Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוריס היברידת 2012- כדאיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפשים רכב שני בבית שישמש כרכב ראשי.

זה אומר נסועה שנתית כ-22,000 ק"מ בשנה רובם בין עירוני.

נפלה לידינו הצעה לרכב שנת 2012 יד 01 (2) נרכשה מטויוטה סלקט לפני כחצי שנה עם אחריות לעוד חצי שנה למנוע גיר ושילדה. הרכב נסע 70 אלף ק"מ. שמור מאוד חיצונית ופנימית, העניין הוא המחיר והאם מוצדק לרכוש רכב היברידי לנסיעות הנ"ל.

מה ההשלכות ברכישת רכב היברידי מבחינת אחזקה- מתי מחליפים סוללה ומה זה בדיוק האחריות ומה היא מכסה?

בעל הרכב דורש 60k כאשר המחירון לפני שקלול הוא 59k ועם שקלול הוא 64.

מה לדעתכם המחיר הריאלי לשלם לרכב כזה?

תודה מראש.

פורסם

ברכב היברידי מחליפים סוללה כשהיא כבר לא יעילה. זה משתנה מרכב לרכב - לא ראיתי חוקים.

עלות החלפת הסוללה כ-8,000 שקלים.

טויוטה נותנים אחריות עד 5 שנים או 100,000 ק"מ - שכבר עברה - והארכת אחריות לעוד 5 שנים ו-100,000 ק"מ במחיר של כ-300 שקלים לשנה.

משמעות האחריות היא שאם יהיה צורך להחליף סוללה יעשו זאת ללא תשלום נוסף.

בדקת שהרכב באמת בהארכת אחריות לסוללה? חשוב.

לדעתי ב-22,000 ק"מ לשנה היברידי כדאי. מחישוב שעשיתי לפני כמה חודשים ראיתי חיסכון של כ-400 שקל לחודש על דלק יחסית למכונית אוטומטית לא היברידית (דגמים שבדקתי. כמובן לא לכל המכוניות אותה צריכת דלק).

אבל יש לקחת בחשבון שהחיסכון הגדול בהיברידי הוא בנסיעות עירוניות (או בפקקים בין עירוניים...) כך שכדאי שתעשה את החישוב לפי אופי הנסיעה שלך.

מעבר לסוללה אחזקת רכב היברידי דומה מאוד לרכב לא היברידי. הבלמים מתבלים פחות כעיקרון.

70,000 ק"מ לרכב היברידי בן 5 זה מעט יחסית. ברובם נוסעים הרבה מאוד.

לגבי המחיר קטונתי מלייעץ. לי זה נראה מחיר סביר.

בהצלחה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

תודה על התשובות.

אכן יש אחריות לסוללה. תוואי הנסיעה יכול להיום גם עירוני פקוק וגם בין עירוני כך שאין לנו בעיה עם זה. יצא לך לבדוק צריכת דלק לרכב הנ"ל?

מבחינת אחריות מה שזה אומר שאם ארכוש את הרכב, עוד כשנה וחצי הרכב יגיע ל100km בשעון תיגמר לי האחריות או שיש עוד 100km נוספים מרגע רכישת האחריות?

מה הסיבה שהבלמים נגמרים בקצב איטי יותר?

עריכה אחרונה על ידי tomy669
פורסם

קניתי אוריס היברידית לפני כשלושה חודשים. צריכת הדלק אצלי 18-19 ק"מ לליטר.

מבחינת אחריות, האחריות המקורית נגמרת כשהרכב עובר 100,000 ק"מ (או את גיל 5). לאחר מכן אפשר להאריך אחריות להבנתי לעוד חמש שנים - כל פעם לשנה אחת או 15,000 ק"מ (חשבתי ש-20K אבל כעת אני רואה שזאת טעות:

https://www.toyota.co.il/service-and-accessories/service-and-maintenance/hybrid-service)

הבלמים נגמרים בקצב איטי יותר בגלל שאנרגיית הבלימה משמשת לטעינת הסוללה של המנוע החשמלי.

פורסם

אני באותה התלבטות כמו שלך (ראה שרשור בפורום ייעוץ).

אני נוסע המון (בערך 30K בשנה).

ראיתי אוריס היברידית 2014 ואני פשוט לא מאמין למחירים, אנשים דורשים 90K על 2014 כשחדשה מהניילונים בליסינג 0 ק"מ עולה 119K.

עם כל הכבוד, אני לא חושב שזה חכם לקנות רכב כ"כ ישן על אף היותו חסכוני. 2012 זה אומר לפחות 6 שנים על הכביש.

התקציב שלך, כמו שלי, מתקרב מאוד לרכב חדש מהחברה עם אחריות...

פורסם (נערך)

איתמר, העניין הוא החסכון, אמינות וההתאמה לצרכים שלנו. מסכים ש6 שנים זה לא רכב חדש אך המטרה היא לנסות ולהחליף רכב כל שנה. והמחיר שמבקשים עח הרכב הספציפי שהוא יד 01 זהה למחיר של רכב שהוא יד 00 ואצלנו הוא יהיה כבר יד 02 שזה יקשה על המכירה. האם יש מידע על כמה שנים הסוללה מחזיקה?

עריכה אחרונה על ידי tomy669
פורסם

ידידי, זה לא רק סוללה.

ברכב יש המון חיישנים, המון חלקים שמתבלים, ולא משנה שזה טויוטה.

מכיר מישהו שקנה פיריוס מטויוטה סלקסט נהנה ממנה בהתחלה אבל כשהיא התחילה להתיישן הוא הוציא אלפי שקלים על תיקונים.

אני ממש באותה התלבטות כמו שלך ולכן אני רושם זאת, ויש לי בערך חודש לרכוש מכונית אחרת...

פורסם

כבעל אוריס היברידית בכמעט ה5 השנים האחרונות, אנ יכול להמליץ בלב שלם על רכישה של רכב כזה.

עלויות שוטפות נמוכות מאוד (ירידת ערך, דלק, טיפולים ואחזקה וכו')

רכב שקט ואמין מאוד

פורסם

גם אני נרתעתי בהתחלה מהמחיר והקילומטרז' הגבוהים יחסית למשפחתיות אחרות אבל קניתי ואני לא מתחרט. יש לקחת בחשבון ירידת ערך נמוכה יחסית (בגלל השם "טויוטה"...)

מצאתי אחת פרטית בת 3 עם 65000 ק"מ שזה סביר. ראיתי פה בפורום שמצאו גם עם קילומטרז' נמוך יותר

פורסם

נהגתי על אוריס היברידית ודוושת הבלמים הרגישה קשה וגבוהה מאוד.

בעל הרכב אמר שכך זה הכל הדגמים של טויוטה ההיברידיות ואני תוהה האם אולי ישנה בעיה או שאכן זה כך?

פורסם

יש רכבים שדוושת הבלמים רגישה יותר ויש כאלו שפחות. אני דווקא מאוד אוהב שדוושת הבלמים רגישה וגבוהה. בעיה? זה רק בבדיקה במוסך אפשר לדעת.

פורסם

מהמלצות בשרשור מקביל המליצו על מגאן אסטייט דיזל שהיא יותר זולה מאוריס היברידית.

לאחר 3 שנים עם אוקטביה דיזל dsg6 עד כמה אמינה ושונה תהיה הרנו ואיך תהיה האחזקה שלה ביחס לסקודה.

החשש שלי הוא נק' החולשה ברכבים האלה- הגיר הרובוטי ועלויות התיקון שלו.

בסקודה מטפל אצל רון שהוא מומחה לגרמניות, האם קיים מוסך שווה ערך לרנו הצרפתית כמו רון?

האם בכלל כדאי לפזול לכיוון הצרפתיות או שלהישאר עם הטוב והידוע כאמין- טויוטה היברידית?

פורסם

במקומך הייתי מתמקד בטויטה, אולי עדיך אחת קצת יותר חדשה גם כן עם אחריות מורחבת-כך שבמידה ותרצה להחזיק את הרכב 4-5 שנים עניין הסוללה פחות יטריד אותך.

לקנות רכב שומר על ערך זה חסרון אומנם בקנייה, אך אל תשכח שזה יתרון במכירה במידה והרכב אכן שמור.

בסופו של יום עלות הרכב נטו(ללא טיפולים)זה הדלתא שבין הקניה למכירה וכך לדעתי צריך להסתכל על זה, אין מה לפזול למחירי הרכב כחדש אם זה לא בתקציב שהגדרת(אלא אם הפער הוא באמת אלפי שקלים בודדים)

בהצלחה

פורסם
מהמלצות בשרשור מקביל המליצו על מגאן אסטייט דיזל שהיא יותר זולה מאוריס היברידית.

לאחר 3 שנים עם אוקטביה דיזל dsg6 עד כמה אמינה ושונה תהיה הרנו ואיך תהיה האחזקה שלה ביחס לסקודה.

החשש שלי הוא נק' החולשה ברכבים האלה- הגיר הרובוטי ועלויות התיקון שלו.

בסקודה מטפל אצל רון שהוא מומחה לגרמניות, האם קיים מוסך שווה ערך לרנו הצרפתית כמו רון?

האם בכלל כדאי לפזול לכיוון הצרפתיות או שלהישאר עם הטוב והידוע כאמין- טויוטה היברידית?

רק כי שאלת:

אם אתה מאלה שברגע שיתקלקל איזה סמיצ'יק מייד ירוצו לקלל את הצרפתים, את הספרדים, את רנו, את קרסו ואת הפורום, רד מזה.

אם אתה מסוגל לשקול את העניין בצורה אובייקטיבית:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?662103-%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%AA-%D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%93-%D7%A9%D7%9C-%D7%A8%D7%A0%D7%95-dci-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%96%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA&highlight=%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91+%D7%92%D7%99%D7%A8

"מוסך רון" של הצרפתיות, לפחות באזור המרכז, אלה מוסך גבע ואורן שירותי רכב. יש ככל הנראה גם עוד כמה מורשי יבואן ולא-מורשי יבואן *טובים* בצפון ובדרום.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...