Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב המקרה שקרה המלצה קטנה לאנשים שקונים מוצרים מיד שניה.

מסמך מאשר : מסמך אשר יכיל את פרטיו האישים של האדם המוכר והקונה (שם מלא , תעודת זהות , מקום מגורים) ובתוך המסמך ירשם כי המגבר (או כל פריט אחר) לא עבר תיקון , פתיחה וכו' והוא כשיר ב 100% לעבודה (בניסוח מתאים כמובן) . וכי אם יש בעיה כל שהיא עד חודש ימים מיום הקניה הצד המוכר יחזיר את הכסף אשר קיבל לידיו ביום המכירה לקונה.

כאשר שני הצדדים חותמים עליו .

מסמך זה הינו אסמכתא בבית משפט במקרה ויש כל בעיה שהיא.

כמובן אני מקווה שאתם האנשים הישרים לא תנצלו זאת במידה ואתם ביצעתם וגרמתם לחבלה כל שהיא בפריט המסויים ותפילו זאת על הצד המוכר.(זה פועל לרעת המוכר במקרה הזה אבל מכסה את התחת שלכם קקונים הגונים).

לצורך העניין אני אישית חתמתי על מסמך שכזה עם חבר פורום אחר (שאני לא יודע אם הוא רוצה שאני יזכיר את שמו) וכמובן לא היו בעיות , אבל זה היה כיסוי התחת שלו מבחינה משפטית במקרה ואני יעבוד עליו.

בתקווה שתפנימו זאת ואולי תשתמשו בעצה הזאת בחוכמה.

לילה טוב לכולם וחג שמח :)

פורסם

פשוט נעשה העברת בעלות בדואר.........שיהיה חוקי

:-P

פורסם

זה בעייתי כזה מסמך כי כמעט אף אחד שמוכר לא יסכים על מסמך כזה כי הוא לא יכול להיות בטוח ב100% שהצד השני באמת לא דפק את המכשיר ואז מתלונן שהוא לא בסדר.

כי המוכר נגיד יודע שהמכשיר בסדר ומצד שני פתאום מתעוררת בעיה לקונה שלא הייתה למוכר או בעיה שקוראת למכשיר עקב שימוש לא נכון במכשיר או התקנה לקוייה ואז הקונה ייתלונן למוכר ומה המוכר נתן מכשיר טוב ויקבל חזרה מכשיר מקולקל שלא באשמתו והקונה חושב שהוא קיבל מכשיר תקול למרות שהמכשיר בסדר ונהרס אצל הקונה ללא ידיעתו..

לפי דעתי אי אפשר לעשות כזה מסמך, ופשוט מי שקונה יד שניה שיבדוק את מה שהוא קונה כמו שצריך ב1000 עינים אם צריך ואם הוא קונה משהו לא טוב זה בעיה שלו שהוא קנה את זה תקול ולא בדק כמו שצריך....(ואני לא מעודד אנשים למכור ציוד תקול כי אני באמת לא הייתי רוצה להיות בצד השני ואני מבין את התסכול אבל שקונים יד שניה צריך לבדוק טוב טוב)

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם

אולי אפשר לארגן מערכת תגובות.הקונה יוכל לתת ציון מ 1 עד 10 למוכר שבועיים מיום הקנייה למשל.

משהו בסגנון של EBAY .

הנהלה חשבתם על איזשהו רעיון?

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

כמעט ומסכים איתך לחלוטין - אלא שיש פה שני מקרי כשל :

1. הראשון, מקרה בו מדובר בזוג אנשים בוגר, מוכר וקונה, כשברור לשני הצדדים כי ההסכם מיותר, וכי יש רמה מינימלית של הגינות בין האנשים, ואז הסכם כזה יכול להיות נחמד, אבל מכל בחינה שאינה משפטית הוא מיותר ומסרבל את העיסקה.

2. כשאחד הצדדים הוא ילד \ צעיר פוחז \ אדם שאינו משדר רושם חיובי, ואז אין לך הרבה מה לעשות גם אם חתמת על הסכם כלשהו, שכן לכבד את ההסכם הוא לא יכבד ומצידך - לפעול בארכאות משפטיות לא תמיד יהיה משתלם - בזבוז של כסף \ זמן בשביל ספק של פיצוי.

לכן - בגדול, עצה טובה יותר תהיה אל תהיה פיקח ותחתום על חוזים, אלא היה חכם ותמנע מלעשות עסקים עם אנשים מפוקפקים.

רון.

-ובכל מקרה, הרעיון עצמו נפלא לטעמי, אלא שהיישום שלו קשה-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

חחח זה היה טוב ..אני חייב להודות..הרגת לי את הבטן , מה עוד אתה רוצה לשבת עם קפה ועוגה עם המוכר או הקונה ?..

חברה שאתם קונים יד שניה הבעיות הללו הן פרמטר כבד שיש עליכם לקחת בחשבון כחלק בילתי ניפרד..הרי לשם כך קונים יד שניה ביגלל המחיר הזול יותר אבל עם המחיר הזול יותר יש את הסיכוניים כמו שאין אחריות אתם לא יודעים בוודאות מה עבר המוצר בחייו וכל זה. אבל אי אפשר כמו רכב לקחת את המגבר לבדיקה לפני קניה ולקבל דו"ח מפורט על תקינותו ומצבו . ככה שחלק מעניין בליקנות מוצרים יד שניה זה קודם כל להבין שאתם חיים בישראל -"ארץ זבת חלב ודבש בקומבינות".. ככה שעליכם להיות מודעים לעניין ב10 עיניים פקוחות .דבר שני בדיוק כמו שהולכים לקנות רכב משומש מן הראוי שתיבדקו את המגבר או הרמקול או כל ציוד אחר. בין אם מדובר תחילה בבדיקה חיצונית מקיפה לגבי תקינות החומרים המרכיבים את המוצר [אני לא עכשיו יתחיל לפרט איך כי אני לא יגמור אם זה בשעה הקרובה] ולאחר מכן בדיקת שמע ותקינות פיזית של כל הפונקציות הכלולות במוצר הספציפי שאתם קונים במידה ומדובר על מגבר , לדעתי גם תדרשו לפרק את המיכסה כדי לראות מה "הולך מתחת.."ואף פעם אל תיקחו את דיברי המוכר ב100 אחוז שחור או לבן ..תמיד יש פרט קטן שמולבן או מוסתר על ידו..תירצו או לא תירצו. עליכם חלה האחריות לבדוק את תקינות המוצר חיצונית תיפעולית ופונקציונלית . כשאתם באים לרכוש משהו משומש ממישהו. סה"כ כאשר נתתם את כספכם למוכר מאותו הרגע אין לכם אפשרות לערער על המכירה ועל המוצר..שכאשר נתתם לו את כספכם בכך אישרתם את כשרות העיסקה ואת שביעות רצונכם מהמוצר שנירכש מהמוכר.סה"כ לא הצמידו לכם אקדח לראש בזמן הקניה .ככה שתיהיו מספיק בוגרים לדאוג לעצמיכם ולא להיתלונן לאחר העיסקה.

וכל מיסמך או כל אסמכתא בנושא לדעתי זה דבר מיותר .הרוב כולל אני לא הייתי חותם על זה למרות שאני אדם ישר..שכן לך תדע מה לאחר כמה דקות/שעות /ימים הקונה עולל למוצר משימוש או התקנה לא נכונים או שפשוט קורה שמוצר מתחרפן ונידפק מבלאי פנימי לא צפוי..זה כולה מכשיר בעל רכיבים אלקטרונים.

מקווה שמיצינו.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

1. אם אתה חושב שרמאויות זו משהו שהמציאו בישראל אז אתה טועה. זו כבר הפעם השניה או השלישית שאתה מזכיר ישראלים בנושא הזה. רמאויות יש בכל מדינה. אותי למשל רימה מישהו מדנמרק כשקניתי ממנו רמקולים פעם ולא חסרות רמאויות EBAY וכו'.

2. לא תמיד יש פרט קטן שמולבן. כל מוצר שמכרתי עד היום ציינתי ולו את השריטה הקטנה ביותר. וכבר קרה שסיכמתי על מחיר וגיליתי לאחר הפירוק משהו נוסף, התקשרתי לקונה וציינתי זאת בפניו מראש.

3. כמו שנאמר כבר, כל מוצר משומש יש לבדוק כמו שצריך. שוק היד שניה זה שוק נהדר ויש בו המון מציאות, מדי פעם אפשר ליפול אבל זה גם יכול לקרות כשקונים מוצר חדש. לא חסרות דוגמאות של מוצרים משוחזרים ומתוקנים שנמכרו חדשים או אי כיבוד אחריות.

4. לגבי הפידבק, אפשר לבדוק את העניין.

5. אסף, אם תלחץ על אנטר מדי פעם יהיה נוח יותר לקרוא את דברייך :)

פורסם

אוקיי איל ברור לי שכל העולם מושחט ..אני ספציפית דיברתי על ארצינו הקטנטונת ככה גדולה ברמאים.

כיוון שבעיקר מפה אני סוגר עיסקאות יד שניה שונות לא מאתמול וניתקלתי בהרבה אנשים בוא ניקרא להם

"מוזרים". בכל מקרה לגבי אותו אדם שהיתלונן על הרמאות מצד אדם אחר[המקרה שהיה אתמול] אני לא

מאשים את המוכר כלל , אני מאשים את הקונה הפזיז שעכשיו משלם על פזיזות יתר. מקווה שלפעמים

הבאות הוא כבר לא יחזור על אותן טעויות של פזיזות.

אגב לכל מי שמתקשה לקרוא את דבר אני מתנצל . :roll:

פורסם

הדרך היחידה להיות בטוח בקנייה היא פשוט לבדוק את המוצר על הצד הטוב ביותר,בצורה הכי מקיפה שאפשר,כי מרגע שהמוצר עזב את ידיד המוכר,אי אפשר לדעת מה עבר עליו מצד הקונה,זו האחריות ההדדית של שני הצדדים,לאחר מכן,אין חרטות,אתה קונה מוצר מיד שנייה האחריות היא עליך,הקונה.

דבר נוסף אפשר כמו בפורומים שיש בחול,לפתוח פורום ביקורת על משתמשים,שמשתמשים יוכלו לתת חוות דעות על קניות מיד שנייה שנעשו מאנשים באתר.

CONTROL IS NOTHING WITHOUT POWER - GT35R

פורסם

כמו כן עיצות שלי אליכם מניסיון קודם :

כאשר אתם רוכשים מוצר כלשהו מיד שניה :

1. לא ללכת לראות ולהיתרשם ממוצר בשעות המאוחרות [חושך] מהסיבה שבחושך כל חור שחור..יבוא האור וישפוך עליכם מציאות שיכולה להיות קשה ולא נעימה לגבי המוצר.

2.להישתדל לסגור עיסקה אם יש לכם אפשרות בבית המוכר ולא אצליכם .

3. עדיפות שעוד מישהו יהיה נוכח איתכם בזמן העיסקה [לא לצורך אלימות..אלה לצורך עין שניה שתסייע לכם בעניין כשרות העיסקה שתצא לפועל. מה שאתם תישכחו לשאול או לבדוק , סיכוי טוב שהחבר המבין ידע לעשות.

4.אל תיסגרו עיסקה עם בנאדם שמלחיץ אתכם ומזרז אתכם בעניין העיסקה-ברוב המיקרים יש לו סיבה לכך במובן השלילי של המילה.

5. לא לחשוש ולהתבייש ולהרגיש אולי קצת לא בנוח לשאול ולבדוק מה שאתם רוצים , סה"כ אתם משלב הקניה והלאה תשתמשו במוצר ככה שאתם רוצים את התמורה לכך.ו

6. להישתדל לסגור את כל פרטי העיסקה בנוגע לכסף למקום לגבי המוצר שירכש וכו' וזאת כבר בפלאפון , ככה תחסכו לעצמיכם נסיעות לחינם או פגישות לחינם אם המוכר שבסוף בשל חוסר תיאום מלא בניכם -העיסקה תתפוצץ וחבל.

7.לפעמים אם יש אפשרות ,בקשו לראות חשבונית קניה מהמוכר על המוצרים. להזיק זה לא יכול להיות.בעיקר לא אם מדובר במוצרים יקרים למדי.

זהו לעת עתה שוב זה רק עיצות אישיות שלי מניסיון שלי בקניה מכירה יד שניה. ..בטוח יש עוד עיצות לפני קניה אבל זה לא יגמר ככה שלדעתי זה הדברים הפחות או יותר עיקריים שצריך להשים דגש. מקווה שזה יתרום לכם משהו בהמשך.

פורסם

ככה היה נדמה לי גבר ושלא תבין אותי לא נכון אני לא בא בטענות פשוט בכל זאת אני מאמין שיש פה אנשים עם יותר ניסיון משלך בקניות ומכירות כי כמה כבר יכלת לקנות עד הגיל הזה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...