Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 15000 לפולו 2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול לגבי טיפול לרכב בן 4 שעשה 18300 ק"מ

אני לא נוסע הרבה, הטיפול האחרון שעשיתי היה לפני שנתיים וחצי (שמן ומסנן),

קיבלתי הצעת מחיר ממוסך מורשה (לפי הוראות היצרן), אחת לחלפים מקוריים והשניה לחלופיים:

המחירים הגיוניים?

מקורי:

spacer.png

חלופי:

spacer.png

פורסם

איזה מוסך נתן לך את הצעת המחיר הזו ? האם מדובר במוסך צמפיון מוטורס ? 

אישית אני אוהב להשתמש בחלפים מקוריים, בטח כשמדובר בשמנים ומוצרי סיכה על פני מוצרים עלומי שם, כיוון שבהצעת המחיר לא מצויין התקן והחברה של החלקים התחליפיים קשה מאוד להגיד אם זה שווה את זה. 

צריך להמתין למומחי הואגיות פה בפורום כדי שיגיבו מהניסיון שלהם.

יותר מטריד אותי שעשית טיפול אחרון לפני שנתיים וחצי- אתה יודע שעושים טיפול כל 15000 ק"מ או שנה מאז הטיפול האחרון ? אחרי שנתיים וחצי למרות שרוב הזמנן האוטו עמד מה שיש לך במנוע זה לא שמן מנוע אלא סוג של נוזל שפעם יכול היה לשמור לך על סיכול החלקים ועכשיו הוא פשוט נע ממקום למקום בעזרת משאבה ונזכר בימים שבו הייתה לו מטרה בחיים.

פורסם
לפני 16 דקות, Roycohen1979 כתב:

איזה מוסך נתן לך את הצעת המחיר הזו ? האם מדובר במוסך צמפיון מוטורס ? 

אישית אני אוהב להשתמש בחלפים מקוריים, בטח כשמדובר בשמנים ומוצרי סיכה על פני מוצרים עלומי שם, כיוון שבהצעת המחיר לא מצויין התקן והחברה של החלקים התחליפיים קשה מאוד להגיד אם זה שווה את זה. 

צריך להמתין למומחי הואגיות פה בפורום כדי שיגיבו מהניסיון שלהם.

יותר מטריד אותי שעשית טיפול אחרון לפני שנתיים וחצי- אתה יודע שעושים טיפול כל 15000 ק"מ או שנה מאז הטיפול האחרון ? אחרי שנתיים וחצי למרות שרוב הזמנן האוטו עמד מה שיש לך במנוע זה לא שמן מנוע אלא סוג של נוזל שפעם יכול היה לשמור לך על סיכול החלקים ועכשיו הוא פשוט נע ממקום למקום בעזרת משאבה ונזכר בימים שבו הייתה לו מטרה בחיים.

זה ממוסך מורשה של פוקסווגן בת"א (לא יודע אם מותר לפרסם פה את השם)

מודע לזה שמשכתי את זה יותר מדי זמן, הנחתי שבגלל שלא נסעתי הרבה זה פחות דחוף.

פורסם

רכב עם נסועה כזאת צריך רק ריענון נוזלים ובדיקה כללית.

תחליף רק שמן מנוע פלוס פילטר.

נוזל בלמים.

אפשר פילטר אוויר ומזגן.

תקנה חלקים בעצמך ותיגש למוסך מומלץ לביצוע העבודה.

וב 2000 שקל שישאר לך עודף תקנה משהו נחמד לשנה החדשה.

פורסם

וואו צמפיון יודעים לקרוע במחיר...

270 שקל על שמן?!?!

מסנן אוויר ב250 שקל?!?!

תברח ומהר זה ממש ממש לא המחירים ולא קרוב אפילו.

5 ליטר שמן (ואתה צריך 4) איכותי מאוד שמתאים לך יעלה כנראה 160 שקל.

מסנן אוויר יכול לעלות חלופי 30-60 שקל ומקורי 80-120 בערך, אם הם לא שמים לך פילטר כותנה של K&N (והם לא) לא רואה איך מצדיקים מחיר כזה.

כמעט 700 שקל לפלאגים שזה מלא, ויהיה מצחיק אם זה אפילו לא אירדיום בסוף.

ולמה תוסף פיח?

ואני אצטט את trademark שיגיד בדיוק את מה שאני חושב

לפני 12 דקות, trademark כתב:

לפחות הוסיפו "משחת סיכה" שיכאב פחות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, trademark כתב:

זה לפני מע''מ, כן?

וואו אפילו לא שמתי לב...

מרתיח אותי שיש אנשים שאשכרה ישלמו על זה ככה.

חתיכת קרטון בכמעט 300 שקל לא כולל עבודה של לפתוח 4 ברגים להחליף ולסגור...

אנשים תהיו עצמאיים ולכו למוסך רק על בעיות גדולות.

פורסם

מוסכי יבואן נחשבםי יקרים מאוד במיוחד במחירי החלפים שלפעמים הם אותו דבר כמו חלפי אפטרמארקט אבל בלי הסמל של החברה על הקופסא, במקרה הזה פולקסטטגן בהחלט דפקו נתח רווחים מרשים בשביל טיפול 15000.

בהתחשב בזה שככול הנראה עד לטיפול הבא בעוד שנה האוטו יעשה בקדימה מה שהאוטו שלי עושה ברוורס אני לא רואה סיבה לטיפול כלכך יקר עם חלפים כלכך יקרים, ולמה לעזאזל להחליף 4 פלאגים אחרי 18000 קילומטר ?

פורסם
לפני 2 דקות, trademark כתב:

זה לפני מע''מ, כן?

היה ברור לי שזה הרבה מעבר למחיר סביר אחרי שבדקתי בכמה מקומות,

השאלה מה היתרונות בלטפל במוסך מורשה כשהרכב כבר בן 4?

תודה על התגובות.

לפני 3 דקות, Roycohen1979 כתב:

מוסכי יבואן נחשבםי יקרים מאוד במיוחד במחירי החלפים שלפעמים הם אותו דבר כמו חלפי אפטרמארקט אבל בלי הסמל של החברה על הקופסא, במקרה הזה פולקסטטגן בהחלט דפקו נתח רווחים מרשים בשביל טיפול 15000.

בהתחשב בזה שככול הנראה עד לטיפול הבא בעוד שנה האוטו יעשה בקדימה מה שהאוטו שלי עושה ברוורס אני לא רואה סיבה לטיפול כלכך יקר עם חלפים כלכך יקרים, ולמה לעזאזל להחליף 4 פלאגים אחרי 18000 קילומטר ?

מודה שלא ממש מבין בזה, בכמה מקומות ראיתי שמומלץ להחליף אחרי 20K ק"מ

פורסם

קודם נעשה סדר במושגים, מוסך מורשה זהו מוסך עם רישיון לתקן רכבים על ידי משרד התחבורה, אתה מדבר כנראה על מוסך יבואן המטפל במקרה שלך ברכבי קבוצת צמפיון מוטורס.

לגבי השאלה שלך בהנחה ואתה מתכוון להכניס את הרכב למוסך יבואן או למוסך מורשה משרד התחבורה המטפל במכונאות כללית למגוון יצרנים ולא למוסך בחצר האחורית של מישהו. אין יתרון משמעותי למוסך יבואן כל עוד המוסך שלך מכינס חלפים התואמים לתקן עליו הצהיר היצרן בין אם מדובר בשמן מנוע או נוזלי קירור וכדומה. 

לא כל שמן 5W/30 יתאים לרכב שלך לדוגמא, כל עוד המוסכניק שלך יודע מה צריך להתאים למנוע שלך אז אין בעיה. 

פורסם
לפני 3 דקות, Roycohen1979 כתב:

כי כביכול בספר רכב כתוב x קילומטר או 4 שנים... לא מאמין שלזמן יש השפעה על פלאגים כל כך נראה לי מאוד מיותר.

לפני 5 דקות, eranm כתב:

היה ברור לי שזה הרבה מעבר למחיר סביר אחרי שבדקתי בכמה מקומות,

השאלה מה היתרונות בלטפל במוסך מורשה כשהרכב כבר בן 4?

תודה על התגובות.

אין יתרון כל כך אם אתה מטפל במוסך אחר עם חלקים מקוריים/איכותיים.

אבל סתם שאלה

18 אלף קילומטר ב4 שנים? שנוסעים כל כך קצת למה לקנות רכב חדש בכלל? כמובן שהחלטה שלך אבל נראת קצת מצחיקה. מה שאתה עושה ב4 שנים אני עושה בשנה או אפילו פחות.

פורסם

אין יתרון באמת.

פשוט משווקים לך את זה כ"מרכז שירות מורשה יבואן" שתחשוב שאתה מקבל את הכי טוב לרכב שלך מאנשים הכי מקצועיים שיש.

מה שבאמת חשוב זה להשתמש בחלפים מקוריים או תחליפיים איכותיים ולטפל בזמן לפי הספר.

לא חסרים מוסכים מקצועיים ואמינים שיטפלו ברכב שלך לא פחות טוב.

כן, הפינת קפה לא משהו עם סימני גריז על התמי 4 והספה קרועה קצת ובדיוק מגיע הבחור על האופניים שמוכר סנדוויצ׳ים.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 1 דקה, Shab00 כתב:

כי כביכול בספר רכב כתוב x קילומטר או 4 שנים... לא מאמין שלזמן יש השפעה על פלאגים כל כך נראה לי מאוד מיותר.

אולי הפלגים משתעממים ואז מתחילים לאכול אוכל לא בריא ומשמינים מול הטלוויזיה

• מצחיק 2
פורסם
לפני 7 דקות, Shab00 כתב:

אבל סתם שאלה

18 אלף קילומטר ב4 שנים? שנוסעים כל כך קצת למה לקנות רכב חדש בכלל? כמובן שהחלטה שלך אבל נראת קצת מצחיקה. מה שאתה עושה ב4 שנים אני עושה בשנה או אפילו פחות.

כמעט שנה עובד מהבית בגלל הקורונה, בוא נגיד שהייתי אמור להיות ב-23K בערך. עדיין נמוך כי אני גר ועובד בת"א וצריך רכב לסופי שבוע.

• תוכן חדש...