Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נו ו ברוטו של 13 עם רכב בקושי מגרד 8 לא שכר שבאמת יחזיק משפחה בארץ עם משכנתא ו 2 ילדים וזה המקסימום של אותו הנדסאי כל עוד הוא ישאר בארץ. תוסיף לזה גם שהמעסיקים הרשעים מחשבים לך אולי 8 מתוך הברוטו לפנסיה ולתנאים (החזר רכב + בונוס משתנה + בונוס קבוע ושאר הטריקים להוריד שכר בסיס) ומה שנשאר זה פירורים.

ומהנדסים בהחלט אני מכיר עם שכר של 13 אולי טיפה ל יותר שעובדים 220 שעות בחודש.

הבעיה ביוקר המחייה הבלתי נתפס ולא במשכורת.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
וואלה הייתי ביותר מעשר מקומות רלוונטיים לא ראיתי לו עובד אחד עם מסיכה עם מפוח שהמעסיק קנה לו.

במעט מאוד מאוד מקומות יש נשמיות כל שהן!

וכמו שכתב הבחור מלמעלה. אתה לא יכול ליהיות כל היום עם נשמית.

היו גם מקומות שכן היה ציוד מגן וכו. אבל השכר הוא היה כזה שעדיף לעבוד בשמירה.

יש בפייסבוק קבוצה שאני פתחתי בשם איגוד הרתכים הישראלי. ולפי מה שאני רואה שם ממקומות עבודה אחרים... לא כל המעסיקים הבינו שציוד טוב יחזיר את עצמו מאוד מהר. וכמובן שקונים את הכי זול שיש. הכי הכי זול.

נדיר מאוד שתפגוש מכונה באמת איכותית במפעל.

לרוב זה המיץ של הזבל...

אינ כרגע עובד במפעל... יש לנו יותר מעשרים מכונות. ומתוך ה 20 האלה, יש רק מכונה אחת באמת שווה וטובה שמזרזרת את התהליכים בריתוך.

ת9ריד בין ציוד מגן לרתכות.

עם רתכת אני יכול להתפשר על רתכת סבירה (עובד בעיקר עם יוגונג שטסה מייבא) ולוותר על רתכת פולסים בידיעה שהתפוקה של הארגון נמוכה בהרבה אבל ציוד מגן זה סיפור אחר. בציוד בטיחות ומגן אין דבר כזה שעובד יגיד לי ש x לא נוח לו או לא עושה את העבודה ולא אהפוך את העולם למצוא תחליף הולם.

לגבי מי עובד עם נשמית מי שצריך עובד איתה או שילך הביתה. זה מסוג הדברים שאני לא מתפשר עליו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ת9ריד בין ציוד מגן לרתכות.

עם רתכת אני יכול להתפשר על רתכת סבירה (עובד בעיקר עם יוגונג שטסה מייבא) ולוותר על רתכת פולסים בידיעה שהתפוקה של הארגון נמוכה בהרבה אבל ציוד מגן זה סיפור אחר. בציוד בטיחות ומגן אין דבר כזה שעובד יגיד לי ש x לא נוח לו או לא עושה את העבודה ולא אהפוך את העולם למצוא תחליף הולם.

לגבי מי עובד עם נשמית מי שצריך עובד איתה או שילך הביתה. זה מסוג הדברים שאני לא מתפשר עליו.

שיש לך בהנגר פתוח אחד 20-30 עובדים זה נושא מאוד בעייתי..

בכל מקרה. כל התחום בעייתי. מא' ועד ת' ואני לא מדבר על מסגריות קטנות שרק חושבות איך סוגרים את החודש (שאגב השכר שם כימעט הכי גבוה)

אלה מפעלים גדולים עם מחזורים של עשרות מיליונים בשנה.

שהרווח הנקי שלך מכל פרוייקט כמה מאות אלפי שקלים.

אגב לכל כתבה הזאת שהייתה יוצאת עד עכשיו, הייתי מצרף בתגובות את הפרטי התקשרות איתי. היו אתרים מסויימים שהיה ניתן לראות כמות קריאות של התגובה, כמה אלפי צפיות ( לא בהכרך מעסיקים)

אפס פניות.

שלא לדבר על מאות על גבי מאות מודעות דרושים ששלחתי קורות חיים...:roll:

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
happy ending זה שתעבוד אצל night driver .

רק זרקתי רעיון...

אנסה את עצמי כבר בתחום אחר לגמרי.

יש לי פה ברחובות מספר חברות של תעופה. אולי מחבסים שם על מכונאי מטוסים או משהו כזה. ניראה מה יש להם להציע

פורסם
אנסה את עצמי כבר בתחום אחר לגמרי.

יש לי פה ברחובות מספר חברות של תעופה. אולי מחבסים שם על מכונאי מטוסים או משהו כזה. ניראה מה יש להם להציע

מכונאי מטוסים זה מקצוע מעניין אבל קח בחשבון שרובם יוצאי חיל האוויר עם רקע וניסיון מתאים והסמכות מתאימות.

לכול עבודה הכי פשוטה במטוסים דרושה הסמכה מקצועית לאחר לימוד תיאורטי+מעשי ומבחן.

* שווה לבדוק.

איזה כייף לי :)

פורסם
מכונאי מטוסים זה מקצוע מעניין אבל קח בחשבון שרובם יוצאי חיל האוויר עם רקע וניסיון מתאים והסמכות מתאימות.

לכול עבודה הכי פשוטה במטוסים דרושה הסמכה מקצועית לאחר לימוד תיאורטי+מעשי ומבחן.

* שווה לבדוק.

3 שנים טייסת טכנאי דרג א ממ''ס לא מספיק? חח זה בתמונה בצד אצלי זה הסמל של הטייסת שלי. 140.

פורסם
תשמע, כשאני הולך לעבוד במקצוע כל שהוא, א' כל אני רוצה ליהיות מקצועי. ב' אני רוצה לקבל שכר בהתאם.

אתה אומר טוב זה 55 שקל לשעה, וואלה עושה מיליונים.

אני עובד משעה 7 עד שעה 4 וחצי חמישה ימים בשבוע. אתה בטח תגיד, זה שעות סבבה

שמתוך זה ומרידים לי שעה אחת הפסקה מתוך כל השעות האלה.

יוצא שאני נמצא בעבודה, נושם את כל החרא ואת כל האבק שעה אחת, בחינם.

אבל יאללה...

אבל מה קורה בסוף החודש?

נניח הרווחתי 500 שקל ליום, שזה לא רע. אבל על דלק, אף אחד לא משלם לי, מה עם רכב? אה.. אף אחד לא משלם לי.

אבל מה קורה בסוף החודש?

מכל ה 8 אלף נטו האלה שקיבלתי במקרה הטוב!

תוציא 1000 שקל דלק (לפני זה היה 1400)

תוציא ביטוח 350 ( לפני זה היה 780)

בלאי של הרכב עולה לי באיזור ה4000 בשנה שהם עוד 330 שקל בחודש אם פורסים את זה לשנה.

ומכל ה 6300 שנשארים. יש גם שכר דירה, חשבונות, קניות לבית.

מה נשאר לך? בלחץ 2000 שקל.

בשביל 2000 שקל חודש שלם לנשום אבק רעיל, לנשום גזים רעילים וכל היום ליהיות שחור ומלוכלך?

וויתרתי. מצטער. אחרי 5 שנים, מעדיף לקבל פחות ולהישאר נקי, לשבת במזגן מול המחשב.

בוא אתן לך רגע את הצד השני.

*אני יוצא מנקודת הנחה שפרופיל הבן אדם שלנו די דומה, חובב רכב אז עבודה עם הידיים זה ממש לא מילה גסה ואפילו הכרך.

בשנה האחרונה אני בודק תוכנה ללא לימודים כלשהם, מרוויח משכורת כמו שלך, עובד מספר שעות כמו שלך, משלם קצת פחות דלק ממך אבל יותר ביטוח ממך.

אני די אוהב מחשבים, מסיים את העבודה והולך הביתה למחשב ללמוד עוד, על כל מה שמעניין אותי החל ממחשבים, דרך איזה בד עדיף לקנות לחורף שינשום ועדיין יהיה חם ועד שיפוץ של מנועים.

אני יכול להגיד לך אחרי שנה בעבודה שזה קשה, זה נראה מאוד קל ונוצץ מהצד אבל זה קשה, אתה מגיע הביתה מותש כי כל היום המוח שלך חושב, אתה לא תמיד נהנה כי יש מלא דברים שהם חרא בדיוק כמו בכל עבודה, ולשבת כל היום זה בכלל מטריף.

אז אולי אם תעבור 5 שנות עבודה במקצוע תגיע למשכורת יותר גבוהה ועדיין, אם אתה לא יושב ומבסוט על זה זה לא שווה את זה, חוץ מזה שזה לא כזה פשוט למצוא עבודה גם בתחום הזה (עובד איתי בחור באמת מוכשר עם 3 שנות ניסיון שלא מצליח למצוא עבודה כבר די הרבה זמן)

לא סתם המון אנשים מחפשים איך לצאת למקומות אחרים ועם כמה שיש משכורות גבוהות זה לא שווה כלום שבסופו של דבר אתה מגיע הביתה בבאסה כי אתה משקיע אבל זאת לא התשוקה שלך.

הדשא של השכן תמיד ירוק יותר, אין מה לעשות, אנחנו בני אדם וזה הטבע שלנו.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
בינינו, למה שמישהו ירצה לעבוד בעבודת כפיים אם יש לו ברירה אחרת?

אתה כנראה לא אוהב את מה שאתה עושה... תתפלא, אבל יש אנשים שאוהבים לעבוד בעבודת כפיים, ואת מה שהם עושים.

הרוב לא...

העבודה לא מתגמלת מבחינת שכר ברוב המקרים, התנאים לא מדהימים, אני מניח שגם היכולת להתקדם מוגבלת יחסית,

או. פה הבעייה.

עבודה פיזית קשה בחלק מהמקרים, ואני לא מדבר על זה שאנשים לא מתייחסים למקצועות האלו ברצינות, לצורך הדוגמה - תצא היום עם מישהי ותגיד לך שאתה רתך או תגיד לה שאתה מהנדס, תבין טוב מאוד מה יהיו התגובות. (ואני לא מזלזל בשום מקצוע, פשוט ככה זה נראה שאנשים מתייחסים לזה) העבודות האלו פשוט לא נתפסות כמשהו רציני משום מה, וחבל.

עצרת פעם לחשוב שאולי הבעייה היא בחברה שלנו, ולא בנו? עזוב, זה נושא לדיון אחר לגמרי.

כל אחד כמעט היום רוצה להיות הייטקיסט, כי "מרוויחים בהייטק בוכטות של כסף" (ברור שזה לא מדויק בעליל, כי זה תלוי בהמון פרמטרים), קמו המון מוסדות שמלמדים מקצועות שקשורים לזה, אני לא נגד זה, אבל זה לא תחליף לתואר וללמידה עצמית של דברים. בתואר אמנם לא יוצאים כנראה מתכנתים וואו, אבל מקבלים הרבה כלים שבוגר מוסד כזו או אחרת לא מקבל. לצורך העניין, אני מניח שלא סתם נמצאים איתי בלימודים יוצאי מודיעין וממר"ם.

וגיא, זה שאתה לא מוצא משרות פיתוח בדרום בתחום שלך זה לא אומר כלום. יש פה הרבה פרמטרים.

מעבר לכך, אני די בטוח שהרבה אנשים שלומדים תארים הנדסיים או תארים במדעי הטבע מודעים לכך שיצטרכו לעבוד במרכז, כי שם יש יותר עבודה.

יש אנשים מהתחום שלך בדרום שעובדים בפיתוח, ומהתחום שלי בוודאי יש, הרי לא סתם יש פארק הייטק בבאר שבע וגם פארק קטן בעומר.

כשהתחלתי לחשוב על המרה להייטק, כבר הייתי מבוגר מדיי. פלוס, אני לא אוהב את זה. לא בשבילי.

אני לא מאמין שאין עובדי כפיים. לדעתי מעסיקים מתקשים לגייס עובדים כי הם משלמים משכורות מגוכחות ולא טורחים לספק תנאי עבודה נאותים.

נכון מאד.

אי שם בשנת 2008 כאשר רק השתחררתי מהצבא הסתובבתי בין חברות כוח אדם באשדוד בחיפוש אחר עבודה. המשרות היחידות שציעו לי היו משרות במפעלים/מחסנים בתעשייה הכבדה בשכר מינימום או 2-3 שקלים יותר בעבודה פיזית ללא מיזוג אוויר ומנהלי עבודה שגערו בי העזתי להתיישב ל-5 דקות אחרי 3 שעות על הרגליים.

כשסגרתי את העסק שלי, העבודה הראשונה שתפסתי הייתה כמחסנאי בחברה שמשווקת מנועים חשמליים. הימים הראשונים שלי היו קליטה של כ-4 מכולות מלאות סחורה וסידור הסחורה הזו. קח בחשבון, שהמנועים הקטנים ביותר, משקל כל אחד הוא 15 ק"ג. הכבדים ביותר שהרמתי בידיים, לבדי, שקלו 50 ק"ג ויחד עם עוד מישהו, משקלים של 80-90 ק"ג.

וכן, "ישיבה" היא נושא כאוב. זה כואב למנהלים. מוזר, לי כאבו דווקא הרגליים.

מצד שני, תוך חודש (!) מוניתי למנהל המחסן. שדרוג יפה לשכר (הגבוה ביותר שהרווחתי עד אז). תנאים מסביב, יוק. לא משהו. אבל, עבודה. עובד, מקבל משכורת, משלם חובות. למזלי, חובות קטנים. עשיתי הכל בשכל מראש, ולא מצאתי את עצמי בסיחרור. כל זה כבר מאחוריי. אה, והמשכורת שם, להזכירכם- הגבוהה ביותר שקיבלתי עד לאותו הזמן? 6.5 K.

תשמע, כשאני הולך לעבוד במקצוע כל שהוא, א' כל אני רוצה ליהיות מקצועי. ב' אני רוצה לקבל שכר בהתאם.

אתה אומר טוב זה 55 שקל לשעה, וואלה עושה מיליונים.

איפה? גם אני רוצה. איפה זה? איך מתקבלים? מה צריך לעשות? למי צריך להכין קפה?...

אני עובד משעה 7 עד שעה 4 וחצי חמישה ימים בשבוע. אתה בטח תגיד, זה שעות סבבה

שמתוך זה ומרידים לי שעה אחת הפסקה מתוך כל השעות האלה.

עד כאן, הגיוני. כך היה בעבודה הקודמת שלי.

יוצא שאני נמצא בעבודה, נושם את כל החרא ואת כל האבק שעה אחת, בחינם.

אבל יאללה...

אבל מה קורה בסוף החודש?

נניח הרווחתי 500 שקל ליום, שזה לא רע. אבל על דלק, אף אחד לא משלם לי, מה עם רכב? אה.. אף אחד לא משלם לי.

אבל מה קורה בסוף החודש?

מכל ה 8 אלף נטו האלה שקיבלתי במקרה הטוב!

תוציא 1000 שקל דלק (לפני זה היה 1400)

תוציא ביטוח 350 ( לפני זה היה 780)

בלאי של הרכב עולה לי באיזור ה4000 בשנה שהם עוד 330 שקל בחודש אם פורסים את זה לשנה.

ומכל ה 6300 שנשארים. יש גם שכר דירה, חשבונות, קניות לבית.

מה נשאר לך? בלחץ 2000 שקל.

בשביל 2000 שקל חודש שלם לנשום אבק רעיל, לנשום גזים רעילים וכל היום ליהיות שחור ומלוכלך?

וויתרתי. מצטער. אחרי 5 שנים, מעדיף לקבל פחות ולהישאר נקי, לשבת במזגן מול המחשב.

א', הוצאות נסיעה זה משהו שנסגר מול המעסיק. ב', נשאר לך 2K, תהיה מבסוט. יש כאלו שגם זה לא נשאר להם ביד, להיפך- חייבים סכום כזה לבנק בסוף כל חודש. או יותר. מזל שאני לא אחד מהם.

אבל, אני כן מבין אותך לגבי הסביבה הרעילה. אני אשמח ללמוד לרתך, אבל בגלל האבק והסיכונים המוגברים בתחום לסרטן, אני ממש לא רוצה להפוך את זה למקצוע.

דכאונות וחרדות אפשר לקבל גם מצפייה בטלטאביז.

:roflmao:

היה משהו בשמש שלהם שהיה מלחיץ אותי, הגעתי לפורום הנכון?

הנקודה שעבודה פיזית זה לא עבדים שבונים פירמידות ומתים בגיל 20 מנשימת אבן גיר ועבודה משרדית זה לא רגל על רגל, רכב צמוד, משכורת 5 ספרות, קוק חופשי ונערות ליווי תמורת כמה לחיצות על המקלדת בחודש.

עבודה זה דבר שוחק.

לא כל אחד יכול להגיע להיות חבר כנסת.

צודק לא כל אחד מתאים להתקין מזגן כמו שלא כל אחד יכול לשבת מול מחשב כל ההיום ולפייסבק , אבל אם נתייחס לשני סוגי העבודות אחד מול השני בטוח שהסבל מלהרים מזגן ששוקל כמה עשרות קג ב 40 מעלות חום יותר גדול מלשבת מול מחשב ולחכות לארוחת צהרים.

תתפלא. עברתי את שני הצדדים של השולחן הזה (תכלס, את כל הצדדים. גיליתי שהוא די עגול). כל אחד וההעדפות שלו- אני מעדיף עבודה פיזית על פני קבלת קהל במשרד ממוזג. תכל'ס, תן לי 50-50% ואני מאושר עד הגג. כשהייתי צעיר יותר, היחס המועדף היה 70% לטובת העבודה הפיזית... אח, הזיקנה...

3 שנים טייסת טכנאי דרג א ממ''ס לא מספיק?

מספיק בהחלט לדעתי. אבל כמו שמרק ציין, יש מקומות שיעדיפו אנשים שהתמקצעו בדרג ד' מאשר אנשים שיודעים לעמוד בלחצים של דרג א'.

ולכל מי שתוהה "כמה כבר אפשר לסבול בעבודה במשרד". ובכן, כשאתה נמצא עם טיפוסים "רעילים", הסבל הוא נפשי. זה חמור יותר מסבל פיזי שלמחרת נשכח ונעלם אחרי שינת לילה טובה.

בואו ונגיד שיש דברים שאני מתייחס אליהם כמו עם האמונה הטפלה בנוגע לפזילה: אני פוחד שאם אני אצליח להבין אותם, אני "אתקע" ככה...:wink:

אני מת למצוא מקום שבו יש עבודה פיזית משולבת עם עבודה משרדית ביחס 50-50, העבודה עצמה טכנית ומאתגרת, ואני מנותק משאר העולם בתוך משרד משלי ב-50% המשרדיים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עם חוסר כבוד לעבודות כפיים, הרמה של אנשים שמגיעים למפעלים וכו׳, היא לא בשמיים, והסיכוי להתקל שם בטיפוסים רעילים הוא גבוה באותה מידה, אפילו יותר.

ואם, בגלל מחסור בעובדים, מוכנים לקבל כל מי שיש לו נשימה, דופק וזוג ידיים, אז בכלל.

אני שומע מספיק מאבא שלי על סיכסוכים על כלום בין העובדים במפעל שלו.

לדעתי - תעשה את העבודה שלך ואל תיכנס לסכסוכים של אחרים, גם אם נראה לך שאתה יודע מי צודק מי לא. אם מפנים את הסיכסוך כלפיך, ואתה לא יכול להתחמק מזה, וזה נהיה בלתי נסבל, תלך משם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

א', הוצאות נסיעה זה משהו שנסגר מול המעסיק. ב', נשאר לך 2K, תהיה מבסוט. יש כאלו שגם זה לא נשאר להם ביד, להיפך- חייבים סכום כזה לבנק בסוף כל חודש. או יותר. מזל שאני לא אחד מהם.

אבל, אני כן מבין אותך לגבי הסביבה הרעילה. אני אשמח ללמוד לרתך, אבל בגלל האבק והסיכונים המוגברים בתחום לסרטן, אני ממש לא רוצה להפוך את זה למקצוע.

תשמע חח אם ללכת לפי מה אתה אומר מי שמקבל שכר מינימום צריך ליהיות מבסוט גם כי באפריקה אפילו את זה אין...

פורסם
ואדים,

נשמע כמו עצות להשרדות בכלא... ;)

אם זה גם תקף לכלא, אז וואלה, זכית בטיפים און דה האוס.

אם אתה מתכוון להגיע לשם כמובן, אני אישית לא. 8)

תשמע חח אם ללכת לפי מה אתה אומר מי שמקבל שכר מינימום צריך ליהיות מבסוט גם כי באפריקה אפילו את זה אין...

שכר מינימום בישראל זה 1200$ לחודש, יותר גבוה משכר ממוצע בהרבה מדינות.

הבעיה זה לא השכר, הבעיה זה הדברים שאפשר, ובעיקר אי אפשר לקנות איתו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שכר תמיד נמדד לפי כוח הקנייה כי שכר המינימום שלנו גבוה יותר מרוב מדינות איריפה המערבית.

ודים, יש עובדי ייצור יותר עם ראש ופחות עם ראש אבל ממתי שכל הוא ערובה לאנושיות?

עובדי הייצור שלי הם אחלה בני אדם והם לא פחות טובים מהמהנדס או איש השיווק. זה שה8 לא למדו או בחרו מקצוע צוארון כחול לא עושה אותם פחות טובים. הם הרבה יותר טובים ומכובדים ממהנדס מבריק שחי על דמי אבטלה או דורך ומזלזל באנשים שלתפיסתו נחשבים נחותים יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...