Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לא מעט בעלי מקצוע ידידי, גם חרטים וגם כרסמים, פשוט הם דורשים משכורות, ועובדים מרומניה אם יקבלו 7-8 אלף בחודש, יהיו עשירים במדינתם. מכיר רתך מרומניה שהיה עובד איתי במפעל. מקבל 8 ברוטו וחיי בקרוון במפעל עצמו, בשנתיים שהוא העביר לשם כסף כבר בנה ווילה 2 קומות.

ובסוף טבע את המעסיק על כל השעות שהוא גנב לו מהתלוש ועוד לא מעט דברים יצא עם עוד חצי מיליון שקל בכיס.

הכרתי אנשים שעובדים בתור מפעילי CNC עם שכר של אזור ה-15. אולי זה היוצא מהכלל.

על רמת ההנדסאי מכונות ומהנדסים, אני יכול להיתווכח שעות, יש להם מקום מיוחד בגהנום ששמור רק להם. רוב רובם הגדול מאוד של ההנדסאים שפגשתי וגם של מהנדסים, רמת המקצועיות והידע שלהם שואפים לקצת יותר מאפס אפילו בתחום שבו הם מהנדסים או הנדסאים, שזה תחום המכונות. (מה לעשות, אני מוקף במכונות, אני אוהב מכונות, ואני בן אדם מאוד מתעניין)

על זה אני לא יכול להתווכח כי אני לא יודע, אבל ממה שאני רואה בלימודי הנדסת מכונות בטכניון, הידע שאתה רוכש הוא לא בהכרח פרקטי. רוב האנשים שמסיימים לימודי הנדסת מכונות לא יודעים איך לכתוב שרטוט כמו שצריך, פשוט כי לא מלמדים את זה. דיברתי עם מישהו שעשה פרויקט גמר הסמסטר ושאלתי אותו לפי מה הם רשמו טולרנסים בשרטוטים שהגישו לייצור, התשובה היתה שסתם רשמו מה שנראה להם בלי לדעת מה הגיוני, ואכן מפעלים לא היו מוכנים לייצר את מה שהם הגישו בהתחלה. לא יודע מה המצב במקומות אחרים, אבל גם בהשכלה הגבוהה נראה שההיי-טק תפס את מקומה של הפרקטיקה.

למדתי בפקולטה להנדסת חשמל תקופה מסוימת, והדהים אותי לגלות שבעצם לא ממש לומדים שם דברים שקשורים לחשמל (ואני מניח שבכתבה שהבאת, המחסור במהנדסי חשמל מתייחס לזה). פעם למדו מה שנקרא "זרם חזק" שהיה רלוונטי לחברת חשמל וכו', והמרצה האחרון שלימד את זה יצא לפנסיה כמה שנים לפני שהגעתי לשם (סביבות 2005). היום לומדים שם איך לתכנן שבבים. אותה בעיה כמו במכונות.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש לא מעט בעלי מקצוע ידידי, גם חרטים וגם כרסמים, פשוט הם דורשים משכורות, ועובדים מרומניה אם יקבלו 7-8 אלף בחודש, יהיו עשירים במדינתם. .)

אני חושב שבזה זה מתחיל ונגמר.

שעות עבודה של עובד זה בדיוק כמו כל מוצר, אם הביקוש עולה וההיצע לא, המחיר עולה.

עד לא מזמן היה לחלק מהמעסיקים את הקיצור דרך של עובדים זרים, עכשיו המדינה החמירה את הנהלים ואת האכיפה, ועובדים ישראלים, בשיא חוצפתם, דורשים כסף, תנאים סוציאליים ותנאי עבודה נאותים, לא של גולאג סובייטי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

התלונות על מהנדס החשמל בוגר הטכניון שאינו יודע להחזיק מלחם מוכרות לי לפחות 45 שניפ. אין לכך קשר למחסור בעובדים מקצועיים.

בסופו של דבר, למעט כמה מקצועות שנלמדים בשיטת השוליה, האקדמיה נותנת בעיקר יסודות וכלים ללימוד עצמי, וואת ההכשרה המעשית הם מקבלים במקום העבודה. וגם מקצועות הנלמדים בשיטת השוליה מכשירה עובדים מתחילים, שהכשרתם המלאה נמשכת עוד זמן לא מועט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
הכרתי אנשים שעובדים בתור מפעילי CNC עם שכר של אזור ה-15. אולי זה היוצא מהכלל.

על זה אני לא יכול להתווכח כי אני לא יודע, אבל ממה שאני רואה בלימודי הנדסת מכונות בטכניון, הידע שאתה רוכש הוא לא בהכרח פרקטי. רוב האנשים שמסיימים לימודי הנדסת מכונות לא יודעים איך לכתוב שרטוט כמו שצריך, פשוט כי לא מלמדים את זה. דיברתי עם מישהו שעשה פרויקט גמר הסמסטר ושאלתי אותו לפי מה הם רשמו טולרנסים בשרטוטים שהגישו לייצור, התשובה היתה שסתם רשמו מה שנראה להם בלי לדעת מה הגיוני, ואכן מפעלים לא היו מוכנים לייצר את מה שהם הגישו בהתחלה. לא יודע מה המצב במקומות אחרים, אבל גם בהשכלה הגבוהה נראה שההיי-טק תפס את מקומה של הפרקטיקה.

למדתי בפקולטה להנדסת חשמל תקופה מסוימת, והדהים אותי לגלות שבעצם לא ממש לומדים שם דברים שקשורים לחשמל (ואני מניח שבכתבה שהבאת, המחסור במהנדסי חשמל מתייחס לזה). פעם למדו מה שנקרא "זרם חזק" שהיה רלוונטי לחברת חשמל וכו', והמרצה האחרון שלימד את זה יצא לפנסיה כמה שנים לפני שהגעתי לשם (סביבות 2005). היום לומדים שם איך לתכנן שבבים. אותה בעיה כמו במכונות.

יש מפעילים (שהתחילו כמפעילים) שמקבלים גם 15 נטו פלוס רכב, אבל הם כבר לא מפעילים הרבה מאוד שנים, הם סטאפיסטים,או כותבים את הקודים. ואז כן זה הגיוני, וגם זה נדיר.

לא מזמן היה פרסום של איזה פרוייקט מאוניברסיטת אריאל, מהנדסאי רכב... לפי מה שהם בנו שם לפרוייקט הגמר שלהם, זה פשוט.. אני אפילו לא יודע איך לתאר את זה בשפה עברית, רק קללות ברוסית עולות לי לראש שאי רואה את הפרוייקט הזה.

אין להם מושג ירוק מה הם עושים.

ובניסיון לברר איתם מה הם בדיוק עשו פשוט קיללו אותי ואמרו שאני בן אדם מלא כנאה וכעס חח

אם הייתי המרצה שלו הם צריכים להגיש את זה, הייתי צריך ליהיות באותו הרגע על סמים או על חומרים כאלה או אחרים בשביל לקבל אותו...

אגב, בנוגע להנדסאים ומהנדסים, ב 5 וקצת שנים שאני נמצא בתחום הריתוך ועוסק בעיקר במכונות, פגשתי כמה עשרות טובות של מהנדסים והנדסאים. ולצערי אם היה בא אליי כזה להיתקבל לעבודה, בתור מעסיק הייתי מגלגל אותו מכל המדרגות או שכר מינימום לשנה הראשונה+השלמת לימודים בנושאים שאתן לו+ חודשיים עבודה מעשית בייצור, עם הידיים.

עריכה אחרונה על ידי Big_White

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
אתמול? אתמול זה במקרה הטוב, במקרה הגרוע זה שילשום מלפני יומיים

היום חרט פנסיונר שעובד 4 שעות ביום מקבל שכר של 8-9 כשמתי שבא לו הוא לא בא. זו לא שאלה של מחיר אלא שאלה של פשוט אין.

יש מחסור חמור בבעלי מקצוע וזו לא שאלה של שכר בכלל. אני משלם היום על עיבוד שבבי בסין ובטורקיה יותר ממה שעולה לי עובד ומכונה כי פשוט אין עובדים.

נראה אותך מוצא היום בעל מקצוע שיודע להפעיל וורבל (או בכלל יודע מה זה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

על רמת ההנדסאי מכונות ומהנדסים, אני יכול להיתווכח שעות, יש להם מקום מיוחד בגהנום ששמור רק להם. רוב רובם הגדול מאוד של ההנדסאים שפגשתי וגם של מהנדסים, רמת המקצועיות והידע שלהם שואפים לקצת יותר מאפס אפילו בתחום שבו הם מהנדסים או הנדסאים, שזה תחום המכונות. (מה לעשות, אני מוקף במכונות, אני אוהב מכונות, ואני בן אדם מאוד מתעניין)

יודע לפעמים איך זה נראה מהצד השני?

מה הוא רוצה המהנדס הדביל הזה, מה הוא מוציא לי פה שרטוט עם דיוק של מאית, הוא יודע כמה זמן לוקח לי לעשות את זה למה הוא צריך את זה בכלל המפגר הזה?

מה שהוא לא יודע, זה שהלקוח דרש את זה.

אני באופן אישי לא מבין חצי דבר בריתוכים (יודע לעשות חישובים תיאורטיים, לא מעבר), מודה. כשהייתי צריך עזרה בנושא בפרויקט מסוים הלכתי לרתך להתייעץ איתו מה איך הכי טוב לבצע את מה שאני רוצה ואם זה אפשרי ורק אח״כ הכנסתי את זה לשרטוט.

הכל תלוי בן אדם (לא כל המהנדסים מוצלחים, ולא כל העובדי ייצור מוצלחים)

פורסם

האמת נמצאת איפה שהוא באמצע. לפעמים המהנדס דורש דברים מיותרים ולפעמים בעל המקצונ לא רואה את כל התמונה.

בשורה התחתונה הכל מתכנס לאגו ותקשורת. למרות שאני מהנדס עם ותק וניסיון ולמרות שאני גם חרט, כרסם ומסגר (רתך בינוני אבל מבין מספיק כדי לדעת מה אפשר ואיך) וגם איש cnc שיודע גם לכתוב תוכנות ב g קוד ודרך תיבם וגם סטאפיסט אני תמיד שואל, מתייעץ ומקבל דיעה מעובדי הייצור שלי. עם כל הידע שלי הם אלה זעובדים בזה כל יום כל היום והם תמיד ידעו את הצד המעשי יותר ממני והניסיון שלהם הוא כזה שלפעמים הם נותנים לי נקודת מבט שלא חשבתי עליה כלל.

פורסם
יש מפעילים (שהתחילו כמפעילים) הם סטאפיסטים,או כותבים את הקודים.

סליחה על הבורות, מה זה סטאפיסט?

בזמן התואר הראשון, בחופשים, הייתי עושה חלטורות במפעל שאבא שלי עבד בו.

בגדול עבדתי כמפעיל מכונות CNC לניקוב וכיפוף (הרוב של amada אבל לא רק).

אבל לרוב הייתי גם זה שמכניס את הכלים למכונה בהתאם לחלק המיוצר, ולא פעם גם הכנסתי תיקונים בG קוד אם היה חסר כלי מסויים או אם החברה למעלה עשו טעות.

זה אומר שהייתי סטאפיסט?

יום טוב גם לך

פורסם

ממש לא. סטאפיסט יודע לקבל רשימת כלים, תוכנה, שרטוט וחומר גלם ולהוציא חלק.

פורסם (נערך)
ממש לא. סטאפיסט יודע לקבל רשימת כלים, תוכנה, שרטוט וחומר גלם ולהוציא חלק.

לא הבנתי, אבל זה בדיוק מה שעשיתי, מה חסר במה שתיארתי למעלה?

הייתי מקבל סרטוט וחומר גלם, מושך את התוכנה מהשרת למכונה, מסתכל איזה כלים צריך, מכניס אותם למכונה, מכניס תיקונים בקוד אם צריך, ומתחיל לייצר.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

מנקבות, אפקמים ולייזר הן מכונות מאוד פשוטות. מכונות עיבוד שבבי, אירוזיה וחיתוך בחוט זה עולם אחר.

אתה לא יודע למדוד אורך כלים, לתקן אופסט של קונטור, למדוד בית וכו'.

פורסם
מנקבות, אפקמים ולייזר הן מכונות מאוד פשוטות. מכונות עיבוד שבבי, אירוזיה וחיתוך בחוט זה עולם אחר.

אתה לא יודע למדוד אורך כלים, לתקן אופסט של קונטור, למדוד בית וכו'.

מעולם לא טענתי שאני מומחה לכל סוגי המכונות.. זה גם לא המקצוע שלי, סתם עבודה לחופש הגדול.

רק שאלתי אם מה שעשיתי עומד בהגדרה של סטאפיסט.. לאותו סוג מכונות שעבדתי עליהן (ניקוב וכיפוף).

אם לא אז מדוע?

ואם כן, אז מה זה מפעיל רגיל? אחד שרק לוחץ על כפתור start ובוהה במכונה?

שוב,שואל נטו מסקרנות.

יום טוב גם לך

פורסם

יש מחסור חמור בבעלי מקצוע וזו לא שאלה של שכר בכלל. אני משלם היום על עיבוד שבבי בסין ובטורקיה יותר ממה שעולה לי עובד ומכונה כי פשוט אין עובדים.

נראה אותך מוצא היום בעל מקצוע שיודע להפעיל וורבל (או בכלל יודע מה זה).

הזכרת לי את הימים הטובים בחברת ETM.

היום כולם יודעים הכול דרך חיפוש באינטרנט (למעשה הם חושבים שהם יודעים).

איזה כייף לי :)

פורסם
מעולם לא טענתי שאני מומחה לכל סוגי המכונות.. זה גם לא המקצוע שלי, סתם עבודה לחופש הגדול.

רק שאלתי אם מה שעשיתי עומד בהגדרה של סטאפיסט.. לאותו סוג מכונות שעבדתי עליהן (ניקוב וכיפוף).

אם לא אז מדוע?

ואם כן, אז מה זה מפעיל רגיל? אחד שרק לוחץ על כפתור start ובוהה במכונה?

שוב,שואל נטו מסקרנות.

מפעיל רגיל שם חלק, לוחץ על כפתור ומחכה שהמכונה תסיים. אם יש משהו חריג הוא עוצר וקורא לאחראי. יש כאלה שגם יודעים לתקן מידה באופסט.

אתה היית סטאפיסט לסוג המכונות שעבדת עליהן אבל זו הכשרה קצרה מאוד שכל מפעיל עם טיפה רצון וראש יכול ללמוד תוך חודש.

פורסם

אתה היית סטאפיסט לסוג המכונות שעבדת עליהן אבל זו הכשרה קצרה מאוד שכל מפעיל עם טיפה רצון וראש יכול ללמוד תוך חודש.

וכך היה..

תודה, הלכתי לעדכן את הקורות חיים :-D

(לא באמת)

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...