Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מסכימה

זה לצאת מנקודת הנחה שאנשים לא באים עם ראש פתוח לשמוע..

הרבה אנשים רוצים רכב טוב ולא נצמדים למשהו מסוים דווקא..

החזרתיות על המילה סטיגמות כשהיא מתעלמת ממה שקורה בשטח היא טמינת ראש באדמה לא פחות מאנשים ששופטים חברה לפי ביצועים של לפני 30 שנה...

זה ברור, לא הבנתי שאתה מתייחס לאיך הסטיגמה נוצרת. אני התייחסתי לאיך נתפסת המציאות והאירועים שקורים דרך עיניים של מישהו שהסביבה מאכילה אותו סטיגמות (פות"שית לצורך העניין). ברוב המקרים ברגע שהסטיגמה השתרשה, הבנאדם שמאמין בה לא יתן כמעט לשום דבר לערער אותה, ומשם זו דרך קצרה מאוד ל:
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היו בעיות של בלאי

תושבת היה גם בסוזוקי אחרי 7 שנים רק.

לא כל מיני פיצוצי צינורות..וחשמל

כי סוזוקי של היום שונה

וכי אני ראש פתוח לבחון הכל

קניית רכב , כמו הרבה דברים בחיים זה גם עניין רגשי. כשבסביבה שלך יש הרבה פידבק שלילי הקשור לרכבים צרפתים, בין אם זה מבוסס על חוויות אישיות או סטיגמות, זה בסופו של דבר יחלחל גם אלייך.

לי באופן אישי לא יצא להכיר רכבים ללא תקלות לא משנה מי היצרן , אבל כן פגשתי אנשים שמדווחים שלהם יש את אותו רכב מושלם "נטול התקלות" ,מגיע למוסך רק לטיפול.

רשמת פעם שהיה ברשותך סוזוקי סויפט 10 שנים ללא תקלות , למה לא ללכת על "בטוח" ולקנות סוזוקי סויפט חדשה ?

גם למאזדה 2 , יש תקלות שחוזורת על עצמם כמו למשל תושבת מנוע ימין שדורשת החלפה מדי פעם , זה לפחות על פי ההיסטוריה של הדגמים הישנים יותר.

פורסם

אתה טועה חבר

כל איש מקצוע יגיד לל שמנוע טורבו מחזיק פחות שנים ודןרש יותר השקעה

דבר שני ..תברר עם אנשי מקצוע לגבי עמידות חלקים ברכב למזג אוויר

תחזור אחכ עם תשובות..לא סתם לזרוק אמירות. באמת

״צרפתי לא מתאים לטמפרטורת של הארץ״, ״טורבו לא אמין״ - זה שמרנות (על גבול הבורות...).

שתי המועמדות שאת מתלבטת לגביהן הן מכוניות טובות מאד. תקני את מה שמתאים לדרישותיך לאחר נהיגת מבחן (ארוכה ומגוונת ככל האפשר).

בהצלחה.

פורסם

או. קי, השתכנענו. כתבתי את זה בהתחלה. את לא חייבת לקנות רכב עם טורבו או רכב צרפתי או גרמני. יש מספיק אלטרנטיבות. אז איפה הבעיה?

פורסם
אתה טועה חבר

אני איש מקצוע ואמירות האלו שלך הם שטויות, הן להתייחסות לענין עמידות של מזג אויר ולא לגבי ההשקעה הנדרשת.

יש המון ניסיון עם מנועים מוגדשים בעלי אמינות מופלגת ותחזוקה זולה לעומת מנועים אטמוספריים בעלי אמינות פח ויקרים לתחזוקה וכמובן הפוך, כל מקרה לגופו של מותג וסוג מנוע.

אם את רוצה תשובות רצינויות ולא דיונים אקדמיים, כדאי שתמקדי את השאלות שלך לדגמים מאוד ספציפים שאת מתעניינת בהם ותפני את השאלה הממוקדת בפורום יעוץ לרכישת רכב ותקבלי את חוכמת ההמונים.

פורסם
אתה טועה חבר

תגובה של ישראלי/ת טיפוסי שמועות מיד שלישית אשר הופכות אצלך לעובדות.

נראה שאת פה כדי להתנצח , הרי כל המידע בידיך ממוסכניקים אמינים, קני מה שהם ממליצים לך שיהיה עם מנוע ללא טורבו, עם חלקים עמידים למזג האויר..הרי יש לך תשובה לכל שאלה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

קיה ריו 2010 טורבו דיזל 400,000 ק"מ.

לא מוסיף גרם שמן בין טיפול לטיפול והמנוע נשמע כמו חדש.

רכב אמין להחריד.

פורסם

טורבו דיזל וטורבו בנזין זו לא השוואה נכונה ובכל מקרה אני חושב שיש מנועים ויש מנועים ואולי נכון לנקודת זמן מסוימת זה היה נכון יותר אבל היום אני בספק.

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)

בנזין ודיזל בהחלט ברי השוואה אבל הכל תלוי לאיזה עומסים המנוע וחלקיו תוכננו (בהנחה שאין כשל תכנוני שזה יכול לקרות בכל מנוע).

מכאן נובעים רוב ההבדלים ולכן כל מנוע לגופו. בהחלט אפשר לתכנן מנוע אטמוספרי שיקרוס דיי מהר (טיוטה והבוץ....) ואותו דבר לגבי טורבו דיזל (וכבר היה פה נהג מונית שסיפר על הקיה ריו שלו). בתזמון נכון זה אפילו ריווחי ליצרן...

מכיוון שחלקי מנוע משתדרגים לפעמים כל שנתיים : קשה להכליל.

לפעמים השינוי הוא כל כך פנימי שללקוח זה נראה כאלו מוכרים אותו מנוע בדיוק כבר 10 שנים.

אני חושב שהבעיה כיום שבגלל לחץ מוצאים לפעמים תכנון שהוא פחות בדוק פחות בשל ואז ריבוי חלקים כאלה בהחלט פתח לצרות .

אבל בתאוריה: אמינות מנוע מוגדש יכולה להיות זהה למנוע אטמוספרי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
אתה טועה חבר

מר בחור, תן לי בבקשה כמה שמות של מוסכים ובעלי מקצוע שאיתם בדקת את הנושא.

איזה כייף לי :)

פורסם

ב 10-20 שנה האחרונות לא המציאו את הגלגל מחדש בעולם הרכב, אבל היו צעדים משמעותיים (קטנים בכל פעם) שהפכו את המכוניות לפחות מזהמות ויותר בטוחות.

הפחתה בזיהום האויר מושגת ע"י טכנולוגיות מתקדמות יותר, הזרקת דלק מדוייקת יותר וגם שינוי במאפיין ההזרקה (הזרקה ישירה לצילינדר כמו בדיזלים או הזרקה לפני השסתום, מה שהיה מקובל ב 25-30 שנה האחרונות).

כל אלו ביחד יצרו רכיבים מדוייקים יותר, יקרים יותר ורגישים יותר. לכן, ביחס לרכבים של פעם, מכוניות חדשות היום מתקלקלות לא פחות מישנות "הודות" לתקני זיהום אויר מחמירים שיצרו את כל המערכות הללו לצימצום זיהום האויר. למרות זאת- על פי סקרים, מכוניות מודרניות, על אף מורכבותן המטורפת, נחשבות לאמינות מאוד ונכנסות פחות למוסך בתקופת האחריות. מה קורה לאחר מכן ? ימים ושמועות יגידו...

תוסיפי לזה את מערכת החשמל שהפכה להיות ממוחשבות כבר לפני כמעט 2 עשורים (במאזדה זה התחיל עם ה"3" כמדומני, אצל האירופאים כבר 4-5 שנים קודם לכן), והתוצאה היא: מכשיר מורכב מאוד (וזה מבלי לקחת בחשבון את כל הכשלים התיכנוניים שיש בכל מיני חלקים ו/או סדרות ייצור תקולות שיש לכל יצרן חלקים, בלי קשר ליצרן הרכב).

לאנשים שהתייעצו עם מי שהתייעצו, ומתלבטים בין מאזדה (שעליה לא שמעת כמעט שום דבר רע) לבין רכב אחר (שלא מותאם לאקלים הישראלי) אני תמיד אומר: תקנה\י יפאני.

לפעמים גם צריך אופי (אישי) בשביל לבחור אוטו, ויש כאלה שלא מתאים להם שום דבר חוץ ממה שהם רגילים אליו. לפעמים - זה טוב :-) לפעמים - זה רע :-( . הכל שאלה של האם את בוחרת את הרכב שלך עם השכל ? או עם הלב ?

תתחדשי על המאזדה ;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במשאיות, רכב מסחרי, אוטובוסים, מוניות - כלים שנוסעים הרבה ועובדים קשה, כל המנועים הם מנועי טורבו כבר איזה 20 - 30 שנה, 600 אלף ק"מ זה לא מספר מרשים למנוע של משאית כמו שיש באקונוליין.

פורסם

כנראה יש אנשים שחושבים שרכב שנכנס לתיקון תקלה "רק" פעם בשנה נחשב אמין.

מי שאין לו זמן או כסף לעשות ניסויים בעצמו, יכול להסתכל על מה שנקרא "חוכמת ההמונים" - מחיר המחירון של צרפתיות מתרסק יחסית ליפניות ויש לזה סיבה.

נשמע שאמינות זה רכיב מרכזי בשיקול שלך ולכן במקומך הייתי נשאר עם יפנית.

• תוכן חדש...