Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 31 דקות, Nakamichi כתב:

למיטב ידיעתי ל-208 הידנית אין את הבעיה של התזמון.

בכל מקרה היא והריו נשמעות לי על הנייר כאופציות המובילות ומביניהן הייתי בוחר בריו.

הבעיה קיימת אבל בגלל שהמנוע פשוט יותר היא לא באה לידי ביטוי.

לרוב מה שנפגע ב1.2 טורבו זה השסטום תזמון משתנה שיש לו פילטר עדין והוא נסתם ומפסיק לעבוד. ומכאן נדלקת מנורת מנוע

באטמוספרי אין את זה לכן גם אם הרצועה מתפוררת לרוב החלקיקים נעצרים בפילטר שמן

פורסם
לפני 51 דקות, EliC25 כתב:

אין מילה טובה על המיקרה? אני בקרוב נוסע לראות אחת..

שקלתי בזמנו לקנות אחת כזו חדשה, הרגישה לי הרבה פחות טוב מהקליאו 3.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש לי מיקרה. אבל אוטומטית (רציפה).

חסכונית. קטנה. זריזה יחסית. מרווחת יחסית לגודל החיצוני. 

זולה יחסית לשנתון.

חוץ מהגיר הרציף אמורה להיות די אמינה.

סך הכל רכב סבבה לנסוע מנקודה א' ל-ב'.

פורסם

ראיתי בראבו אטמוספרית יד ראשונה בתחילת השבוע, הבנאדם מבקש 6 אלף מעל מחירון משוקלל ולא ירד אפילו למחירון, יש שם בעיה עם המנועי כיוון יציאת אוויר במזגן שגרמה לי לרדת מהרכב. בהחלט מדובר באופציה די טובה על כל פנים...

הג'אז מאוד יקרות ובתקציב נכנסת אחת מ2008 שגם ככה אין כמעט בלוח.

@Nakamichi חזרתי עכשיו ממיקרה ידנית, בהחלט רכב זריז ודי מרווח לגודלו. האישה פחות אהבה בגלל התחושה הזולה מאוד שיש ברכב לעומת הריו למשל.

פורסם
לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

שלום לכולם.

מחפשים רכב שני, שישמש אותנו לכמה שנים קדימה, לכן חשוב שיהיה מקום מאחור גם לילדים שיבואו, וגם בגאז' עם נפח סביר שיהיה אפשר לדחוף בתוכו עגלה.

התקציב לא גבוה - 20K ש"ח.

הדרישות הנוספות הן:

שיהיה חסכוני, לכן יש עדיפות לגיר ידני.

שיהיה בטיחותי.

ולגבי הדרישה השלישית יש עניין - מאחר ואני מטפל ברכב בעצמי, לא יהיה נורא אם הרכב לא חף מתקלות, אבל חשוב שאלו לא יהיו תקלות יקרות ומסובכות מלכתחילה. לכן אני בהתלבטות סביב דגמים מסויימים.

מה הנסועה השנתית הצפויה והאם היא תהיה בעיקר עירונית, משולבת או בינעירונית ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

עוד לא ידוע אבל סביר סביב ה15 אלף, משולבת, ואני אומר משולבץ כי זו תהיה נסיעה בדרכים בינעירוניות אך כנראה פקוקות בחלקן.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

הייתה לי סנדרו סטפווי מהעבודה מנוע דיזל, פייר אחלה רכב שבעולם ביחס למחיר שלו. נוח כמו הרנו של פעם, הגה קצת כבד וקלאצ שהיה צריך להתרגל אליו.

מעבר לזה המנוע היה אחלה מנוע, סוחב בעליות ומעלים משפחתיות 1600 בעליות לירושלים. נסעתי עליו 50000 ק"מ עד שעברתי עבודה ללא תקלות, תצרוכת דלק מופלאה עם ממוצע בין תדלוקים של כמעט 18\1 . אבל- (תמיד יש אבל) צריך להתרגל לפשטות שלא הייתה גם ברכבים בני עשור, פח חשוף וחוטי חשמל מטיילים בבגאז, הלוח עץ שמכסה את הגלגל ספייר למעשה עשוי מקרטון עבה ומהר מאוד שקע פנימה.

לחצני החלונות חשמל במושבים האחוריים נמצאים בין המושבים מאחור וצריך לשלוח יד אחורה כדי לפתוח ולסגור. 

קרוז קונטרול נמצא בקונסולה המרכזית, גם כפתורי החלונות הקדמיים נמצאים שם ולא על הדלת של הנהג, צופר נמצא בידית האיתות ולא במרכז ההגה, אהההה נכון וקצת פחות כוכבי בטיחות מהממוצע, אם מוכנים לקבל את השיגעונות הקטנים האלו מקבלים אחלה אוטו במעט כסף.

פורסם

בתקציב שלך רכשתי לפני חצי שנה 208 ידנית ב-20k מודל 14 עם 90 ק"מ, שמורה מאד, גרסת אקטיב. אני מרוצה עד השמיים ולא מתחרט לרגע. מרוצה מאד מאיכות חומרים, האבזור, המראה הלא שגרתי (עניין של טעם), החלל פנימי והנדסת האנוש. תכננתי בהתחלה להוציא 40K כדי לרכוש סופר מיני קוריאנית כפי שאתה רצית, אבל ראיתי שבחצי מחיר אני מקבל סופר מיני צרפתית שלטעמי עולה עליהן בכל פרמטר. כשהבנתי את זה לא הייתה לי בכלל התלבטות, ה-208 היא התמורה הכי טובה לכסף כשמדברים על סופר מיני משומשת.  

לגבי תא המטען, לא תהיה שום בעיה להכניס לתוכו עגלה, הצלחתי אפילו להכניס לשם את עצמי.

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

לאור הצרכים שאתה מעלה כאן אני הייתי מתמקד ב208/פיאסטה-הראשונה מבינהם במצב תחזוקה טוב יותר.

שניהם ייתנו לך נוחות,מרווח ומחיר נגיש באמינות סבירה כלעוד טופלו לפי הספר.

דווקא בגרסה הידנית ה208 נעימה מאוד בגלל זמינות הכח בסלד נמוך, בנוסף לכך הרכב נוח מאוד ומגלה אמינות טובה בסהכ.

בפיאסטה תרגיש את המנוע קצת יותר "עייף" אך מנגד השלדה שלה מאוד מהנה וגם זה רכב נפלא אם כי מרגישים שה208 היא דור אחריו.

סנדרו/301 הייתי פוסל על סף לאור היעדר 6 כ.א(ואני לא נכנס לבידוד הרעשים נוחות וכד).

מיקרה לדעתי האישית בכלל לא בקטגוריה, חוץ מהיותה אמינה(בגרסה הידנית) די חסכונית וזריזה אין לה שום דבר נוסף להוסיף.

רכב מזעזע מבחינה דינאמית, נוחות של קרש גיהוץ.

אני גם התלבטתי על אחת ואחרי נסיעת מבחן קצרה הבנתי שזה לא יילך.

נ.ב

בתור אחד שקנה עכשיו 208 אוטומטית בתקציב לא רחוק משלך, ללא ספק השוק מלא בנבלות ורכבים מוזנחים שאדם ללא הבנה בקלות יכול לקחת.

פורסם

אני דווקא חושב להמליץ על סקודה פאביה ספייס גירסת דיזל ידני רכב 0 תקלות בגא'ז ענק מבפנים אבל נראה רגיל מבחוץ חסרון יחיד רעש מנוע.. אבל האוטו סוחב ואמין ואפשר לחפש ביד 2 וכדומה.  ישנם גם דגמי בנזין TSI שגם הם מומלצים!

משתדל לעזור

פורסם

אני לא רוצה tsi.

לגבי הדיזל ידני 99 אחוז שחוטות מורי נהיגה או 250 אלף וצפונה..

פורסם

פאביה 1.4 כן יכולה להיות אופציה טובה אם תמצא אחת שמורה.

אני גם לא הייתי קונה TDI מהשנתונים האלו, לרוב מוניות לשעבר או של מורי נהיגה לשעבר, עם קילומטראז' גבוה וכנראה הרבה בלאי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המיקרה תהיה קטנה מידי לצרכים שלך. אני בספק עם עגלה תיכנס מאחור יחד עם ציוד נוסף.

הייתי מוסיף לרשימת ההתלבטויות את הפיאסטה הידנית. קצת יותר קטנה מהריו אבל התנגות כביש טובה יותר ואמינות גבוהה + לפיאסטה הידנית היצע גבוה יותר מפרטי.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...