Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מחפשים רכב שני, שישמש אותנו לכמה שנים קדימה, לכן חשוב שיהיה מקום מאחור גם לילדים שיבואו, וגם בגאז' עם נפח סביר שיהיה אפשר לדחוף בתוכו עגלה.

התקציב לא גבוה - 20K ש"ח.

הדרישות הנוספות הן:

שיהיה חסכוני, לכן יש עדיפות לגיר ידני.

שיהיה בטיחותי.

ולגבי הדרישה השלישית יש עניין - מאחר ואני מטפל ברכב בעצמי, לא יהיה נורא אם הרכב לא חף מתקלות, אבל חשוב שאלו לא יהיו תקלות יקרות ומסובכות מלכתחילה. לכן אני בהתלבטות סביב דגמים מסויימים.

עלו לגמר:

ריו האצ'בק ידנית. ספציפית יש אחת מ2013 שעל הפרק. היא בטיחותית, סחירה, אמינה ומוכרת לי. אמנם כבדה קצת ועם חלון אחורי קטן, אבל היא כרגע מובילה.

פאביה ידנית 2011-2013, קשה למצוא בלוח אחת במצב טוב, היא חסכונית, בנויה טוב אך פחות בטיחותית מהריו וגם מדגם ישן יותר. חלקי חילוף יקרים קצת יותר והבנתי שיש לה כמה מחלות קטנות, אבל בגדול מדובר ברכב אמין.

מיקרה ידנית, הכי קטנה מבין ה3, עם מרחב פנים צפוף יותר, אבל בגאז לא נורא במיוחד. איפשהו באמצע בין מיני לסופר מיני. יתרונות זה שנתון גבוה יותר, אמינות וצריכת דלק. החסרונות כמובן זה הגודל.

 

עד כה הכל בסדר ואנחנו מחפשים רכבים כבר כמה שבועות, השוק מלא בנבלות שאני מצטער עבור אלו שיבואו לרכוש ללא ידע טכני ולא יבינו בכמה תקלות הרכבים האלו רווים.

אך היום נכנס לי 'ג'וק' לראש (ולא, זה לא ניסאן), ללכת על אופציה פחות סימפטית וסטיגמתית שנותנת תמורה טובה יותר למחיר בדמות אבזור עשיר יותר ושנתון גבוה יותר:

208\סנדרו (גם סטפוואי)\קליאו\301

מדובר ברכבים שנשחטו במחירון, וחלקם אפילו לא עלו הרבה כשהיו חדשים גם ככה, דוגמת הסנדרו, אבל אני לא מכיר את המנועים שלהם מספיק טוב.

ההיכרות היחידה שיש לי זה עם המנוע 1.2 של פיג'ו אבל בגרסת הטורבו הידועה לשמצה. 

כן הייתי שמח לשמוע מאנשים שמחזיקים את הרכבים האלו עם המנועים הנ"ל מעל ל100-150 אלף ק"מ כבר, ושיציינו האם חוו תקלות שונות ומשונות? האם התפזרתי קצת ואולי עדיף לי להתמקד בדגמים שציינתי למעלה?

תודה מראש!

פורסם

עם איזה מנועים ראית את הסנדרו?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אני החזקתי ב208 שנמכרה לאחרונה.

החלפתי רצועת תזמון בצורה יזומה יש להם מחלה עם הרצועות תזמון שמתפוררות ויכולות לסתום מעברי שמן.

בנוסף בבדיקה לפני המכירה גילו שיש נזילה מהצינור של המזגן עניין של 700 שקל לתיקון. לא קשור לפיגו יכול לקרות לכול רכב (אצל המוסך מיזג עמדה לידי פיקנטו 14 שהלך לה המדחס)

 

מעבר לכך לאורך 110 אלף ק"מ ו6 שנים ברכב גילה אמינות מופתית הגיר ידני ואמין לא שמעתי על בעיות חשמל ברכבים האלו מאף אחד אף פעם המנוע גם על םניו מגלה אמינות מעבר לעניין הרצועה.

 

 

אגב אתה יכול לספר לי על ה1.2 טורבו? אני בדיוק מחפש 308 עם מנוע כזה

 

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

ה-1.1 זה כנראה 1.2, אני מניח שזה D4F, מנוע ותיק ואמין של רנו, די חסכוני אבל חלש.

ה-0.9T יסחוב הרבה יותר טוב. ממה שאני יודע הוא אמין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הייתי בודק קיה ריו, אמנם לא חזקה אבל מרווחת אחור כך שלא יהיה צפוף עם סלקל.

מושבים תומכים אבל בעיר מרגישה נוקשה, משענת הראש לי אישית מכוונת קדימה מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למיטב ידיעתי ל-208 הידנית אין את הבעיה של התזמון.

בכל מקרה היא והריו נשמעות לי על הנייר כאופציות המובילות ומביניהן הייתי בוחר בריו.

פורסם

אני נסעתי תקופה לא קצרה עם הריו הידנית(ה1.4 אבל) ואהבתי אותה מאוד, אני גם חושב שאם זה רכב פשוט שאתה צריך לטפל בעצמך היא תהיה עדיפה.

 

עוד אופציה שיהיה קל לך לטפל בה סביר להניח זה הדאצ'יה סנדרו(דווקא לא הסטפוואי) - גם מדובר ביחידת הינע וותיקה ואמינה של רנו(אם כי לא חזקה).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ב 20 אלף אתה מקבל קליאו 0.9 די שחוטות, יש אחת ביד 2 מ 2014 יד ראשונה שעשתה 200K תחת התקציב הזה. מתאר לעצמי שזה לא משהו שמדבר אליך. 

 

הקליאו 1.2 יותר נכנסת לתקציב והיא אמינה מאוד אבל עגלה.

 

הייתי אישית הולך בתקציב הזה על ה 208 הידנית או על הריו.

פורסם
לפני 29 דקות, Nakamichi כתב:

למיטב ידיעתי ל-208 הידנית אין את הבעיה של התזמון.

 

כמעט. ז"א יש בהיקף נמוך מאוד ובק"מ יותר גבוהים בהשוואה לטורבו. 

 

 

פורסם

הבנתי.

1.2 של הצרפתיות חלש יחסית לטעמי, למרות שביחס משקל להספק זה כמו הריו. הריו הרגישה לי יותר 'רכב' מהסנדרו שראיתי.

אין מילה טובה על המיקרה? אני בקרוב נוסע לראות אחת..

פורסם (נערך)

בדקתי את המיקרה הידנית, לא רואה למה לקחת אותה, בטח שלא על ריו או 208. 

נוחות בסיסית מינוס, מנוע חלש (לטעמי חלש יותר מזה בסנדרו, אבל לא נסעתי בהן בתקופה צמודה כדי להשוות בדיוק) ,  רועשת .

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
×
×
  • תוכן חדש...