Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שבכל תחום שתיכנס אליו רק בגלל ששמעת השכר בו גבוה ואין לך שום עניין בו, אתה לא תהיה שיאן שכר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מטר רץ של ריתוך מיג/CO2 בשפה המקומית 60₪ למטר

אותו מטר בטיג/ארגון בשפה המקומית 120₪

לרתך מטר של פח 2-3 מילימטר לוקח לי פחות מ 5 דקות כולל הפסקת סיגריה עם טיג

עם CO2 לוקח אפילו.

אני לא מצליח לראות איך ואיפה בדיוק אתה פושט רגל אם הרתך שלך יקבל 60 שקל לשעה במקום 50.:roll:

עלית פה על משהו,

תפתח חברה, תעסיק רתך ב60 שקל לשעה ותקנה וילה בסביון עם ההפרש.

כנ"ל כל אחד שעושה ראיית חשבון לבוס שלו. שיפתח חברה מתחרה וירוויח כמוהו, מה הבעיה?

משכנתא זה קל

פורסם

שקט. בגללך יהיו לעצמאים מתחרים ואם כולם יקנו יולות המחירים יעלו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

העליה יוצאות לפנסיה ובניגוד אליהם דור המילניאל לא מפחד משום דבר כי פשוט אין לו מה להפסיד, הוא לא מתמסר כל כך בקלות לכל עבודה, מנסה למצות את עצמו ואולי להרוויח יותר ממה שאבא ואמא הרוויחו, הוא רואה שעתיד רוב התעשיות המסורתיות בארץ הוא כמו של הטקסטיל, לכן הוא מעדיף לא לשים את עתידו שגם ככה מעורער, על קרן הצבי, אלא לפנות לנתיבים אחרים.

להראות לו הוצאות שוטפות של מפעל/חנות/משרד זה פשוט לא מעניין אותו, לא כלכלי לך לשלם מספיק? הוא ימצא עבודה אחרת.

למי שאתם צריכים לבכות זה לממשלה ולא לעובדים שלכם, אבל לא ניכנס לדיון פוליטי.

פורסם

ChemGuy85

"עסוק בדבר שאתה אוהב, ולא תצטרך לעבוד אפילו לא יום אחד."

כלומר, אם רק היתה משרת "קצין תלונות ומרמורים לעינייני אכלו לי שתו לי", היית גם אתה מרוויח 20-30 אלף בחודש, פלוס אופציות.

צר לי, אני לא מכיר אותך אישית, אבל זה הרושם שאתה יוצר פה, לפחות אצלי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
העליה יוצאות לפנסיה ובניגוד אליהם דור המילניאל לא מפחד משום דבר כי פשוט אין לו מה להפסיד, הוא לא מתמסר כל כך בקלות לכל עבודה, מנסה למצות את עצמו ואולי להרוויח יותר ממה שאבא ואמא הרוויחו, הוא רואה שעתיד רוב התעשיות המסורתיות בארץ הוא כמו של הטקסטיל, לכן הוא מעדיף לא לשים את עתידו שגם ככה מעורער, על קרן הצבי, אלא לפנות לנתיבים אחרים.

להראות לו הוצאות שוטפות של מפעל/חנות/משרד זה פשוט לא מעניין אותו, לא כלכלי לך לשלם מספיק? הוא ימצא עבודה אחרת.

למי שאתם צריכים לבכות זה לממשלה ולא לעובדים שלכם, אבל לא ניכנס לדיון פוליטי.

לא בוכים לאף אחד. אם לא רוצים שנייצר פה אז לא צריך ונייצר בחו"ל.

מה שאתה לא מבין זה שמי שהולך ללמוד מקצוע שהוא לא אוהב בגלל הכסף יסבול כל חייו, במקרה הטוב יהיה בינוני ולא יגיע לכלום.

.אם ולכים ללמוד יש מספיק,מקצועות בכל ענף שאפשר להתפרנס מהם בכבוד.

עדיין כל ממורמרי העולם ואשתו לא אמרו מה זה שכר נורמלי.

פורסם
לא בוכים לאף אחד. אם לא רוצים שנייצר פה אז לא צריך ונייצר בחו"ל.

מה שאתה לא מבין זה שמי שהולך ללמוד מקצוע שהוא לא אוהב בגלל הכסף יסבול כל חייו, במקרה הטוב יהיה בינוני ולא יגיע לכלום.

.אם ולכים ללמוד יש מספיק,מקצועות בכל ענף שאפשר להתפרנס מהם בכבוד.

עדיין כל ממורמרי העולם ואשתו לא אמרו מה זה שכר נורמלי.

אני לא יודע כמה אנשים החלום שלהם להזיע, להכות בפטיש ולסובב ברגים (אני אישית אוהב), אבל תהיה בטוח שעל החלום הזה חלקם יוותרו אחרי שיגלו מה פוטנציאל השכר שלהם בתחום הזה.

נכון שגם לעריכות דין עדיין הולכים למרות שיש יותר מידי בוגרים שנלחמים על שכר זעום (לפחות בהתחלה), אבל שם יש פוטנציאל התפתחותי, ואין את הפחד הזה שייבאו עורכי דין מחו"ל ביום בהיר אחד.

פורסם

זהו שגם בעבודת כפיים יש הרבה לאן להתקדם.

אם תישאר זה שסוגר את הברגים תישאר למטה בדיוק כמו עורך הדין שעושה שליחויות עבור המשרד וכמו איש ההי טק שבודק תוכנה.

מצד שני אם תגדיל ראש תגדל להיות מנהל מחלקה, מנהל ייצור ואפילו תפקידים יותר גבוהים עם שכר בהתאם.

פורסם

אם תישאר זה שסוגר את הברגים תישאר למטה בדיוק כמו עורך הדין שעושה שליחויות עבור המשרד וכמו איש ההי טק שבודק תוכנה.

מצד שני אם תגדיל ראש תגדל להיות מנהל מחלקה, מנהל ייצור ואפילו תפקידים יותר גבוהים עם שכר בהתאם.

שמעתי על מעט מאווווד מקרים שבהם מישהו שסתם התחיל בתור רתך או מסגר במפעל נהיה מנהל ייצור או מנהל מחלקה...

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם (נערך)

אם אתה מדבר איתי על תחומים אחרים בתוך המפעל, אז מה שונה לשים בבוקר עניבה ולעשות טלפונים בין אם אתה מוכר מתכות לבין אם אתה מוכר טכנולוגיה, חוץ מהסיכוי הגבוה שהראשון יעבור במוקדם או במאוחר לייצור בחו"ל ותשאר מחוסר עבודה?

אם אנחנו מדברים על מהנדסים אז גם להם יש אלטרנטיבה לעבוד במשרד ולתכנן במחשב, בסביבה נוחה ללא גריז ואבק.

אני לא רוצה להפוך את זה לשיחה פרטית אבל מה אתה מציע? הרי יציבות אין ממש, משכורות ביחס להייטק אין תחרות, סביבת עבודה מושכת זה תלוי את מי שואלים אבל הרוב יעדיף סביבה שקטה בלי מכונות ולכן לא ילכו למפעל..

לכל מקצוע כבודו במקומו אבל בתור מילניאל לא רואה סיבה להשקיע את זמני במשהו שבעיניי זמנו קצוב, לצערי.

אוסיף רק משהו: אתם (בעלי העסקים כאן) מדברים כל הזמן כאילו אוטוטו אתם סוגרים שכמעט ולא שווה לכם לייצר כאן ולא שווה לכם לשלם עוד 10 שקל בשעה לעובד אחרת תפשטו רגל, לכזה עתיד אדם צעיר צריך ללכת?

עריכה אחרונה על ידי Gattuso8
פורסם

עזוב , אם השכר היה כזה אישיו כבר מזמן היו מעבירים את היצור להודו או לסין.

עד לא מזמן השכר לפועל יצור בהודו ובסין היה 100 דולר בחודש מאז הוא הכפיל ואפילו שילש את עצמו, אז עכשיו יעבירו?

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

בתעשייה המסורתית השכר הוא ה-אישיו.

אתה אומר שבמזרח זה 300 דולר לחודש? בארץ מעבר ל-1000 לעובד כללי שאפילו לא עובד ב-100% משרה.

אתם גם מדברים על מעבר של מפעל למזרח בכזה הינף יד, אני עובד עם לקוחות שמנסים לייצר מוצר בודד במזרח ונתקלים בכ"כ הרבה בעיות וכ"כ הרבה מקלות בגלגלים, אז מפעל מאפס?

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הייצור בסין ממש לא זול במיוחד בערי החוף של סין. מפעלים נשארים בסין בגלל שרשרת אספקה וזמינות של כוח עבודה צווארון כחול מיומן. המשכורות, אגב, מכובדות במפעלים שחייבים להחזיק פועלים בעלי מיומנות. מפעלים שלא דורשים פועלים מיומנים עוזבים את הסין לטובת וויאטנם והודו.

• אחראי פורום
פורסם

זה נכון שכבר לא זול בסין, אך מה שעוד יותר לא נלקח בחשבון זה הפיקוח התמידי שצריך לעשות, את ההטמעה, את הטיסות הרבות, את התקלות. כל אלה נעשים ע"י צוות מערבי ועולים המון כסף ומצמצמים עוד את הכדאיות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
שמעתי על מעט מאווווד מקרים שבהם מישהו שסתם התחיל בתור רתך או מסגר במפעל נהיה מנהל ייצור או מנהל מחלקה...

רוב מנהלי הייצור שאני מכיר התחילו כעובדי ייצור, התמקצעו והתקדמו.

גוטסו, אתה אולי לא אוהב את רעש המכונותוריח הייצור אבל לא מעט כן אוהבים. אם הלכת ללמוד מקצוע ונכנסתישר למשרה משרדית אז אתה נכנס לתפקיד דומה בשכר דומה (מנהלת חשבונות בגוגל ישראל לא מקבלת שחר שונה ממנהלת חשבונות אצל מסגרית דויד ואחיו). אםלא למדת כלום ואתה מתחיל מלמטה בתעשייה המסורתית יש לך יותר סיכוי להתקדם.

לגבי מעבר ייצור לסין, זה לא שמחר מחליטים ומחרתיים הכל מגיע בלי שום מאמץ. זו התארגנות לוגיסטית, עלות הון (משלמים בסין במקרה הטוב חודש לפני שרואים את הסחורה), מיסוי והוצאות הובלה. יש נקודה מסויימת שמעליה עושים את זה והנקודה הזו קרובה מאוד.

• תוכן חדש...