Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני ,אמרתי לך.

סיבה אפשרית לאיזון העדיף של הראלי הוא חלוקת משקל קדימה/אחורה מאוזנת יותר

בגלל המנוע הקל יותר

אני לא חושב שהמנוע קל יותר, וגם לא חושב שכמה עשרות קילוגרמים (מ-קסימום) ישפיעו בצורה משמעותית על ההתנהגות. אני יכול גם לומר שאצלי בבגאז' יש סאב של 10 קילו, אולי גם זה משפיע?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא חושב שהמנוע קל יותר, וגם לא חושב שכמה עשרות קילוגרמים (מ-קסימום) ישפיעו בצורה משמעותית על ההתנהגות. אני יכול גם לומר שאצלי בבגאז' יש סאב של 10 קילו, אולי גם זה משפיע?

רוני

מה מצב הבולמים אצל צוקרמן? האם גם אצלו הם דיי חדישים כמו אצלך? במידה וכן, זה עונה על חלק גדול מהשאלות (בסקסו המונמכת, הבולמים היו סטנדרטיים).

.....

Back to the original - NC again.

פורסם

אני כן חושב שזה משפיע ,אתה נוטה להתעלם אולי מהכוחות הפועלים בפנייה ועד כמה

שינוי במרכז הכובד של הרכב משפיע .

אותם עשרות ק"ג מוכפלים בריבוע מהירות הפנייה כבר מהווים גורם משפיע .

דוגמאות : בלמבורגיני מיורה מיכל הדלק היה ממוקם בחלק הקדמי וכשהוא התרוקן הרכב

התנהג בצורה שונה עם יותר היגויי יתר

בפורמולה 1 בשנים שמנסל ופרוסט נהגו באותה קבוצה כשמנסל נהג במכונית של פרוסט

היה צריך לכוונן מחדש את המיתלים בגלל הבדלי המשקל בין שני הנהגים

.I'm a blocked user

פורסם

LEVIL, איפה אתה חי?

ההבדל בין המנוע של הראלי והמנוע של הGTI הוא אולי (בהגזמה) 20 קילו לרעת הGTI. זה מה שישפיע? תגיד לי אתה עושה צחוק?

אתה נתפס לקטנות ברמות מעוררות גיחוך. תיכף עוד תגיד שדוד אחורי של ANSA מחריף ב106 היגוי יתר בגלל שהוא שוקל חצי קילו יותר מהדוד המקורי... :?

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

ישי צודק. levil, אני בספק שעשרות בודדות של קילוגרמים ישפיעו על ההתנהגות בצורה משמעותית. אתה יודע מה, אני מוכן לבדוק את העניין. יש לי סאב בבגאז' וגלגל ספייר בתחתית החלק האחורי, שניהם ביחד שוקלים כמה? 20 קילו? אולי 25? אני אקח כמה סיבובים עם האוטו, ואז אוריד אותם ואנסה לקחת את אותם הסיבובים באותה הצורה, ולראות אם יש הבדל בהתגבשות היגוי היתר ובעוצמתו.

ובן (TB) - אצל רועי הבולמים חדשים ומקוריים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ובן (TB) - אצל רועי הבולמים חדשים ומקוריים.

רוני

אז מישום מה יש לי הרגשה שהבולמים החדשים זה ההבדל המשמעותי בין ה 106GTI של צוקי והסקסו VTS שלך ל 106 ראלי השונות שנהגת עליהן.

אל תשכח שאצל יובל (הגלוז) בראלי הבולמים הם גם כן סטנדרטיים.

Back to the original - NC again.

פורסם

הייתי רוצה להוסיף לדיון מניסיוני במכוניות הנ"ל ....

ברשותי 106 ראלי דור שני(למי שלא יודע...) עם מערכת מתלים סטנדרטית ויצא לי לינהוג

על כמה וכמה 106ים על דגמיה הספורטיביים .

יצא לי גם לינהוג את הסקסו של VTS של רוני לפני הבולמים המשופרים ועל סקסו VTR שהוסבה לVTS.

יש לציין שנהגתי על הסקסו של רוני במיקום ספציפי ולזמן קצר מאוד יחסית.

לא כך המצב בסקסו השניה שיצא לי לינהוג אותה.

ההבדלים אולי לא גדולים על הנייר אך בכביש מורגש הבדל לא קטן:

בהיגוי ,בהתנהגות ובעוד כמה דברים שגורמים לי לרצות את ה-106 יותר.

אומנם קשה לאמוד על ההבדלים בנסיעה קצרה כמו שקרה עם רוני ,אבל גם שם ובסיבוב ספציפי אחד בלבד,

הרגשתי הבדל . אולי כי נהגתי על ה-106 ומיד לאחר מכן עברתי לסקסו.

קודם כל ההיגוי-מרגיש באופן כללי ,פשוט לא באותה הרמה של ה-106.

1.מרגיש מעורפל ולא מתקשר ברמה של ה-106.

2.חופש באמצע.

3.פחות משדר על מצב האחיזה ועל נקודת ה"ניתוק" מהכביש.

4.צורך לסובב יותר את ההגה בשביל לקבל את אותה התגובה כמו ב-106.

שנית ההתנהגות בכלל-

לא אהבתי את התיאור שלך (רוני) שה-106 אולי "משעממת" ביחס לסקסו.

כל הנקודה במכונית ספורטיבית טובה הוא התקשורת ,ריגוש והיכולת לתרגם את פעולות הנהג לכביש בצורה המדויקת והקלה ביותר.ואת זה (לפחות לפי ראות עיניי ) ה-106 עושה הכי טוב .

לאמר שסקסו יותר מרגשת כי היא "פחות צפויה " (אים הבנתי נכון) זה פשוט מטעה לדעתי.

אני חושב שהרבה יותר כיף "להחליק" וליתקוף כבישים כשאתה יודע בדיוק מה קורה בשידור חי.

כאילו שניה לפני שהכל קורה אתה מקבל הודעה על כך ויכול ליפעול בהתאם.

יכול להיות שזה בכל זאת עיניין של העדפה ,אבל ככה אני מרגיש.

ההתנהגות "הפראית" שתיארת שאתה כל כך אוהב היא תוצר של פחות תקשורת .

אותו הדבר קורה ב-106 אבל עם פחות עירפול ויותר אינפורמציה -ולא רק מההגה .

אולי ההבדלים לא כל כך גדולים בין רכבים חדשים ובמצב דומה ,אבל ככה אני הרגשתי -לפחות מהניסיון שלי.

יש אפשרות שלא הייתי שם לב להבדלים הללו אים לא הייתי מחפש אותם ונוהג בשני הרכבים אחד אחרי השני.

עיניין של טעם -אבל אני תמיד יעדיף את הראלי על פני הסקסו בכל הקשור לניהוג.

חשוב לציין שההבדלים הללו הם בין רכבים די ישנים ובמצב תחזוקה שונה.

יצא לי לינהוג על ראלי דור ראשון (שעל פי הכתבים,היא ה-רכב) שבה ההיגוי היה מרגיש מעורפל

ולאחר כמה זמן התברר שהייתה ממש בעיה במערכת ההיגוי,כך שהשוואה שנעשית בתנאים

כאלו היא לא הכי נכונה-קחו הכל בעירבון מוגבל.

הגלוז.

wrx 2001 8)

פורסם

התאורים כאן גרמו לי לפחות להתרגשות.....

"ניתוק" "תחושה מרכז הגה" "ערפול"

על סמך התרד המפואר הזה אני כבר קיבלתי החלטה,

אני הולך על סיטרואן 106 ראלי 16VTS.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

קודם כל - תודה לך הגלוז על ההודעה הארוכה והמרגשת, אבל ברשד אמר את זה נכון - ההבדלים באמת מאוד קטנים והמכוניות הללו באמת זהות בבסיסן, כך שאפילו אם יש הבדלים בניהוג, הם כלל לא משמעותיים לחווית הנהיגה, אלא יותר כקוריוזים קטנים בלבד.

בנוסף, בעל 106 ראלי מנוסה (דיוויד) העלה בפני סוגיה מעניינת - הוא טוען שיכול מאוד להיות שחלק גדול מההבדל המורגש נובע מ...לחץ האוויר בצמיגים!

בסקסו לחץ האוויר המומלץ הוא 36 מלפנים ו-32 מאחור. ב-106 הלחץ הוא 32 בכל הגלגלים. יכול להיות ש-4 ה-PSI הללו משפיעים גם על הנטייה להיגוי יתר וגם על חדות ההפנייה הראשונית של ההגה. אני אעשה ניסוי בקרוב ואוריד ל-32 מלפנים, בשביל לראות האם יש הבדלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
התאורים כאן גרמו לי לפחות להתרגשות.....

"ניתוק" "תחושה מרכז הגה" "ערפול"

על סמך התרד המפואר הזה אני כבר קיבלתי החלטה,

אני הולך על סיטרואן 106 ראלי 16VTS.

זה מאוד מרגש אותי שהתרגשת.....או שלא.

לרוני:

אתה צודק שאין הרבה הבדלים טכניים ,אבל בכל זאת יש הבדל בהרגשה.

וכמו שרק עכשיו ציינת אפילו לחץ אוויר בצמיגים יכול לגרום לשינוי בהתנהגות.

בטח שמידת צמיגים שונה ובטח ובטח שכיול שונה של מתלים.

הגלוז.

wrx 2001 8)

פורסם

מדי פעם אני קורא את מה שרושמים בשרשור הזה והחלטתי להוסיף נקודות קטנות.

א. לפי מה שידוע לי, בסקסו VTS יש משאבת הגה חשמלית. לדעתי זה עשויי לפגום ברגש של ההגה.

ב. לפני כשנה הייתי בפולין שם נפגשתי עם נהג ראלי שברשותו 106 ראלי מוכנה למרוצים. אחרי שנתן לי להתחרע על הרכב שלו כשעה, בזמן המנוחה שלי, ניסיתי להוציא ממנו כמה מילים באנגלית (תאמינו לי זה היה קשה). מה שהוא אמר לי זה: שאם הוא היה בונה היום רכב הוא היה מכין סקסו VTS, מה שהוא אמר "It's a whole different car" לא ממש הבנתי למה והוא לא כל כך ידע להסביר לי למה ואיך. כששאלתי מה לגבי ההגה החשמלי, הוא אמר לי שההגה החשמלי אכן לא טוב אבל מחליפים אותו.

בקיצור, הנהג ההוא לפחות היה משוכנע בכל ליבו שסקסו עדיפה בהרבה על 106 אני לא הבנתי למה. אולי גם בגלל שלראלי מנוע 16 שסתומים והיא יותר נפוצה מה106 בפולין.

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
א. לפי מה שידוע לי, בסקסו VTS יש משאבת הגה חשמלית. לדעתי זה עשויי לפגום ברגש של ההגה.

לסקסו יש משאבת הגה חשמלית, אבל ההגה עצמו הידראולי. יש להבדיל בין הדברים, ומשאבה חשמלית לא בהכרח פוגמת בתחושה ובתקשורת מההגה. כמוכן, ל-106GTI שהיא מכונית זהה, יש אותו הסידור...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מה קורה פה???

מלחמת אחים???

אני אישית לא נהגתי על סקסו אבל יש ברשותי כמה מבחנים בין הסקסו ל106 שנבחנו ע"י המגזין הידוע בשמו "CAR" ו AUTOCAR" על פי המבחנים שלהם , הם מעדיפים את ה106 .

הם רושמים שבעקרון שני הרכבים הם HOT HATCH נהדרות ובין המהנות ביותר שקיימות EVER.

הם רושמים שהסקסו יותר נעימה ומעודנת מבפנים וגם יותר נעימה לנסיעה יומיומית מכיון שהיא רכה יותר ופה ה106 מקבלת את הפלוס של רכב מהנה יותר ומתקשר יותר. הם מעדיפים את ה106 בגלל היומרות היותר ספורטיביות שלה ובגלל הLOOK החיצוני שלה.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
בנוסף, בעל 106 ראלי מנוסה (דיוויד) העלה בפני סוגיה מעניינת - הוא טוען שיכול מאוד להיות שחלק גדול מההבדל המורגש נובע מ...לחץ האוויר בצמיגים!

בסקסו לחץ האוויר המומלץ הוא 36 מלפנים ו-32 מאחור. ב-106 הלחץ הוא 32 בכל הגלגלים. יכול להיות ש-4 ה-PSI הללו משפיעים גם על הנטייה להיגוי יתר וגם על חדות ההפנייה הראשונית של ההגה. אני אעשה ניסוי בקרוב ואוריד ל-32 מלפנים, בשביל לראות האם יש הבדלים.

בוודאות - יש הבדל!

ההבדל בין 32PSI מקדימה (הסטנדרט בראלי) לבין 35PSI מקדימה (מה שאני ממלא עכשיו) הוא מורגש מהשניה הראשונה. לא אוכל להגיד שהבאתי את האוטו למצבים יותר מדי קיצוניים, אבל השינוי משפיע בצורהברורה על התנהגות הרכב והתחושה.

בעלי ראלי, במיוחד אלו המצוינים לעיל - כמה אתם ממלאים?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אני על ג'אנט 15 וצמיג 195/45 ככה שזה לא רלוונטי.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

• תוכן חדש...