Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז חזרתי שלשום מאיטליה, לרוב הייתי באזור פדובה למי שמכיר (מדובר על פרבר שקט באזור שיש בו מים תרמליים) בכל אופן הדבר שהכי הפתיע אותי הוא הדמיון בין נהגי המוניות שם לפה, כמעט רוב רובם של מוניות נוסעות עם מנורת check engine דולקת והמגוון של המוניות הוא עצום החל מדגמי אודי סטיישן ומרצדס חדישים ועד לג'יפ של לקסוס מסוג nx300 אך בכולם ללא יוצא מן הכלל נורת אזהרה של בדוק מנוע דולקת, קיצר נופץ לי מיתוס חשבתי שרק בארץ נהגי המוניות שוחטים את המוניות שלהם ללא עוררין ואני רואה שגם בחו"ל זה לא שונה, אבל מה שכן הרכבים נראים כאילו עכשיו יצאו מהחברה ללא שפשופים וללא דפיקות בפח

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

פורסם

זה הרגע שבו מתחילים להבין שלא המציאו פה כלום, והמיתוס על כמה נוהגים פה רע או חריג ביחס לחו"ל הוא לא יותר מאשר מיתוס. לא שנוהגים פה טוב, אלא שנדירים המקומות בעולם בהם נוהגים טוב. או שומרים במיוחד על המכוניות.

לגבי בלי שפשופים ודפיקות פח - תגיע לנאפולי, תראה מה הולך שם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עובדה שהותירה בי את חותמה לפני כמה שנים ברומא היא המהירות הגבוהה בה נוסעים נהגי המוניות שם והיכולת שלהם לתמרן בצורה מעוררת התפעלות במהירויות כאלה. כחובב רכב נהנתי מהעניין אבל אני יכול לתאר לעצמי שנוסעים אחרים שאינם מקומיים בטח הזדעזעו קשות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בסין נהג מונית עשה פרסה על קו רצוף והתחמק מתנועה חולפת כשראה שאני מחפש מונית. פחדתי לעלות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

נהגתי ברוב המדינות במערב אירופה. באיטליה לא הסתדרתי, הנהיגה שלהם יותר גרועה משלנו.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
בסין נהג מונית עשה פרסה על קו רצוף והתחמק מתנועה חולפת כשראה שאני מחפש מונית. פחדתי לעלות.

בסין בתור אתאיסט חשבתי להגיד ברכת הגומל אחרי שירדתי מנסיעה במונית.

מעבר לכך, נתקלתי בנהג מונית מטורף גם באוסטריה, איזו מרצדס AMG סטיישן, זגזג בין הנתיבים בצורה מטורפת, לא שמר מרחק, נסע 180 קמ"ש בכבישים המהירים (כמדומני באוסטריה מותר לכל היותר 130 קמ"ש).

אבל הכי הזוי היה אצל הרומנים, רכבים שבורים בטירוף, הגה רועד שמודבק עם סלוטייפ, ברקסים חורקים בצורה מוגזמת, לא מדבר על הנהיגה שלהם אפילו. הייתה לנו נהגת עם טלפון ביד אחת וביד השניה סיגריה, כל זה על איזו דאצ'יה ידנית עם קילומטראז' אסטרונומי.

בהונגריה דווקא היה יותר סביר מבחינת מוניות, לא מושלם אבל בהחלט עדיף על רומניה למשל.

לגביי הנהגים באיטליה - בשבועיים שהייתי שם לפני כמה חודשים, הרגשתי בערך כמו בארץ.

יצא לי לנהוג בכמה מדינות באירופה ונכון לעכשיו איטליה לא במקומות המועדפים עליי לנהיגה (לפחות בנהיגה מנהלתית).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הולנד המסודרת.

קרובת משפחה מדרגה שניה או שלישית, שבעברה עבדה כמה שנים כנהגת מונית באמסטרדם, באה לאסוף אותי עם המשפחה לשדה התעופה (ברכב שאינו מונית). אחרי האיסוף ביצעה פנית פרסה בלתי חוקית בעליל על פסי הטראם. כמובן שצלצול הפעמון לא אחר לבוא, הבחורה ראתה הת הפנים המבועתות שלי, והסבירה: אם הוא צלצל סימן שראה אותנו. הכל בסדר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יוטיוב מלא בסרטוני התנגשות של טראם ברכב עם צילום מתוך קבינת הטראם, תגובת נהגי הטראם תמיד אדישה להפליא, מאוד משעשע.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

מונית זה רכב עבודה שנוסע המון בסביבה עירונית.

שפשופים זה חלק מהבלאי הטבעי שלו,לא הייתי מתקן שפשופים ברכב הפרטי,ומבין את ההגיון של להתעלם מהם ברכב עבודה.

ברומניה בוקרסט, לקחתי מוניות ואובר.

נהגי אובר נהגו הרבה יותר זהיר ונעים מנהגי המונית.

בנוסף לכך שהרכבים תמיד היו נקיים יותר.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
נהגתי ברוב המדינות במערב אירופה. באיטליה לא הסתדרתי, הנהיגה שלהם יותר גרועה משלנו.

קפוץ לבוקרשט במזרח אירופה ותגלה שהדרום-איטלקים הם ילדות קטנות עם קוקיות.

בבריטניה גם נסעתי בפאסאט מונית עם נורת בדוק מנוע, השנה הייתי בליסבון - נסעתי במוניות ואובר רבות בינהן c אליזה עם חגורה לא תקינה, טיפו עם חלון אחורי שבור וניילון שמכסה אותו וכו׳, לא רק פה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לקחתי מונית בפולין לפני חצי שנה

C350 עם יותר מחצי מליון ק''מ,

צ'ק מנוע דולק + עוד איזה 3-4 נורות בלוח מחוונים.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

גם בארצות הברית המצב דומה.

רוב המוניות שנסעתי עליהן היו עם Check Engine דולק, ללא תלות בדגם.

דווקא באובר אני כמעט ולא רואה את התופעה.

פורסם (נערך)

השנה הייתי בסוצי, השתמשנו הרבה באפליקצית יאנדקס, רוב המוניות זה קיה ריו או יונדאי I25.

המוניות שמורות מאוד ונקיות אבל הנהגים אף פעם לא חוגרים חגורה, תמיד מחזיקים את הנייד ביד ימין וביד שמאל סיגריה. רובם היו אדיבים ומנומסים.

מאחורה אין חגורות בכלל.

הכבישים בסוצי במצב מצויין, כמו בגרמניה.

אחד הנהגים שנסעתי איתו סיפר לי שכול שנתיים סוללים את הכבישים מחדש כדי שיהיו במצב טוב, במיוחד בקטעים שבהם פוטין נוסע.

הוא גם אמר שבגלל זה הקיה שלו עברה כבר יותר מ300 אלף ולא היה צורך לעשות שום תיקון למתלים או לבולמים.

זכור לי מקרה "מצחיק" שקרה, אחד החברים שלי שלא דובר רוסית (בסוצי קשה בלי רוסית) החליט לקחת מונית למלון, הוא עצר מונית אקראית ברחוב, וניסה לסגור מחיר מראש עם הנהג, לפי התאור שלו ארמני 130ק"ג, המוניות בסוצי מאוד זולות אבל חבר שלי לא פראייר.

הנהג ביקש 30ש"ח אבל החבר שלי היה מוכן לסגור על 15. אחרי ויכוח קצר הנהג הסכים.

הבעיה היא שהוא התחיל בכונה לעשות סיבובים מסביב למלון בטענה שהכבישים חסומים במשך יותר מחצי שעה. בסוף החבר אחרי שראה את הפניה למלון בערך חמש פעמים, התיאש ואמר קח את ה30שח ורק תעצור כבר ליד המלון, ובזה הסיפור נגמר.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם
יוטיוב מלא בסרטוני התנגשות של טראם ברכב עם צילום מתוך קבינת הטראם, תגובת נהגי הטראם תמיד אדישה להפליא, מאוד משעשע.

איך בדיוק הם יכולים להגיב? לפנות ינינה או שמאלה? או לבלום בלימת חרום כך ש 50 הנוסעים שיושבים לא חגורים או עומדים במעבר יעפו ויפגעו?

אין לנהג טראם יותר מיד מה לעשות.

• תוכן חדש...