Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכירות רכב בארה"ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספיריאל, תודה על העצות המועילות, רשמתי לעצמי!

לממליצים על רכב מעניין - יש לכם רעיון לרכב שיכיל שני אנשים ושתי מזוודות, יהיה נוח לנסיעות מרובות וארוכות?

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבן שלי נסע לפני מספר שנים עם חבר ללימודים, הזמינו טידה וקיבלו קאמארו אדומה - נחמד לשני ילדים בני 21. התלונה העיקרית שלהם היתה שבאמצע הדרך נדלקה נורית התראה על צורך בטיפול תקופתי, והם נאלצו לבלות כמה שעות במוסך. אבל הוא בדיוק החזיר את ה-308SW ששכר השבוע בברצלונה (טיול של 3 הבנים ,טוב לאחוות אחים), אפשר יהיה לשאול אות מחר כשיחזור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תבדוק שיש לך גלגל רזרבי, אתה לא רוצה להתקע שעות באמצע נוואדה בהמתנה לחילוץ רק בגלל זה.

גם אני הופתעתי, אבל זה כנראה מקובל להשכיר שמה רכבים ככה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

עוד כמה טיפים, בהמשך לרשימה המצויינת של sperial:

- נסה להימנע מנהיגה בלילה. שילוב של עייפות + ראות גרועה + חוקי תנועה ותמרורים שונים ממה שאתה מכיר הם מתכון בדוק לאי-נעימויות.

- ובהמשך לסעיף הקודם - כנראה שכל האמריקאים נולדו עם ראיית לילה מובנית, אחרת אי אפשר להבין את חוסר התאורה בכבישים. בארץ התרגלנו לכך שכמעט כל כביש מואר בלילה, בארה"ב זה לחלוטין לא המצב.

- עוד דבר שתרגיש היטב הוא איכות הסלילה הנמוכה. לא רוצה להכליל כמובן, אבל כבר יצא לי לנהוג בלא מעט מדינות בארה"ב, וכמעט תמיד איכות הסלילה שם נמוכה מזו שבארץ.

- בדוק מראש את מדיניות הדלק בהשכרה. ברוב החברות זה Full to Full, כלומר - אתה מקבל מיכל מלא, ואמור להחזיר מיכל מלא. אם תחזיר מיכל חסר, יפתחו לך את הצורה במחירים הזויים לחלוטין לכל ליטר דלק שהם יצטרכו להשלים. מצד שני, ההגדרה של "מיכל מלא" די גמישה. בנסיעה האחרונה שלנו, לפני כחודשיים, החזרתי רכב שתודלק בערך 60 ק"מ לפני ההחזרה, וזה סבבה לחלוטין.

- עוד דבר לבדוק - שעות הפתיחה של הסניף אליו אתה מחזיר את הרכב. רוב הסניפים פועלים בשעות העבודה המקובלות בלבד (9-5), ואם תרצה להחזיר את הרכב בשעות אחרות, עלולה להיות בעיה. מהבחינה הזו עדיף תמיד להחזיר בסניף בשדה תעופה, שלרוב פתוח 24/7.

- מדיניות ה-Toll Roads (כבישי אגרה). מסביב לסן פרנסיסקו יש כבישי אגרה, בדוק מראש אם אתה עומד לנסוע בהם (Google Maps יראה לך את זה). אם כן - בדוק מראש מה מדיניות חברת ההשכרה לגבי שימוש בכבישי אגרה. בדרך כלל עדיף לך לעבור בעמדה שמיועדת לתשלום במזומן ולחסוך דמי-טיפול-שקר-כלשהו של חברת ההשכרה.

- מבחינת ביטוחים, שים לב שיש שני סוגים של ביטוח ביטול השתתפות עצמית: יש את הביטוח שחברת ההשכרה תשמח למכור לך, שממש מבטל את ההשתתפות העצמית, אבל יקר לאללה, ויש ביטוח של חברות ביטוח חיצוניות כמו פספורטקארד שנותנים לך החזר על ההשתתפות העצמית. כלומר - אתה תשלם את ההשתתפות, והם יחזירו לך את הכסף. אלה ביטוחים זולים משמעותית (אני ראיתי הפרשים של פי 3), אבל דורשים יותר התעסקות בעת הצורך.

- אם שוטר עוצר אותך בכביש, שב ברכב עם ידיים על ההגה. אל תסיר אותם משם אלא אם השוטר ביקש לראות רשיונות או משהו דומה. ובכל מקרה, לעולם, אבל לעולם, אל תצא מהרכב בלי שהתבקשת לעשות את זה. אם תצא מהרכב תמצא את עצמך מביט מקרוב על הצד המפחיד של קנה של אקדח.

- ומכיוון שביקשת, כבונוס, טיפ על מלונות: מחירי המלונות נעים בפראות כתלות ממרחק המלון מה-Downtown. אם לא לחוץ לכם על חיי הלילה במקומות שבהם תהיו, לכו על מלון שלושה כוכבים שנמצא קצת רחוק ממרכז העיר. ברוב המקרים תקבלו חדר מרווח, שקט, מאובזר, עם ארוחת בוקר כלולה ואינטרנט חינם.

אם תרצה קצת המלצות קונקרטיות על סן-פרנסיסקו, לוס אנג'לס ויוסמיטי - אשמח לתת בפרטי.

פורסם
ספיריאל, תודה על העצות המועילות, רשמתי לעצמי!

לממליצים על רכב מעניין - יש לכם רעיון לרכב שיכיל שני אנשים ושתי מזוודות, יהיה נוח לנסיעות מרובות וארוכות?

attachment.php?attachmentid=475510&d=1478126932&thumb=1

היינו זוג עם 2 מזוודות גדולות. המושבים האחוריים מיועדים לזה(כי לשבת אי אפשר באמת). אם אתה רוצה קצת יותר מרחב תקח לא קבריולה כי הגג תופס הרבה מקום. במוסטאנג יש מספיק מקום לדעתי(שוב, תלוי מה חשוב לך) ובצלנגר בכלל...

פורסם

לגבי ביטול השתתפות עצמית - יש לזה יתרון אחד עצום: לא מעניינות אותך שריטות, פגיעות חצץ ושאר מרעין בישין שחברות ההשכרה מנצלות כדי לסחוט ממך מאות דולרים. אתה מחזיר את הרכב as is וזהו. כמובן שפגיעות מרכב תחתון וכו' לא מכוסות, אלא אם יש ביטוח ייעודי עבורן.

לגבי החזרה מחוץ לשעות העבודה - זה קיים בהרבה תחנות - מחנים את הרכב בחניה של חברת ההשכרה ומשאירים את המפתחות והעתק הוזה בתיבה ייעודית, למחרת מקבילים מייל עם אישור קליטה וזהו.

חשוב מאד - בקבלת הרכב לעבור עליו בדקדקנות ולחפש כל שריטה זעירה, לדווח למי שמוסר לך אותו, ובהחזרה לצלם את הרכב מכל כיוון אפשרי.

לגבימלונות - לקרוא חוות דעת בבוקינג ובטריפאדוויזור, לשים לב בעקר לשליליות ולשים לב לכמותן. לכל מלון יש גליצ'ים, צריך לבחון עד כמה הם משמעותיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

- נסה להימנע מנהיגה בלילה. שילוב של עייפות + ראות גרועה + חוקי תנועה ותמרורים שונים ממה שאתה מכיר הם מתכון בדוק לאי-נעימויות.

- ובהמשך לסעיף הקודם - כנראה שכל האמריקאים נולדו עם ראיית לילה מובנית, אחרת אי אפשר להבין את חוסר התאורה בכבישים. בארץ התרגלנו לכך שכמעט כל כביש מואר בלילה, בארה"ב זה לחלוטין לא המצב.

.

במערב אירופה גם לא נהוגה תאורת לילה בכביש בין עירוני - לך תבין.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

חזרתי לפני מספר ימים מטיול דומה, סאן פרנסיסקו- לוס אנג'לס- וגאס ברכב.

הזמנתי מראש רכב מקטגורית FULL SIZE דרך HERTZ כי הם היחידים שלא דרשו ממני עמלת One Way כמו שקראת לה בהודעה הראשונה.

בסופו של דבר, בחרתי פול סייז בכדי ששתי מזוודות גדולות יכנסו בבגאז' בלי בעיות ולא אצטרך להשאיר אחת חשופה במושב האחורי. הרכבים שראיתי בקטגוריה זו הם טויוטה קאמרי וניסאן אלטימה, כמובן שהצי משתנה בין חברה לחברה. בסופו של דבר שדרגתי את הרכב לאינפיניטי Q50 בשביל חווית הנהיגה- היה שווה! והמזוודות נכנסו לבגאז' בדחיפה.

- תקרא מראש על החוקי הדרך בארה"ב (פניה ימינה מותרת באדום, STOP ALL THE WAY שלא היה עובד בחיים בארץ, ועוד)

- אם מישהו מהנהגים מתחת לגיל 25, תדרשו לשלם עוד הרבה כסף על השכרת הרכב.

- Waze עובד מצויין בארה"ב

- אם אתה בוחר לקחת רכב מקטגוריה נמוכה יותר- תדאג שיהיה לו קרוז קונטרול, הכבישים שם לא נגמרים.

- איכות הסלילה של הכבישים נמוכה.

- ממליץ לקחת עוד כרטיס אשראי כגיבוי, גנבו לי את פרטי האשראי בלי לגנוב אותו פיזית וזה אף פעם לא כיף להשאר בלי גיבוי.

אם אזכר בעוד משהו אכתוב כאן, אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אתה מוזמן לשאול כאן או בפרטי.

חופשה נעימה!

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

לא להשאיר שום חפצים חשופים ברכב!! בקנדה יש ערים בהם מזוודה על הספסל האחורי תכבד את בעליה בקנס. אני מניח שגם בארה"ב, או לפחות בחלקים ממנה.

חוקי חניה בעליה וירידה (הפניה הגלגל החוצה בעליה ופנימה בירידה) נאכפים בקפדנות.

על נושא ריבוי כרטיסי אשראי כבר כתבתי - אני יוצא לחו"ל עם 4-6 כרטיסים, בגלל כל הסיבות שפירטתי בפוסט #10 סעיף #7. אחד נמצא בארנק וזמין לשימוש, האחרים בפאוץ' פנימי יחד עם הדרכון והמזומנים. היו לי במשפחה מספר מקרים בהם כרטיסי אשראי בוטלו חד צדדית על ידי חברת האשראי בגלל ניסיונות הונאה. ד"א - אם תעביר את כרטיס האשראי שלך באחד העסקים בנתב"ג חברת האשראי תסיק מיד שאתה בדרך לחו"ל ותשלח לך ב-SMS "המלצות" לשימוש בכרטיס. מצד שני, שמעתיעל מקרים בהם חברה פירשה מרווח זמן קצר בין שימושים במדינות שונות (עקב טיסה קצרה בזכות רוח גב) כניסיון הונאה, וחסמה כרטיסים. מבחינת מזומן - בין 50-100 דולר בארנק שבחוץ, השאר בפאוץ' הפנימי. חלוקה שווה בין בני הזוג, ואם השימוש במהלך היום לא סימטרי ביניהם חלוקה מחדש במחלון בשעות הערב.

לא לשכוח לגשת לממסי להוציא רשיון נהיגה בי"ל. לך תדע מה יעשה שוטר אמריקאי עם הפלסטיק הישראלי, למרות שהשותף לטיול של בני נעצר על ידי שוטר בגלל איזו עבירת תנועה, ושוחרר לאחר שהצג את הרישיון הישראלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

תודה רבה על הטיפים.

אנחנו כבר באמצע הטיול (מטפסים צפונה ממרכז אמריקה) כך שכל הסידורים בארץ נעשו כבר מבעוד מועד לפני כמה חודשים.

מכיר את עניין המזוודות, וזו הסיבה שאני רוצה רכב שיוכל להכיל שתי מזוודות בתא המטען - לא להשאיר חשופות במושב האחורי.

עדיין מתלבט האם רכב בסגנון הקורולה/טידה מפסיק נוח לנסיעות ארוכות כאלו, ואם לא, האם קיים שדרוג בתקציב סביר שישפר את רמת הנוחות משמעותית.

כרגע ההצעה שנשמעה לי הכי טובה הגיעה מאופרן (דרך אלאמו)-

760 לקיה ריו

860 לקורולה

950 לטוסון

טוענים שהמחיר כולל ביטוח ביטול השתתפות של חברת אלאמו (לא החזר בדיעבד ע"י המשווק הישראלי).

כמו כן, בדרך כלל, אם ארצה לשדרג את הרכב בזמן איסוף הרכב, הוא יעלה יותר משדרוג מבעוד מועד?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Step

פורסם

תגיד תודה שאתה מעל גיל 25, אני נוסע בעוד שבועיים לבד ללוס אנגלס, מחפש להשכיר קאמרו, מוסטנג או צ׳אלנג׳ר ושות׳ ונפלה לי הלסת מהמחירים.

החל מ300 דולר עד 450 דולר ליומיים כולל ביטוחים, בעיקר בגלל שאני קרוב ל25, אבל לא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)
תודה רבה על הטיפים.

אנחנו כבר באמצע הטיול (מטפסים צפונה ממרכז אמריקה) כך שכל הסידורים בארץ נעשו כבר מבעוד מועד לפני כמה חודשים.

מכיר את עניין המזוודות, וזו הסיבה שאני רוצה רכב שיוכל להכיל שתי מזוודות בתא המטען - לא להשאיר חשופות במושב האחורי.

עדיין מתלבט האם רכב בסגנון הקורולה/טידה מפסיק נוח לנסיעות ארוכות כאלו, ואם לא, האם קיים שדרוג בתקציב סביר שישפר את רמת הנוחות משמעותית.

כרגע ההצעה שנשמעה לי הכי טובה הגיעה מאופרן (דרך אלאמו)-

760 לקיה ריו

860 לקורולה

950 לטוסון

טוענים שהמחיר כולל ביטוח ביטול השתתפות של חברת אלאמו (לא החזר בדיעבד ע"י המשווק הישראלי).

כמו כן, בדרך כלל, אם ארצה לשדרג את הרכב בזמן איסוף הרכב, הוא יעלה יותר משדרוג מבעוד מועד?

תודה.

לגבי מלונות - במיוחד בווגאס אתה יכול להזמין מראש אבל גם להכנס ישירות למלון ולקבל מחיר טוב מאד.

אל תבזבז זמן על מלונות באיזורים אחרים כי בסטריפ במחיר של 60$ אתה מקבל חדר.

תהנה בטיול :)

עדכון: באקסקליבר אתה מקבל חדר ב 29.58$

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם
לגבי מלונות - במיוחד בווגאס אתה יכול להזמין מראש אבל גם להכנס ישירות למלון ולקבל מחיר טוב מאד.

אל תבזבז זמן על מלונות באיזורים אחרים כי בסטריפ במחיר של 60$ אתה מקבל חדר.

תהנה בטיול :)

עדכון: באקסקליבר אתה מקבל חדר ב 29.58$

לא לשכוח את ה - Resort fee שעלול להיות כפול ממחיר החדר.

פורסם (נערך)

הResort Fee זו קטסטרופה, שרק נהיית גרועה עם השנים. במלונות כמו הvenetian וPalazzo זה כבר הגיע ל$50 ליום [emoji51]

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

- תקרא מראש על החוקי הדרך בארה"ב (פניה ימינה מותרת באדום, STOP ALL THE WAY שלא היה עובד בחיים בארץ, ועוד)

!

נכון, אבל תמיד חשוב לשים לב שיש מדינות בארה״ב שזה אסור, וגם באלא שכן, לשים לב לשילוט כי יש צמתים בהם זה אסור.

• תוכן חדש...