Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קניתי אתמול צמיג חדש לאוטו כי נכנס לי מסמר בצמיג הישן. מצרף תמונות (לינק לגוגל דרייב כי פה לא נותן לי להעלות). הצמיג בתמונה עלה לי 250.

נאמר לי שהצמיג חדש ואני תוהה אם יש דרך לדעת את שנת הייצור של הצמיג (ראיתי שיש מספר כלשהו על הצמיג אבל לא יודע אם זאת השנה) ואם כשקונים צמיג אמורים לקבל צמיג מהשנה האחרונה או שכל עוד הוא לא היה בשימוש גם צמיג מלפני כמה שנים זה תקין.

תודה

https://drive.google.com/drive/folders/1evIh30XodadDcVYIagsGD9XVNreKFGTZ?usp=sharing

פורסם

קנית צמיג סיני ושילמת 250 ש"ח. יכולת לקנות פאלקן בפחות.

תאריך היצור כנראה נמצא בצד הפנימי. הצמיגאי היה צריך להתקין אותו בצד החיצוני (אלא אם לצמיג יש כיוון).

אורך החיים הממוצע של צמיג הוא כ-3-4 שנים מיום הייצור, ולכן רצוי לקנות צמיג טרי (אלא אם אתה נוסע המון ותשחק אותו קודם לכן).

:turn-l:
פורסם

אני אצלם תמונות חדשות כשאגיע לאוטו.

אני לא כזה מבין בצמיגים אז יש סיכוי טוב שיכולתי לקנות דגם אחר במחיר יותר טוב. האמת שאני צריך להחליף עוד צמיג לפי הבחור, אז יש המלצות איזה צמיג ואיפה לקנות ?

לגבי האורך חיים - אתה מתכוון שאורך החיים הוא 3-4 שנים בלי שימוש ?

פורסם

אורך החיים הממוצע של צמיג הוא כ-3-4 שנים מיום הייצור,

לא. אורך החיים של צמיג מותקן הוא אולי מקסימום 3-4 שנים.

מיום הייצור- רוב היצרנים טוענים שבתנאי אחסנה נכונים הצמיג טוב לשיווק עד 5- 6 שנים מייצורו. על זה תוסיף את אורך החיים שלו כמותקן.

עם זאת, גם אני מחפש תמיד הכי טרי ולא הייתי קונה צמיג בן 5, אבל רק כי זה לא איזה מצרך נדיר. אם אין לשאול על המדף, אז אני נכנס לחיים שלידו ויהיה לו. אם אתה מחפש איזה צמיג נדיר ואין למצוא אותו אלא עם תאריך ייצור של לפני שנתיים-שלוש (בתנאי שאוכסן כראוי) אז אין עם זה שום בעיה.

פורסם
האמת שאני צריך להחליף עוד צמיג לפי הבחור, אז יש המלצות איזה צמיג ואיפה לקנות ?

צמיגים על אותו הסרן צריכים להיות מאותו היצרן, ורצוי מאותו הדגם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אורך חייו של צמיג לא מתקצר מעצם זה שהוא מותקן. הוא מתקצר מהבלאי שיש לו בנסיעה, ומהחשיפה לחום ושמש.

לא כתבתי משהו אחר. צמיג מותקן יחיה כ3-4 שנים מקסימום כיוון שיהיה חשוף לשמש, קור, חום, מים, בלאי מהכביש וכו'.

אתה כתבת ש"אורך החיים של צמיג הוא 3-4 שנים מיום ייצורו" וזה לא נכון. מיום ייצורו אפשר להתקין אותו גם 5 שנים קדימה ואז יתחיל הבלאי שלו.

סביר שבאותם תנאים בדיוק צמיג שהיה באחסנה 5 שנים יתבלה מעט מהר יותר מצמיג שהותקן חודש לאחר ייצורו.

פורסם

לעניין הסימון עצמו, תאריך היצור מורכב מ 4 ספרות. שתיים ראשונות מסמלות את מספר השבוע בשנה (מתוך 52 שבועות בשנה) והשתיים האחרונות את השנה.

לדוגמה: 5219 זה השבוע האחרון בדצמבר של שנת 2019.

תחפש את 4 הספרות על הצמיג.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם
צמיגים על אותו הסרן צריכים להיות מאותו היצרן, ורצוי מאותו הדגם.

סרן הכוונה שניהם מקדימה או שניהם מאחורה ? או מאותו צד ?

ולמה חייבים להיות מאותו דגם/יצרן אם המידות זהות ?

פורסם

ובתמונה המצורפת, כך מסומן תאריך ייצור הצמיג.

2 הספרות הראשונות מציינות את מס' השבוע בשנה ו 2 הספרות האחרונות את שנת הייצור,

כלאמר במקרה שכאן השבוע ה 34 בשנת 2004 קרי בערך ביולי/אוגסט שנת 2004.

בברכה - רפי לין

צמיג תאריך ייצור.jpg

פורסם

לא סביר שמכרו עכשיו צמיג מ 2004, ואם מכרו, אז זה בניגוד לחוק.

צמיגים זהים צריכים להיות שניים מקדימה ושניים מאחורה, למען בטיחותך, כי מרחק בלימה ואחיזה שונים בין הצמיגים.

ואם באמת מכרו לך צמיג סיני מלפני 15 שנים, תזרוק אותו לפח ( או לבעל הצמיגיה, שייתן לך החזר כספי ) ותקנה משהו נורמלי.

כל פעם עוברים גבולות מחדש, שכבר חשבתי שזה בלתי אפשרי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לא סביר שמכרו עכשיו צמיג מ 2004, ואם מכרו, אז זה בניגוד לחוק.

צמיגים זהים צריכים להיות שניים מקדימה ושניים מאחורה, למען בטיחותך, כי מרחק בלימה ואחיזה שונים בין הצמיגים.

ואם באמת מכרו לך צמיג סיני מלפני 15 שנים, תזרוק אותו לפח ( או לבעל הצמיגיה, שייתן לך החזר כספי ) ותקנה משהו נורמלי.

כל פעם עוברים גבולות מחדש, שכבר חשבתי שזה בלתי אפשרי.

הצמיג מ2004 זה תמונה שרפי העלה ולא פותח השרשור

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

• תוכן חדש...