Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

יש לי 2 שאלות בעניין אפליקציות

אני מעוניין לשכור את שירותי אחד המתכנתים בפייבר fiverr, איך איכות המתכנתים מהודו, על מה צריך להשים דגש כבר מדובר באפליקציית אנדרואיד? 

הדבר השני, יש אפליקציה שהחברה שתיחזקה את הapp, קרסה, אין לה אתר והיא לא נותנת שירות בכלל. יענו התפרקה החברה, אי אפשר להגיע למשרדים כי אין.

יש אפשרות לקחת את האפליקציה ולשנות אותה מבלי לקבל תביעה משפטית? 

מה הן האפשרויות שלי בעניין? עד כמה זה מסוכן?

הכוונה בסוף היא אפליקציה לשימוש פרטי ולא לפרסום מסחרי בחנויות app. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, DareDevil כתב:

יש אפשרות לקחת את האפליקציה ולשנות אותה מבלי לקבל תביעה משפטית? 

אם היא תחת רישיון קוד פתוח, אז אפשר.

אם לא, מבחינה חוקית צריך לקבל אישור מהמפתח, גם אם הוא כבר הפסיק לתמוך במוצר, יכול להיות שעדיין חלים זכויות יוצרים על האפליקציה.

https://en.wikipedia.org/wiki/Abandonware

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 32 דקות, vadim6385 כתב:

אם לא, מבחינה חוקית צריך לקבל אישור מהמפתח, גם אם הוא כבר הפסיק לתמוך במוצר, יכול להיות שעדיין חלים זכויות יוצרים על האפליקציה

גם אם מדובר על שימוש פרטי?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

1. נסה את Upwork.  יש שם הכל מהכל.

2. מבחינה חוקית, המפתח \ מוציא לאור הוא עדיין בעל הזכויות.  מבחינה מעשית, במידה ואתה לא מפיץ את האפליקציה, איך מישהו בכלל ידע שהשתמשת בקוד שלה?

• אהבתי 1

No worries 8)

פורסם (נערך)

1. יש מתכנתים טובים ויש פחות, הכל שאלה של כמה אתה מוכן לשלם ובאיזה אפליקציה אתה מעוניין.

חשוב להיות קוץ בתחת ולוודא שהבחור מבין מה אתה רוצה כדי שלא יהיו הפתעות לא נעימות. 

2. יש לך קוד מקור ? האפליקציה בקוד פתוח ? אתה מתכנן לעשות הנדסה לאחור ? 

יש כמה סוגי רשיונות, גם אם מדובר בקוד פתוח אתה לא יכול לעשות מה שבא לך : https://en.wikipedia.org/wiki/Software_license 

כמו שאמרו, אם היא לשימוש אישי והחברה כבר לא קיימת לא יהיה מי שירדוף אחריך. 

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • אהבתי 1
פורסם

1. אם אין לך מושג איך לנהל פרוייקט כזה, תעשה לעצמך טובה ותשיג מישהו שכן. 

בעבודה עם גורמי חוץ מהסוג שהוזכר לא משאירים שום דבר לפרשנות והכל צריך להיות מוסבר, עם דוגמאות, תיעוד ודרישות ברורות, סנריוז לדוגמא וגבולות גזרה מדוייקים.

וגם עם זה, מה שאתה מצפה, לבין מה שתקבל בפועל כנראה יהיה שונה.

לדוגמא - אתה אומר אפליקציה.

זה יפה אפליקציה. גם אנדרואיד זה יפה. אבל גם שם - איזה מכשירים ייתמכו איזה לא ? איזה מערכות הפעלה, איזה לא ? באיזה מדינות כן באיזה מדינות לא ? יהיו שפות שונות ? 

האם האפליקציה תדע לעבוד גם במצב מאונך או רק מאוזן, איזה "הרשאות" נדרשות מהמשתמש ? סטטיסטיקות שימוש ? אתה עובד רק בארץ או גם באירופה ? תקנים ? GDPR ?

יש BACKEND ? מי בונה אותו ? איך איזה טכנולוגיה מסד נתונים שרת אפליקציה ? מה הדרישות ? מי מנהל אותו איפה מאוכסן ? כמה עולה ? לכמה זמן ? כמה תעבורה ניתן ביום ? כמה מקום יש זמין ?

מחר אתה מגלה שיש בעיית אבטחה חמורה. מה ה SLA לפתרון ? ובכלל, מי מגן על ה BACKEND ? מה הארכיטקטורה ?

אתה עושה סליקה ? יופי. איזה תקנים אתה צריך ? נדרשת פרטיות ? יופי. המשתמשים אישרו עפ"י GDPR ? מה אתה שומר על המכשיר ומה לא. מותר לך בכלל לשמור את זה על המכשיר ? 

סיימת פיתוח. יופי .

מי מנהל את העלייה לאוויר ?

העלאה לחנות, היום גם בגוגל לא רק באפל, דורשת REVIEW. מי ממלא את הפרטים ? מי ממשיך להעלות כל שינוי או עדכון ?

אם מחר מידע שלך דלף החוצה והעסק שלי או אני נפגעתי מזה, אני יתבע אותך. אתה מוכן לזה ? יש לך עוכר דין לצידך בתחום ? ביטוחים ?

2. גם ב"קוד פתוח" יש סוגי רישיונות שונים. באיזה רישיון מדובר ?

יש אתר tldrlegal.com שנותן לך פחות או יותר את ה HIGHLIGHTS עבור כל סוג רישיון.

בלא מעט מהמקרים, אם תבחר לעשות שינויים בקוד שאתה יורש ממנו / גונב ממנו, אחת הדרישות תיהיה לחשוף את הקוד מקור שלך כקוד פתוח.

אם תתעלם מהרישיון, מתישהו בעתיד יש סיכוי שאחד המפתחים או מי מטעמו (מישהו שיקנה ממנו את הזכויות בגרושים עוד X שנים)  יתבע אותך על הפסד הכנסות פוטנציאלי.

אם מחר האפליקציה עפה באוויר ותרצה לקבל עליה מימון מגורמים חיצוניים, אין מצב שתקבל שקל במצב כזה כי הסיכון למשקיעים הוא אדיר במצב כזה.

רבים וטובים נכנסים לזה בכוונות טובות ויוצאים באמצע עם מוצר חצי אפוי וחשבון בנק ניזוק בלי כיוון לאיך ממשיכים מכאן.

זה נשמע פשוט מבחוץ אבל ככל שתיכנס לזה תבין שזה קצת יותר מזה

תבין - זה לא שאני רוצה להוריד אותך מזה, אבל חשוב תדאג לעשות שיעורי בית טוב טוב לפני שאתה נכנס לזה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Katom כתב:

יש לך קוד מקור ? האפליקציה בקוד פתוח ? אתה מתכנן לעשות הנדסה לאחור ? 

יש כמה סוגי רשיונות, גם אם מדובר בקוד פתוח אתה לא יכול לעשות מה שבא לך : https://en.wikipedia.org/wiki/Software_license 

כמו שאמרו, אם היא לשימוש אישי והחברה כבר לא קיימת לא יהיה מי שירדוף אחריך.

קוד מקור? יש לי את הAPK של האפליקציה מעבר לזה אין לי שום דבר.

לפני כשעה, stum כתב:

אתה אומר אפליקציה.

האפליקציה קיימת, אני רוצה לשנות בה חלק קטן מאוד לשימוש אישי. לא מתכוון להתעסק עם חנויות אפליקציות השונות. זה לא משתלם לי גם כספית וגם הזמן שלי.

זה לא יהפוך לעסק או חברה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 22 דקות, DareDevil כתב:

קוד מקור? יש לי את הAPK של האפליקציה מעבר לזה אין לי שום דבר.

אז אין לך כלום ביד.

אם אתה יצירתי - תוכל לשנות תמונות , טקסטים או כמה דברים בסגנון - אבל אם אין לך את הקוד - זה ברמת הזה מה יש.

כדי להיות יותר ברור - ולחסוך לך להבין את התוצאות מגוגל - כן אתה יכול לעשות דקומפילציה - אבל זה לא יתן את הקוד מקור בצורה ברורה אלא את האופטימיזציה של זה (כלומר אין סדר בקוד , שמות משתנים , חלוקה לClassים וכו).

אתה במצב בעייתי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ביטול קיר הרשמה "paywall" אפשרי?

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

לא יותר קל לשלם על האפליקציה?

נראה לי יותר טרחה לשלם למישהו שיפרוץ את האפליקציה מאשר לשלם למפתחים.

גם על מה הפייוול? היא מנסה להתחבר לשרת כלשהו, או שזה משהו מקומי?

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לא, אי אפשר סתם ככה לבטל תכונה. כמו שאמרו לך כבר, אין לך כלום.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

לא יותר קל לשלם על האפליקציה?

למי אני אמור לשלם אם אין חברה?

לפני שעה, vadim6385 כתב:

גם על מה הפייוול? היא מנסה להתחבר לשרת כלשהו, או שזה משהו מקומי?

מנסה להתחבר לשרת כלשהוא

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 10 דקות, DareDevil כתב:

למי אני אמור לשלם אם אין חברה?

אתר את האנשים בלינקד אין - צור קשר ותבקש לקנות את קוד המקור / גירסא בשבילך לשימוש אישי.

חברות נמחקות

אנשים ? פחות

חשבונות גיטהאב עם הקוד - גם פחות.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 14 שעות, DareDevil כתב:

מנסה להתחבר לשרת כלשהוא

אז השאלה בשביל מה הוא מתחבר לשם.

מתחבר כדי למצוא את הרישיון לאפליקציה או מתחבר כדי לגשת לבסיס נתונים שהגישה אליו דורשת מפתח שעולה כסף?

כי אם זה השני, לא יעזור שתבטל את הפייוול באפליקציה, אתה עדיין חייב רישיון כדי לעבוד מול אותו בסיס נתונים.

ואם כבר, אולי יש אפליקציה אחרת שעובדת מולו.

באיזה אפליקציה מדובר, אם אפשר לדעת?

• אהבתי 1

פורסם

אני אישית אוהב לעבוד עם UPWORK,

נסיון גרוע מאוד עם כל מי שאי פעם היה מהודו\בנגלדש ואיכשהו אני תמיד נופל בפח שלהם, עובדים ברמה מאוד נמוכה כאשר מדובר בעבודה שצריך להפעיל בה את הראש.

עם זאת, כאשר מכוונים אותם בדיוק מה לעשות הם בסדר גמור, יש לי ארבעה חבר'ה מהודו שמתפעלים לי LIVE CHAT והם עובדים מצוינים שלא מאמין שיש אחרים שהיו מביאים תוצאות טובות יותר.

לא הייתי לוקח מתכנת מהודו, נסה אוקראינה, יש לי והיו לי בעבר והם לא פחות ממצוינים עם ראש גדול ואחריות אישית.

• אהבתי 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...