Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הקטע עם רכבים נטושים?.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עירית תל אביב מזהירה קודם שהרכב מיועד לפנוי ואם אחרי תקופה הוא עדיין שם - העיריה מפנה.

למה אנשים נוטשים? שאלה טובה. מה אתה היית עושה עם טרנטה בלי טסט שכבר לא זזה מטר?

פורסם

מוכר ב 500 ש"ח את הרכב לברזל. סכום לא גובה אך עדיף מכלום.

מכרתי רכב במצב כזה לפני שבוע + החזר טסט = 1100 ש"ח.  (סכום נחמד מאוד)

לגבי פירוק רכבים בצדי הדרך, זה לא ילדים אלא בוגרים שלוקחים חלקים לרכבים זהים.

ילדים לא סוחבים חלקי רכב על הגב. 

פורסם
לפני 3 שעות, המחליף כתב:

יתכן שאלו בני מיעוטים שרוצים חלקים חלון או הגה או חתיכות דשבורד וכדומה

כן.

חתיכות דשבורד (לא שלם) או חלון (מנופץ. למה לכל הרוחות הם לא יכולים להוציא את החלון בשלמותו ?!  🙏אירוניה, כן ?)

ונדליזם לשמו.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)
בתאריך 15.6.2020 בשעה 00:01, ariel000 כתב:

המוקדנית מהעירייה התקשרה אלי להזיז את הרכב, בגלל שאין לו רישוי.

אז ניסיתי להסביר שזה רכב מיוחד, יהיה רישוי, הוא לא נטוש והוא מיועד לשימוש.

המוקדנית אמרה לי, תזיז רחוב ותדאג כל שבועיים להזיז אותו.

בנוגע לדוחות, אלא אם זה כחול לבן, לא יצא לי לראות דוחות.

הראשון שמגיע זה ההוא עם המדבקה של קונה רכבים לפירוק (הוא נמצא בכל הארץ, בחיי).

אחרי זמן מה, הרבה זמן, אתה רואה מדבקה תהובה שך העירייה ואז אחרי זמן הרכב מפןנה.

פעם ראיתי רכב נטוש, אפילו ללא מספר רישוי, התקשרתי לעירייה ואמרתי שזה צסוכן ללא רישוי יען ביטחוני ואז לקחו אותו.

היה לי פיג'ו 307 כרכב שני ללא שימוש כלל, עם טסט לשלשה חודשים.

בשלושת החודשים הללו הרכב עמד באותה החנייה בלי שום הפתעות ואפילו היה בשימוש בחודש האחרון לפני גמר הטסט. אבל(!) כחודש אחרי שנגמר הטסט ועדיין לא הצלחתי למכור- קיבלתי אזהרה ובה נאמר שאסור שרכב יעמוד מעל שבועיים באותו מקום, ואם לא אזיז אותו אקבל קנס של 730ש"ח. יש לציין שהרכב לא חשוד כנטוש או ללא חוסר שימוש. לא היה יותר מדי מלוכלך, צמיגים מנופחים ושות'(בניגוד לרכבים שקופצים לעין ישר כי הם משמשים כמחסן לבעליהם). מה שאומר שאחת משתי האופציות הבאות קרתה: אחד השכנים השטנקר(סבירות גבוהה מאוד), עבר פקח ומצא שהרכב ללא טסט(סבירות נמוכה).

כמו ילד טוב תוך פחות מיממה הזזתי את הרכב כ 50מטר והוספתי שלט למכירה ליתר בטחון(לא ראיתי סיבה להדפיס אותו לפני שכן הרכב לרוב עומד, וגם ככה המכירות בימינו הן בעולם וירטואלי).

אחרי שעברו עוד כחודשיים לאחר שקיבלתי את האזהרה ההיא, התקשרה אליי גברת מהעירייה ועדכנה אותי ששבוע אחרי שקיבלתי את האזהרה קיבלתי קנס של 730ש"ח. אמרתי לה שפיזית לא קיבלתי דבר והיא מפתיעה אותי עם החדשות הללו- שהרי חשבתי שהכל בסדר!

מפאת הלחץ החלטתי לתת את האוטו למישהו מהעבודה במתנה... רק מה? אי אפשר להעביר בעלות ללא טסט. ולמרות שהרכב היה תקין עד גמר הטסט, יש סיכוי שיהיה צריך לתקן משהו. מכיוון שאני לא רציתי לקחת את הרכב למוסך והחבר מהעבודה רצה לסוע למוסך עם הרכב שלי ללא טסט(כמובן לא הסכמתי, מה אני צריך את ההרפתקאות האלה)- הוחלט להפטר ממנו בכמה מאות שקלים לברזל, מבחור מאוד מפוקפק.

העסקה בכללי בעייתית. אם אני לוקח את הרכב למוסך ומתברר שצריך לתקן דברים בסך 2000ש"ח- אז הבחור מהעבודה היה מוותר על זה, ואני הייתי משלם כמה מאות רק על הגרר למוסך וחזרה. כנ"ל לגבי להעביר טסט- לא רציתי לנסות להעביר טסט כי במידה ואיאלץ להשקיע הרבה, הבחור מהעבודה פשוט לא ייקח את הרכב(ובצדק).

שילמתי את הקנס(פשוט לא היה לי כח להכנס לערעורים וחבריו), מכרתי בכמה מאות שקלים.

בסה"כ אני מאוד מאוכזב מהתוצאה, שכן הרכב באמת היה תקין. ידוע לי שהתנהלתי לא ביעילות יתרה, ועדיין כשאני חושב על זה- הלוואי ולי היו מציעים בזמנו רכב נוסע בחינם. חבל שהכל נפל על ההעברת בעלות שנחסמה. וחבל שלא נתתי את הרכב במתנה לפני גמר הטסט!

עריכה אחרונה על ידי method
פורסם
לפני 3 שעות, המחליף כתב:

יתכן שאלו בני מיעוטים שרוצים חלקים חלון או הגה או חתיכות דשבורד וכדומה

כן אה עם המאזדות לאנטיס שלהם 

פורסם (נערך)

כשהתחלתי את התואר הייתה בחניון של האוניברסיטה אופל טיגרה כתומה עם שמשה אחורית שבורה, כל הרכב היה מלא בזבל והתמלא עוד יותר בשנתיים בהן הוא עמד שם, לא יודע מה עלה בגורלו בתום השנתיים.

במשך חצי שנה+- שהייתי מגיע על בסיס שבועי לאוניברסיטת תל אביב הייתי רואה ברחוב חיים לבנון פיאט 500 מכוסה באבק ומלא מדבקות לפינוי, רכב יחסית חדש.. אפילו נכתב עליו פעם 'פקח יקר בעל הרכב נפטר' יתכן וזו באמת המציאות של לא מעט רכבים כאלו.

שכנה שלי נפטרה ועד שלא היה צו ירושה הרכב עמד בחניה, צבר לשלשת, אבק והצמיגים כבר איבדו אוויר לגמרי.

אחד השכנים שלי מחזיק במשאית קטנה של פיאט מתחילת שנות ה90, הייתה לו מדבקת טסט עד 12\2019. ב1/1/2020 על הבוקר הגיע פקח ונתן לו אזהרה, למחרת הבן אדם הגיע כבר עם מדבקת טסט חדשה.

ישנן סיבות שונות ומגוונות, לעיתים מחכים לפרוייקט מסויים, לעיתים נסיבות החיים גורמות לרכב להנטש (בן אדם תקוע בחוץ לארץ, נפטר, חולה לא עלינו...). ולעיתים סתם, יש לא מעט אנשים שאוהבים להחזיק מלא רכבים ישנים בלי טסט ובלי ביטוח ובלי כלום ולהעמיד אותם ברחוב, למה? לא יודע.

נ.ב. מזכיר לי סיפור כשהייתי חייל והייתה ברשותי אקסנט חבוטה.

סופ"ש אחד אני חוזר מהבסיס, נכנס לרכב ומתכוון לנסוע, מגיעה איזו טרחנית בת 60 ושואלת אם הגרוטאה הזו שלי, עניתי לה שכן.

היא אמרה 'אז לך תחנה בחניון בפינת הרחוב, אני מחנה פה את הרכב השני שלי וזה מפריע כבר שבועיים שהרכב שלך פה'

אמרתי לה שאני תושב העיר וזו, ובכן, חניה ציבורית ושאם יש לה עוד רכב היא מוזמנת להחנות אותו בחניון הציבורי. היא קראה לי חוצפן ואמרה שהיא כבר קראה לפיקוח.. באמת אחרי 5 דק הגיע פקח שאמר לי שהצדק איתי ושכל עוד יש לרכב טסט היא יכולה להתלונן כמה שמתחשק לה.

אם היה לי עוד רכב, הייתי משאיר אותו לעמוד בדיוק שם.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, Amit Hershko כתב:

עירית תל אביב מזהירה קודם שהרכב מיועד לפנוי ואם אחרי תקופה הוא עדיין שם - העיריה מפנה.

למה אנשים נוטשים? שאלה טובה. מה אתה היית עושה עם טרנטה בלי טסט שכבר לא זזה מטר?

היו לי 2 במקרה הזה.

היה לי פיגו 206, שממש רציתי לשמור אותה, אבל לא היה לי איפה לאחסן אותה ולצערי נפרדתי ממנה ועד היום אני מתגעגע אלייה.

המוסכניק בנה 206 ראלי, אז נתתי לו את שלי בתור תורמת חלקים.

את הסובארו של הגרוטראלי, לא הכרתי אנשים בשביל להעביר רכב שהוא לא חוקי, טסט.

ניסיתי לברר ובסוף גם ההצטרפות לטיול ירדה.

אף אחד לא רצה לקנות אותה.

קראתי לגרריסט, שילם לי 200 שקל ולקח אותה (אחרי שהורדתי אותה מהכביש)

לפני 4 שעות, yogev20 כתב:

מכרתי רכב במצב כזה לפני שבוע + החזר טסט = 1100 ש"ח.  (סכום נחמד מאוד)

תקן אותי אם אני טועה.

החזר של רישוי,ממשרד התחבורה, זה לא רק כאשר הרכב הוא טוטאלוס?.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

כל רכב שיורד מהכביש זכאי להחזר טסט. לא משנה טוטאלוס או לפירוק. 

ברגע שאתה מסיר את המספר ומודיע למשרד הרישוי, בזה תם ונשלם חייו של הרכב על הכביש.

אני קיבלתי 480 ש"ח על פחות מחצי שנה.

פורסם
לפני 20 שעות, method כתב:

ילמתי את הקנס(פשוט לא היה לי כח להכנס לערעורים וחבריו), מכרתי בכמה מאות שקלים.

בסה"כ אני מאוד מאוכזב מהתוצאה, שכן הרכב באמת היה תקין. ידוע לי שהתנהלתי לא ביעילות יתרה, ועדיין כשאני חושב על זה- הלוואי ולי היו מציעים בזמנו רכב נוסע בחינם. חבל שהכל נפל על ההעברת בעלות שנחסמה. וחבל שלא נתתי את הרכב במתנה לפני גמר הטסט!

ליבי איתך!!

על הרבה דברים במדינתנו מענישים את הטובים והפושעים חוגגים!!

נעשה לך עוול גדול מאוד!

משתדל לעזור

• תוכן חדש...