Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי בבית מחשב נייד בן שנתיים-שלוש מדגם Acer Aspire ES13-331 (עלה כאלף ש"ח). המחשב הגיע עם מעבד אינטל N3050, זכרון 2GB וכונן eMMC 32GB. מותקן עליו ווינדוס 10 שהוא מצליח לסחוב בצורה סבירה (יש לפעמים לאגים) עד שהכונן מתמלא, זה קורה מהר.. ואז הוא כבר ממש איטי.

אני חושב להשמיש אותו ע"י הוספת כונן SSD 120GB והחלפת הזכרון ל-4 או 8 ג'יגה בייט,

האם זה יעזור לדעתכם כדי שהמחשב יוכל לתפקד בתור מחשב לגלישה באינטרנט, אופיס וסרטים או שהמעבד ולוח האם חלשים מדי?

פורסם

חלש מדי

חבר עשה את זה במחשב עם נתונים דומים ועוד התקין מערכת הפעלה סופר קלה (אובונטו אאל"ט) ועדיין המחשב איטי להחריד.

Miata ND2

פורסם

המעבד הזה בדרך כלל מגיע על כרומבוקים ודומיהם, ברובם הוא מולחם על הלוח, יחד עם הזיכרון והeMMC.

לרוב לא ניתן לשדרג שום דבר, תבדוק אם בדגם שלך זה בכלל אפשרי, לפני שאתה נכנס לענייני כדאיות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אפשר להוסיף SSD ולהחליף זכרון.

פתחתי את המחשב, במקום של הדיסק קשיח דבוקות שתי רצועות פלסטיק אומנם אבל יש בלוח אם slot (המארז הזה משמש גם למפרטים יותר חזקים שמגיעים עם דיסק קשיח רגיל). משכתי החוצה את הרצועות וחיברתי SSD שהוצאתי מהמחשב הנייח והוא זוהה בביוס.

זכרון אפשר להחליף לאחד עם עד 8GB לפי היצרן.

פורסם (נערך)

SSD יתן אולי שיפור מסויים (MMC הוא גם רכיב זכרון ולא דיסק מכאני). שדרוג זכרון (בטח מעל 4) לא יתרום כלום נוסף. בדוק שהזכרון שמותקן הוא במהירות הכי גבוהה שנתמכת על ידי המחשב.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

לגבי אפשר , כן וזה ייתן לך שיפור משמעותי לעומת הגרוטאה שיש לך כרגע.

ביחס לעלות תועלת אני מניח שזה יעלה לך כ600 שח (אתה צריך זיכרון ddr3L שעולה יותר).

מחשב בסיסי חדש עם ssd ומסך fullhd יעלה 1200 וקצת ויהיה הרבה יותר מהיר ממה שיהיה לך אחרי השדרוג. לשיקולך.

https://ksp.co.il/?uin=40687&select=.268..271..378.

פורסם

^ אין טעם

הN4200 זה מעבד מסדרת חרטע-דע-ברטע כמו ה N3050, אין שום טעם לשדרג.

SSD של 120 אפשר לקנות בסביבות $40, הN3050 לעולם לא יצליח לנצל את כל רוחב הפס שה SSD הזה מסוגל לספק, אבל לפחות יהיה קצת יותר מקום פנוי.

סטיק של 8BG DDR3L זה סיפור של $60 בערך מאיביי, מחיר לא בשמיים.

שני השדרוגים האלה יחדיו יתנו את אותה רמת ביצועים כמו הנייד הזה ^, רק שהם יעלו הרבה פחות.

עכשיו לשאלה של האם כדאי או לא;

נייד מחודש (refurbished) בסגנון Lenovo T440/T450 יעלה כ1200-1400 שקלים, בין אם דרך eBay או דרך מרכזי חידוש microsoft certified בארץ הקודש.

מדובר על סוסי עבודה עם מעבדי i5/i7 נורמליים, אפשר לשדרג כל דבר במקרה הצורך, הם ככל הנראה יעבדו לנצח.

זאת תמורה עדיפה בהרבה, לדעתי, על נייד חדש עם n4200 ואפילו שדרוג של הנייד הקיים. (אלא אם מדובר על עניין תקציבי נטו)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תודה רבה לכולם! עשיתם לי סדר, נראה לי שאני ארד מזה.

המעבד באמת מרגיש לי חלש, גם כשרק הפיירפוקס פתוח הוא מגיע ל-100% שימוש או קרוב לזה. מה ש-NINJMNKY הציע נשמע לי רעיון טוב.

• תוכן חדש...