Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הפוסט הבא מיועד לחשמלאים או למביני החשמל מבינכם. 
מצב נתון, אופנוע הארלי בעל מנוע 1340 סמ"ק בעל מנוע תקין לחלוטין. 
המצבר של האופנוע ריק לגמרי. מת, לא מסוגל להחזיק מתח יותר מיום. המצבר הוא 12 וולט בעל קיבולת של 20 אמפר.
מחברים כבלים ממצבר רכב 45 אמפר 12 וולט למצבר של האופנוע. 
המנוע עושה טובה שקצת מסתובב אבל כלום. המנוע לא מצליח להסתובב.
איך זה שמצבר חדש, צעיר ובריא בעל קיבולת של 45 אמפר לא מצליח להניע מנוע שמצבר בריא בעל קיבולת של 20 אמפר 12 וולט מצליח ללא בעיה?
זה הכל עניין של חשמל. המנוע תקין, האופנוע תקין. לבסוף האופנוע הניע בדחיפה. 
העניין כאן זה לא האופנוע אלא העובדה שמצבר חדש ובריא בעל קיבולת מעל פי שניים מהמצבר של האופנוע ועדיין לא הצליח לבצע את המשימה. 
איך אתם מסבירים את זה?

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תחבר 2 זוגות כבלים במקביל ( 2 פלוס ו 2 מינוס).
תמתין רבע שעה שהמצבר יתפוס מעט טעינה ואז תנסה להניע.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

מפל מתח גבוה על הכבלים גורם בסופו של דבר למתח נמוך על קטבי המצבר של האופנוע.

1. נסה להחליף כבלים.

2. תניע את הרכב ואז תנסה להתניע את האופנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

לי נאמר שהמצבר המת של האופנוע בעצם "צמא" למתח ולכן הוא "שואב" הרבה מהכוח של המצבר התקין של הרכב. האם זאת הבעיה או שבעצם הכבלים עצמם הם הבעייתים?
נתקלתי במקרה הזה בעבר כאשר הייתי בטיול עם חבורת רוכבי הארלי. היה שם בחור עם מנוע 1500 סמ"ק שהמצבר שלו התרוקן כי הוא לא הטעין אותו וכל הדרך הוא נסע עם אורות אז לא היה למצבר אפשרות להטעין את עצמו. ניסו להתניע עם מצבר של סילברדו ולא הצליחו. לבסוף הכניסו מצבר של נפח קטן יותר ובעזרת שני בוסטרים פלוס המצבר התורם הקטן מאופנוע אחר המנוע התניע. 
אז מה בעצם הסיפור כאן? מדוע מצבר של רכב 45 אמפר מלא ובריא יתניע רכב בעל מנוע 1300 סמ"ק עם מצבר 60 אמפר ריק אבל לא יתניע אופנוע עם מנוע בנפח 1300 סמ"ק עם מצבר 20 אמפר ריק?

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כמו שאמרתי - תחבר כבלים ותמתין רבע שעה.
המתח במצבר הגמור יעלה לכיוון ה 12 וולט ובאמצעות הרכב התורם יניע.
כרגע אני מניח שלמצבר יש כ 8 וולט וחיבור כבלים לא מספיק לו.
כמו כן, אני מחבר שני סטים של כבלים. 2 כבלים פלוס מהרכב התורם לפלוס של המצבר הגמור ואותו דבר למינוס.
ברוב המקרים הכבלים מאיכות נמוכה ולכן כשמחברים 2 סטים המצב הרבה יותר טוב.

פורסם

למה? אולי שני הסטים דפוקים ורק מפריעים לחיבור תקין של קוטבי המצבר. 

כמעט תמיד זה הבעיה, הכבלים או החיבורים המעפנים שלהם. 

פורסם

ככל שכמות הנחושת בתוך הכבלים גדולה יותר ככה יותר קל להניע.
בדרך כלל סט איכותי מספיק אבל אם המצבר גמור כמו במקרה של פות"ש אני מתגבר אותו בעוד סט.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Cerebral Cortex כתב:

לי נאמר שהמצבר המת של האופנוע בעצם "צמא" למתח ולכן הוא "שואב" הרבה מהכוח של המצבר התקין של הרכב. האם זאת הבעיה או שבעצם הכבלים עצמם הם הבעייתים?
נתקלתי במקרה הזה בעבר כאשר הייתי בטיול עם חבורת רוכבי הארלי. היה שם בחור עם מנוע 1500 סמ"ק שהמצבר שלו התרוקן כי הוא לא הטעין אותו וכל הדרך הוא נסע עם אורות אז לא היה למצבר אפשרות להטעין את עצמו. ניסו להתניע עם מצבר של סילברדו ולא הצליחו. לבסוף הכניסו מצבר של נפח קטן יותר ובעזרת שני בוסטרים פלוס המצבר התורם הקטן מאופנוע אחר המנוע התניע. 
אז מה בעצם הסיפור כאן? מדוע מצבר של רכב 45 אמפר מלא ובריא יתניע רכב בעל מנוע 1300 סמ"ק עם מצבר 60 אמפר ריק אבל לא יתניע אופנוע עם מנוע בנפח 1300 סמ"ק עם מצבר 20 אמפר ריק?

זה ממש לא משנה אם המצבר 45AH או 100AH, כול עוד הכבלים הם  בעלי שטח חתך קטן וארוכים מפל המתח עדיין ישאר גבוה לכן לא תצליח להניע גם עם מצבר של 500AH.

המלצות התקן הגרמני לכבלים להתנעת מנוע בנזין עד נפח של 2.5L הם:

שטח חתך מינימלי של 25 ממ"ר כאשר אורך הכבלים לא יותר מ-3.5 מטר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני שעה, asix כתב:

ככל שכמות הנחושת בתוך הכבלים גדולה יותר ככה יותר קל להניע.
בדרך כלל סט איכותי מספיק אבל אם המצבר גמור כמו במקרה של פות"ש אני מתגבר אותו בעוד סט.

כמ שאמרתי, זה לא רק הכבל אלא התנינים, איכותם ואיכות חיבור של הכבלים אליהם. 

פורסם

הצלחת להתניע? אני צריך לבדוק בוסטר התנעה, אשמח לבוא לטסט.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...