Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Correction - יש בעיה לנצל ישראלים ואין הכוונה לבטלנים ששואפים לגרוף מיליונים ולהשאר כאלו, כי לבטלנים אין תהילה. הכוונה לאלו שמוכנים לעבוד מאוד קשה (וכאלו שכבר עובדים) ועדיין לא משתכרים בכבוד, ומה לעשות שבימינו כבוד במרבית המקרים מצריך הכנסה של חמש ספרות.

מאוד כיף להגיד שכיף לנצל עובדים ישראלים.

מלבד המשכורת לעובד ותשלומי תנאים נוספים (לדוגמה פנסיה), צריך לשלם על הסמכה לרתך (הבנתי שיש מקרים הפוכים שהעובד משלם והסמכה בכיס של העובד ולא אצל המעביד), צריך לשלם ציוד יקר ואיכותי. בנוסף יש חשמל (בכל זאת צרכן שצורך הספק רב) וגם ארנונה ומים.

אם תסתכל על מזרח אירופה ומדינות המזרח, תגלה שעלויות האלו יותר זולות. אולי עלות החלקים ומשלוח, וטיפול מול הבירוקרטיה הישראלית ולדאוג שהמוצר יהיה איכותי, הוא לא כלכלי לתעשין ישראלי שרוצה את החלק כאן ועכשיו. אבל אני מאמין שאילו היה כ"כ כדאי לפתוח בית מלאכה לריתוך או לשאר עבודות הכפים, היית רואה אותם כמו חנויות נעלים בעיר.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טוב שהמדינה הפסיקה את זרם העובדים מאוקראינה מכיוון שרובם חיפשו דרכים עקלקלות כיצד להשאר בארץ כאזרח ותושב מדינת ישראל.

תעודת זהות כחולה היא מצרך נדרש בקרב האוקריאנים.

* אחד שיודע קצת יותר ממה שכתוב באינטרנט.

טוב מאוד שסגרו את הברז.

התחיל להגיע לפה קהל מאוד לא סימפטי, מהסוג שברחנו ממנו בשנות ה90.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
העיניין שאני תוהה בו הוא כזה, וחשבתי לכתוב את זה בשירשור האחר של BIG WHITE.

55 שקלים לשעה, זהו אומנם לא שכר בשמיים, אבל גם לא כזה נורא, זה בערך השכר הממוצע במשק הישראלי , אפילו טיפה מעל ולדעתי גם מעל השכר החיציוני.

כך יוצא שמצבו של מי שמרוויח 55 שקלים לשעה הוא לא כזה רע, בטח יחסית לשאר המשק.

ברור שכולנו רוצים יותר כסף ופחות לעבוד, אבל יש גם מציאות, ולפעמים במקצוע שבחרנו יש איזו תקרת שכר.

תשמע, כשאני הולך לעבוד במקצוע כל שהוא, א' כל אני רוצה ליהיות מקצועי. ב' אני רוצה לקבל שכר בהתאם.

אתה אומר טוב זה 55 שקל לשעה, וואלה עושה מיליונים.

אני עובד משעה 7 עד שעה 4 וחצי חמישה ימים בשבוע. אתה בטח תגיד, זה שעות סבבה

שמתוך זה ומרידים לי שעה אחת הפסקה מתוך כל השעות האלה.

יוצא שאני נמצא בעבודה, נושם את כל החרא ואת כל האבק שעה אחת, בחינם.

אבל יאללה...

אבל מה קורה בסוף החודש?

נניח הרווחתי 500 שקל ליום, שזה לא רע. אבל על דלק, אף אחד לא משלם לי, מה עם רכב? אה.. אף אחד לא משלם לי.

אבל מה קורה בסוף החודש?

מכל ה 8 אלף נטו האלה שקיבלתי במקרה הטוב!

תוציא 1000 שקל דלק (לפני זה היה 1400)

תוציא ביטוח 350 ( לפני זה היה 780)

בלאי של הרכב עולה לי באיזור ה4000 בשנה שהם עוד 330 שקל בחודש אם פורסים את זה לשנה.

ומכל ה 6300 שנשארים. יש גם שכר דירה, חשבונות, קניות לבית.

מה נשאר לך? בלחץ 2000 שקל.

בשביל 2000 שקל חודש שלם לנשום אבק רעיל, לנשום גזים רעילים וכל היום ליהיות שחור ומלוכלך?

וויתרתי. מצטער. אחרי 5 שנים, מעדיף לקבל פחות ולהישאר נקי, לשבת במזגן מול המחשב.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
טוב מאוד שסגרו את הברז.

התחיל להגיע לפה קהל מאוד לא סימפטי, מהסוג שברחנו ממנו בשנות ה90.

הם מצאו שיטות חדשות להגיע לארץ בתור תייר ואז לבקש מקלט מדיני. חלק גדול מהם נעצר כבר בשדה התעופה ומוחזר במטוס הראשון לאוקריאנה.

למי שיש כסף נעזר בעורכי דין בכדי לנסות להשאר בארץ.

אל דאגה משרד האוכלוסין וההגירה לא מקל עליהם בתהליך של קבלת אשרת שהייה מעבר לזמן הקצוב בחוק.

איזה כייף לי :)

פורסם

לבן גדול, עזבת כי חיפשת משהו אחר וזו סיבה מצויינת. אתה רק מחזק את מה שהרבה כאן טוענים כי לא עזבת בגלל שכר אלא למרות שכר.

ולמי שטען שלא פותחים מסגריות כמו חנויות נעליים כנראה לא הסתובבת באיזורי התעשייה. כל מפעל מתכת מחזיק גם מסגריה שלא לדבר על מפעלים שהם מסגריות. מדובר לרוב בחלקים שהיבוא שלהם עולה יות3 מהייצור והם ימשיכו להיות מיוצרים פה רק שבמקום שיוסי או אחמד ישבו לרתך יעשה את זה רובוט יקר כי לא יוסי ולא אחמד יכולים ללמוד לרתך בגלל שכבר אין מי שילמד. במקום לקבל 8-9 נטו הם יעבדו על שכר מינימום כי הם לא מתאימים לאקדמיה ויגישו לרובוט את החלקים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה אומר טוב זה 55 שקל לשעה, וואלה עושה מיליונים.

וויתרתי. מצטער. אחרי 5 שנים, מעדיף לקבל פחות ולהישאר נקי, לשבת במזגן מול המחשב.

ממש לא מיליונים, ואתה לא חייב לקחת את זה אישית.

יותר מהממוצע במשק? כן

יותר מחצי מהאנשים במשק? כן.

שוב, לא מכיר אותך אישית, אולי אתה יכול להיות מתכנת מעולה, או אולי יש לך כישורים מעולים בניהול ואתה יכול להיות CEO כוכב של גוגל, אין לי שמץ.

רק תקרא את ההודעה השניה שלי, לא בטוח שאתה באמת רוצה את מה שנדמה לך שמגיע ב "לשבת במזגן מול המחשב", ולא בטוח שאתה יכול לעשות את מה שנראה לך כ "לשבת במזגן מול המחשב".

אתה רוצה לנסות? בבקשה, אני בטח ובטח שלא אגיד לך לא.

רק רציתי להביא קצת פרופורציה.

אתה גם יכול ללכת לעבוד בתור קופאי בסופר השכונתי, מזגן, לשבת על כיסא, להעביר מוצרים. נטו בחירה שלך, אבל כנראה שתרוויח פחות מעכשיו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

30% מהמעסיקים בחברות הגדולות ציינו כי המועמדים מבקשים שכר גבוה יותר מזה שהם מעוניינים לשלם על התפקיד

well...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם זה בגלל עניין הבריאות, לא בטוח שכדאי לך לשבת כל היום מול מחשב במזגן.

עבודה "נקיה" יכולה להיות מזיקה לבריאות לא פחות. זה מעייף ומתיש למרות שזה לא נראה ככה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
well...

כשהמאפייה שאופה את הלחם שלך תשלום 15,000 לעובד הלחם יעלה 30 שקל ואז אותו עובד לא יוכל לקנות את הלחם כי הוא יהיה יקר מידי עבורו, המאפייה תצמצם ובסוף תסגור. נכון שיהיה לחם במחיר של היום שייובא לארץ אבל אותו אחד שהרויח קודם 6500 וטען שאי אפשר לחיות עם הסכום הזה יחיה על אבטחת הכנסה של 4000 ש"ח אבל אז זה יהיה בסדר כי הרי הוא לא עובד.

פורסם

^

אני בטוח שאתה מכיר את המושג יתרון יחסי.

ואם אין לנו יתרון יחסי בלייצר לחם, אז צריך לייבא מבוצואנה.

משכנתא זה קל

פורסם

לא בטוח.

קודם כל יש מפעלי תשתית שאף מדינה נורמלית לא נשארת תלויה באחרים (מזון בסיסי, אנרגיה, חומרי בנין וכו'). שנית, לפעמים עדיף למדינה להפסיד על כל עובד בתעשייה מסויימת 100 שקל בצורת סובסידיות או הפחתת מיסוי ליצרן (יחד עם פיקוח על המחיר) במקום לשלם לאותו עובד 5000 שקל כדי שישב בבית. זו פרקטיקה שקיימת גם בעסקים שמעדיפים לפעמים למכור במחירי הפסד או מחירי עלות כדי להפסיד קצת במקום להפסיד הרבה (למשל חקלאי שנתקל בירידה זמנית בביקוש לגידול שלו יכול למכור במחיר הפסד ולא לזרוק את כל הסחורה לפח).

פורסם
^

אז תשאיר רק את הלחם המפוקח (אחיד, לא פרוס, מסובסד).

אין בעיה. מפה והלאה כל מאפייה בוחרת מה כדאי לה ומה לא ללא שום התערבות מהמדינה. כל זמן שהשוק קונה את הלחם היקר יותר הם ייצרו אותו.

פורסם
אם זה בגלל עניין הבריאות, לא בטוח שכדאי לך לשבת כל היום מול מחשב במזגן.

עבודה "נקיה" יכולה להיות מזיקה לבריאות לא פחות. זה מעייף ומתיש למרות שזה לא נראה ככה.

לא כמו סביבת אבק וחום, עם גיצים שעפים לתוך העיניים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...