Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לשאול האם שווה לקנות את הרכב הבא?

חשבתי לתת מקדמה של 10,000 מהמענק הצבאי

ואז לפרוס לתשלומים של 800 ש״ח כל חודש למשך 3 שנים

תודה...

JKE1tKB.jpg

152ED233-FFB4-44E8-8A04-5976D2DA62FC.jpg

פורסם

מבחינה מקצועית,שומר נפשו,כיסו וכספו ירחק ממגרשים פרטיים ועוד במיוחד ממגרשי נתניה עם סיפורי הזוועה שיש עליהם בפורום.

מעבר לכך יד 4 זה כבר טו מאצ' ואתה עלול להישאר היד האחרונה של הרכב אם תחזיק בו עד לסיום ההלוואה.

לגבי רכישה בתשלומים- כדאי אך ורק אם אתה עובד ויש לך יכולת להחזיק את הרכב ויכולת להחזיר את ההלוואה- אתה משעבד עצמך להלוואה לרכב ליותר מ 8 שנים,אל תשכח שערך הרכב יורד ומי יודע מה יקרה במהלך השנים הללו (רמז,רכישת דירה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מבחינת תשלומים, יש אמת בדבריך, אבל לפי החישוב שלי אם אני נותן מקדמה אני יכול לסיים את תשלום הרכב תוך שנתיים שלוש.

אני גר אצל ההורים בזמן הקרוב, כך שאין לי יותר מדי הוצאות.

אבל כנראה שאני פוסל את האפשרות בגלל שמדובר ביד שלישית, ובגלל מה שאתה אומר לגבי מגרשים פרטיים...

בכל מקרה אני מחפש רכב כמו איביזה (רכב ספורטיבי לצעירים) בתקציב של בערך 35K,

איפה אני יכול למצוא משהו טוב?

פורסם

ביד 2, גם פה בפורום יש "פורום למכירה".

רכב טוב לוקח זמן.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

טעויות ראשונות של מתחילים היא להתלהב מכל דבר שזז (למדתי מאבא שלי את זה - אל תתלהב ושדר למוכר תמיד "פוקר פייס"גם אם מצאת מציאת חייך) ובעניין בעלים קודמים יש להוסיף 1: בעלים קודמים 03- יד רביעית ואתה תהיה חמישית.

הרכב לא כזה נדיר,שאין תקווה להשיגו פרט למקומות בעייתיים ומפוקפקים -מגרשי הסוחרים הקטנים ועוד בעיר עם פוטנציאל הסיכון הכי גדול- תעשה קצת חיפוש בפורום על מגרשים בנתניה ותמשיך לחשוב,האם שווה להתקרב אליהם).

ד"א- גם דרך "יד 2" אפשר לקבל מימון לעסקאות בין אנשים פרטיים (נדמה לי שדרך מימון ישיר אבל תבדוק).

חפש רכב פרטי ואם אתה נעול על תוצרת VAG העדף רכב ידני ולא את הגרסא עם הגיר הרובוטי הבעייתי.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תעבוד 3-4 חודשים, תחסוך את הכסף ותקנה רכב שמור מאדם פרטי ולא יד רביעית ממגרש.

למה שתתחייב? רק השתחררת,אלא אם כן יש לך עבודה מסודרת שאתה יודע שתישאר בה ב4 שנים הקרובות הייתי מוותר על ענייני מימון.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

ממתי דגם ספורט בא 85 כ"ס?

אם אתה קונה יד 2 עדיף לא ממגרשים פרטיים אני רואה שכל שבוע פה מתפרסם פוסט על סיוטים מהדברים האלו

שיהיה בהצלחה

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

פורסם
ממתי דגם ספורט בא 85 כ"ס?

אם אתה קונה יד 2 עדיף לא ממגרשים פרטיים אני רואה שכל שבוע פה מתפרסם פוסט על סיוטים מהדברים האלו

שיהיה בהצלחה

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

85 כ״ס זה לא טוב?

אם כן, כמה כדאי?

ראיתי למשל הונדה סיוויק האצ׳בק 2010-2011 עם 140 כ״ס,

אני מאמין שהיא יותר מהירה, אבל היא בטח גם צורכת יותר דלק. לא?

qLhyNSS.jpg

פורסם (נערך)

כדאי לעצור ולחשוב, ואז לחשוב עוד פעם.

בעיה מוכרת בפורום הזה - חבר'ה צעירים שמתלהבים לרכוש רכב, ולא חושבים מה יקרה בעוד חודש. אתה הרביעי שפותח שרשור בסגנון הזה בשבוע האחרון.

אתה צריך לחשוב לטווח יותר ארוך, ולחשיבה הזו יש שני ענפים:

1. מה אתה מתכוון לעשות בחיים: ללמוד כמה שנים בלי פרנסה (או עם הכנסות קטנות), להקים משפחה מתי שהוא בעוד 5 או 10 שנים, להקים עסק - כל אלה מצריכים הרבה כסף. מה שלא תחסוך היום יחסר מחר. מה שמביא אותי ל:

2. כיצד אתה מתכוון להחזיק את המכונית? לפי התאור שלך אין לך יותר מדי כריות ביטחון כלכליות, וכל הוצאה על הרכב עלולה להפיל אותך למשבר. האם אתה מודע לכך שהחזקת המכונית תעלה לך לפחות 2000 ש"ח לחודש? רישוי, ביטוח (במצבך כנראה שתזקק למקיף, והביטוח לבן 21 יקררררר), דלק, תחזוקה שוטפת, תיקון תקלות לא צפויות. מהיכן תביא את אותו כסף, והאם לא יהיה חיוני לך למה שכתבתי בסעיף 1?

בקיצור - המלצתי החמה היא לעצור, לחשוב על העתיד הקרוב והעתיד הרחוק, ואז לקבל החלטות מבוססות מחשבה ולא מבוססות רגשות. לא יקרה כלום אם תסע עוד שנה בתחב"צ ובאוטו של אבא\אמא.

85 כ״ס זה לא טוב?

אם כן, כמה כדאי?

ראיתי למשל הונדה סיוויק האצ׳בק 2010-2011 עם 140 כ״ס,

אני מאמין שהיא יותר מהירה, אבל היא בטח גם צורכת יותר דלק. לא?

כאן אתה מוכיח שני דברים: האחד הוא שאין לך מושג בתחום הרכב. זה בסדר, זה לא פשוט, אבל כדאי שתלמד קצת לפני שאתה נכנס לבור הזה. תתחיל בקריאה ולימוד מעמיקים של השרשורים הנעוצים בפורום הייעוץ, ואחר כך סתם בקריאה בפורום.

השני הוא שמה שמעניין אותך זו מהירות. האם יש לך מושג במה כרוכה נהיגה מהירה? נתחיל בבלגן על כבישי ישראל, נמשיך בניסיון הנהיגה שלך שאני חושש שאינו מספק, ואתה עלול לסכן את עצמך ואת סביבתך, ונסיים במשטרת ישראל שתשמח לעקוץ ממך סכומים לא קטנים כאשר תתפס דוהר במהירויות לא חוקיות בעליל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צריך לשים את התגובה שמעליי בדביק ולתת לחברה הצעירים לקרוא אותה כל פעם שיש להם ג'וק לקנות רכב אחרי שהשתחררו מהצבא.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

אין בעיה עם רכישה של רכב אחרי הצבא (אני מדבר כמובן מניסיון, החזקתי רכב גם בזמן הצבא ולפני הצבא),

כן צריך לקחת בחשבון את השיקולים הכלכליים שמסביב - עלות הביטוח לנהג צעיר די גבוהה, קל מאוד לקחת הלוואה, אבל אם אין עבודה מסודרת או חסכונות גדולים, זה עלול להיות בעייתי.

השיקול הגדול ביותר שצריך לקחת בחשבון הוא נושא הלימודים למי שמתכנן, בייחוד למי שמתכנן ללמוד רחוק מהבית.

אם גרים אצל ההורים ומחזיקים רכב זה עוד איכשהו הגיוני ונסבל (זה מה שאני עושה), אבל אני גר 5-6 ק"מ מהאוניברסיטה. אם הייתי לומד במרכז או בצפון, אני מאוד בספק שהייתי עם רכב עכשיו, וגם אם כן, כנראה משהו זול ופשוט יחסית. בטח לא רכב שקניתי חדש לגמרי.

לגביי הלימודים - צריך לקחת בחשבון שבהנחה ויש לבחור פסיכומטרי ובגרויות שמספקים את הדרישות שלו לקבלה למוסד אקדמאי (אם הוא מעוניין בכך), המענק יספיק כדי לכסות חלק משכר הלימוד (תלוי מה היה בצבא ומה רוצה ללמוד ואיפה), תחת הנחה מאוד לא סבירה שהוא לא צריך לעשות פסיכומטרי, כי רוב האנשים שהיו איתי בקורס הם אנשים אחרי צבא, ואפשר להשתמש בפיקדון על מנת לכסות את עלויות הקורס. (קורס אצל אחד מהמכונים הגדולים מתחיל ב-5000₪ בערך לפי מה שזכור לי ונגמר בקרוב ל-10 אלף ש"ח אצל יואל גבע)

אחרי כל זה, אם מתכוונים לגור מחוץ לעיר, צריך לקחת בחשבון עלויות של נסיעות, מעונות/שכירות, אוכל, יציאות (חשוב מדי פעם), דברים שצריך לקנות מסביב (לפטופ, ציוד משרדי, אולי תוכנות וכו'), מדובר על הרבה מאוד כסף.

אם השיקול הוא לעשות צעד כזה וללמוד מחוץ לעיר, לא הייתי ממהר לרכוש רכב, בטח לא אחד יקר, הייתי אולי קונה רכב באיזור ה-15 אלף ש"ח, ככה שגם אם אצטרך למכור אותו לפני הלימודים, לא אפסיד הרבה במכירה.

כמובן שאם לימודים הם לא בראשך כרגע, אז תחשוב על החיסכון הכספי ככסף שאתה חוסך לדירה. אולי בגיל 21 זה קצת מוקדם לחשוב על זה, אבל אני לא גדול ממך בהרבה ואני כבר חושב על זה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
כדאי לעצור ולחשוב, ואז לחשוב עוד פעם.

בעיה מוכרת בפורום הזה - חבר'ה צעירים שמתלהבים לרכוש רכב, ולא חושבים מה יקרה בעוד חודש. אתה הרביעי שפותח שרשור בסגנון הזה בשבוע האחרון.

אתה צריך לחשוב לטווח יותר ארוך, ולחשיבה הזו יש שני ענפים:

1. מה אתה מתכוון לעשות בחיים: ללמוד כמה שנים בלי פרנסה (או עם הכנסות קטנות), להקים משפחה מתי שהוא בעוד 5 או 10 שנים, להקים עסק - כל אלה מצריכים הרבה כסף. מה שלא תחסוך היום יחסר מחר. מה שמביא אותי ל:

2. כיצד אתה מתכוון להחזיק את המכונית? לפי התאור שלך אין לך יותר מדי כריות ביטחון כלכליות, וכל הוצאה על הרכב עלולה להפיל אותך למשבר. האם אתה מודע לכך שהחזקת המכונית תעלה לך לפחות 2000 ש"ח לחודש? רישוי, ביטוח (במצבך כנראה שתזקק למקיף, והביטוח לבן 21 יקררררר), דלק, תחזוקה שוטפת, תיקון תקלות לא צפויות. מהיכן תביא את אותו כסף, והאם לא יהיה חיוני לך למה שכתבתי בסעיף 1?

בקיצור - המלצתי החמה היא לעצור, לחשוב על העתיד הקרוב והעתיד הרחוק, ואז לקבל החלטות מבוססות מחשבה ולא מבוססות רגשות. לא יקרה כלום אם תסע עוד שנה בתחב"צ ובאוטו של אבא\אמא.

כאן אתה מוכיח שני דברים: האחד הוא שאין לך מושג בתחום הרכב. זה בסדר, זה לא פשוט, אבל כדאי שתלמד קצת לפני שאתה נכנס לבור הזה. תתחיל בקריאה ולימוד מעמיקים של השרשורים הנעוצים בפורום הייעוץ, ואחר כך סתם בקריאה בפורום.

השני הוא שמה שמעניין אותך זו מהירות. האם יש לך מושג במה כרוכה נהיגה מהירה? נתחיל בבלגן על כבישי ישראל, נמשיך בניסיון הנהיגה שלך שאני חושש שאינו מספק, ואתה עלול לסכן את עצמך ואת סביבתך, ונסיים במשטרת ישראל שתשמח לעקוץ ממך סכומים לא קטנים כאשר תתפס דוהר במהירויות לא חוקיות בעליל.

אין בעיה עם רכישה של רכב אחרי הצבא (אני מדבר כמובן מניסיון, החזקתי רכב גם בזמן הצבא ולפני הצבא),

כן צריך לקחת בחשבון את השיקולים הכלכליים שמסביב - עלות הביטוח לנהג צעיר די גבוהה, קל מאוד לקחת הלוואה, אבל אם אין עבודה מסודרת או חסכונות גדולים, זה עלול להיות בעייתי.

השיקול הגדול ביותר שצריך לקחת בחשבון הוא נושא הלימודים למי שמתכנן, בייחוד למי שמתכנן ללמוד רחוק מהבית.

אם גרים אצל ההורים ומחזיקים רכב זה עוד איכשהו הגיוני ונסבל (זה מה שאני עושה), אבל אני גר 5-6 ק"מ מהאוניברסיטה. אם הייתי לומד במרכז או בצפון, אני מאוד בספק שהייתי עם רכב עכשיו, וגם אם כן, כנראה משהו זול ופשוט יחסית. בטח לא רכב שקניתי חדש לגמרי.

לגביי הלימודים - צריך לקחת בחשבון שבהנחה ויש לבחור פסיכומטרי ובגרויות שמספקים את הדרישות שלו לקבלה למוסד אקדמאי (אם הוא מעוניין בכך), המענק יספיק כדי לכסות חלק משכר הלימוד (תלוי מה היה בצבא ומה רוצה ללמוד ואיפה), תחת הנחה מאוד לא סבירה שהוא לא צריך לעשות פסיכומטרי, כי רוב האנשים שהיו איתי בקורס הם אנשים אחרי צבא, ואפשר להשתמש בפיקדון על מנת לכסות את עלויות הקורס. (קורס אצל אחד מהמכונים הגדולים מתחיל ב-5000₪ בערך לפי מה שזכור לי ונגמר בקרוב ל-10 אלף ש"ח אצל יואל גבע)

אחרי כל זה, אם מתכוונים לגור מחוץ לעיר, צריך לקחת בחשבון עלויות של נסיעות, מעונות/שכירות, אוכל, יציאות (חשוב מדי פעם), דברים שצריך לקנות מסביב (לפטופ, ציוד משרדי, אולי תוכנות וכו'), מדובר על הרבה מאוד כסף.

אם השיקול הוא לעשות צעד כזה וללמוד מחוץ לעיר, לא הייתי ממהר לרכוש רכב, בטח לא אחד יקר, הייתי אולי קונה רכב באיזור ה-15 אלף ש"ח, ככה שגם אם אצטרך למכור אותו לפני הלימודים, לא אפסיד הרבה במכירה.

כמובן שאם לימודים הם לא בראשך כרגע, אז תחשוב על החיסכון הכספי ככסף שאתה חוסך לדירה. אולי בגיל 21 זה קצת מוקדם לחשוב על זה, אבל אני לא גדול ממך בהרבה ואני כבר חושב על זה.

קודם כל, יש לי רכב, שאותו החזקתי וטיפלתי ביחד עם אחי בזמן השירות הצבאי (כן גם הוא חייל). הוא שייך לשנינו.

אני יודע מה זה לשלם ביטוח (וחלילה גם השתתפות עצמית יקרה מאוד במקרה של תאונה), לעשות טיפול לאוטו מדי זמן מה ולשלם אגרת רישוי שנתית.

הבעיה היא שמדובר ברכב ישן (לאנטיס 2001), שמתחיל להראות סימני זקנה, עושה המון רעשים, למרות שעשיתי לו טיפול גדול לפני כשנה.

להמשיך ולטפל ברכב ישן מרגיש לי כמו לנסות להריץ סוס מת, ולכן אני מרגיש צורך לקנות רכב חדש.

כרגע אני לא רואה את עצמי ממשיך ללמוד, עשיתי לפני הצבא לימודי הנדסאי חשמל, ובינתיים עד שאמצא עבודה מסודרת התחלתי עבודה מועדפת.

כמו שציינתי אני גר אצל ההורים, אין לי יותר מדי הוצאות פרט לבילויים, ביגוד וכו'.

למשל לקנות רכב שעלותו היא 35K במימון, תוך שאני נותן מקדמה מהמענק הצבאי, פירושו לתת מדי חודש כ-700~800 ש"ח לתקופה של 3 שנים. זה נשמע לי סביר במיוחד אם אני קונה רכב שיישאר איתי 5 שנים קדימה ויותר, כמו האיביזה הזאת למעלה (למרות שירדתי מהפרסום הספציפי הזה). בכל מקרה אני חושב להמתין קצת, לחסוך כסף, בערך 3/4 ממחיר האוטו שיהיה לי בכיס, ואז את השאר אפשר במימון. יהיה לי יותר קל אחר כך. אף על פי שחברים ממליצים לי לשלם את כל סכום הרכב במזומן במכה אחת.

מה שמעניין אותי זה לא מהירות. ואני בטח לא מחפש צרות, אני נוהג לפי מה שמותר.

אני מחפש רכב נוח במידת האפשר בתקציב הנתון.

אבל כמובן אני לא רוצה עגלה, האיביזה למשל נראית לי כמו איזשהו איזון בין כוח לבין צריכת דלק.

לאבא שלי לדוגמה יש טויוטה VERSO S ומבחינת נסיעה היא מרגישה לי איטית מאוד בהיבט של להגיע מ-0 ל-100 לעומת המאזדה לאנטיס שהיא קצת יותר חזקה. (מה שכן, טויוטה אפס תקלות, צריכת דלק מצוינת)

לגבי השאלה עם הכ"ס -

להונדה יש פי 1.6 יותר כוחות סוס מאשר לאיביזה, אין לזה משמעות?

פורסם

אתה צריך להתחשב ביחס הספק למשקל - וההונדה יותר כבדה - ולהאצה חשוב מאד המומנט, אני מניח שלאיביזה מומנט יותר גדול בזכות מנגנון הטורבו, אבל לא טרחתי לבוק את הנתונים.

לגבי נושא המימון: אם אין לך עבודה קבועה זה מסוכן (אלא אם יש לך גיבוי מאבא ואמא). גם לא ברור לי מי ייתן לך מימון לרכב בן 6 שנים פלוס, ועוד בשעור למעלה משני שליש מערך הרכב. משהו כאן fishy.

בקיצור - אני חוזר על מה שכתבתי קודם: חשוב לטווח ארוך. אם הרכב לא קריטי לפרנסתך חכה עד שמצבך הכלכלי והתעסוקתי יתייצב.

דרך אגב, יש בפורום הכללי דיון בנושא מימון לרכב שהופך שרשורפלצת. כדאי לך לקרוא בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...