Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה או ארונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, בן 23

מתלבט בין 2 אפשרויות ברכב ליסינג

איביזה- סטייל

ארונה - סטייל

הדרישות

נוחות- נוסע 20,000 ק״מ בשנה, הרוב המוחלט (80 אחוז) בכבישים מהירים, מחפש רכב שיהיה נוח לשבת בו והוא עצמו ישב נוח ויציב על הכביש

ביצועים (0-100) ובעיקר בעקיפות בכבישים בין עירוניים, שלא יהיה חלש מידי (היה לי קורולה 1600 וסבלתי מאיד! ) האם כאן הארונה לא תיהיה חלשה משמעותית בגלל מנוע צנום (1.0) על רכב ששוקל הרבה יותר

צריכת דלק - מספיק לי 13-15 במשולב ( כבישים בין עירוניים 80 אחוז מהזמן)

בטיחות- בשניהם זהה (בקרת שיוו אדפטיבית, בלימה אוטונומית)

אין צורך ביותר מידי מקום בבאגז, ברכב ניסע אני וזוגתי ובעתיד הקרוב אולי ילד אחד.

חשוב לציין שגם אוהבים לטייל בימי שבת אומנם לא בשטחים רציניים , אבל כן בשבילי עפר, ובדיונות בסיסיות (הקורלה למשל לא הספיקה שם) לכן הארונה נשקלת, האם יש לה איזשהו יתרון בגלל גובהה בשטח מאשר רכב משפחתי ממוצע?

מי מבין השניים לדעתכם תיהיה שילוב יותר טוב של כמה שיותר מהדרישות,

תודה רבה :)

פורסם

הביצועים וצריכת הדלק יהיו דומים עד זהים, אולי יתרון קל לאיביזה עקב צורה אירודינאמית יותר ומרכז מסה נמוך יותר.

ההבדל יהיה בעיקר בנפח אחסון והעמסה בבג'אז וכניסה קלה יותר לארונה מאשר לאיביזה למרות שבגיל הזה לא אמור להפריע לך בכלל.

ההפרש במשקל קטן לפי המפרטים הרשמיים ולא הייתי מכניס את זה כפרמטר.

בשתיהן המושבים נוקשים אם כי בארונה שמתי לב שיש קצת יותר ריפוד במושב, לחלק הם נוחים ולחלק הם לא, לי המושבים באיביזה קשים מדיי.

מבחינת יציבות, יתרון לאיביזה עקב מרכז מסה נמוך יותר.

פורסם
האיביזה לא נוחה לאנשים גבוהים עקב מבנה הקונסולה,

השווי מס של הארונה גבוהה משמעותית מהאיביזה.

זו אותה קונסולה ואותו פנים בדיוק בשתיהן.

הביצועים וצריכת הדלק יהיו דומים עד זהים, אולי יתרון קל לאיביזה עקב צורה אירודינאמית יותר ומרכז מסה נמוך יותר.

ההבדל יהיה בעיקר בנפח אחסון והעמסה בבג'אז וכניסה קלה יותר לארונה מאשר לאיביזה למרות שבגיל הזה לא אמור להפריע לך בכלל.

בשתיהן המושבים נוקשים אם כי בארונה שמתי לב שיש קצת יותר ריפוד במושב, לחלק הם נוחים ולחלק הם לא, לי המושבים באיביזה קשים מדיי.

ליסינג פרטי, שניהם זהות לי במחיר בזכות הנחה בארונה,

הגובה שלי 1.88

אני גם די מאסיבי ( 88 קילו)

אם שניהם זהות בצריכת דלק וביצועים פחות או יוצא

אז מה שיכריע לי זה

יכולות שטח לטיולים של סופ״ש - האם יש יתרון לארונה בזכות מרווח גחון גבוה יותר (19 ס״מ)

מדבר על שבילים ודרכים ואולי קצת דיונות אבל מאוד בסיסיות ?

נוחוצ בנסיעה ארוכה (מבלה שעתיים ביום ברכב)

על מה הייתם הולכים, נניח משפחה צעירה עם ילד אחד מקסימום ב3 שנים הקרובות ( מחליף רכב לאחר מכן)

פורסם
פורסם

העובדה שיכול שבילים פחות חשובה לי והעובדה שעד היום, הקרוסאוברים בשיוט מושפעים יותר מהרוח בהשוואה למכונית רגילה באותו הגודל.

באיביזה נהגתי, בארונה רק ישבתי ואין לי נקודת ייחוס בינהן על מנת להיות חד משמעי בהיבט הזה.

פורסם
העובדה שיכול שבילים פחות חשובה לי והעובדה שעד היום, הקרוסאוברים בשיוט מושפעים יותר מהרוח בהשוואה למכונית רגילה באותו הגודל.

באיביזה נהגתי, בארונה רק ישבתי ואין לי נקודת ייחוס בינהן על מנת להיות חד משמעי בהיבט הזה.

יש לי שאלה נוספת. במסגרת הליסינג הפרטי שימשל שנתיים

אני הולך לשלם כ33,000 ש״ח ירידת ערך

כמעט 30 אחוז!

על פי טענתם, זה משקף את השוק בצורה הכונה לחלוטין ברכב סיאט של 112,000

האם זה נשמע תקין? לי זה נשמע היסטרי 30 אחוז בשנתיים

פורסם

באופן עקרוני ירידת ערך של קרוב ל 50% בשלוש ארבע שנים היא הנורמה. לפיכך שליש בשנתיים לא נשמע חריג מאוד.

כמובן אל תשכח שגם חברת הליסינג צריכה להרוויח.

• תוכן חדש...