Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בן שנתיים ועבר 19K האם ישנן המלצות יצרן למה צריך לבצע בטיפול?

משיחה עם מוסך מורשה יצרן ומקריאה ברשת הדעות חלוקות. האם להחליף נוזל בלמים למשל?

חלק אומרים אחת לשנתיים וחלק בפעם הראשונה בשנה ה3 ולאחר מכן כל שנתיים.

מה לגבי מסנן אוויר? האם כל אלה תלויי נסועה?

אשמח לשגרת טיפולים מסודרת.

מפנייה לצ'מפיון, הם מפנים למוסכים המורשים ולא מספקים שגרת טיפולים רשמית.

תודה לעוזרים.

פורסם
לפני 34 דקות, samg כתב:

הרכב בן שנתיים ועבר 19K האם ישנן המלצות יצרן למה צריך לבצע בטיפול?

משיחה עם מוסך מורשה יצרן ומקריאה ברשת הדעות חלוקות. האם להחליף נוזל בלמים למשל?

חלק אומרים אחת לשנתיים וחלק בפעם הראשונה בשנה ה3 ולאחר מכן כל שנתיים.

מה לגבי מסנן אוויר? האם כל אלה תלויי נסועה?

אשמח לשגרת טיפולים מסודרת.

מפנייה לצ'מפיון, הם מפנים למוסכים המורשים ולא מספקים שגרת טיפולים רשמית.

תודה לעוזרים.

למיטב נסיוני עם רכבי הקבוצה, כל טיפול שני (למעט טיפול 60K ו-90K) הוא טיפול ׳גדול׳ ׳רגיל׳ משמע מחליפים, בנוסף לפילטר שמן ושמן מנוע, גם מסנן אוויר ומסנן למזגן (ב-60k למשל מחליפים גם פלאגים). כמו״כ עורכים בדיקה שגרתית ויזואלית של תחתית הרכב, צמיגים, תא המנוע וכולי. כמו״כ נבדקות רפידות הבלם, לדעתי על דרך פירוק והרכבת הגלגלים ובחינה ויזואלית אע״פ שמניסיון, אין מקום להחליף את הרפידות אחרי שנתיים (אלא אם באמת מישהו נהג בבלמים באכזריות...)

בנוסף, למיטב נסיוני, אין מחליפים לפי הוראות היבואן נוזל בלמים אחרי שנתיים. לא נתקלתי בזה ויש לי הרבה שנים של ניסיון על רכבי פולקסווגן.

בכל אופן מה כתוב בספר הרכב בעניין?

פורסם
לפני 34 דקות, דניאל1983 כתב:

אולי אתה יודע כול כמה זמן/קמ מחליפים טימינג במנוע 1.4tsi 150 czda?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

היי לצערי אין לי מושג, ברכבי הtsi האחרונים שלי הייתה שרשרת תזמון, ולא מדובר באותו מנוע. 

אבל כמו שכתבתי, תפתח את ספר הרכב ותתפלא כמה מידע חיוני תגלה שם :-)

פורסם
לפני 10 שעות, מאיר וידר כתב:

למיטב נסיוני עם רכבי הקבוצה, כל טיפול שני (למעט טיפול 60K ו-90K) הוא טיפול ׳גדול׳ ׳רגיל׳ משמע מחליפים, בנוסף לפילטר שמן ושמן מנוע, גם מסנן אוויר ומסנן למזגן (ב-60k למשל מחליפים גם פלאגים). כמו״כ עורכים בדיקה שגרתית ויזואלית של תחתית הרכב, צמיגים, תא המנוע וכולי. כמו״כ נבדקות רפידות הבלם, לדעתי על דרך פירוק והרכבת הגלגלים ובחינה ויזואלית אע״פ שמניסיון, אין מקום להחליף את הרפידות אחרי שנתיים (אלא אם באמת מישהו נהג בבלמים באכזריות...)

בנוסף, למיטב נסיוני, אין מחליפים לפי הוראות היבואן נוזל בלמים אחרי שנתיים. לא נתקלתי בזה ויש לי הרבה שנים של ניסיון על רכבי פולקסווגן.

בכל אופן מה כתוב בספר הרכב בעניין?

לא ראיתי איזו התייחסות בספר הרכב לשגרת הטיפולים לכן אני שואל כאן.

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, pasat04 כתב:

מרכבים שהיו ברשותי, כן קיימת הנחייה לרענון נוזל בלמים כל שנתיים.

לא מצליח להבין למה לא ניתן לספק שגרת טיפולים מסודרת שבה יהיה מפורט מה צריך לעשות בכל טיפול. משהו הזוי.

כל רכב אחר שהיה לי בעבר, לא של צ'מפיון, יותר משמחו לספק לי רשימה כזאת.

כאן מפנים אותי למרכזי השירות שרובם לא נותנים מידע אחיד וחד משמעי.

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם (נערך)
לפני כשעה, samg כתב:

לא מצליח להבין למה לא ניתן לספק שגרת טיפולים מסודרת שבה יהיה מפורט מה צריך לעשות בכל טיפול. משהו הזוי.

כל רכב אחר שהיה לי בעבר, לא של צ'מפיון, יותר משמחו לספק לי רשימה כזאת.

כאן מפנים אותי למרכזי השירות שרובם לא נותנים מידע אחיד וחד משמעי.

תראה בעיקרון יש הוראות לגבי מועדי טיפולים, זה לא מורכב. גם לגבי החלפת נוזל בלמים יש בעיקרון הנחיה להחליף כל שנתיים אבל המוסכים בארץ לא מבצעים אותה, אולי מאחר והדבר ייקר טיפול שהוא ממילא יקר (כל שנתיים זה טיפול גדול שעולה בסביבות 1200₪ על באמת חצי שעת עבודה) וקיים אולי חשש לקומם את הלקוחות (מדגיש שזו דעה-מחשבה סובייקטיביות שלי לחלוטין).

בכל מקרה ידוע שיש להחליף שמן פילטר שמן בטיפול -15k ובנוסף פילטר אוויר ומיזוג ב30k. מניח שאם יעלה צורך נוסף בהתאם למצב המכאני יידעו אותך במוסך אבל אין משהו נוסף קריטי - מנסיוני - שיש לדעת.

עריכה אחרונה על ידי מאיר וידר
  • תוכן חדש...