Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי 

אני כבר המון זמן מחפשת לקנות רכב אבל בגלל שאין לי מושג וחצי התהליך נהיה מאוד קשה לי

בעיקרון מחפשת רכב קטן בעיקר לעיר (אולי ממש מדי פעם נסיעות ארוכות), בטיחותי וחסכוני בדלק (חשוב)

התקציב שלי הוא גג 30K בעדיפות לסביבות ה- 20K כרגע כי לא עובדת והמצב קצת הדוק

עשיתי קצת מחקר לאורך התקופה שאני מחפשת והצלחתי לצמצם המלצות לרכבים האלו:

* סוזוקי סוויפט (קיבלתי מלא המלצות על הרכב, ואפילו כמה פעמים הייתי בתהליך קנייה אבל בסופו של דבר המוכר החליט להשאיר את הרכב, אין יותר מדי היצע וזו הבעיה)

* יונדאי i20 (בהתחלה חשבתי על i10 אבל הבנתי מכמה אנשים שה- i20 עדיפה משום מה)

הונדה ג'אז (גם קיבלתי המלצות והבנתי שהרכב חסכוני אבל בתכלס בהשוואה בין הרכבים מנתונים יבשים הוא לא נשמע יותר חסכוני, אשמח אם מישהו יודע להבהיר לי את העניין)

מיצובישי ספייס סטאר (הבנתי שאיכות החומרים ירודה ושיש בעיה עם הגיר? אשמח אם מישהו יודע להסביר)

קיה פיקנטו (יש הרבה המלצות אבל גם אותן המלצות מסייגות בכך שהיא זוללת דלק יחסית לאחרות מהקטגוריה משום מה)

אציין שבמסגרת התקציב שלי מחיפושים שעשיתי השנתונים שאני יכולה להרשות לעצמי הם 2011-2012

חוץ מהספייס סטאר ש2013 ואולי 2014

אשמח לכל המלצה/הארה/עזרה במיקוד/הערות על ההמלצות והיסגים שכתבתי על כל מכונית

וגם מבחינת דגמים אני לא כל כך מצליחה להבין את ההבדלים אז ממש אשמח לייעץ גם מהבחינה הזו

תודה!!

מורן

פורסם

בגדול אם לא חשוב לך ספציפית איזה רכב אז הייתי אומר לך שיותר חשוב אם הרכב מטופל כמות שצריך או לא

עדיף לך לקנות רכב מטופל עם היסטוריה כמו שצריך - חפש רכב שמור והדגם כבר  לא יהיה כזה קריטי 

לגבי הדגמים שרשמת אני יכול להגיד לך לפחות על ההונדה ג'אז שזה רכב מאוד אמין וחסכוני (יחסית לשנה)

אם אתה יכול לעלות שנה ולרדת בקילומטראז מה טוב (כנראה שהרכב יהיה יותר מטופל או יותר טוב)

היום - אלפא רומיאו ג'ולייטה 2013
קודם - הונדה ג'אז קומפורט 2017

קודם - סובארו B3 שנת 2008

פורסם

קודם כול כול הכבוד על המחקר שהשקעת! נראה שאת בכיוון הנכון.

גאז ב20-30 אלף שקל תהיה לרוב ישנה ומיושנת (2011+-) היא אכן חסכונית וההיתרון הגדול ביותר שלה זה המרווח אך אני לא רואה איך זה בא לידי ביטוי במקרה שלך ואני חושב שיש אופציות עדיפות של רכבים גם חסכוניים אבל חדשים יותר בתקציבלך.

I20 לא "עדיפה" על הI10 יש לה את הפלוסים והמינוסים שלה היא אמינה ופשוטה ומרווחת יחסית לסופרמיני אחרות לא רואה איך זה בא לידי ביטוח במקרה שלך.

בספייס סטאר איכות החומרים אכן יחסית ירודה גם בידוד הרעשים לא ברמה של סופרמיני אחרות אבל מה שכן היא מאוד חסכונית ויש לה מתלים מאוד רכים שמהווים היתרון בבלימת זעזועים במהירויות נמוכות (נסיעות בעיר) לגבי הכיר אני לא ממש מכיר תחכי לחוות דעת אחרות.

במקום סוויפט אני מציע לך לשקול את הספלאש היא דיי דומה לסוויפט קצת יותר צפופה אך גם זולה יותר ויש מבחר לא קטן של ספלאשים בשוק מה שיעזור לך במציאת רכב לטעמך.

פיקנטו כמו פיקנטו היא לא זללנית במיוחד בהשוואה לספלאש או לספייס סטאר אבל היא צפופה יותר לדעתי מרגישה מודרנית יותר וסה"כ רעב מעט שונה.

הייתי ממליץ לך לעשות סיבוב על 3 הרכבים הללו לראות פשוט למה את הכי מתחברת

פורסם
לפני 29 דקות, erezger כתב:

בגדול אם לא חשוב לך ספציפית איזה רכב אז הייתי אומר לך שיותר חשוב אם הרכב מטופל כמות שצריך או לא

עדיף לך לקנות רכב מטופל עם היסטוריה כמו שצריך - חפש רכב שמור והדגם כבר  לא יהיה כזה קריטי 

לגבי הדגמים שרשמת אני יכול להגיד לך לפחות על ההונדה ג'אז שזה רכב מאוד אמין וחסכוני (יחסית לשנה)

אם אתה יכול לעלות שנה ולרדת בקילומטראז מה טוב (כנראה שהרכב יהיה יותר מטופל או יותר טוב)

כן ברור שהטיפול חשוב, פשוט באמת שגם אם יביאו לי היסטוריית טיפולים אני לא אדע "לקרוא" אותה כך שאני מנסה לצמצם במה שאני יכולה

טנקס

לפני 30 דקות, Gavrik כתב:

קודם כול כול הכבוד על המחקר שהשקעת! נראה שאת בכיוון הנכון.

גאז ב20-30 אלף שקל תהיה לרוב ישנה ומיושנת (2011+-) היא אכן חסכונית וההיתרון הגדול ביותר שלה זה המרווח אך אני לא רואה איך זה בא לידי ביטוי במקרה שלך ואני חושב שיש אופציות עדיפות של רכבים גם חסכוניים אבל חדשים יותר בתקציבלך.

I20 לא "עדיפה" על הI10 יש לה את הפלוסים והמינוסים שלה היא אמינה ופשוטה ומרווחת יחסית לסופרמיני אחרות לא רואה איך זה בא לידי ביטוח במקרה שלך.

בספייס סטאר איכות החומרים אכן יחסית ירודה גם בידוד הרעשים לא ברמה של סופרמיני אחרות אבל מה שכן היא מאוד חסכונית ויש לה מתלים מאוד רכים שמהווים היתרון בבלימת זעזועים במהירויות נמוכות (נסיעות בעיר) לגבי הכיר אני לא ממש מכיר תחכי לחוות דעת אחרות.

במקום סוויפט אני מציע לך לשקול את הספלאש היא דיי דומה לסוויפט קצת יותר צפופה אך גם זולה יותר ויש מבחר לא קטן של ספלאשים בשוק מה שיעזור לך במציאת רכב לטעמך.

פיקנטו כמו פיקנטו היא לא זללנית במיוחד בהשוואה לספלאש או לספייס סטאר אבל היא צפופה יותר לדעתי מרגישה מודרנית יותר וסה"כ רעב מעט שונה.

הייתי ממליץ לך לעשות סיבוב על 3 הרכבים הללו לראות פשוט למה את הכי מתחברת

בעיקרון לפי הנתונים היבשים שראיתי בעניין היונדאי כל ההבדל שמצאתי הוא בכ"ס שדומה יותר למכוניות כמו סוזוקי סוויפט למשל

והבנתי שה- i10 קצת איטית ומתקשה בעליות וכאלה אבל לא יודעת מה לגבי זה ב- i20

לגבי הפיקנטו אני עדיין מנסה באמת להבין מדוע אנשים עם הרכב אמרו שהיא מעט יותר זללנית בדלק, כי לפי הנתונים הבשים לא נראה כך

אבל שמעתי את זה כבר מכמה אנשים....חשבתי אולי מישהו יוכל לתת לי הסבר פה כי אני ממש לא מבינה גדולה

תודה :)

פורסם

הפיקנטו פחות טובה בתחום צריכת דלק עקב גיר מיושן עם 4 הילוכים בלבד.

הספייס סטאר חסכונית ולא שמעתי על בעיות בגיר.

היתרון שלה שהיא גם תהיה חדשה לתקציב.

מוזמנת לקרוא סיכום 5 שנים שלנו:

ספייס סטאר.

היונדאן מהדור החדש בעלת מושבים נוחים וסלון נעים יותר, גם נוחה אך כמו פיקנטו פחות חסכונית.

אם הנסועה לא גבוה לצריכת דלק שיקול פחות גדול.

הגאז תהיה ישנה לתקציב ולדרישות שלך לא רואה טעם.

יונדאי i20 גם לא רואה יתרון לנסיעה בעיר מאשר לi10.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 4 דקות, yulianx כתב:

הפיקנטו פחות טובה בתחום צריכת דלק עקב גיר מיושן עם 4 הילוכים בלבד.

הספייס סטאר חסכונית ולא שמעתי על בעיות בגיר.

היתרון שלה שהיא גם תהיה חדשה לתקציב.

מוזמנת לקרוא סיכום 5 שנים שלנו:

ספייס סטאר.

היונדאן מהדור החדש בעלת מושבים נוחים וסלון נעים יותר, גם נוחה אך כמו פיקנטו פחות חסכונית.

אם הנסועה לא גבוה לצריכת דלק שיקול פחות גדול.

הגאז תהיה ישנה לתקציב ולדרישות שלך לא רואה טעם.

יונדאי i20 גם לא רואה יתרון לנסיעה בעיר מאשר לi10.

קראתי את הסיכום, השאלה אם היא מתאימה לדעתך למישהי כמוני שלא מבינה ברכבים?

האם להערכתך הטיפולים יקרים/זולים יותר בהשווה לסוזוקי וליונדאי?

האם יש שנתון מסויים במסגרת התקציב שלי שהוא עדיף?

לגבי ה- i10 ראיתי כמה דגמים ולא מצליחה להבין את ההבדלים

האם יש דגם מסוים שהא יותר טוב?

תודה :)

פורסם

אין צורך לצטט הודעה אשר עליה מגיבים אם היא מתחת להןדעה שלך. יוצר עומס.

הספייס סטאר רכב פשוט כך שאין משהו מיוחד שצריך לבדוק.

הטיפולים לא יקרים, טיפול קטן כ 500 שקל, פעם ב 4 שנים או 80 אלף צריך להחליף שמן גיר, באזור ה 900 שקל.

מנגד לרכב אין רצועת טיימינג אלא שרשרת שזה יתרון- לא צריך להחליף.

ליונדאי מהדור החדש יש שני מנועים. 

1.2 ו1.0, לעיר הליטר יספיק אך בכלל הוא חלש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...