Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

האם יש נתונים על אמינות לטווח ארוך של מנוע מודגש ברכבים פרטיים ? יחסית לבנזין רגיל?

לצורך רכישת רכב לשימוש לטווח ארוך...

מי שמכיר את הנושא.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתחיל בזה שזה מנוע מוגדש ולא מודגש. השאלה היא מאוד כללית ולכן קשה להתייחס אליה בצורה קונקרטית.

מנוע עם מגדש טורבו קיימים עשרות שנים ונמצאים בשימוש נרחב יותר בשנים האחרונות, גם בבנזין וגם בדיזל.

יתרונות - ביצועים ביחס לנפח המנוע, צריכת דלק (לרב, לא תמיד כתלות ביעוד).

חסרונות - עוד רכיב ברכב שעלול להתקלקל, יש מסביבו עוד חיישנים צינורות וכו.

באיזה רכב התעניינת ומה הצרכים שלך?

פורסם

פגו 208

סיאט איביסה

סופר מיני..

מעבר לכך שאלה..הבנתי שהרכבים הצרפתיים לא מותאמים לחום הגדול בארץ ושיש חלקים שאינם מחזיקים הרבה שנים. בלאי מהיר.

כמו כן חברה שהייתה בעלת סיטרואן סי 3 אמרה לי שנאמר גם לה על כך. ושהרכבים הללו בנויים מורכב ואז זה שעות עבודה ארוכות ועבודה מורכבת במוסכים וכמובן עלויות...

אשמח לשמוע יותר לגבי זה

אבל ממי שמבין טכנית ולא מאנשי מכירות של הרכב ...

פורסם
פגו 208

סיאט איביסה

סופר מיני..

מעבר לכך שאלה..הבנתי שהרכבים הצרפתיים לא מותאמים לחום הגדול בארץ ושיש חלקים שאינם מחזיקים הרבה שנים. בלאי מהיר.

כמו כן חברה שהייתה בעלת סיטרואן סי 3 אמרה לי שנאמר גם לה על כך. ושהרכבים הללו בנויים מורכב ואז זה שעות עבודה ארוכות ועבודה מורכבת במוסכים וכמובן עלויות...

אשמח לשמוע יותר לגבי זה

חווית הנהיגה טובה אבל מה קורה אחרי כמה שנים עם הרכבים האלה? האם יכולים להחזיק 10 שנים? אני קונה לטווח אורך.

פורסם

אתה מדבר על רכבים חדשים או משומשים?

אין קשר בין רכבים צרפתים לחום הישראלי, זאת סטיגמה מטופשת שצצה לה אי שם לפני המון המון שנים ועדיין שגורה בפי כל מיני "יודעי דבר". כאשר יצרן מתכנן רכב הוא לא מתכנן אותו רק לאקלים מסוים אלא לפי השווקים אליו הוא מיעד את הרכב. חוץ מזה גם באירופה חם בקיץ.

לגבי הסיאט אביזה, הייתי יותר דואג דווקא מהגיר, תריץ חיפוש ברחבי הרשת והפורום על גיר DSG אשר מצוי בסיאט.

מה יהיה עוד 10 שנים אף אחד לא יכול לדעת אבל מדובר ברכבים ובניגוד לבני אדם ניתן להחליף בהם כל חלק שמתקלקל כנראה שבשלב מסוים זה כבר לא יהיה כדאי אבל בהחלט אפשרי.

פורסם

זה לא מביני עניין זה מוסכניקים אמרו למשל לחברה שלי. חוץ מזה אירופה עוד מדחיקה שחם אצלה ...אין להם בהרבה מקומות מזגנים למרות שכבר 10 שנים יש להם ימי חום עצבניים !!

נכון לא ניתן לדעת מה צופן העתיד אבל כדאי לשקול אם התקציב מוגבל אם לקנות רכב שלא שומר ערך ושיש לו מנוע וחלפים שלא יעברו את שנות האחראיות בלי לדרוש השקעה תקציבית

אני אשמח לתשובות לא מדברים באוויר אלא של מי שמנוסה בעניין

פורסם

״דברים באוויר״ הם של המוסכניקים ״מביני העניין״ שלך. אם הם כל כך מבינים, אז מה אתה מחפש פה?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מוסכניק אמר. לא לי.

פניתי לנסות לקבל מידע.

אם יש לך מה לתרום לשאלות שלי על הפגו או על המנועים הללו אשמח לשמוע

אם לא אז ניתן למי שיש ידע

פורסם

בס"ד

לפי השאלות שלך אני מבין שמנוע מוגדש לא כלכך קונקרטי בשבילך.

בתור בעלים בעבר ובהווה של צרפתיות, אני יכול לדבר מהניסיון שלי.

הרכב בכללי יחסית אמין, מה שכן הגיר דיי רגיש (AL4ׂ),מעבר לזה כמו לכל רכב יש לו את "השגעונות שלו".

לגבי המוסכניקים "המבינים" שאתה מתייעץ איתם, אני לא ההיתי ממליץ לטפל אצלם כי מבינים הם לא.

פעם אחת מוסכניק "מבין" החליף לי מנוע צעדים ב -4 שעות:shock:, וגם לא מיקם אותו נכון, לאחר דין ודברים הבחור עוד אמר שהוא עושה לי טובה (שרק עלתה לי 500 ש"ח) אותה עבודה ביצעתי בבית לבד ב -15 דקות.

הרכבים הצרפתיים כן דורשים שיטופלו ע"י מוסכניק שמתמחה בצרפתיות, כגון מוסך גבע או אורן.

עם אתה כלכך חושש, עדיף ללכת על משהו יפני/קוריאני.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
פגו 208

סיאט איביסה

סופר מיני..

אשמח לשמוע יותר לגבי זה

את מוזמנת לראות איך נראית ומרגישה ה307 שלי,עוד מעט בת 16..

פורסם

היי

אין צורך להתעצבן..

1. אני אשה ולא גבר

2. רק אתמול עשיתי נסיעה לראשונה על רכב צרפתי אחרי 20 שנה על יפניות עם אושר צרוף כי חוץ מהחלפת בלמים ושמן לא הייתי במוסך. רכב בין 4 שנים או 3 ושמתלהבים שרק פעם אחת נגרר למוסף או שרק התפוצץ צינור או שרק הלך הטרמוסטט מבחינתי הוא רכב בעייתי. ..

3. חבל לעוות את מה שכתבתי וכבר תיקנתי פעם ואתקן שוב- חברה בעלת סיטרואן אמרה לי מה המוסכניק שלה אמר לה לגבי חוסר עמידות בחום הישראלי הרציף של רכיבים .לא טענתי נכון או לא. אגב אני מאמינה שכל רכב צריך לדעת לטפל בו. אם צריך מיוחד פה ושם אז כנראה שהוא רכב מסובך יותר. אם יש תקלות שנים ראשונות אז הוא יותר מסובך. לנהג שרוצה להכנס לרכב וליסוע בלי עצירות פתע וגרירות והוצאות זו שאלה באמת ומנגד נוחות נסיעה על פניו. כולה נסיעת מבחן אבל משהו חשבתי.

4. אכן הבנתי ביום שרק התחלתי להתעמק בנושא רכבים צרפתיים שצריך מוסך מיוחד. גם הבנתי שרכב עם מנוע טורבו יותר יקר לתחזוק .

5. בוא ננסה לשמור על שיח מכבד.

בס"ד

לפי השאלות שלך אני מבין שמנוע מוגדש לא כלכך קונקרטי בשבילך.

בתור בעלים בעבר ובהווה של צרפתיות, אני יכול לדבר מהניסיון שלי.

הרכב בכללי יחסית אמין, מה שכן הגיר דיי רגיש (AL4ׂ),מעבר לזה כמו לכל רכב יש לו את "השגעונות שלו".

לגבי המוסכניקים "המבינים" שאתה מתייעץ איתם, אני לא ההיתי ממליץ לטפל אצלם כי מבינים הם לא.

פעם אחת מוסכניק "מבין" החליף לי מנוע צעדים ב -4 שעות:shock:, וגם לא מיקם אותו נכון, לאחר דין ודברים הבחור עוד אמר שהוא עושה לי טובה (שרק עלתה לי 500 ש"ח) אותה עבודה ביצעתי בבית לבד ב -15 דקות.

הרכבים הצרפתיים כן דורשים שיטופלו ע"י מוסכניק שמתמחה בצרפתיות, כגון מוסך גבע או אורן.

עם אתה כלכך חושש, עדיף ללכת על משהו יפני/קוריאני.

פורסם
את מוזמנת לראות איך נראית ומרגישה ה307 שלי,עוד מעט בת 16..

אני שמחה לשמוע. מעודד שיש מישהו שכותב על מכוניות ולא בעל רכב של 3 שנים אלא יודע להתייחס לאורך זמן מעבר לתקופת אחראיות.

פורסם

נשמע שהמוסכניק הזה באמת ניזון מסטיגמות. באילו רכבים הוא מטפל? ואם רכבים צרפתיים הם כל כך לא אמינים ועמידים, למה הוא לא מטפל בהם ועושה ים כסף? :)

לגבי למה לא לקחת את מה שהוא אומר ברצינות:

1. הרכיבים באיזור המנוע בכל רכב, בישראל או בשווייץ, עומדים בטמפ' עבודה של 90-100 מעלות, אז ה-35 מעלות בקיץ שיש לנו פה לא עושות עליהם רושם.

2. כל יצרן בוחן את המכוניות שלו בתנאי מזג אוויר קיצוניים. הרבה יותר חם ממה שיש בארץ.

מעבר לזה, על אמינות מנועי טורבו יש המון (ממש המון) מידע ברשת. כנ"ל על היתרונות והחסרונות שלהם. הייתי מציע לך לקרוא אותו וללמוד את הנושא אם זה באמת מעניין. מאוד מאוד בקצרה - טורבו זה רכיב שנמצא בשימוש כבר הרבה שנים ונמצא היום בהרבה רכבים. כן, זה עוד משהו שיכול להתקלקל, אבל גם חלונות חשמל...

שוב, מציע לך לקרוא דיונים כאן בפורום על הנושא ולחזור עם שאלות יותר ממוקדות.

נ.ב: אין פה אנשי מכירות, אלא אם כן הם מזוהים ככאלה עם סימון "ספונסר פורום", אז את יכולה להיות די בטוחה עם התגובות של חברי הפורום.

קחי את הזמן, תלמדי את הנושא, ואל תהיי לחוצה לקבל החלטות, ואם הייתי יכול לתת לך טיפ אחד, זה ככל שהתשובות שאת מקבלת הן יותר חד משמעיות (זה הכי טוב, זה זבל), ככה תקחי אותן בערבון יותר מוגבל. ושיהיה בהצלחה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...