Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בעל גיר אוטומטי והוא מודל 1997. מאז שהוא בבעלותנו יש לו בעיה של תאוצה איטית מאוד!

לוקח לו חצי דקה להאיץ מ40 ל80! כשמוסיפים תוסף דלק פעם בכמה חודשים מורגש שיפור קל מאוד.

הוחלף שמן ולא עזר. מה דעתכם?

עקב הבעיה הזאת אני משתמש לעיתים בכפתור HOLD

שמחזיק את ההילוך כדי למנוע KICK DOWNS

שקורים יותר מדי פעמים

האם יש בעיה עם שימוש במצב הזה?

פורסם

כמה ק''מ עבר המנוע?

לידע כללי ובעיקר לכיס שלך: לא בריא לתת קיק דאון (הורדת הילוך) זה רק יקצר את משך חיי הגיר

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

שלום רב וחג שמח

אנני ממליץ לך לא ! להשתמש בלחצן ה hold נתקלתי במיקרים רבים שהגיר ניזוק והיה צורך בהחלפתו

לגבי התאוצה יש לבדוק . שרצועת התיזמון יושבת נכון . שכיוון ההצתה נכון שהגיר לא "מחליק" שאין תקלות מחשב ( חיישן ספיקת אוויר תקול גורם לתופעה זו ) כיוון כבל הקיק דאון ואים הכול תקין תבצע ניקוי מערכת דלק ע"י אינפיזיה דבר המשפר מאוד את הסחיבה

בברכה זיסו יוסי

פורסם
כמה ק''מ עבר המנוע?

לידע כללי ובעיקר לכיס שלך: לא בריא לתת קיק דאון (הורדת הילוך) זה רק יקצר את משך חיי הגיר

עבר 118 אלף ק"מ

אני יודע, משתדל להמנע

כזכור לי ב- 323 כפתור HOLD רק מאט את התאוצה....
אבל זה לא מוריד הילוך
פורסם

לא מעלה הילוך התכוונת, אלא מקבע את ההילוך הנוכחי.

בכלל, הכפתור הנ"ל המזדה ממש מיותר לטעמי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

תאוצה כלכך זוועתית יכולה אולי להעיד על צילינדר שלם שלא עובד. (אולי זה רק מצת דפוק). אולי מדובר בחיישן חמצן\מצערת\משהו בסגנון דפוק, שבעצם אומר למע' ההזרקה לתת רק מעט דלק למרות שאתה לוחץ על הדוושה.

עדיין לא בררת במוסך?

פורסם

אתה צריך כנראה לחבר ת'רכב לאוסילוסקופ.

אבל בעיקרון זה נשמע לי יותר כמו איזה חיישן מזייף.

זה יכול להיות או הלמבדה

או הכונס אויר.

אגב יש לו מע' הזרקה רב נקודתית או חד נקודתית?

פורסם

אגב יש לו מע' הזרקה רב נקודתית או חד נקודתית?

לא יודע

איך מבררים?

לא מעלה הילוך התכוונת, אלא מקבע את ההילוך הנוכחי.

בכלל, הכפתור הנ"ל המזדה ממש מיותר לטעמי.

נכון.למה מיותר?
פורסם

סבורני שברכבך יש מע' הזרקה רב נקודתית.

ניתן לבדוק זאת ע"י בחינה ויזואלית של תא המנוע: אם הינך רואה ליד חיבור סעפת היניקה למנוע מעין מסילה בעלת 4 יציאות הנכנסות למנוע (אלו המזרקים, אמור להיות להם חיווט חשמלי גם), משמע שהמע' היא רב נקודתית. ישנו איזשהו דמיון בין חיבור המצתים למנוע לחיבור המזרקים במנוע, אך המצתים מתחברים לחלקו העליון של ראש המנוע בעוד שהמזרקים בחזיתו.

זוג תמונות להמחשה, המזרקים אמורים להמצא באיזורים המסומנים : (כאן מדובר על מנוע ה-1.8 של מאזדה, אחיו הגדול של המנוע ברכבך וככל הידוע לי אין הבדל רב בתצורתם)

lan21ia.jpg

lan224ag.jpg

בנוגע לכפתור ה-HOLD, אתה מוזמן לבחון את התרשמותי המקיפה ממנו, בטוחני שתבין מדוע הוא מיותר.

חסרונותיו העיקריים: כשהוא לחוץ - במצב D, בפתיחת מצערת מלאה יעביר את ההילוך הראשון רק ב-3500 סל"ד והשני מיד לאחריו ובנסיעה רגועה עם דרישת כוח פתאומית התיבה תמאן להוריד הילוך והתאוצה תהיה איטית כזו של צב.

מקווה שעזרתי,

חג שמח,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

בנוגע לכפתור ה-HOLD, אתה מוזמן לבחון את התרשמותי המקיפה ממנו, בטוחני שתבין מדוע הוא מיותר.

חסרונותיו העיקריים: כשהוא לחוץ - במצב D, בפתיחת מצערת מלאה יעביר את ההילוך הראשון רק ב-3500 סל"ד והשני מיד לאחריו ובנסיעה רגועה עם דרישת כוח פתאומית התיבה תמאן להוריד הילוך והתאוצה תהיה איטית כזו של צב.

אסביר לך למה כן HOLD:

ברכב המדובר, לפני חצי דוושת הגז, הרכב מוריד הילוך! וזה כ"כ גרוע כי לפעמים הוא מוריד 2!

למה אני צריך הילוך ראשון כדי להאיץ בקצת יותר מ30 קמ"ש?!

פשוט מרגיז ביותר

אם הרכב הזה מעביר הילוך לפני 3000 סל"ד ההילוך שאחרי זוחל וטיפה גז זורק אותי הילוך או שניים למטה!

באמת רכב מטמטמם

פורסם

אני מבין את הצורך ב-HOLD במקרים חריגים (כגון שלך - מצב בו עוצמת המנוע לוקה בחסר מאיזושהי סיבה), אך לרוב אין כלל הצדקה לקיומו.

כפי שתיארתי, תאר לך מצב בו אתה נדרש להאיץ במהירות והרכב בקושי יאיץ היות ולא מתבצעת הורדת הילוך.

גם אני מוצא את עצמי משתמש ב-HOLD לא אחת, אבל עולות על כך הפעמים שאני מקלל את הרגע שנגעתי בכפתור.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...