Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל בכך שאני נוסע ברכב צרפתי טורבו. גם הקודם היה צרפתי טורבו. וגם זה שלפניו היה צרפתי (בלי טורבו) וגם זה שלפניו. יש פה אפילו שירשור שלי שמסכם 350.000 ק"מ ברכב צרפתי טורבו (דיזל) במזג אוויר של הארץ. אם קוראים את השירשור אפשר לאמור "היה מלא תקלות" ואפשר לאמור גם "הייתה אמינות מעולה, בלי בעיות בכלל". תלוי איך מסתכים על זה ועם איזה דעות מגיעים.

לכן המלצה שלי לכל מי ששואל שאלות כמו שאת שואלת, מאוד פשוטה. אני אף פעם לא מנסה לשכנע את אף אחד. אם את חוששת, צריכה שישכנעו אותך - זאת אומרת בעלת דעות שמרניות - זה בסדר גמור. יש מספיק חברות רכב בעלות דעות שמרניות גם כן, שמיצרות מכוניות פחות או יותר באותה טכנולוגיה כמו לפני 20 שנה. ומוכרות מצויין. טויוטה, קיה, יונדאי לדוגמא. נשמע שאת לקוחה של החברות האלו וזה בסדר גמור להמשיך להיות לקוחה שלהם.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתחיל בכך שאני נוסע ברכב צרפתי טורבו. גם הקודם היה צרפתי טורבו. וגם זה שלפניו היה צרפתי (בלי טורבו) וגם זה שלפניו. יש פה אפילו שירשור שלי שמסכם 350.000 ק"מ ברכב צרפתי טורבו (דיזל) במזג אוויר של הארץ. אם קוראים את השירשור אפשר לאמור "היה מלא תקלות" ואפשר לאמור גם "הייתה אמינות מעולה, בלי בעיות בכלל". תלוי איך מסתכים על זה ועם איזה דעות מגיעים.

לכן המלצה שלי לכל מי ששואל שאלות כמו שאת שואלת, מאוד פשוטה. אני אף פעם לא מנסה לשכנע את אף אחד. אם את חוששת, צריכה שישכנעו אותך - זאת אומרת בעלת דעות שמרניות - זה בסדר גמור. יש מספיק חברות רכב בעלות דעות שמרניות גם כן, שמיצרות מכוניות פחות או יותר באותה טכנולוגיה כמו לפני 20 שנה. ומוכרות מצויין. טויוטה, קיה, יונדאי לדוגמא. נשמע שאת לקוחה של החברות האלו וזה בסדר גמור להמשיך להיות לקוחה שלהם.

שמרנות? מה קשור דעות שמרניות?

לרצות לקנות רכב עם מינימום תקלות ושאלות על ירידת ערך זה שמרנות?

זה קנייה חכמה. שום קשר לשמרנות.

אנשים עשירים יכולים להחליף רכב כל שנתיים. אגב זה לא אומר שהם ההפך משמרנות.

אני כרגע מתלבטת בין מזדה 2 לפגו 208 שרק שלשום נהגתי ובכלל טרחתי להביט לכיוונה. הייתה לי נסיעה נוחה מאד אבל גם במזדה למעט קצת יותר תחושת קפיציות . דילמה קשה ומנגד לא קשה כי על מזדה לא שמעתי כמעט שום דבר רע ..נכון היא יותר צפופה. ועל פגו אני מתרשמת שיש יותר תקלות.

אגב כן יש פה בפורום תחושה של כמה תגובות מכירתיות .

תודה על התגובה אשמח ללינקים לגבי מידע

פורסם

זה קנייה חכמה. שום קשר לשמרנות.

אנשים עשירים יכולים להחליף רכב כל שנתיים. אגב זה לא אומר שהם ההפך משמרנות.

אני כרגע מתלבטת בין מזדה 2 לפגו 208 שרק שלשום נהגתי ובכלל טרחתי להביט לכיוונה. הייתה לי נסיעה נוחה מאד אבל גם במזדה למעט קצת יותר תחושת קפיציות . דילמה קשה ומנגד לא קשה כי על מזדה לא שמעתי כמעט שום דבר רע ..נכון היא יותר צפופה. ועל פגו אני מתרשמת שיש יותר תקלות.

תודה על התגובה אשמח ללינקים לגבי מידע

אגב מאזדה 2 לא עם טכנולוגיה של לפני 20 שנה. המנוע חדש יחסית . האבזטר בטיחות יוצר טוב מפגו. בלימה אקטיבית יציבות שטח מת וכו. אין בפגו גם בדגם המתקדם.

פורסם

״צרפתי לא מתאים לטמפרטורת של הארץ״, ״טורבו לא אמין״ - זה שמרנות (על גבול הבורות...).

שתי המועמדות שאת מתלבטת לגביהן הן מכוניות טובות מאד. תקני את מה שמתאים לדרישותיך לאחר נהיגת מבחן (ארוכה ומגוונת ככל האפשר).

בהצלחה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
ועל פגו אני מתרשמת שיש יותר תקלות.

1. להגיד ש"על פיג'ו אני מתרשמת שיש יותר תקלות" זה כמו להגיד שכל הרוסים מסריחים או שכל הכורדים סתומים. אלה אמירות שאין מאחוריהן הרבה בסיס. מקסימום מישהו שפעם היתה לו פיג'ו שהתקלקלה. זה גם עניין של פרספקטיבה - אם יש לך (נניח) מאזדה ומשהו מתקלקל, אז "זה קורה" או שזה "בלאי טבעי", ואם יש לך פיג'ו ובדיוק אותו משהו מתקלקל "זה זבל צרפתי ואמרתי לך לא לגעת אבל את אף פעם לא מקשיבה!". את רואה את ההבדל?

יש דגמים (לא יצרנים, דגמים) לפיג'ו, למאזדה, לטויוטה, לפורד, לסוזוקי, לשברולט, לפולקסווגן (וסיאט וסקודה ואאודי), לרנו, בקיצור לכולם - שהותקן בהם איזשהו חלק בעייתי שנוטה להתקלקל. אז מחליפים אותו לחלק משופר שאמור להתקלקל פחות.

ואם כבר מדברים על משהו שצריך להפחיד אותך במאזדה (או בכל רכב יפני אחר), תעשי חיפוש בגוגל על המילה "טקאטה".

2. התגובות המכירתיות נשמעות ככה כי אנשים מצד אחד מנסים לפתוח לך את המחשבה, ומצד שני יכול להיות שאלו אנשים שקנו את המכוניות האלה ו"מצדיקים" את הקניה (שני המקרים סופר לגיטימיים).

אגב מאזדה 2 לא עם טכנולוגיה של לפני 20 שנה. המנוע חדש יחסית . האבזטר בטיחות יוצר טוב מפגו. בלימה אקטיבית יציבות שטח מת וכו. אין בפגו גם בדגם המתקדם.

המנוע חדש, אבל הטכנולוגיה ישנה. לא שזה משנה, כן? זה אחלה בחלה של מנוע, אני מאוד אוהב אותו. קצת חסר לו כוח בסל"ד (טורים) נמוך אבל בסך הכל ממש מעולה. אבזור הבטיחות מעולה, בכלל, של כל הדגמים של מאזדה. אבל את חייבת לדייק, כי "בקרת יציבות" יש גם ב-208. בלימה ושטחים מתים באמת אין בה, אבל אין גם בהרבה רכבים אחרים בקטגוריה. כן יש את כל האבזור הזה בסיטרואן C3 למשל.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
1. זה גם עניין של פרספקטיבה - אם יש לך (נניח) מאזדה ומשהו מתקלקל, אז "זה קורה" או שזה "בלאי טבעי", ואם יש לך פיג'ו ובדיוק אותו משהו מתקלקל "זה זבל צרפתי ואמרתי לך לא לגעת אבל את אף פעם לא מקשיבה!". את רואה את ההבדל?

זו סיבה מספר אחת, סיבה מספר 2 היא שחיקה מהירה במחיר של המכוניות הצרפתיות (עם זה אין מה לעשות).

למשל טויוטה מודל 2009 עולה 40 אלף ש"ח, פיז'ו מקבליה מודל 2009 עולה 10 אלף שקל.

מה שגורם לכך שאותה פיז'ו מגיעה ביד שלישית - רבעית לידיים של אנשים שאין להם הרבה אמצעים כלכליים והם חוסכים על האוטו כל גרוש, משם הדרך מובליה להזנחה ולתקלות נוספות.

פורסם

התכוונתי לרכבים חדשים או חדשים יחסית. לא כאלה בני כמעט 10, שם ברור שיש הרבה יותר משמעות לאופי ואיכות התחזוקה מאשר לשם שכתוב על הבגאז'.

פורסם

מי שמשפיע הכי הרבה על בניית תדמית אמינות, אלו בעיקר מכוניות משומשות.

בן אדם שהייהת לו כשהיה סטודנט פיז'ו משומשת שהתקלקלה לרוב כבר לא יקנה יותר פיז'ו (גם חדשה). ולהפיך, מי שהייתה לו מאזדה משושמת שלא התקלקה, יקנה מאזדה חדשה.

זה עובד גם לכיוון השני, מי שהיה בעבר בעל 205 מודל 1993 שהייתה אמינה מאוד, לא יחשוש לקנות 208 חדשה.

פורסם

בס"ד

לא הבנתי אם התכוונת אליי או לא.

בכל אופן אני בעלים של 307 8 שנים, קודם לזה בעלים של 205 5.5 שנים, לא הטיפוס שמחליף רכב כל 3 שנים.

אומנם לא הגעתי לפז"ם של רון פ. ,אבל בדרך.

עכשיו, לכל שאלה יש שתי תשובות, התשובה הנכונה והתשובה שהשואל מעוניין לשמוע.

את מעוניינת לשמוע שהרכב הצרפתי לא אמין?, זה לא נכון, אמין בטירוף? גם לא, התשובה נמצאת באמצע.

אני חושב ש - Spire דיי סיכם את העניין.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
מי שמשפיע הכי הרבה על בניית תדמית אמינות, אלו בעיקר מכוניות משומשות.

בן אדם שהייהת לו כשהיה סטודנט פיז'ו משומשת שהתקלקלה לרוב כבר לא יקנה יותר פיז'ו (גם חדשה). ולהפיך, מי שהייתה לו מאזדה משושמת שלא התקלקה, יקנה מאזדה חדשה.

זה עובד גם לכיוון השני, מי שהיה בעבר בעל 205 מודל 1993 שהייתה אמינה מאוד, לא יחשוש לקנות 208 חדשה.

זה ברור, לא הבנתי שאתה מתייחס לאיך הסטיגמה נוצרת. אני התייחסתי לאיך נתפסת המציאות והאירועים שקורים דרך עיניים של מישהו שהסביבה מאכילה אותו סטיגמות (פות"שית לצורך העניין). ברוב המקרים ברגע שהסטיגמה השתרשה, הבנאדם שמאמין בה לא יתן כמעט לשום דבר לערער אותה, ומשם זו דרך קצרה מאוד ל:

אם יש לך (נניח) מאזדה ומשהו מתקלקל, אז "זה קורה" או שזה "בלאי טבעי", ואם יש לך פיג'ו ובדיוק אותו משהו מתקלקל "זה זבל צרפתי ואמרתי לך לא לגעת אבל את אף פעם לא מקשיבה!". את רואה את ההבדל?

פורסם

קניית רכב , כמו הרבה דברים בחיים זה גם עניין רגשי. כשבסביבה שלך יש הרבה פידבק שלילי הקשור לרכבים צרפתים, בין אם זה מבוסס על חוויות אישיות או סטיגמות, זה בסופו של דבר יחלחל גם אלייך.

לי באופן אישי לא יצא להכיר רכבים ללא תקלות לא משנה מי היצרן , אבל כן פגשתי אנשים שמדווחים שלהם יש את אותו רכב מושלם "נטול התקלות" ,מגיע למוסך רק לטיפול.

רשמת פעם שהיה ברשותך סוזוקי סויפט 10 שנים ללא תקלות , למה לא ללכת על "בטוח" ולקנות סוזוקי סויפט חדשה ?

גם למאזדה 2 , יש תקלות שחוזורת על עצמם כמו למשל תושבת מנוע ימין שדורשת החלפה מדי פעם , זה לפחות על פי ההיסטוריה של הדגמים הישנים יותר.

פורסם

מוסכניק שני ששוחחתי איתו שעובד עם צרפתיות דבר על עמידות חלקים בעייתית במזג אוויר פה בארץ

כדאי אולי לבדוק שהמילה סטיגמות לא נעשה בה שימוש מהר מדי כדי לא לבדוק לעומק וברצינות

נשמע שהמוסכניק הזה באמת ניזון מסטיגמות. באילו רכבים הוא מטפל? ואם רכבים צרפתיים הם כל כך לא אמינים ועמידים, למה הוא לא מטפל בהם ועושה ים כסף? :)

לגבי למה לא לקחת את מה שהוא אומר ברצינות:

1. הרכיבים באיזור המנוע בכל רכב, בישראל או בשווייץ, עומדים בטמפ' עבודה של 90-100 מעלות, אז ה-35 מעלות בקיץ שיש לנו פה לא עושות עליהם רושם.

2. כל יצרן בוחן את המכוניות שלו בתנאי מזג אוויר קיצוניים. הרבה יותר חם ממה שיש בארץ.

מעבר לזה, על אמינות מנועי טורבו יש המון (ממש המון) מידע ברשת. כנ"ל על היתרונות והחסרונות שלהם. הייתי מציע לך לקרוא אותו וללמוד את הנושא אם זה באמת מעניין. מאוד מאוד בקצרה - טורבו זה רכיב שנמצא בשימוש כבר הרבה שנים ונמצא היום בהרבה רכבים. כן, זה עוד משהו שיכול להתקלקל, אבל גם חלונות חשמל...

שוב, מציע לך לקרוא דיונים כאן בפורום על הנושא ולחזור עם שאלות יותר ממוקדות.

נ.ב: אין פה אנשי מכירות, אלא אם כן הם מזוהים ככאלה עם סימון "ספונסר פורום", אז את יכולה להיות די בטוחה עם התגובות של חברי הפורום.

קחי את הזמן, תלמדי את הנושא, ואל תהיי לחוצה לקבל החלטות, ואם הייתי יכול לתת לך טיפ אחד, זה ככל שהתשובות שאת מקבלת הן יותר חד משמעיות (זה הכי טוב, זה זבל), ככה תקחי אותן בערבון יותר מוגבל. ושיהיה בהצלחה.

• תוכן חדש...