Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

גילוי נאות: אני נוסע במאזדה 3 מודל 2008.

הייתי היום באתר יד 2 , בכלל לחיפוש דירה.

אלוהים יודע איך , אבל הגעתי לעמוד של וולוו s60 והייתי בהלם.

ניתן לקנות רכב כמעט חדש , ב120 - 130 אלף לפני מיקוח.

גם לקסוס , ב.מ.וו סדרה 3 ,האודי a4 וכל הגרמניות נמכרות במחיר דומה.

האמת ? חטפתי שוק ! הרי אלו רכבים שמבחינה טכנולוגית, עוקפים את מאזדה ודומיה במספר שנים..המנוע חזק יותר , עיצוב יפיפיה ,מערכות בטיחות מתקדמות.

והשאלה - למה המחיר ירד בחצי תוך פחות מ3 שנים ? מה הסוד הגדול ?

פורסם

אני מדבר מתוך חוסר ידע אבל תקן אותי אם אני טועה:

ב.מ.וו סידרה 5 או 7 אני יודע שעלויות האחזקה מאוד גבוהות כמו גם וולוו s80

אבל האם גם הדגמים ה"פשוטים" והבסיסיים יותר בעיתיים?

פורסם

התשובה הקצרה היא ביקוש והיצע.

התשובה המורכבת היא למה יש ביקוש נמוך: עלויות תחזוקה גבוהות משמעותית. זה לא עניין זניח. מי שקונה מזדה ב 125 אלף יודע שיש לו שלוש שנים שקט. ומזדה משומשת בת שלוש כנראה לא תגרור תיקון של יותר מ 5000 ש"ח. לעומת זאת מרצדס בת 3 יכולה להעמיס עלויות תיקון ותחזוקה משמעותיות מאוד.

למה היצע גבוה: עשירים מחליפים מכוניות בקצב גבוה ולא כל כך בקטע של משומשות.

וגם להפסיד 50% מערך הרכב בשלוש שנים זה לא עד כדי כך שונה מלא מעט רכבים סטנדרטיים.

עניין נוסף הוא שרכבי פאר נמכרים מהיצרן בהנחות גבוהות מרכבים רגילים

פורסם

ראיתי עכשיו s60 יפיפייה, דגם החדש מודל 2014 ב50k לפני מיקוח.

את המאזדה המסכנה שלי קניתי ב33 לפני שנתיים.

פורסם

מכרתי לאחרונה סדרה 1 שקניתי חדשה והחזקתי למעלה מ5 שנים.

ביטוח מקיף לנהג מבוגר עם רקורד נקי לחלוטין סביב ה5000 לשנה.

הרכב היה אמין מאוד אבל הטיפולים כולם היו יקרים להחריד ובטיפול האחרון נאלצתי להחליף שורה ארוכה של חלקים שעברו בלאי (סביר ומוכר לרכבים האלה) ותג המחיר שהוצמד לזה השיק ל10K (במרכז השירות בפ"ת. במוסכים מומחים שהם לא מורשי יבואן זה היה עולה 30% פחות וזה עדיין סכום הזוי ומטורף לחלוטין).

מעבר לזה, יש מעט מאוד מוסכים מורשים ומומחים וכולם היו רחוקים למדי מהבית שלי כשמוסכים כלליים טובים לא היו מוכנים לגעת ברכב.

בעבר היתה לי מאזדה 3 מודל 2004 שהחזקתי 6 שנים ולא ניתן בכלל להשוות את העלויות השוטפות של השתיים.

ירידת הערך של הבימרית באחוזים לא היתה חריגה אלא די ממוצעת ומחיר של 50K לS60 בת 4 הוא מחיר שמעורר סימני שאלה גדולים. צריך לבדוק אם אין איזו בעיה חמורה ברכב הספציפי או בדגם בכלל.

פורסם

מצחיק כי בדיוק אתמול התכוונתי להעלות את השאלה ההפוכה.

למה שמישהו ירכוש רכב משומש כשהוא יכול לרכוש חדש קצת פחות יוקרתי באותו המחיר?

רכישת רכב משומש היא אחד הדברים המעיקים ואם יש לך אפשרות להימנע מזה למה שתבחר לעשות זאת? ברכב משומש אין לך מושג אמיתי מה עבר על האוטו, אתה חושש מרמאויות, מבזבז זמן על בדיקת עוד ועוד רכבים שמסתברים כלא טובים. אין לך אחריות. הטיפולים והתיקונים יקרים יותר. הביטוח יקר יותר. גם ירידת הערך הצפוייה לאורך שנות האחזקה גבוהה יותר.

בנוסף ברוב הרכבים העממיים יש היום טכנולוגיות בטיחות אקטיבית יותר מתקדמות מברכבי היוקרה שציינת מלפני 3 שנים.

לפני כחודשיים, כשהחלפתי רכב, בחנתי גם את האפשרות של לרכוש רכב משומש מקטגוריה יוקרתית יותר ופשוט אין רכבים כאלה שהייתי רוצה לרכוש.

פורסם

בחיית. אתה קונה רכב מפואר אתה מסתכל על הכסף?

התשובה הקצרה היא ביקוש והיצע.

התשובה המורכבת היא למה יש ביקוש נמוך: עלויות תחזוקה גבוהות משמעותית. זה לא עניין זניח. מי שקונה מזדה ב 125 אלף יודע שיש לו שלוש שנים שקט. ומזדה משומשת בת שלוש כנראה לא תגרור תיקון של יותר מ 5000 ש"ח. לעומת זאת מרצדס בת 3 יכולה להעמיס עלויות תיקון ותחזוקה משמעותיות מאוד.

למה היצע גבוה: עשירים מחליפים מכוניות בקצב גבוה ולא כל כך בקטע של משומשות.

וגם להפסיד 50% מערך הרכב בשלוש שנים זה לא עד כדי כך שונה מלא מעט רכבים סטנדרטיים.

עניין נוסף הוא שרכבי פאר נמכרים מהיצרן בהנחות גבוהות מרכבים רגילים

פורסם

למה שמישהו ירכוש רכב משומש כשהוא יכול לרכוש חדש קצת פחות יוקרתי באותו המחיר?

.

כי לרוב מדובר באיכות וחווית נהיגה שונה לחלוטין (לך תשווה נהיגה בקורולה לS60). בוויכוח הנצחי מה עדיף רכב חדש (מהניילונים כמו שאוהבים לקרוא לזה פה) או יד שניה בת שנה שנתיים, לעולם יד שניה תנצח כלכלית.

מסכים אתך שמבחינת איבזור בטיחותי לרוב הדגמים העממיים יחסית יש היום איבזור עדיף מרכב פרמיום בן שנתיים שלוש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
בחיית. אתה קונה רכב מפואר אתה מסתכל על הכסף?

לא הבנתי אותך. אתה מתכוון שעלויות אחזקה דלק וכו לא אמורות לעניין את מי שרוכש רכב פרמיום/יוקרה?

פורסם
ראיתי עכשיו s60 יפיפייה, דגם החדש מודל 2014 ב50k לפני מיקוח.

הרכב כנראה עם תאונת שילדה רצינית, או משהו שם מסריח.

המחיר הריאלי אמור להיות בסביבות ה90-100.

פורסם

אני רק יכול לומר לך שבמסגרת אותה ההתלבטות אני הלכתי עם הלב על רכב יוקרה משומש (VOLVO S-80) ולא מצטער לרגע.

האיכות, הנוחות והתחושה מכפילות ומשלשות כל משפחתית יפנית סטנדרטית ועלויות האחזקה (לפחות בדגם שלי) לא כאלו נוראיות. טיפול 90,000 שעשיתי בנובמבר עלה לי 2400 ש"ח כולל מע"מ (במוסך המרכזי בראשל"צ), צריכת הדלק המשולבת 1:9.5-10 ואפילו הביטוח לא נורא (3800 ש"ח).

מה שכן, ברור שאני לא ממליץ את זה לכל אחד. מי שרגיש מאוד להוצאות או לאיזו עלות בלתי צפויה (לי זה לא קרה עדיין) - שילך על בטוח.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

• תוכן חדש...