Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ על סאאב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

טוב אחרי שנעלמתי קצת אני חוזר ודווקא כשמישהו צריך עזרה בייעוץ לסאאב .

טוב אז לנו יש סאאב 9000

CDE שנת 95

האמת שאני לא יכול להגיד לך הרבה מגרעות על הרכב חוץ מאחזקה שתשחט אותך, שתבין אחזקה גבוהה זה לא שזה קצת גבוהה אלא ממש גבוהה .

UMI כבר התחילה להתשפר

והיא כבר כמעט יודעת איך לטפל בסאאב 9-5 אבל בסאאב 9000 או 900 הישנות יותר המצב שלה על הפנים .

חוץ מזה שאתה תהיה פרה חולבת מבחינתם .

דווקא היום אחרי יום ארוך במוסך בגלל "רומבילים" שניים במספר שרציתי להחליף באוטו, ושתבין אני לא הלכתי למוסך מורשה אלא למקום שידוע שהוא מוכן ויודע ולטפל בסאאב , אחרי שפרקו את הגלגלים והוצאים את הכל התברר שה"רומבילים" מחוברים יחד לבית המיסב וזה בא כיחידה אחת , טוב סבבה אמרתי אז כמה זה עולה...

כמה טלפונים והתברר שאי אפשר לקנות שום דבר מחוץ מזה של החברה עצמה ... חיכיתי עוד שעה כמעט לברר אם יש חלק חילוף והתברר להפתעתי שהמחיר של אחת מהן הוא 2100 שקל לפני מע"מ ולפני עבודה ! שזה אומר שאני אשלם 20% מערך הרכב כדי להפטר מהרעש המעצבן של הרומבילים + הנזק שעלול להיגרם, אמרתי לבן אדם אין סיכויי !!! אני לא אשלם כל כך הרבה על הדבר הזה ... חיפשנו תחיליפי באזור תל אביב במוסכים טלפונים ולא יצא בידינו כלום .

שתבין האוטו מפנק , חזק , נוח , בטיחותי עד אין סוף אבל אם אתה הולך על זה תצפה לאחזקה גבוהה במיוחד, האוטו מאוד כבד ולכן גם זולל הרבה דלק יחסית לנפח מנוע.. ואם משהו יתקלקל לך באוטו אז זו עבודה שדורשת בן אדם שיודע לטפל בסאאב + חלקי חילוף עם מחיר גבוהה מאוד ואין הרבה תחיליפי לרכב הזה .

אם יש לך עוד שאלות או הבהרות אני עומד לרשותך .

פאדי

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

לפאדי - סיפורך לצערי אינו זר לאנשים אשר החזיקו/מחזיקים בסאאב מדגם זה.

ולכן כיום בדר"כ מחזיקים בסאאב 9000 אנשים שיודעים את חסרונותיו אבל מעדיפים אותו מסיבות אמוציונאליות - אבל, הרכב הנ"ל למרות מחיר קנייה זול אינו מיועדים לאנשים המבקשים לחסוך ולקבל יותר אוטו במחיר של פחות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כן ואני מודע לעובדות האלה מזמן, אבכל זאת רציתי שנקנה סאאב אחרי שהתרשמתי ממנה מאוד כשדוד שלי קנה אחת חדשה בזמנו .

האוטו אצלנו כבר 4 שנים +- והוא כבר עבר הרבה איתנו והמצב שלו התחיל להיות די רעוע אחרי שעבר תאונה עם אבי וכשפעמיים מפגרים נכנסו בי מאחור וכמעט כלום לא קרה לרכב וכמובן לי והרכבים האחרים פשוט נהרסו ( טנדר מיצובישי פעם אחת ופעם אופל ווקטרה שירדה מהכבש) - ושתבין אין לי שום טענות נגד הרכב בכלל הזה ואילו היינו מתכוונים להחזיק אותו עוד זמן הייתי מחליף ומתקן, רק שבעוד שבועיים מתכניים לקנות רכב אחר אז ההשקעה הזו מבחינתנו לא כדאית ולא רצוייה .

אני רק רציתי להבהירולהזהיר את הבן אדם כדי שידע למה הוא נכנס ולא יתחרט על קנייה זו אחר כך, כי אם הוא קנה אז הסיכויי קטן שהוא יצליח למכור אותה בחזרה ובכלל קשה למכור סאאב בישראל כי אנשים פשוט לא מעריכים את האוטו הזה כראוי.

אגב עוד נקודה אחת ששכחתי , פעם כשביררנו כמה עולה ביטוח מקיף - לפני שנתיים שלושה, ביקשו ממנו שתי סוכניות בסביבות 10 אלפים שקל לביטוח מקיף :shock: כמובן שלא עשינו ביטוח מקיף אבל סתם לידע כליי .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

א. בקשר לביטוח רכב תלוי איפה אתה מבטח אני משלם על ה 9-5 שנת 1999 4750 ש"ח מקיף לשנה מי שרוצה מוזמן אליי לפרטי.

ב.לכל רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו לפעמים עדיף לשלם פעם בשנה על סאאב טיפול אחד יקר מאשר הרבה טיפולים זולים שלפעמים יוצאים אותו מחיר של אחזקת מוסך ברכבים פחות אמינים כמו סיאט פולקסוואגן ושאר מכוניות עממיות שגם להם באותו שנתון תיקונים וקילקולים לא פחות מהסאאב שנחשב לרכב אמין מאוד.

פורסם

תקנה ת'סאאב אל תחשוש. אני חבר קרוב של תומר והוא עשה לי סיבוב על הסאאב שלו, פשוט נדהמתי והגב שלי נדבק למושב, מי שחושב שזה רכב לזקנים - טועה ובגדול!! הבעיה עם הרכב הזה שבארץ הוא קיבל סטיגמה של אוטו של זקנים מכיון שרק אנשים מבוגרים נוהגים עליו ולא מנצלים עשירית מהאוטו. שהוא העביר למצב Sport באוטו, אנחנו עוד שניה המראנו!

אגב, האיבזור באוטו הזה לא מבייש מרצדס S600 חדשה, יש שמה פשוט מכלול ומגוון של דברים ומכל כפתור אתה מקבל הפתעה חדשה.

ליאור

פורסם

טוב אז אחרי התגובות של תומר וליאור אני חייב להרחיב, יש הבדל ניכר בין סאאב 9000 וסאאב 9-5

הסאאב 9000 ישנה יותר ואין הרבה מכוניות כאלה וחלקי החילוף לא זמינים בצורה שחלקי חליוף של 9-5 זמינים

בנוסף לכך רוב מוסכי החברה UMI

לא הכי יודעים לטפל ב 9000 בניגוד ל 9-5 כשהיבואן התחיל להחדיר קצת יותר ולהשקיע יותר מאמצים בשיווק הסאאב בישראל .

שני מוסכים של החברה יש באזור שלי, בנצרת יש המוסך של סרוג'י שהציע לי כחבר בזמנו לא לתקן אצלו כי פשוט מאוד הוא לא יודע איך לטפל ברכב הזה.

אולם תצוגה שני ומוסך של החברה נפתח בנצרת עלית ובעל המקום הוא קרוב משפחה שלי, ואני דיי מכור לסאאב שלא תבין אותי בצורה מוטעית וגם המוסכניק הראשי והוא בעצמו אמרו לי שהם עדיין לא יודעים לטפל בסאאב 9000 בניגוד ל 9-5 שהם עברו הדרכה מיוחדת כדי לדעת איך לטפל ברכב.

שני הדברים האלה -חלפים לא זמינים וחוסר ידע בטיפול ברכב- הביאו לזה שהביטוח של סאאב 9000 גבוהה יותר ( ואני בדקתי והרבה מקומות את המחיר בזמנו - אולי השתנה אבל זה כבר לא ממש מעניין ) והמחיר הוא דיי זהה בסביבות ה 10 אלפים שקל שזה המון לרכב שמחירו בסביבות ה 40 אלף שקל ! ובכלל לא ריאלי.

בקשר לטיפולים, האוטו המדובר הוא מדגם אחר ומשנתון שונה, ותאמין לי שזה משנה הרבה מאוד דברים בקשר לטיפולים ולצורך האחזקה - ככל שהרכב ישן יותר האחזקה שלו עולה ומכיוון שהרכב הוא בין יותר מ 10 שנים אז כבר זה שונה בהמון דברים ( אחרי שנזכרתי שהוא בין יותר מ 10 שנים אני לא בטוח שהוא יכול לעשות לו ביטוח מקיף בכלל אם אני זוכר נכון ) .

בקשר לביצועים שליאור הציג, הביצועים טובים מאוד אבל לא כרכב ספורטיבי . הסאאב זה לא רכב ספורטיבי וזה מתבטא מהמון ביטויים . סאאב זה רכב מצויין זה רכב מנהלים-פאר עם מחיר מצחיק בגלל חוסר הידע והשוק הירוד של רכב זה .הוא רכב סולידי מפואר עם כוח אבל לא יותר מזה ואני דיי בטוח שאתה ל מדבר על גרסת האירו שהיא נדירההההההההה מאוד בישראל .

ה 9-5 עם משקל עצמי ש 1509 ק"ג, זה המון ! ביצועים נאים אבל לא יותר מזה ,

יש שתי גרסאות אחת עם מנוע 2 ליטר מוגדש שמספק 150 כ"ס ותאוצה קלאסית מ0-100 תוך 11.6 שניות והגרסה השנייה עם מנוע 2.3 ליטר מוגדש שמספק 185 כ"ס ותאוצה קלאסית של 9.5 שניות למאה . המומנטים הם 24.5 קג"מ ו28.6 קג"מ בהתאמה .

לנתונים האלה קשה לי להגיד לך שהם מרהיבים או עוצרי נשימה אבל בקשר לאיבזור שאתה מקבל אני מסכים שהוא לא היה מבייש מרצדס 600 ודיי בצדק -

למרות חיסרון ה ESP

שהוא דיי בולט למרות המערכות האחרות שנמצאות ברכב זה , המערכת הזו מוצעת כאופציה בתשלום ועוד לא ראיתי הרבה רכבים שנקנו עם המערכת הנ"ל .

בקשר לסאאב 9000 אז אם אתה מדבר על גרסת ה CD

אז המשקל העצמי שלה הוא 1465 ק"ג ועם אותם מנועים אבל יש גם מנוע 2.3 ליטר לא יוגדש שמספק 147 כ"ס כמו שנמצא ברכב שלנו .

בכלל אם אתה מתכוון לקנות מכונית מוגדשת כדאי לבדוק טוב מאוד את הטורבו כי אחרי כל כך הרבה שנים הוא מחייב החלפה והחלפת טורבו זה עסק מאוד יקר שלא לדבר שזה סאאב !

סאאב CS עם משקל עצמי של 1485 ק"ג ואין עוד הבדלים מהותיים חוץ מהצורה של הרכב

בקשר לביצועים של מנועים :

2.3 ליטר לא מוגדש 147 כ"ס ו 21.6 קג"מ ב 3800

2 ליטר מוגדש מספק לך 165 כ"ס ומומנט של 27 קג"מ ב 3000

ויש עוד הרבה סוגים ואין לי כוח להרחיב יש גם 3 ליטר גריפין (לוי יצחק כותב שהיא טורבו פחח - אבל אני כבר התייאשתי מהשטויות שלו ) ועוד

טוב יש לי הרבה מה לעזור בתחום הזה אז אם יש שאלות מסויימות אני ארחיב וגם אם תביא לי דגם מסויים ועל איזה מנוע מדובר אוכל להרחיב לך בקשר לרכב המדובר .

בכל מקרה אני בטוח שתומר נהנה מהרכב שלו אבל אני גם רוצה להביא ולהסביר לך בצורה ברורה למה אתה נכנס, אז הרכב מצויין ואין לו הרבה מגרעות שאני יכול להצביע עליהם חוץ מטיפולים וביטוח יקר .. בכלל אחזקה יקרה , אם זה מתאים לך אז זה הרכב הכי זול והכי כדאי לקנייה .

בהצלחה ואשמח לשמוע עידכון .

פאדי

Henry Miller

פורסם

שלום,

אני בעל סאאב 9000, וכמו שאמרו פה קודם זה אוטו פינוק, זה אוטו ברמה גבובה ביותר מי כול הבחינות אם זה איכות הנסיע ועד לאיכות האיבזור באוטו, אוטו באמת שכייף לנסועהבו,

אבל מה שכן אם אוטו כזה צריך אך ורק לקבל טיפול ב מוסך המורשה של סאאב, וזה UMI ואני חייב להודעות שהשירות שם מאוד יקר, אבל אין לך בררה כי לא תלך לקבל שירות על האוטו במוסך לסוברו או באיזשהו מוסך ביפו, כי אם לא יודעים לטפל במכוניות האלו וסתם היגרמו לך נזק, אז הצעתי אם אתה מעוניים באוטו זול מביחנת שירות ותיקונים, אז סאאב זה לא האוטו, כי השירות עליו מאוד יקר, בדיוק כמו על כול מכוניות הפאר.............

HU-JVC KD LX 110R\FRONT-KENWOOD KFC1068S\REAR-PYLE PL6984BL\SUB-LANZER MAX 12\ FRONT AMP-MAGNAT THE ROCK 400\REAR+SUB AMP-MAGNAT THE ROCK 800

SAAB 9000 2.3L :smile:

פורסם
תקנה ת'סאאב אל תחשוש. אני חבר קרוב של תומר והוא עשה לי סיבוב על הסאאב שלו, פשוט נדהמתי והגב שלי נדבק למושב, מי שחושב שזה רכב לזקנים - טועה ובגדול!! הבעיה עם הרכב הזה שבארץ הוא קיבל סטיגמה של אוטו של זקנים מכיון שרק אנשים מבוגרים נוהגים עליו ולא מנצלים עשירית מהאוטו. שהוא העביר למצב Sport באוטו, אנחנו עוד שניה המראנו!

אגב, האיבזור באוטו הזה לא מבייש מרצדס S600 חדשה, יש שמה פשוט מכלול ומגוון של דברים ומכל כפתור אתה מקבל הפתעה חדשה.

ליאור

ליאור לפי התיאורים שלך ניתן להסיק שאתה בן 15 שעדיין לא יכול להוציא רישיון על טוסטוס. :-P למרות שאני יודע אחרת.

כולה סאאב. מה עשית ממנה ? S600, מטוס, Sport, הפתעות ...

חמוצים !

כולה סאאב, אחלה אוטו. למביני עניין. לבעלי כיס עמוק.

דניאל.

נ.ב.

אהלן ווסאלן פאדיל'ה. איפה היית ?

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
ראש-ראש, אני לא אומר סתם. תכנס פעם לכזה אוטו ותיווכח.

זה רכב מעולם אחר, מהיר פי 4 מהאיביזה טורבו שלך ז"ל.

מה-אתה-אומר(לי).

בלעם היקר,

האיביזה שלי כבודה במקומה מונח, כך גם הסאאב, אבל לתת לה איבזור של S600 שאני משוכנע שלא ראית מבפנים או מהיריות של F15 שאני בטוח שלא ראית מבפנים זה פשוט לא נכון.

אז מר בחוררר תן גז, אני מקווה שכבר בהונדה שלך.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
ראש-ראש, אני לא אומר סתם. תכנס פעם לכזה אוטו ותיווכח.

זה רכב מעולם אחר, מהיר פי 4 מהאיביזה טורבו שלך ז"ל.

האבזור של הסאאב גבוהה מאוד וברמת פאר - שזה באותה ליגה כמו המרצדס S CLASS

בקשר למהירות שאתה טוען כבר הבאתי לך נתונים מדוייקים, אנא ממך תקרא לפני שתגיב ..

11.6 ו 9.5 זה לא מטוס ובטח ובטח שזה לא יותר מהיר מהאביזה

בכל מקרה אני לא רואה שאתה לא מסתמך על נתונים אלא סתם על דיבורים ולכן אני כבר הרמתי ידיים .

בקשר למוסך סאאב, אז אני ניסיתי את אלה שבצפון. תל אביב יחסית רחוקה לי למרות ששמעתי שדווקא שם הם יחסית מכירים את האוטו אבל בסניף של הצ'ק פוסט או בנצרת או במוסכים בצפון הם לא יודעים על הרכב הזה כלום .

חוץ מזה אני מטפל במוסך שכן מטפל בסאאב ובכלל אבי מכיר אותו כי הוא היה המוסכניק של הסאאב מלפני 30 שנה - כן ויש לו שני רכבי אספנות של סאאב ;)

נ.ב אני פה דני סתם הייתי עסוק בלימודים + עבודה +כאב ראש נורא מהמון דברים

;) אל תדאג אני לא נוטש לעולם חחחח

Henry Miller

• תוכן חדש...