Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

הסטארטר עושה רעשים לא נעימים בכלל של חריקה-השתעלות...

אמנם אין לאחר מכן שום בעיות בהתנעה, אבל אני מעוניין לטפל בעניין לפני שהסארטר ילך פייפן.

אשמח למי שיוכל לעזור - איך לשמן, איפה, כמה ולמה?

(אין לי שום נסיון בנושא, אז הסבר מפורט יהיה יעיל).

תודה רבה :-)

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

לא מכיר ספציפית את הסטרטר במכונית שלך, אבל בהנחה שהוא בעל מבנה רגיל, אין אפשרות לשמן אותו כשהוא במקומו על המנוע, ואם כבר פרקת אותו החוצה, יש טעם לבדוק אותו ולתקן בלאי נראה לעין.

באופן כללי, ציר הרוטור של הסטרטר ממוסב בתוך שני מיסבי החלקה (זוג תותבים מברונזה, בוקסות בסלנג של החשמלאים). בחלק הקדמי שלו ישנו גלגל שיניים המורכב על מנגנון קפיצי וספירלה. על הגוף העיקרי של הסטרטר רוכב המשלב שהוא אלקטרו מגנט חזק. תפקידו לדחוף קדימה את גלגל השיניים של הסטרטר ובסוף הדחיפה לסגור מגע חשמלי ולתת זרם למנוע הסטרטר. לסטרטר יש פחמים המאפשרים מעבר זרם לרוטור דרך הקומוטטור של הרוטור (גליל של פסי נחושת עם חריצי הפרדה בינהם).

אם כבר פרקת את הסטסטר ואתה בטוח ביכולת הטכנית שלך, בדוק שאין חופש מופרז של ציר הרוטור בתותבים. בדוק תנועה קלה של גלגל השיניים על הציר (בכוון סיבוב אחד הם נעולים ומסתובבים יחד, בכוון ההפוך הגלגל מחליק על הציר ונע לאחור). וודא שהקומוטטור חלק ושהחריצים שבין הלמלות שלו נקיים ועמוקים מספיק. בדוק שהפחמים לא שחוקים ושהקפיצים שלהם תקינים. כדאי גם לנקות את כל החלקים מאבק ומאבקת פחם של הפחמים. שימון קל של התותבים וציר גלגל השיניים הוא בערך הפעולה האחרונה לפני ההרכבה.

שיהיה בהצלחה, יוסי

פורסם

תודה על העזרה יוסי.

אבל השם ירחם... זה נשמע לי מסובך. ובלי לראות כל דבר בעין זה בכלל מסובך.

אולי אשאיר את עבודת השימון למישהו שמבין בזה... :-)

- - -------[Fireball]------ - -

• תוכן חדש...