Brake fluid level low"), עכשיו בדקתי בפועל והמיכל מלא עד הקו מקסימום, מה שגורם לי להסיק שזה חיישן או נתיך.

יש טעם לנסות לסדר את זה?, ואם כן - איך? חשבתי לחפש את הנתיך שאחראי על זה ולבדוק אם הוא בסדר, במידה והוא לא הבעיה לחפש את החיישן ולבדוק אותו

עוד דבר, בגלגל הקדמי בצד ימין יש כבל חשמל קרוע, לא הצלחתי להבין 100% מה זה הכבל הזה ממי שהסביר לי, הבנתי שזה חלק מהABS, וכנראה מה שמדליק את הנורת ABS בלוח מכוונים בזמן בלימת חירום(?)

יש בעיה עם פשוט לחבר אותו עם מלחם? נראה כמו עניין דיי פשוט (חוץ מהחשמל למלחם בחנייה של הבניין, אבל תמיד אפשר להיות קצת יצירתיים 😜)

עריכה: אה, ועוד דבר אחד, יש לי נורת אזהרה של המנוע ואני לא מצליח להבין מה יש לו, מאז שהיא נדלקה עשיתי לו טיפול במוסך ובדקתי אותו בעצמי כמה פעמים והכל טוב (חוץ מה2 דברים שציינתי מקודם)

הייתי כבר אצל 3 מוסכים ולאף אחד מהם לא היה מחשב שיכול להתחבר לרכב שלי (מסתבר שיש לו חיבור ישן כזה מלפני "התקן"?), מישהו מכיר מקום באזור השרון שיודע לאבחן את כל הרכבים הישנים שמסתובבים?

או לחילופין, אני מתכנן לקנות מחשב בדיקה כזה בעוד שנה-שנתיים שאחליף רכב - אם מישהו מכיר מחשב בדיקה שעובד גם(לא רק) עם רכבים ישנים ויש לו מחיר סביר שיתן קישור.

תודה לכל העוזרים 😁

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
פורסם

איו נתיך נפרד לזה, כנראה זה חיישן גובה נוזל בכוסית או נתק בחוט שלו. תוודא קודם שהחוט מחובר הייטב לשקע של החיישן, אפשר גם לנתק את החוט, לנקות את השקע/תקע עם ספריי מגעים ואולי זה יעזור. 

הכבל בגלגל זה או חיישן ABS או חיישן שחיקת רפידות. צלם אותו אם אתה יכול, כשהגלגל מפורק. כמובן שצריך לסדר אותו. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

איו נתיך נפרד לזה, כנראה זה חיישן גובה נוזל בכוסית או נצק בחוט שלו. תוודא קודם שהחוט מחובר הייטב לשקע של היישן, אפשר גם לנתק את החוט, לקקות את השקע/תקע עם ספריי מגעים ואולי זה יעזור. 

הכבל בגלגל זה או חיישן ABS או חיישן שחיקת רפידות. צלם אותו אם אתה יכול, כשהגלג מפורק. כמובן שצריך לסדר את אותו. 

אני יותר מאוחר הולך לשטוף את הרכב אז אנסה לצלם את הכבל בגלגל (בלי לפרק את הגלגל)

עכשיו שאני חושב על זה, יכול להיות שהכבל הזה קשור לחיישן של הנוזל בלימה וזה מה שגורם לו להגיד לי שהמפלס נמוך?

אני הייתי מסדר את זה עכשיו אבל אני לא בטוח איך להלחים ללא חשמל, אולי אפשר לחמם ברזל כלשהו (איזה מברג מסיבי) עם מבער קטן ולהשתמש בו בתור מלחם?

"כמובן שצריך לסדר את זה" - הכוונה לאזהרה בקשר למפלס נוזל בלימה? כי רק על זה שאלתי אם צריך, הרכב בולם בסדר גמור וכמו שאמרתי המפלס פועל מלא כמו שצריך. על הכבל רק שאלתי אם יש בעיה עם להלחים אותו.

פורסם

יש במיכל נוזל הבלם חיישן מפלס - חפש קונקטור חשמלי באיזור של מיכל נוזל הבלם ונקה את המגעים עם מברשת קטנה (כמו מגל"ר צבאי או אפילו מברשת שיניים) וספריי מגעים.
יש בכל גלגל חיישן שמודד את מהירות סיבוב הגלגל (מה שנקרא בשפת העם - חיישן ABS).
הרכב צריך את החיישנים האלה, אחרת אין ABS (ואין ESP ברכבים בהם יש).
לחלק מהרכבים יש גם חיישן עובי רפידות, אבל אם יורד לגלגל רק חוט חשמל אחד, אז זה הABS.

נורת מנוע יכולה להיות קשור לתקלת ABS ויכולה להיות קשורה למשהו אחר, צריך לסרוק תקלות ולהוציא קוד תקלה, אין צורך לבזבז זמן על ניחושים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 16 דקות, shellcase כתב:

יש במיכל נוזל הבלם חיישן מפלס - חפש קונקטור חשמלי באיזור של מיכל נוזל הבלם ונקה את המגעים עם מברשת קטנה (כמו מגל"ר צבאי או אפילו מברשת שיניים) וספריי מגעים.
יש בכל גלגל חיישן שמודד את מהירות סיבוב הגלגל (מה שנקרא בשפת העם - חיישן ABS).
הרכב צריך את החיישנים האלה, אחרת אין ABS (ואין ESP ברכבים בהם יש).
לחלק מהרכבים יש גם חיישן עובי רפידות, אבל אם יורד לגלגל רק חוט חשמל אחד, אז זה הABS.

נורת מנוע יכולה להיות קשור לתקלת ABS ויכולה להיות קשורה למשהו אחר, צריך לסרוק תקלות ולהוציא קוד תקלה, אין צורך לבזבז זמן על ניחושים.

יש שם 2 או 3 כבלים

כמו שאמרתי בפוסט המקורי - אני לא מוצא מישהו שיכול לסרוק לי את הרכב ולהביא לי קוד.

פורסם

לכל מוסך נורמאלי יש סורק, בת"א יש את גבע שמתמחים ברכבים צרפתיים. אם אתה רוצה לבד תזמין סורק, 20 שקל יתנו לך סורק פשוט שיעבוד עם אפליקצית torque.

לגבי כמות הכבלים, 3 אין שם - אלא אם אתה מבלבל בין צינור נוזל הבלם לכבל.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 15 דקות, shellcase כתב:

לכל מוסך נורמאלי יש סורק, בת"א יש את גבע שמתמחים ברכבים צרפתיים. אם אתה רוצה לבד תזמין סורק, 20 שקל יתנו לך סורק פשוט שיעבוד עם אפליקצית torque.

לגבי כמות הכבלים, 3 אין שם - אלא אם אתה מבלבל בין צינור נוזל הבלם לכבל.

אמרו לי שבגלל שזה רכב ישן אז הסורק שיש להם לא מתאים לחיבור שיש ברכב (שגם לקח לכולם לפחות 5 דקות למצוא), אני לא רוצה להזמין סתם סורק ולגלות שהוא לא מתאים.

פורסם

אה רגע, זה לפני 2002.
יש מצב שזה לא OBD2 אלא LEXIA, אני מאמין שלגבע יהיה את הכבל, תרים להם טלפון.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 4 שעות, shellcase כתב:

לגבי כמות הכבלים, 3 אין שם

זו פיז'ו ישנה. לא יודע אם היה ב 406, אבל כן היו להם דגמים עם חיישן בכל רפידה.

Screenshot_20210717-191946_(1).thumb.png.835203a482a5e200b25eae3b936c8d7f.png

• תוכן חדש...