Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

נסעתי עם רכבי ומנורת השמן התחילה לדלוק לסירוגין,

מכוון שלא יכולתי לדומם את המנוע ישר איפה שנסעתי, נסעתי עם נורה דולקת לסירוגין במשך 3 דקות..

לאחר שמילאתי שמן שהיה לי במכונית, הנורה כבתה.

האם נגרם נזק בכל אופן למנוע? ואם כן, מדובר בנזק שאפשר לתקן במוסך?

תודה רבה! :)

פורסם

אם לא נשמעו נקישות או רעשים מטרידים מכיוון המנוע וחום המנוע לא חרג מהנורמה, מרבית הסיכויים שניצלת, להפעם. כמה שמן היה חסר? במידה והמפלס ממשיך לרדת באופן חריג, שווה להמנע מנסיעה למוסך אלא לבצע גרירה של הרכב.

פורסם

במצב רגיל כאשר נדקלת נורת שמן המשמעות שמפלס השמן נמצא בקו התחתון במדיד ונדרש מילוי של ליטר שמן (מתוך 4 ליטרים בדרך כלל). לא נגרם שום נזק מנסיעה קצרה עם נורה דולקת (אלא אם כן מדובר בבעיה של נזילת שמן מאסיבית כאשר מפלס השמן ירד יותר מליטר והמשיך לרדת).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)
במצב רגיל כאשר נדקלת נורת שמן המשמעות שמפלס השמן נמצא בקו התחתון במדיד ונדרש מילוי של ליטר שמן (מתוך 4 ליטרים בדרך כלל). לא נגרם שום נזק מנסיעה קצרה עם נורה דולקת (אלא אם כן מדובר בבעיה של נזילת שמן מאסיבית כאשר מפלס השמן ירד יותר מליטר והמשיך לרדת).

לא מדוייק,

ברכבים המצויידים בחיישן מפלס אלקטרוני (לרוב ברכבים צרפתים וגרמנים), ישנה נורה צהובה המתריעה על מפלס שמן נמוך ומתפקדת כפי שציינת.

להבדיל אלפי הבדלות, נורת השמן האדומה, הקיימת בכל הרכבים, מתריעה על לחץ שמן נמוך וכלל אין לה קשר למדידת מפלס.

נורה זו תדלק לרוב אם מפלס השמן נמוך משמעותית מהמותר (הרבה מתחת למינימום במדיד) ברמה שהמשאבה כבר לא מסוגלת להגיע לשמן ושואבת אויר, או לחילופין אם ישנה חסימה כלשהי במעברי השמן.

כאשר נורה זו דולקת בהכרח ישנו בלאי מואץ למנוע.

במקרה שבשירשור זה, יתכן ולא קרה שום דבר נורא כיוון שמדובר בהבהבים קצרים של הנורה, כלומר המפלס היה גבולי והייתה הרעבת שמן לפרקי זמן קצרים.

לפותח השירשור, תמשיך לעקוב אחר פעולת המנוע בימים הקרובים, אם לא נשמע רעש חריג או דפיקות שלא שמעת קודם, ייתכן ויצאת בזול. להבא תעקוב אחר מפלס השמן לעיתים קרובות יותר.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
אני מאמין שיש מקדם ביטחון כלשהוא . אני לא מאמין שהנורה מהבהבת ושניה לאחר מכן הולך המנוע . 3 דקות נסיעה לא ידפקו את המנוע .

הלוואי וזה היה נכון.

סיפור אישי: לפני שנה בניתי רכב לגרוטאראלי (מגאן טורבו דיזל).

הרכב היה במצב מצויין אבל ידעתי שהטורבו שלו עייף מאוד. הייתה לי ליבת טורבו על המדף אבל התעצלתי להחליף.

ערב המסע, בדרך לנקודת המפגש, 100 מטר לפני סוף העליה למחלף אלייקים מכיוון דרום, לפתע הרגשתי ירידה פתאומית בעוצמת הסחיבה ונידלקה נורת לחץ שמן. הניחוש הכי טוב שלי זה שמשהו בטורבו התפרק וסתם מעבר שמן כלשהו.

בכל אופן לא ניתן היה לעצור שם, בקושי יש שם שוליים. אז המשכתי ליוקנעם. סך הכל שתי דקות נסיעה מאותה נקודה, 95% מהן בירידה.

כשהגעתי לחניון בקניון יוקנעם, המנוע בקושי החזיק סרק, דפק כמו טרקטור, ומשאבת הואקום מסרה נשמתה לבורא מחוסר שימון. בקיצור אמרתי עליו קדיש.

כך שעם כל הכבוד לאמונה שלך, חוסר שימון הוא מצב קטסטרופאלי למנוע ולפעמים גם לאביזרים שלו..

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

או בגירסה המאומלר"ת - 17(~!) דקות המנוע שרד ללא שמן ; באיזור ה 4 דקות, ככל הנראה, החל להגרם נזק בלתי הפיך למכלולי המנוע.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)
באיזור ה 4 דקות, ככל הנראה, החל להגרם נזק בלתי הפיך למכלולי המנוע.

מבטיח לך שאם היית מפרק את המנוע לגורמים גם אחרי חצי דקה, היית רואה שכבר נגרם נזק בלתי הפיך... פשוט כניראה לקח 4 דקות עד שהשחיקה החמירה מספיק בשביל לשמוע את זה מבחוץ.

נזק בלתי הפיך זה אומר שחיקה מוגברת למיסבי קראנק וקאמשאפט, שחיקה מוגברת לרינגים וכל דבר אחר שתוכנן לנוע על שיכבת שמן. זה לא אומר שהמנוע מושבת במיידי, גם לברזל לוקח זמן להשחק. אבל הנזק לא יעלם לשום מקום.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
אני מאמין שיש מקדם ביטחון כלשהוא . אני לא מאמין שהנורה מהבהבת ושניה לאחר מכן הולך המנוע . 3 דקות נסיעה לא ידפקו את המנוע .

נזק למיסבים עלול לקרות כבר בשניות הראשונות לאחר ששכבת השמן המפרידה בין שתי מתכות מתאדה בגלל החיכוך הנוצר בין משטחי ההחלקה של המיסבים במיוחד במיסבים החלקה/חיכוך.

דרך לאחר שיפוץ מנוע חובה למלא שמן בלחץ דבר אשר משחרר את המערכת מאוויר ומאפשר למשאבת השמן 'לבנות' לחץ שמן תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש מקדם בטחון מסויים, אם אפשר לקרוא לזה ככה וזה תלוי בשמן שהיה בשימוש, כמה טרי ואיכותי הוא היה, אפילו אם נעלם לו ובאיזה תנאים המנוע עבד כאשר היה רעב שמן.

ראיתי מנועים שעבדו עם כמות נמוכה מאוד של שמן, משהו כמו ליטר, עם נורית לחץ שמן דולקת מידי פעם ושום נזק משמעותי לא נגרם למיסבים ולגלים, או שהנזקים היו שטחיים מאוד ולא היה צריך להחליף כלום, רק לסגור הכל, לשם שמן ולהמשיך להשתמש ברכב.

יש כמובן גם מקרים שהיו נזקים, אבל בתור זה שתיקן את הרכב ולא נסע בו, אי אפשר באמת לדעת איך באמת נסעו ברכב עם החוסר שימון ולכמה זמן.

פורסם

קרה לי פעמיים,פעם ראשונה בפירוט אונו אחרי טיפול לא סגרו את הבורג ריקון שמן כמו שצריך ובאמצע כביש החוף נדלקה נורה אדומה של לחץ שמן, אחרי דקה עצרתי בשוליים והרכב נגרר למוסך ולא נגרם שום נזק.

פעם שניה זה קרה לי בקנגו 2006, ניפצתי את הקרטר על סלע וכל השמן נשפך תוך שניה, יש מערכת שמכבה את המנוע ומונעת נזק.

• תוכן חדש...