Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היה אחד שנכנס לסטטיסטיקה של הקורונה. והיה בן97, 94 ו92, אלה אני מכיר כי היה עליהם כתבות.

עריכה אחרונה על ידי khalil
פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, Bob Ross כתב:

אם היא פולטת 50% החוצה מהפחמן הדו חמצני שאני פולט תכלס סיכון לסביבה בצד, זה עדיף לזה שחובש את המסיכה לא? פחות סיכוי לחטוף סחרחורת כתוצאה מחוסר בחמצן.

כך שאם אני יודע בוודאות שאני בריא, נראה לי עדיף אחת עם שסתום כי אני גם ככה לא מסכן את הססביבה אם אני בריא.

המסיכה אינה חוסמת מעבר גאזים לא בשאיפה ולא בנשיפה, אם כי יש הפרעה לזרימה. ה-CO2 יפלי בלי ועם נשסתום.

לעומת זאת, השסתום נפתח בשיעול ועיטוש, והרסיסים שמקורם בדרכי הנשימה מתפזרים בסביבה, ואם הם מכילים נגיפים הם מדבקים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, garicho כתב:

אני חושב שהנקודה של קורולה זה לא מה היה הטריגר למוות, אלה מה הוביל אליו. אם לדוגמא (וזה רק דוגמא), במצב רגיל נפטרים שמתו משפעת והיה להם סרטן נרשמים כמתים מסרטן - אז למה נפטרים מקורונה שהיה להם סרטן נרשמים כמתים מקורונה?

דוגמא לכך היא וירוס כמו האיידס שלא גורם למוות ישיר אלה מחסל את המערכת החיסונית מה שמוביל למוות ממחלות אחרות - המוות עדיין נרשם כמוות מאידס. 

הדוגמא הכי בולטת היא מחלת השפעת,  אם תחפשו כתבות על השפעת בארץ, תראו שכל חורף מדווחים על 30-90 מתים עקב השפעת (עונתי)

בפועל אם תבדקו את טבלת התמותה תגלו שבחודשים החורף יש עלייה משמעותית בתמותה ביחס לקיץ , עיקר העלייה היא תמותה מדלקת ריאות. 

כלומר המערכת מורגלת לרשום את הזקנים שמתים מזיהומים בחורף כתמותה מדלקת ריאות/סרטן ועוד.

אבל נמנעים מלרשום שפעת.. כך שכמעט ולא מתים פה בחורפים משפעת.

אני עדיין מחפש את הדיווחים של משרד הבריאות לכמה מתו בארץ ב-3 חודשים האלה לעומת שנים קודמות.

מצאתי בלשכה המרכזית לסטיסטיקה את הירחון שפורסם ב 2/4 , הנתונים האחרונים לתמותה הם מינואר 2020 .

אז כנראה נצטרך לחכות עוד מספר חודשים על מנת לראות את הנתונים.

פה רואים תמותה שנתית של כ-45,000 

בינואר 2020 היו 4554, דומה לינואר 2019 או 2018 

שימו לב לפערים בין ינואר 2019 4806 לעומת יוני/יולי/אוגוסט כ-3500. 

זה 1300 יותר מתים בחודש חורפי לעומת חודש קיצי. 

אני בטוח שרובם מתו מדלקת ריאות על מכונת הנשמה. 

image.thumb.png.4dcb57ec94239f5ace8b71e5b012a35d.png

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם
לפני כשעה, khalil כתב:

כן, בוא נבנה מדיניות ציבורית לפי גורם תמותת חולה ריאות כרוני, עם לוקמיה, שכבר הונשם לפני שחלה בקורונה, ובנוסף, מתומותת אנשים הרבה מעבר לתוחלת החיים במדינה, אפילו אנשים עם גיל תלת ספרתי.

אתה רוצה להמשיך להתנגח על הוכחת גורם התמותה, שיהיה לך לבריאות, אני עם נושא זה סיימתי.

נו לפחות הבנת שלהוכיח את הטענה שלך אתה לא יכול.

אגב מי דיבר על מדיניות ציבורית? הרי הכל התחיל מזה שטענת בחצי פה שמתוך ה-279 מתים לא כולם מתו מקורונה אלא מתו עם קורונה.

לפני כשעה, Bob Ross כתב:

אם היא פולטת 50% החוצה מהפחמן הדו חמצני שאני פולט תכלס סיכון לסביבה בצד, זה עדיף לזה שחובש את המסיכה לא? פחות סיכוי לחטוף סחרחורת כתוצאה מחוסר בחמצן.

כך שאם אני יודע בוודאות שאני בריא, נראה לי עדיף אחת עם שסתום כי אני גם ככה לא מסכן את הססביבה אם אני בריא.

השסתום לא עוזר נגד חוסר בחמצן, כי את החמצן שלך אתה מקבל לא דרך השסתום אלא דרך הפילטר (מסיכה), למסיכה אתה פולט (וכך פולט החוצה דרך השסתום) בעיקר פחמן דו חמצני, או פד"ח.

לפני 15 דקות, korola כתב:

הדוגמא הכי בולטת היא מחלת השפעת,  אם תחפשו כתבות על השפעת בארץ, תראו שכל חורף מדווחים על 30-90 מתים עקב השפעת (עונתי)

בפועל אם תבדקו את טבלת התמותה תגלו שבחודשים החורף יש עלייה משמעותית בתמותה ביחס לקיץ , עיקר העלייה היא תמותה מדלקת ריאות. 

כלומר המערכת מורגלת לרשום את הזקנים שמתים מזיהומים בחורף כתמותה מדלקת ריאות/סרטן ועוד.

אבל נמנעים מלרשום שפעת.. כך שכמעט ולא מתים פה בחורפים משפעת.

אני עדיין מחפש את הדיווחים של משרד הבריאות לכמה מתו בארץ ב-3 חודשים האלה לעומת שנים קודמות.

מצאתי בלשכה המרכזית לסטיסטיקה את הירחון שפורסם ב 2/4 , הנתונים האחרונים לתמותה הם מינואר 2020 .

אז כנראה נצטרך לחכות עוד מספר חודשים על מנת לראות את הנתונים.

פה רואים תמותה שנתית של כ-45,000 

בינואר 2020 היו 4554, דומה לינואר 2019 או 2018 

שימו לב לפערים בין ינואר 2019 4806 לעומת יוני/יולי/אוגוסט כ-3500. 

זה 1300 יותר מתים בחודש חורפי לעומת חודש קיצי. 

אני בטוח שרובם מתו מדלקת ריאות על מכונת הנשמה. 

אתה יודע ששפעת זה לא הגורם היחידי לדלקת ריאות, בטח בחורף...

זה אמנם הפך שם קוד להרבה מאוד וירוסים (שאינם בהכרח Influenza - משמע שפעת), אבל זה לא נכון.

מחלה חדשה מקבלת פוקוס תמיד עד שמבינים אותה, את היקפי הפגיעות ואחוזי התמותה, למשל מה שנקרא שפעת העופות, או שפעת החזירים גם קיבלו פוקוס. אז גם כן ספרו את כמות המתים המדויקת וכו'.

זה פשוט היה וירוס אחר, שהרג באחוז גבוה יותר, והספיק להתפזר פחות באופן גלובלי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ועכשיו מצאתי דוחות פטירות שבועיים של משרד הבריאות , לא יודע עם זה אותם בסיסי נתונים של הלשכה המרכזית לסטיסטיקה

אבל בהחלט רואים עלייה בכמות המתים מדלקת ריאות בארץ, בחודש וחצי האחרונים.  

לא נראה לכם מוזר? 

image.png.dce4ec986f786df0ae5daa6fbc6eb92a.png

image.png.eadbdc8e6c1e1f2d3aaedbb9b8fbd74d.png

image.png.e2c68579279422ec7f0a268b983ddeca.png

image.png.088c0075779a2ea02311c554767399a5.png

image.png.47bcd8df37d47111a8031fdce2f0ccaf.png

פורסם
לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה יודע ששפעת זה לא הגורם היחידי לדלקת ריאות, בטח בחורף...

זה אמנם הפך שם קוד להרבה מאוד וירוסים (שאינם בהכרח Influenza - משמע שפעת), אבל זה לא נכון.

מחלה חדשה מקבלת פוקוס תמיד עד שמבינים אותה, את היקפי הפגיעות ואחוזי התמותה, למשל מה שנקרא שפעת העופות, או שפעת החזירים גם קיבלו פוקוס. אז גם כן ספרו את כמות המתים המדויקת וכו'.

זה פשוט היה וירוס אחר, שהרג באחוז גבוה יותר, והספיק להתפזר פחות באופן גלובלי.

נכון, אני מודע לזה שמה שאנחנו קוראים לו שפעת, הכוונה למחלה ויראלית דמויית שפעת.

ולכן יותר קל לסווג את המוות בדלקת ריאות.

בכל מקרה כרגע אין איזה שינוי מהותי בתמותה בארץ, אנחנו לא כמו במדינות מסויימת באירופה או בארה"ב.

ולפי הנתונים האלה עדיף לעבור את הגל השני בקיץ ולא בחורף - מבחינת עומס על המערכות. 

למרות שיתכן שבחורף יהיו טיפולים מתקדמים יותר או אפילו חיסון.

אבל זה עדיין סוג של הימור, האם ללכת על הדבקה גדולה עכשיו בחודשי הקיץ או לדחות כמה שיותר את הגל השני?

פורסם
לפני 6 דקות, korola כתב:

ועכשיו מצאתי דוחות פטירות שבועיים של משרד הבריאות , לא יודע עם זה אותם בסיסי נתונים של הלשכה המרכזית לסטיסטיקה

אבל בהחלט רואים עלייה בכמות המתים מדלקת ריאות בארץ, בחודש וחצי האחרונים.  

לא נראה לכם מוזר? 

לא, כי בניגוד לתעודת הפטירה והבסיסי נתונים המלאים, כאן מופיע הגורם האחרון בשרשרת כלומר קורבנות קורונה שפיתחו בעקבות הקורונה דלקת ריאות וזה היה גורם המוות הישיר (וקורונה גורם המוות העקיף איפשהו בשרשרת) ייספרו כמתים בעקבות דלקת ריאות.

בבסיסי הנתונים המלאים הם ייספרו גם וגם, עם קשר סיבתי מה גרם למה כשהאחרון בשרשרת גרם למוות.

לפני 1 דקה, korola כתב:

נכון, אני מודע לזה שמה שאנחנו קוראים לו שפעת, הכוונה למחלה ויראלית דמויית שפעת.

ולכן יותר קל לסווג את המוות בדלקת ריאות.

לא קשור, הוירוס ראשון בשרשרת שבסופה (לפעמים) יש דלקת ריאות, ש(לפעמים) גורמת למוות.

לפני 2 דקות, korola כתב:

אבל זה עדיין סוג של הימור, האם ללכת על הדבקה גדולה עכשיו בחודשי הקיץ או לדחות כמה שיותר את הגל השני?

באיזה אמצעי? סגר של חצי שנה (נוספת)?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 35 דקות, korola כתב:

בהולנד מעריכים שמלבד ה 5700 מתים רשומים מקורונה יש עוד לפחות 3600 שמתו מקורונה ולא נרשמו.

אחחחח קורולה, כול הידע הזה באקסל, ולא הכנת גרף. תאמין לי...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 37 דקות, khalil כתב:

איפה אתה רואה עליה?

מה אתה לא רואה? 

תמותה מדלקת ריאות:

שבוע 15  - 51 

שבוע 16 - 77 

שבוע 17 - 136 

שבוע 18 - 100 

שבוע 19  -  133 

זה מתחילת אפריל - ועד 9/5.  

סה"כ  497 מתו מדלקת ריאות ב- 5 שבועות.

הגיוני ש 297 מקורונה - ועוד 200 חולי דלקת ריאות שלא קשורים לקורונה. 

בסה"כ סביר , אין משהו שלא מוסבר בנתונים שמדווחים. 

לפני 37 דקות, m3x7r3m3 כתב:

באיזה אמצעי? סגר של חצי שנה (נוספת)?

לא התכוונתי לסגר כמו שהיה , אבל נניח אתה יושב בדיון האם לאשר חתונות של 1000 איש?

או לפתוח בתי קולנוע?

או לאשר הופעת ענק בפארק הירקון. 

מצד אחד טוענים שזה עלול להוביל לאלפי נדבקים ועדיף שלא, מצד שני טוענים שזה יעזור כי זה יקדים לנו אלפי נדבקים לחודשי הקיץ. 

פורסם

279 לא 297

לפני 5 דקות, korola כתב:

לא התכוונתי לסגר כמו שהיה , אבל נניח אתה יושב בדיון האם לאשר חתונות של 1000 איש?

או לפתוח בתי קולנוע?

מצד אחד טוענים שזה עלול להוביל לאלפי נדבקים ועדיף שלא, מצד שני טוענים שזה יעזור כי זה יקדים לנו אלפי נדבקים לחודשי הקיץ. 

או במילים אחרות כלכלה חצי כוח.

אבל איפה אתה שם את הגבול? כמו בדיון על המיסוי, אם תאשר חתונות אבל עד 600 איש, אז אי אפשר לאכוף את זה.

הופעת ענק של 15 אלף בפארק הירקון כן אבל 25 אלף לא?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 9 דקות, korola כתב:

מה אתה לא רואה? 

תמותה מדלקת ריאות:

שבוע 15  - 51 

שבוע 16 - 77 

שבוע 17 - 136 

שבוע 18 - 100 

שבוע 19  -  133 

זה מתחילת אפריל - ועד 9/5.  

סה"כ  497 מתו מדלקת ריאות ב- 5 שבועות.

הגיוני ש 297 מקורונה - ועוד 200 חולי דלקת ריאות שלא קשורים לקורונה. 

בסה"כ סביר , אין משהו שלא מוסבר בנתונים שמדווחים. 

או לפתוח בתי קולנוע?

מה בדיוק סביר? אתה משווה ל2019, לא משווה לחודשים עצמם.

ב2019 מתו 353 מדלקת ריאות באותה תקופה, ב2020 398, 45 יותר אנשים מתו מדלקת ריאות, והתמותה הכללית ב2020 היא יותר נמוכה.

פורסם

הדבקה מחדש? לא סביר

לפני 16 שעות, Transporter כתב:

אתה לא מקבל שום זרע בפה אני לא יודע מה אתה עושה עם המקל

פורסם
לפני 6 שעות, korola כתב:

או לפתוח בתי קולנוע?

אני יודע שהמערכת החיסונית יותר חזקה בקיץ, אני לא יודע עד כמה זה משמעותי, אבל בהחלט לטעמי עדיף לדחות את "הגל השני" (אם יהיה), סביר להניח שלפי ההתקדמות שאנחנו רואים עכשיו בחורף הקרוב אנחנו עם תרופה ו/או חיסון לקורונה.

Miata ND2

• תוכן חדש...