Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה עומד להצטרף מגבר שלישי למשפחה.

אל שני האודיסונים מצטרף זפקו מסדרת reference

2 ערוצים.

כרגע אני עם 2 המגברים ללא שום שדרוג מיוחד במערכת חשמל,כבל מתח 4 גייג׳ שמתפצל ל-2 של 8 גייג׳ לכל מגבר ופיוז זול של 80 אמפר.

עכשיו לפני שאני הולך להתקנה הייתי רוצה לקנות ולהחליט בדיוק מה ירוץ לי ברכב מבחינת חשמל ולא להסתפק רק בציוד וברצון של המתקין.

שלושת הגדולים-מעוניין לשדרג, באיזה כבלים מומלץ להשתמש ובאיזה מידות?

כבל מתח-האם יספיק להשאיר את ה-4 גייג׳ וממנו להוציא פיצול ל3 של 8 או שעדיף כבר להחליף ל2/0??

* לפי מה שהבנתי כבל 4 גייג׳ יכול לעמוד במתח של עד 150 אמפר,חיברתי את הצריכה המקסימלית של שלושת המגברים והגעתי ל136.

פיוז- אחליף ל- 150 אמפר.

Rca- אני הולך לעבוד עם 6 ערוצים ככה שאני רוצה להשקיע בסיכוך של הכבלים על מנת למנוע כמה שיותר רעשים, כבלים מומלצים?

Hu: Jvc 2 din + dsp bit one

Amps: Zapco reference 350.2 + Audison sr 4 + Audison sr1DK

Comp: Morel Hybrid 602 + Audison Apk 165

Sub: Jl audio12W3

פורסם

זה לא ערכים שרירותיים אתה יודע.

לגבי הכבל עצמו - זה לא נגזרת של עובי אלא נגזרת של עובי ואורך הכבל.

כלומר כבל 4 גייג' סטנדרטי בד"כ יוכל להעביר דרכו זרם של 80 אמפר אבל לאורך של חמישה מטרים.

כבל 4 גייג' סטנדרטי בד"כ חלק ניכר מה4 גייג' האלו היא מעטפת הפלסטיק של שרוול המגן שלו - כשאתה קונה כבל 4 גייג' סטנדרטי אתה בד"כ מקבל הרבה פחות חומר מוליך מאשר בכבל 4 גייג' איכותי יותר בו עובי שרוול הפלסטיק יהיה דק בהרבה ותקבל הרבה יותר גידים מוליכים.

תביט בכבלים של KNUCONCEPTZ למשל ותבדוק את עובי השרוול לעומת עובי הגידים המוליכים - לא סתם אתה תראה שכבל שלהם או אודיסון קונקשן למשל - יכולים להעביר 150 אמפר לחמישה מטרים.

כשאתה עושה שדרוג שלושת הגדולים מדובר על מרחקים כבלים הרבה יותר קצרים והם יוכלים להעביר בשקט בלי להזיע בכלל למעלה מ200 אמפר במצב הזה.

לרוב נוהגים לעשות את שדרוג שלושת או אפילו ארבעת הגדולים (מוסיפים עוד מינוס) עם כבלי 0 גייג' למה? - כי זה בד"כ נעשה ברכבי SPL שהם לרוב רכבים מאוד גדולים עם עורך כבל מאוד גדול, מספר אלטרנטורים וים של מצברים ואז כמות הכבילה שהולכת לתא המטען היא כל כך גדולה וארוכה שפשוט עדיף לשים בתא המנוע כבלים באותו העובי של כבל הכוח הראשי הארוך ביותר גם אם מדובר במרחק הרבה יותר קצר בתא המנוע.

אני מקפיד בכדי להיות על הצד הבטוח להשתמש לפחות באותו עובי כבל בתא המנוע לעומת כבל הכוח העבה ביותר שרץ לכוון תא המטען - בפועל זה לא נכון כי הכבל בתא המנוע יעבור מרחק הרבה יותר קצר ולכן על כבל דק יותר עדיין אוכל להעביר את אותה כמות זרם.

עכשיו - למה אני רושם את כל זה?

כי אתה צריך להבין למה בעצם עושים את שדרוג שלושת הגדולים.

חשמל נוטה לזרום דרך המסלול המהיר ביותר ממקור המתח חזרה אליו - במקרה הזה אנחנו מדברים על עובי כבלים והתנגדות.

הכבלים המקוריים בתא המנוע הם בד"כ בעובי של 8 גייג' אולי 6 גייג' במקרה הטוב - בין המצבר לשלדה, בין המנוע לסטרטר ולאלטרנטור ובין המנוע לשילדה.

עכשיו בא מר אודיופיל או מר מפציץ באס ומחבר למצבר כבל פלוס עעעעעבה וארוך שנגמר בתא המטען ומוריד לו מינוס מאוד עעעעעבה ישר בנקודת הארכה בתא המטען שמתחברת ישר לשילדה.

מה קורה?

המנוע הופך פתאום לצרכן "משני" כי רוב המטען החשמלי במצבר (הפלוס) מצא לעצמו עכשיו מסלול "טוב יותר" וזה דרך כבל הכוח של המערכת אז יוצא בפועל שהמטען החשמלי ברכב זורם קודם למערכת ואח"כ חוזר דרך המנוע או שפשוט יש נפילת מתח על אזור תא המנוע בגלל המסלול ה"עדיף" החדש שהוספת.

ואז עלולות להווצר לך כל מיני בעיות - בעיות טעינה, בעיות פריקה, נפילות מתח וכך הלאה

איך פותרים את זה? - נותנים לתא המנוע מסלול טעינה חדש וטוב יותר! או בקיצור - משדרגים את שלושת חוטי הכוח הראשיים בתא המנוע או ע"י החלפת החיווט הקיים לחיווט עבה יותר או ע"י הוספת חיווט על הקיים.

לגרוע זה לא גורע אבל אל תוסיף אם אין לך שום בעיה שמסתמנת כגון הבהובי אורות, החלפת מצברים תקופה, התחממות של רכיבים בתא המנוע.

ובכל זאת אם אתה כן מוסיף - אתה בסה"כ משפר את הרכב שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת!!

תראה לגבי הוספת חוטי המנוע אני רוצה לעשות בכל מקרה כי כמו שאמרת זה לא גורע ודווקא משפר את תפקוד מערכת החשמל,אני רוצה להימנע מראש מבעיות של נפילות מתח ועיניינים.

עכשיו בשביל לשים שורה תחתונה בעיניין הזה-אתה אומר שכבל 4 גייג׳ מחברה טובה כמו שציינת מחזיק מתח של 150 אמפר ל-5 מטר ככה שהוא אמור להספיק לי?

במצב כזה אני יכול להריץ כבל 4 גייג׳ חדש ולהשתמש בנוכחי להוספת שלושת חוטי המנוע ובנוסף לפיצול אל המגברים.

או שעדיף להגדיל ל-0 גייג׳ ואז להוסיף 3 חוטי מנוע בעובי 4 גייג׳?

אני מבין שיש פה עיניין של יחס עובי כבל ומרחק שהזרם עובר רק השאלה מה יותר נכון להתקין במצב כזה?

Hu: Jvc 2 din + dsp bit one

Amps: Zapco reference 350.2 + Audison sr 4 + Audison sr1DK

Comp: Morel Hybrid 602 + Audison Apk 165

Sub: Jl audio12W3

פורסם

זה תלוי בצריכת הזרם האמיתית שלך ובמוזיקה שאתה שומע.

אנשים שעושים תחרויות DB DRAG אתה בהחלט תראה אצלם צריכת זרם מאסיבית שתדרוש תשתית חשמל סופר חזקה.

למוזיקה יומיומית אני מתאר לעצמי שהסיכוי שבאמת תצרוך 150 אמפר ליותר משברירי שניה הוא אפסי וגם אז אפילו אם מסלול הטעינה שלך יהיה משודרג - מי שישלם את המחיר זה המצבר בעיקר.

בקיצור לשימוש נורמטיבי לא הייטי טורח לעבור את ה4 גייג' אבל משתמש במותג איכותי ומוכר כפי שציינתי בכדי לקבל יכולת הובלת זרם של 150 אמפר על הקו הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...